• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 66 z 350
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 350

#612591  autor: docent7
 08 lut 2013, 22:52
RobertaH zapłącił za S3 mini 1 zł. Aparat na allegro kosztuje ok 1000 zł. Abonament 102,98 x 24 miesiące to ponad 2400 zł. Oferta bez telefonu tak jak pisze Kostek to 500 min za 45 zł x 18 miesiecy co daje 810 zł. Jeśłi wystarczy nam 500 min warto wziąć umowe bez telefonu. Krótszy czas i za 18 miesięcy znowu będzie coś korzystniejszego. Operator promuje oferty z tel bo więcej na nich zarabia. Zachęcam do zbadania oferty SUK bez telefonu :)

#612609  autor: zygikuleczka
 09 lut 2013, 00:21
docent7 pisze:Zachęcam do zbadania oferty SUK bez telefonu :)
My Ciebie też.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#612623  autor: ScandaL
 09 lut 2013, 07:49
czy t-mobile zaczęło stosować jakieś dodatkowe opłaty za przedłużenie umowy?
bo coś mnie takie słuchy doszły....

#612642  autor: Anthrax
 09 lut 2013, 09:43
"Zachęcam do zbadania oferty SUK bez telefonu", Szkoda trochę, że niedokładnie patrzysz na posty choćby z ostatnich kilku stron. Tam są info dotyczące ofert bez słuchawki. Poza tym na tej samej stronie jest i mój post dot. przedłużenia bez telefonu.
ScandaL pisze:czy t-mobile zaczęło stosować jakieś dodatkowe opłaty za przedłużenie umowy?
To chyba tylko dotyczy abonentów, którzy przedłużając rezygnują z e-faktury (ale to do weryfikacji)

#612651  autor: kokos-
 09 lut 2013, 10:46
ScandaL pisze:czy t-mobile zaczęło stosować jakieś dodatkowe opłaty za przedłużenie umowy?
Tak na chlopski rozum nie uwazasz ze to by bylo co najmniej dziwne ze strony sieci zebys placil za przedluzenie umowy z nimi? Przeciez to by bylo chore jak by to bylo ze Ty masz im placic za przedluzenie umowy ;).

#612657  autor: st.konsultant
 09 lut 2013, 11:44
kokos- pisze:
Tak na chlopski rozum nie uwazasz ze to by bylo co najmniej dziwne ze strony sieci zebys placil za przedluzenie umowy z nimi? Przeciez to by bylo chore jak by to bylo ze Ty masz im placic za przedluzenie umowy ;).
Chore nie chore, ale takie opłaty niestety są. Dla Klientów indywidualnych to 19,9 zł. Nie płaci się w sytuacji aktywnej e-faktury. W biznesie opłata jest niezależnie od rodzaju faktury.

W przypadku ofert SUK również takiej opłaty nie ma. Także w zasadzie sprawa nie dotyczy nikogo, kto korzysta z tego tematu.

#612661  autor: mac12
 09 lut 2013, 12:13
Przeglądam ten temat od 50-którejś strony i to dość uważnie, ale może przeoczyłem/zapomniałem/pomyliłem z inną siecią, więc mam pytania:

1. W panelu BOA proponuje minus 5zł za e-fakturę – czy jest już ona wliczona w cenę abonamentu i czy SUK także obniża abonament o te 5 zł, kiedy tę fakturę się wybierze?
2. Kiedy w panelu sprawdzam oferty BOA na przedłużenie, to w tabeli przy cenie i nazwie taryfy pojawia się liczba minut, np. R60 za 69 zł z pakietem 500 minut, ale kiedy wybiorę „Szczegóły”, to pojawia się w rozwinięciu 800 minut i tak dzieje się w przypadku każdej wysokości taryfy czy to „Multimedialnej” czy „Obniż koszty”. Początkowo myślałem, że to alternatywna liczba minut bez telefonu, ale bez niego tych minut jest więcej. Która liczba minut zatem jest obowiązująca? W wersji bez telefonu nie ma tych różnic.
3. W zależności od wysokości taryfy pojawiają się dodatki typu nielimitowane SMS w T, paczki SMS do wszystkich itd. i w różnych taryfach ich ceny są różne – czy one są sztywne, czy w SUK można wynegocjować, np. w R40 nielimitowane rozmowy w T za 1.99 zł, kiedy w BOA kosztują dla R40 4.99 zł?

#612679  autor: Pablocki
 09 lut 2013, 13:59
Pojechałem na bezczela i dostałem max z 1 strony, czyli standard :)
R60 za 64,5zł , 600 min, 500mb i rodzinkę na 3 osoby za 1,99 -(będę miał pod kontrolą żonę i teściową :) ) + czarny LG L9 za 199.

Zadzwoniłem za pierwszysm razem - dali mi niesatysfakcjonujące warunki(r40 za 59,99, 450min, 250mb, bez rodzinki z cenami tel. z R40). Napisałem na stronie, by się ze mna skontaktowali - zadzwonili, przełączyli do SUK, powiedziałem miłemu Panu, że wczesniej się z jego kolegą dogadywałem co bym chciał, tylko miałem się zastanowić nad dodatkami i że miał zadzwonić ale nie zadzwonił więc poprosiłem o kontakt na stronie... i podyktowałem Panu warunki na jakich chcę zawrzeć umowę czyli patrz wyżej :)

I wiecie co? jestem przeszczęsliwy ale myślę Thonka, że to nie jest max jaki jednak można wyciągnąć, bo dostałem to ot tak :) ... ale serdecznie dzięki - jako że mam 3 numery to mam konkretną szkołę na przyszłość.

... tylko po co mi tyle tych minut? miałem 200 i wystarczało ... idę gdzieś zadzwonić :)

do mac12
AD1. ... zapomniałem o tym - zobaczę czy się da w trakcie i powiem, albo poslucham madrzejszych stąd.
AD2. wydaje mi się właśnie, że dali teraz więcej minut dlatego mi tak z ręki dali to co chciałem i mogłem spokojnie powiedzieć, że się dogadałęm na 700 minut, ale wolałem nie przesadzac i utrzymać rabat na abonament.
AD3. dla każdej taryfy jest osobny przelicznik - r40 jest najdroższą ofertą w t mobile - lepiej wziac r20 + duzo minut jesli CI nie zależy na cenie słuchawki albo wlaczyc o rabat na r60 jak ja :)

#612688  autor: Pablocki
 09 lut 2013, 15:15
Kaczy69 -> jak znasz hasło abonenckie to możesz wszystko

#612693  autor: Ross
 09 lut 2013, 15:36
mial ktos taka sytuacje ?

we wtorek zlozylem zamowienie w suk, ale ze ciagle nie ma jeszcze l9 bialych to do piatku mialem status realizacji na przygotowanie paczki. i w piatek wlasnie dostalem wiadomosc sms ze podpisano aneks z data wtorkowa i ze od jutra bedzie aktywna taryfa. to samo na iboa, ze podpisano nowy aneks. a prawda jest taka ze zadnego kuriera u mnie nie bylo, bo ciagle nie ma bialych l9.
czy to system sam po 3 dniach zmienia status realizacji przy zalozeniu ze kurier zawsze dociera ?

#612696  autor: docent7
 09 lut 2013, 15:44
Anthrax pisze:"Zachęcam do zbadania oferty SUK bez telefonu", Szkoda trochę, że niedokładnie patrzysz na posty choćby z ostatnich kilku stron.
Twoje posty dotyczyły jednego z najniższych abonamentów.

[ Dodano: 2013-02-09, 14:54 ]
mac12 pisze:W zależności od wysokości taryfy pojawiają się dodatki typu nielimitowane SMS w T, paczki SMS do wszystkich itd. i w różnych taryfach ich ceny są różne – czy one są sztywne, czy w SUK można wynegocjować, np. w R40 nielimitowane rozmowy w T za 1.99 zł, kiedy w BOA kosztują dla R40 4.99 zł?
W R40 kosztują 1.99 Ty + jedna osoba.
Jak dzwoniłem Pani przekonywała mnie, że w R60 nie ma sieci rodzinnej. Okazuje się że jest. Ale nawet w SUK są lepsze i gorsze oferty dlatego warto być twardym.
Ostatnio podczas rozmowy o R60 z tel Pani najpierw twierdziła, że zaoferowała mi wszystko po czym stwierdziła, że jestem trudnym Klientem i dołożyłam mi minuty.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2013, 15:58 przez docent7, łącznie zmieniany 1 raz.

#612700  autor: dawoo1
 09 lut 2013, 15:57
A ja dziś z rana zaatakowałem suk....(pracują od 10 jak by co w weekendy) i bez problemu udało się :D : rodzina 40 w tym 450 min i 500 mb za 49.90....miałem jeszcze propozycje r 40 w tym 390 min i 250mb..lepszy ten nieco drozszy wiec go wziąłem...telefon xperia j za 199. Dotychczasowa taryfa to pb80 za 59zł w tym 320 bodaj minut. Pozdrawiam i owocnych negocjacji życze

#612720  autor: mac12
 09 lut 2013, 19:29
Pablocki:

Ad. 1. - to już rozwikłałem wchodząc na oferty dla nowych - e-faktura już jest obniżona w cenie i jest z automatu - jeśli wybierzesz papierową fakturę, to Ci 5 zł doliczą miesięcznie do abonamentu.
Ad. 2. - tutaj dalej nie wiem, co to za minuty alternatywne, więc jeszcze raz: Kiedy w panelu sprawdzam oferty BOA na przedłużenie, to w tabeli przy cenie i nazwie taryfy pojawia się liczba minut, np. R60 za 69 zł z pakietem 500 minut, ale kiedy wybiorę „Szczegóły”, to pojawia się w rozwinięciu 800 minut i tak dzieje się w przypadku każdej wysokości taryfy czy to „Multimedialnej” czy „Obniż koszty”. Początkowo myślałem, że to alternatywna liczba minut bez telefonu, ale bez niego tych minut jest więcej. Która liczba minut zatem jest obowiązująca? W wersji bez telefonu nie ma tych różnic.
Ad. 3. - do Docent7 - rozumiem, czyli o te rzeczy też można się potargować:) Bo np. SMS do wszystkich oferują w jednej taryfie za 1.99 zł, a w innej nie ma tego w panelu, o ofertach bez telefonów już nie wspominając, bo tam w moim przypadku w R60 nawet nie ma propozycji nielimitowanych w T w żadnej cenie. Czyli trzeba się domagać:)

Mam jeszcze jedno pytanie co do cennika - na pierwszej stronie tego tematu pada takie zdanie: "co wazne w przypadku oferty wynegocjowanej - cennik telefonow jest stosowany z oferty multimedialnej." - mam przez to rozumieć, że jeśli dogaduje się z SUK na ofertę "Obniż koszty", to ceny i tak są z "Multimedialnej"? Bo w przypadku interesujących mnie telefonów różnica bywa znaczna, dlatego chciałbym potwierdzenia po ostatniej zmianie cenników.

I jeszcze jedno pytanie - na pierwszej stronie podane są możliwości z SUK dla "Multimedialnej", np. "59zl za R60 z pakietem 600 minut (21zl znizki i 100 minut wiecej)". A jak to się ma w "Obniż koszty" - można jeszcze uciąć abonament o internet? Tak na oko z moich obliczeń to wychodzi jakieś jeszcze 10 zł mniej - czy tak?

#612726  autor: SACZI
 09 lut 2013, 20:13
mac12 pisze:...
Ad. 2. - tutaj dalej nie wiem, co to za minuty alternatywne, więc jeszcze raz: Kiedy w panelu sprawdzam oferty BOA na przedłużenie, to w tabeli przy cenie i nazwie taryfy pojawia się liczba minut, np. R60 za 69 zł z pakietem 500 minut, ale kiedy wybiorę „Szczegóły”, to pojawia się w rozwinięciu 800 minut i tak dzieje się w przypadku każdej wysokości taryfy czy to „Multimedialnej” czy „Obniż koszty”. Początkowo myślałem, że to alternatywna liczba minut bez telefonu, ale bez niego tych minut jest więcej. Która liczba minut zatem jest obowiązująca? W wersji bez telefonu nie ma tych różnic. ...
Screen z mojego panelu w iBOA:
http://imageshack.us/photo/my-images/28/iboa.jpg/
100 minut więcej i w standardzie 500MB danych.

#612727  autor: st.konsultant
 09 lut 2013, 20:14
AD. 2.
To na chwilę obecną jakiś błąd IBOA. W Rodzinie 60 jest nadal 500 minut. Potwierdzeniem jest regulamin, który jest nadrzędny nad tym co pojawia się w IBOA. Skąd info o 800 minutach? Nie mam pojęcia. Może coś planują zmienić w przyszłości.

AD. 3.
Na tą chwilę, w każdej taryfie jest ograniczona pula opcji do wyboru. W ofercie bez telefonu, przy R60 możesz oczywiście domagać się nielimitowanych do T za 1,99, ale i tak nie dostaniesz. Taka opcja dostępna jest na tą chwilę tylko od R60 w górę w opcjach z telefonem.

p.s

Przy ofertach SUK, e-faktura nie ma znaczenia jeżeli chodzi o kwotę abonamentu.

p.s 2

W SUK dostępne są tylko taryfy multimedialne.

[ Dodano: 2013-02-09, 20:17 ]
SACZI pisze:
mac12 pisze:...
Ad. 2. - tutaj dalej nie wiem, co to za minuty alternatywne, więc jeszcze raz: Kiedy w panelu sprawdzam oferty BOA na przedłużenie, to w tabeli przy cenie i nazwie taryfy pojawia się liczba minut, np. R60 za 69 zł z pakietem 500 minut, ale kiedy wybiorę „Szczegóły”, to pojawia się w rozwinięciu 800 minut i tak dzieje się w przypadku każdej wysokości taryfy czy to „Multimedialnej” czy „Obniż koszty”. Początkowo myślałem, że to alternatywna liczba minut bez telefonu, ale bez niego tych minut jest więcej. Która liczba minut zatem jest obowiązująca? W wersji bez telefonu nie ma tych różnic. ...
Screen z mojego panelu w iBOA:
http://imageshack.us/photo/my-images/28/iboa.jpg/
100 minut więcej i w standardzie 500MB danych.
Błąd IBOA. Nadal obowiązuje ten regulamin:

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf

Możliwe, że coś na przyszłość kombinują. Szkoda tylko, że Klient jest wprowadzany w błąd. Niestety, regulamin jest nadrzędny nad tym co widać na stronie (aczkolwiek w przypadku reklamacji nie mam pojęcia jaka byłaby odpowiedź).

#612729  autor: docent7
 09 lut 2013, 20:45
mac12 pisze: I jeszcze jedno pytanie - na pierwszej stronie podane są możliwości z SUK dla "Multimedialnej", np. "59zl za R60 z pakietem 600 minut (21zl znizki i 100 minut wiecej)". A jak to się ma w "Obniż koszty" - można jeszcze uciąć abonament o internet? Tak na oko z moich obliczeń to wychodzi jakieś jeszcze 10 zł mniej - czy tak?
Teraz w R60 można mieć 700 minut. Ale taka oferta jest oferowana jako kolejna. Na pierwszej linii jest 600.
Oferta 700 jest do niedawna. Teraz 600 oferują już konsultanci IBOA dzwoniąc ze specjalną ofertą.

#612737  autor: chopin1984
 09 lut 2013, 22:27
A macie może info jak wyglądają w maksymalnej opcji taryfy R20 i R40 na 12miesięcy?Opcja bez telefonu bo ceny zabijają :shock mam nadzieję, ze w marcu dodadzą minut i zjadą jeszcze z cenami

#612775  autor: Sasquatch
 10 lut 2013, 12:06
st.konsultant pisze:AD. 2.
To na chwilę obecną jakiś błąd IBOA. W Rodzinie 60 jest nadal 500 minut. Potwierdzeniem jest regulamin, który jest nadrzędny nad tym co pojawia się w IBOA. Skąd info o 800 minutach? Nie mam pojęcia. Może coś planują zmienić w przyszłości.
Za szybko udostępnili zmiany. Od wczoraj (09.02) jest dostępny cennik dla przedłużających obowiązujący od 11.02... :) Więc podejrzewam... że ktoś z obsługi strony www zapomniał zaznaczyć, że zmiana powinna się ukazać dopiero po północy 10.02 ... :)

#612778  autor: mac12
 10 lut 2013, 12:24
st.konsultant pisze:
p.s 2

W SUK dostępne są tylko taryfy multimedialne.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wychodzi na to, że klient, który nie chce internetu i telefonu dostaje słabszą ofertę, ale tego się spodziewałem.

Zobaczymy, czy te alternatywne minuty to pośpiech kogoś z administracji, czy po prostu błąd, ale na pośpiech oferty to chyba zbyt wysokie przebicia, bo te błędy u mnie wyglądają tak: zamiast 250 min to 400, zamiast 500 to 800 i zamiast 700 to 1200. Za duże te skoki.
  • Strona 66 z 350
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 350
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66