• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 66 z 208
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 208

#406919  autor: Kuba_3
 27 maja 2010, 12:45
Rozumiem, szkoda, 4 GB transferu danych w telefonie to chyba przesada, szkoda że nie można dostać właśnie OF 39,5 z 50% rabatem, byłoby to atrakcyjniejsze.

#406921  autor: awa2001
 27 maja 2010, 12:54
elkanguro pisze:
awa2001 pisze:
elkanguro pisze:.

Ewentualnie drugie pytanie, czy w NTM można przy przedłużaniu umowy bez telefonu otrzymać 2xWięcej + Przyjaciel + Pakiet SMS?

nie, smsów nie mozna dostac, NTM to standard-100%wiecej,darmowy przyjaciel i popl i week na 6 mies.

Zaznaczam, że pytanie jest czysto techniczne z uwagi na brak możliwości przedłużenia umowy w chwili obecnej.
Przyjaciel też na 6 m-cy czy na 12?
100% więcej do wykorzystania na wszelkie usługi czy tylko połączenia do Orange?
Coś czuję, że lepiej będzie zmniejszyć kwotę zobowiązania na 30zł i zostać w NTM...
przyjaciel na cały okres, podwojenie to pakiet złotówkowy, czyli jesli weźmiesz mix30 zł, to bedziesz miał co miesiąc 60 zł na wszystko i do wszystkich ( net, roaming, dzwonienie wszystko) i oczywiscie dodatkowe 60 min w pakiecie pop. i week do O/St oraz przez pol roku jeszcze jedne 60 min popol. i week. w przeliczeniu na minuty masz: 100 min do all, 1200 min do przyjaciela, 120 min pop i week przez 6 mies, potem 60 min pop. i week.

Jelsi masz mały zysk to w delfinie 39 dostaniesz:60 min do all, 2400 min do 2 numerów, i jeszcze jeden prezent niekoniecznie na cały okres,
Jesli masz duzy zysk, mozesz dostac 2 prezenty na caly okres np"30-40 min do all, 60-80 sms do wszystkich, 100MB ( czasem uda sie nawet 2GB) pakiet internetowy.
Przy wersji 20 miesiecy dojdą Wieczory i Weekendy do O/ST ( są to dAwne popol. i week)

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#406929  autor: elkanguro
 27 maja 2010, 13:21
Dziękuję za informacje. Rozumiem, że w NTM zysk nie ma znaczenia, tak? I oczywiście można zamienić NTM 50 na 30?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#406945  autor: awa2001
 27 maja 2010, 15:32
zysk nie ma znaczenia i można zmniejszyć na 30 zł jak najbardziej;)
P.S ważna informacja dla tych, którzy kupują Swifta:

Telefony działające w oparciu o platformę Android samoistnie uzyskują połączenie z Internetem.Aby uniknąć wysokich rachunków doradzam kupno pakietu 100 mb za 5zł, lub zainstalowanie programu APN Droid dostępnego w Android Market.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#407137  autor: trop
 28 maja 2010, 18:27
Witam wszystkich serdecznie!

Moje najważniejsze pytanie brzmi: W jaki sposób i gdzie wynegocjuje najlepsze (z możliwych) warunki, w przypadku przedłużenia umowy + telefon, jako klient indywidualny? Czy jest to salon firmowy, orange.pl, czy *400? Może jest jeszcze inna droga?

Słyszałem też o czymś takim jak poziom negocjowania (czym wyższy tym lepsza oferta dla klienta), ale nie wiem na ile to prawda i jak to działa :)

I drugi ważny dla mnie problem:

Tak hipotetycznie:
zakładając, że abonament Pantera 59 odpowiada moim wymaganiom (ilość minut + pakiet na internet), czy mógłbym się zrzec wszelkich bonusów, prezentów, dodatkowych minut i zamienić to wszystko na jak największy rabat na telefon na którym mi zależy?

No właśnie, za co mogę jeszcze uzyskać jak największy rabat na telefon i czy jest szansa, że będzie ona wyraźnie tańszy niż przygotowana dla mnie oferta na orange.pl?

Za punkty premium? Za sam fakt przedłużenia umowy (co do tej pory robiłem przez wiele lat)? Za 2 abonamenty w sieci? Za kwoty na jakie płaciłem rachunki do tej pory?

Pytam się, bo telefon na którym mi zależy, jest dla mnie zbyt drogi, a reszta z oferty (zwłaszcza tych tańszych) niezbyt atrakcyjna.

Będę wdzięczny za wtajemniczenie mnie w cały ten mechanizm :)

#407152  autor: awa2001
 28 maja 2010, 19:34
trop pisze:Witam wszystkich serdecznie!

Moje najważniejsze pytanie brzmi: W jaki sposób i gdzie wynegocjuje najlepsze (z możliwych) warunki, w przypadku przedłużenia umowy + telefon, jako klient indywidualny? Czy jest to salon firmowy, orange.pl, czy *400? Może jest jeszcze inna droga?

to zależy od tego jaki chcesz telefon i na jakich warunkach abonament

Słyszałem też o czymś takim jak poziom negocjowania (czym wyższy tym lepsza oferta dla klienta), ale nie wiem na ile to prawda i jak to działa :)

ta informacja nie jest Ci do niczego potrzebna, negocjuj swoje warunki, nie poziom negocjacji

I drugi ważny dla mnie problem:

Tak hipotetycznie:
zakładając, że abonament Pantera 59 odpowiada moim wymaganiom (ilość minut + pakiet na internet), czy mógłbym się zrzec wszelkich bonusów, prezentów, dodatkowych minut i zamienić to wszystko na jak największy rabat na telefon na którym mi zależy?

nie wiemy jakie mozesz dostac bonusy, bo:
nie wiemy jaki chcesz telefon
nie wiemy jaki masz zysk
( czytaj forum na ktorym zadajesz pytanie, kazdy numer moze miec inne warunki mimo tej samej kwoty abonamentu
jesli masz mly zysk to nie dostaniesz zdanych bonusów , mozesz nawet nie dostac rabatu ( nie mowie o 200MB czy 6tys minutach bo te nie są bonusem)

No właśnie, za co mogę jeszcze uzyskać jak największy rabat na telefon i czy jest szansa, że będzie ona wyraźnie tańszy niż przygotowana dla mnie oferta na orange.pl?

jest szansa

Za punkty premium? Za sam fakt przedłużenia umowy (co do tej pory robiłem przez wiele lat)? Za 2 abonamenty w sieci? Za kwoty na jakie płaciłem rachunki do tej pory?

co to takiego? punkty premium?

Pytam się, bo telefon na którym mi zależy, jest dla mnie zbyt drogi, a reszta z oferty (zwłaszcza tych tańszych) niezbyt atrakcyjna.

no niestety na telefony z wyższej półki mozna sobie pozwolić jesli się generuje wysoki zysk, w innym przypadku nalezy wybierac z tych ktore są promocyjne dla Twojego abonamentu lub kupic go na wolnym rynku.

Będę wdzięczny za wtajemniczenie mnie w cały ten mechanizm :)

nie we wszystko mozesz zostac wtajemniczony, obowiązuje nas zasada przestrzegania tajemnicy służbowej.:)))))

#407154  autor: Robaas
 28 maja 2010, 19:48

z tego co mi wiadomo od ludzi z orange kiedyś infolinia miała jeden poziom więcej, teraz wszyscy mają takie same możliwości, wszystko zależy na kogo trafisz i ile chce Ci dać. Dla indywidualnych są 2 albo 3 poziomy (dokładnie już nie pamiętam, interesowałem się tym przeszło rok temu przy przedłużaniu umowy).

#407159  autor: trop
 28 maja 2010, 20:08
awa2001 pisze:Moje najważniejsze pytanie brzmi: W jaki sposób i gdzie wynegocjuje najlepsze (z możliwych) warunki, w przypadku przedłużenia umowy + telefon, jako klient indywidualny? Czy jest to salon firmowy, orange.pl, czy *400? Może jest jeszcze inna droga?

to zależy od tego jaki chcesz telefon i na jakich warunkach abonament
Jak mam to rozumieć? :) Czyli, że na różne telefony atrakcyjność oferty jest inna w różnych miejscach, w których mogę negocjować?

A zakładając, że byłby to LG GD880 w abonamencie Pantera 59?
awa2001 pisze:Słyszałem też o czymś takim jak poziom negocjowania (czym wyższy tym lepsza oferta dla klienta), ale nie wiem na ile to prawda i jak to działa :)

ta informacja nie jest Ci do niczego potrzebna, negocjuj swoje warunki, nie poziom negocjacji
:wink:
awa2001 pisze:nie wiemy jakie mozesz dostac bonusy, bo:
nie wiemy jaki chcesz telefon
nie wiemy jaki masz zysk
( czytaj forum na ktorym zadajesz pytanie, kazdy numer moze miec inne warunki mimo tej samej kwoty abonamentu
jesli masz mly zysk to nie dostaniesz zdanych bonusów , mozesz nawet nie dostac rabatu ( nie mowie o 200MB czy 6tys minutach bo te nie są bonusem)
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że dla każdego numeru oferta jest dobierana indywidualnie.
Pytam jedynie o ogólne mechanizmy, zwłaszcza, że 2 lata temu uzyskałem rabat na telefon, a rachunki miałem na pewno mniejsze niż obecnie (które też nie są wysokie, ale znacznie powyżej abonamentu).

Ale ta odpowiedź, mnie satysfakcjonuje:
awa2001 pisze:No właśnie, za co mogę jeszcze uzyskać jak największy rabat na telefon i czy jest szansa, że będzie ona wyraźnie tańszy niż przygotowana dla mnie oferta na orange.pl?

jest szansa
:)
awa2001 pisze:co to takiego? punkty premium?
oczywiście miałem na myśli punkty profit, o ile jeszcze coś takiego istnieje -2 lata temu udało mi się je zamienić właśnie na rabat.

Tak swoją drogą, mam jeszcze pytanie co do LG Swifta (którego biorę pod uwagę na drugim miejscu po 880) i zainstalowanego na nim androida. Czy wiadomo mniej więcej ile ten telefon pobiera danych z Internetu miesięcznie, samym faktem, że jest włączony? :)

Bo jeżeli przekracza to ilość danych z pakietu internetowego, który jest w panterze 59 lub wyczerpuje go na tyle, że wejście do internetu będzie się wiązało z opłatą poza pakietową, to wygląda na to, że chyba jedyny sensowny telefon, który mogę nabyć za tak małe pieniądze, okaże się bezsensowny :(

Chyba, że jest możliwość dostania bonusu w postaci dodatkowego pakietu internetowego z tytułu przedłużenie umowy, płaconych rachunków itp? Oczywiście hipotetycznie, w zależności od zysku itp.
Jak to wygląda?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 20:16 przez trop, łącznie zmieniany 1 raz.

#407160  autor: Robaas
 28 maja 2010, 20:11
oczywiście miałem na myśli punkty profit, o ile jeszcze coś takiego istnieje -2 lata temu udało mi się je zamienić właśnie na rabat.
niestety od września 2009 nie ma, teraz jest "fantastyczny" payback.

#407222  autor: trop
 28 maja 2010, 23:41
Robaas pisze:
niestety od września 2009 nie ma, teraz jest "fantastyczny" payback.
To chyba tłumaczy fakt, że już od dawna nie dostałem żadnego smsa systemowego z propozycją zamiany punktów na bilet do kina na jakieś romansidło czy na inne równie "atrakcyjne" prezenty ;)

W każdym razie szkoda, że już ich nie ma :/

#407262  autor: awa2001
 29 maja 2010, 10:26
to wszystko zalezy do czego bedziesz neta używał, na same aktualizacje 50 mb wystarczy, ale jesli zainstalujesz aplikację z Android Market zegar z pogodą, to bedzie codziennie tę pogodę sprawdzał i zje więcej.
Tak, cena telefonu moze byc inna w tym samym abonamencie, inna ( ale zawsze taka sama dla kazdego) na necie, inna w salonie, moze byc inna u nas konsultantów dzwoniących. Cena ta moze byc tez inna dla jednego klienta a inna dla drugiego ( bo mają rózne zyski)

#407268  autor: trop
 29 maja 2010, 10:59
a czy teoretycznie możliwe jest (przy przedłużaniu umowy) dostanie jakiegoś prezentu/bonusu (jakkolwiek byśmy tego nie nazwali) w postaci dodatkowego pakietu internetowego w ramach abonamentu (pantera 59) na cały okres trwania umowy? Oczywiście za generowane zyski...

awa2001, napisałaś kilka stron wcześniej, że jesteś w stanie sprawdzić co dany użytkownik może dostać maksymalnie... w dalszym ciągu to podtrzymujesz? :)

Czy jak bym podał Ci mój numer to mogłabyś to zrobić dla mnie?
Tak swoja drogą, skoro Ty jesteś z Gdańska, to czy możesz też przedłużać umowy z ludźmi z całej Polski? :)

aha i jeszcze mam takie pytanie do Ciebie:

Czy jesteś konsultantem, z którym użytkownicy łączą się dzwoniąc na *400? :)

#407270  autor: awa2001
 29 maja 2010, 11:07
tak, mozesz teoretycznie dostac dodatkowy pakiet
tak, mozesz mi podac swój numer
tak, moge dzwonić do klientów z całej Polski
nie, nie jestem takim konsultantem

#407272  autor: trop
 29 maja 2010, 11:21
rozumiem, nie jesteś spod *400, ale czy w dalszym ciągu podtrzymujesz, że masz możliwość zaproponowania maksymalnej oferty dla klienta, którą sieć może dać?

i już ostatnie pytanie...

Czy jest sens abym teraz podawał numer telefonu, jeżeli jak na razie umowę mogę przedłużyć jedynie poprzez orange.pl?
Pod *400 powiedzieli mi, że oferta od nich będzie dostępna dopiero po 6.06...

#407278  autor: awa2001
 29 maja 2010, 11:43
źle mnie zrozumiałeś:) powiedziałam, ze daję forumowiczom maksymalne oferty jakie JA mogę dać;), a to subtelna róznica:))
nie ma sensu, żebyś mi podawał skoro jesteś jeszcze nieuprawniony:))))

#407279  autor: trop
 29 maja 2010, 11:49
źle mnie zrozumiałeś:) powiedziałam, ze daję forumowiczom maksymalne oferty jakie JA mogę dać;), a to subtelna róznica:))
ok :)
awa2001 pisze:nie ma sensu, żebyś mi podawał skoro jesteś jeszcze nieuprawniony:))))
tak też myślałem :) Tylko po prostu nie byłem pewny kiedy staje się uprawniony, bo orange.pl każe przedłużać ;) a *400 czekać :-D

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

#407280  autor: awa2001
 29 maja 2010, 11:56
orange.pl ma około tydzień wcześniej;) ale nie śpiesz się, sprawdź wszystkie opcje:)) przeanalizuj co Ci się bardziej opłaca, jesli dadzą Ci do wyboru pakiet 100mb lub minuty czy sms do wszystkich to nie bierz pakietu, bo on kosztuje 5 zł, a pzoostałe usługi 10 zł ( nawet jesli wysyłasz 3 smsy dziennie to masz je za darmo i wtedy abonament pzoostaje nienaruszony)< konsultant, który bedzie z Tobą rozmawiał powinien zrobić analizę Twoich potrzeb i dobrać Ci najlepszą opcję ( czego nie zrobi internet)

#407284  autor: trop
 29 maja 2010, 12:36
Dziękuje za wskazówki :)

Spieszyć się oczywiście nie zamierza. Jeżeli nie dostane dobrej ceny na 880 teraz, to na razie w ogóle nie będę przedłużał i poczekam dopiero na termin zakończenia obecnej umowy, a w między czasie rozejrzę się co inne sieci mają do zaoferowania. Na tą chwilę mógłbym wziąć jedynie wcześniej wspominanego Swifta (bardzo atrakcyjna cena), ale do niego niezbędny jest pakiet internetowy, który i tak zostałby uruchomiony dopiero z dniem wygaśnięcia starej umowy czyli za 2-3 miesiące - czyli niezbyt mi się kalkuluje brać go teraz.

#407316  autor: awa2001
 29 maja 2010, 16:24
no tak, ale cena promocyjna (1zł) za 2 miesiące moze byc nieaktualna:)) więc lepiej się wstrzymać z emisją inernetową, ale mieć go już kupionego w promocji:)))

#407317  autor: s_o_r_e_n
 29 maja 2010, 16:33
A czy któryś z konsultantów orientuje się może czy i kiedy mniej więcej dostępne będą HTC HD2? dzwoniono do mnie z orange i zaproponowano htc hd2 za całkiem przyzwoite 799 zł przy abo 59 zł na 36 m-cy przy przedłużeniu umowy ( z tego co mi powiedziano to średni rachunek miałem na poziomie 78 zł), tylko że później pan konsultant poinformował że póki co telefonu nie ma i trzeba czekać...aha... i czy może można wytargować coś jeszcze jeśli chodzi o cenę tego telefonu;>??
  • Strona 66 z 208
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 208
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66