• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 66 z 187
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 187

#708212  autor: kostykiewicz
 04 kwie 2014, 21:20
gbbsoft pisze:36 zł (w nju 29zł)
Czyli jeśli im złoże wypowiedzenie to dostane za 36 zł w plusie no limit na komorki i stacjonarne?

Jeśli tak to na ile umowa?

Mam nadzieje że bez internetu

#708238  autor: buba1234
 04 kwie 2014, 22:58
Nie ma co płacić 36zł za to w Plusie jak mozesz miec na czas nieokreslony

nolimit na komorki i stacj.
nju [to marka orange] 29zł
red bull mobile no limits II [to marka play] 29zł
heyah nonstop [to marka t-mobile] 29zł

wszystko z miesiecznym okresem wypowiedzenia.

#708252  autor: kostykiewicz
 05 kwie 2014, 07:51
buba1234 pisze:Nie ma co płacić 36zł za to w Plusie jak mozesz miec na czas nieokreslony

Wiem że nie warto tylko wiesz u mnie większość ma w plusie przynajmniej narazie.
Dlatego pytam co można zwojować przy wypowiedzeniu jeśli interesuje mnie tylko oferta
a) nielimitowane komórki wszystkie
b) stacjonarne nielimitowane

Smsów praktycznie nie używam.

Będąc na stronie plusa i widząc oferty dla przedłużających lub dla nowych to takie info widnieje:

Obrazek

Jak widać mam jeden miesiąc gratis mówimy o przedłużających natomiast jeśli przechodze np. z innej sieci do plusa to dają 3 miesiące gratis chamstwo!!!!

Oferta tutaj jest za 29,99 z nielimitowanymi komórkami jeśli cche stacjonarne to 10 zł muszę dopłacić równa się 40 zł

Skoro mi nic więce nie da rezygancja niż 36 zł to sam nie wiem.... Dlatego napisałem do was bo widze że dużo osób się wypowiada :)

#708312  autor: gbbsoft
 05 kwie 2014, 14:06
kostykiewicz pisze:
Czyli jeśli im złoże wypowiedzenie to dostane za 36 zł w plusie no limit na komorki i stacjonarne?

na 18 miesięcy.
Internet trzeba wyłączyć w ciągu miesiąca, albo potem 1GB za 10zł

36zł = 29zł no limit do komórek (łącznie z SMSami) + 7zł no limit do stacjonalnych (3 pierwsze miesiąca gratis)

#708366  autor: kostykiewicz
 05 kwie 2014, 18:35
gbbsoft pisze:
kostykiewicz pisze:

na 18 miesięcy.
Internet trzeba wyłączyć w ciągu miesiąca, albo potem 1GB za 10zł

36zł = 29zł no limit do komórek (łącznie z SMSami) + 7zł no limit do stacjonalnych (3 pierwsze miesiąca gratis)

A możesz mi powiedziec w jaki sposób bezpieczny złożyć tą rezygnacje?
Np. Pójść do salonu i złożyć migracje aby z końcem obowiązującej umowy przeszedł na karte? czy jak najlepiej?
Umowa konczy mi się w czerwcu chodzi mi to aby dobrze to rozegrac

#708368  autor: gbbsoft
 05 kwie 2014, 18:45
Składasz wymówienie np.: dwa dni po dniu, gdy kończy ci się okres rozliczeniowy. Wtedy masz prawie dwa miesiące na rozmowy. Nie masz obowiązku tłumaczenia się, dlaczego wypowiadasz. Ja rzeczywiście chciałem przejść do nju.

#708371  autor: kostykiewicz
 05 kwie 2014, 18:50
gbbsoft pisze:Składasz wymówienie np.: dwa dni po dniu, gdy kończy ci się okres rozliczeniowy. Wtedy masz prawie dwa miesiące na rozmowy. Nie masz obowiązku tłumaczenia się, dlaczego wypowiadasz. Ja rzeczywiście chciałem przejść do nju.
A jak myślisz jeśli w następnym tygodniu przejde się do plusa i złoże rezygnacje z abonamentu z przejściem an kartę z dniem końca obowiązującej umowy to mogę dostać to samo? Obawiam się abym nie zapomniał jednak.
Umowa kończy mi się W czerwcu a zapewne 1 miesiąc przed końcem umowy mam możliwość rezygnacji.
Nie wiem kurcze aby to jakoś fajnie rozegrać.

Aaa i jeszcze jedno.
Jeśli np. nie wybiore tych smsów to taniej może mnie wynieść jeszcze abonament? czy juz nie bardzo?

#708450  autor: buba1234
 06 kwie 2014, 01:13
kostykiewicz pisze:
buba1234 pisze:Nie ma co płacić 36zł za to w Plusie jak mozesz miec na czas nieokreslony

Wiem że nie warto tylko wiesz u mnie większość ma w plusie przynajmniej narazie.
Dlatego pytam co można zwojować przy wypowiedzeniu jeśli interesuje mnie tylko oferta
a) nielimitowane komórki wszystkie
b) stacjonarne nielimitowane

Smsów praktycznie nie używam.

Będąc na stronie plusa i widząc oferty dla przedłużających lub dla nowych to takie info widnieje:

[url=http://s28.postimg.org/oo5r3ozi1/Przechwytywanie.jpg]Obrazek[/url]

Jak widać mam jeden miesiąc gratis mówimy o przedłużających natomiast jeśli przechodze np. z innej sieci do plusa to dają 3 miesiące gratis chamstwo!!!!

Oferta tutaj jest za 29,99 z nielimitowanymi komórkami jeśli cche stacjonarne to 10 zł muszę dopłacić równa się 40 zł

Skoro mi nic więce nie da rezygancja niż 36 zł to sam nie wiem.... Dlatego napisałem do was bo widze że dużo osób się wypowiada :)

29,99zł za nolimit na komorki na przedłuzenie to jest nic, bo mozna w kiosku kupić starter nju na kartę i wlaczyc maksymalny koszt nolimit na dzien do komórkowych za 99gr. Jak nie dzwonisz, to nie placisz, jak dzwonisz mniej niz 99gr w danym dniu to placisz mniej. Max. koszt to 3zł +30dni * 0,99zł = 32,70zł minimalny to 3zł/miesiac.

#708455  autor: kostykiewicz
 06 kwie 2014, 07:57
Zgadza się: buba1234

Tylko jest taka sytuacja że jednak wolałbym pozostać przy plusie, większość u mnie domowników ma w plusie i nie chciał bym aby płicili dodatkowo jeśli np. nie za dzwonie do nich.

Powracając do tematu bo to głównie o to chodzi.
1.Umowa kończy mi się w czerwcu pod koniec
2.Chce w jakiś sposób złożyć rezygnacje z obecnego abonamentu tylko zastanawiam się jaki sposób będzie najlepszy
a) iść do plusa i powiedzieć aby z dniem końca obowiązującej umowy przeniosło mnie (migracja) na kartę
b) iść do salonu np. play i przenieść do nich numer o ile woglę później można to wycofać? bo nie wiem sam dla przykładu jeśli pójdę do playa i play wypełni wniosek o przejście do nich i w razie W jak plus do mnie zadzwoni po paru dniach z super ofertą z działu DUK to wtedy mogę zrezygnować z przejścia do playa? czy już popił wodą i nie ma odwrotu?
c) iść do plusa i złożyć rezygnacje z abonamentu całkowitą ale wtedy boje się że jeśli zapomne to stracę numer

Oferta, która została przedstawiona powyżej czyli:
a) nielimitowane komórki do wszystkich
b) nielimitowane stacjonarne do wszystkich
+
c) nielimitowane smsy do wszystkich
+ 3 miesiące po złotówce czy tam za darmo
na okres 18 miesięcy
za koszt 36 zł w abonamencie i to by było dobre dla mnie bo chce jednak abonament
czyli 15 miesięcy płace 36 zł a 3 kolejne za 1zł czy tam za darmo razem 18 miesięcy czas trwania umowy

Bo chyba jeśli nie chciał bym smsów to wtedy raczej nie mogę zniżyć abonamentu? np. do 30 zl???

#708551  autor: konsultantemeryt
 06 kwie 2014, 16:59
Panie i Panowie.

Obecnie: 59,90 brutto
300 min. wymienne na 300 sms
100 min.
2 GB internetu
Telefon: Xperia S za 100 zł (jeszcze wtedy pracownic PLUS-a ;))

Moje pytanie brzmi następująco.
Czy dostane w tym abonamencie (59,90) nielimitowane rozmowy
Czy dostane w tym abonamencie (59,90) nielimitowane sms-y
Czy dostane w tym abonamencie (59,90) internet min. 2 GB
Czy dostane w tym abonamencie (59,90) jakiś konkretny telefon (nie chodzi mi o Xperie Z czy też S4).

Macie/mieliście jakieś propozycje? Nie chce mi się bawić w wypowiedzenia bo wiem, że czasem PLUS olewał klientów i ich rezygnacje akceptował nie proponując ciekawych ofert.

Pozdrawiam!

#709528  autor: ozzy71
 11 kwie 2014, 13:25
czy są jeszcze taryfy za 19,90 z 550 min przy złożeniu wypowiedzenia ?

#709602  autor: Vero
 11 kwie 2014, 18:50
konsultantemeryt pisze:Nie chce mi się bawić w wypowiedzenia bo wiem, że czasem PLUS olewał klientów i ich rezygnacje akceptował nie proponując ciekawych ofert.
Podłączam się do tego tematu:

1. Czy po złożeniu wypowiedzenia mogę je potem cofnąć gdyby Plus mnie "olał" jak pisze kolega powyżej?

2. Jeżeli cofnięcie wypowiedzenia jest możliwe, to do wycofania zapewne konieczna jest zgoda drugiej strony umowy, czyli zgoda Plusa - czy ktoś spotkał się z sytuacją, że odmówili zgody na cofnięcie wypowiedzenia?

#709615  autor: KA
 11 kwie 2014, 19:28
A po co wycofywać? Poproś na plusforum.pl, oni przyspieszą kontakt od DUK. Gdyby nawet nie (co jest prawie niemożliwe), to przecież nr przejdzie na kartę i możesz z nim wtedy zrobić co chcesz w ciągu 1, max 2 dni. Po co wymyślać problemy tam, gdzie ich nie ma i (raczej) nie będzie?
Inną sprawą jest, czy wciąż oferują OMG 50%, bo już od jakiegoś czasu nikt nie potwierdzał. Jeśli nie, to nie ma co przedłużać w Plusie - osobiście przeszedłbym do Minimax. Byłem zresztą już tego bliski w lutym, ale zdążyli zadzwonić w ostatniej chwili (trwało to jednak baaardzo długo od wypowiedzenia).

#709625  autor: Vero
 11 kwie 2014, 20:35
KA pisze:A po co wycofywać? Poproś na plusforum.pl, oni przyspieszą kontakt od DUK.
Po to, że wszyscy na tym forum radzą wypowiedzieć umowę, bo podobno z DUK nie dostanie się żadnej dobrej oferty, jeżeli nie widzą w swoim systemie wypowiedzenia. Sens całej operacji polega na wypowiedzeniu i wycofaniu się, gdyby nic z tego nie wyszło - nie chcę stracić numeru.
Gdyby nawet nie (co jest prawie niemożliwe), to przecież nr przejdzie na kartę i możesz z nim wtedy zrobić co chcesz w ciągu 1, max 2 dni. Po co wymyślać problemy tam, gdzie ich nie ma i (raczej) nie będzie?
Z jakiej racji mój numer miałby przejść na kartę po dokonaniu się wypowiedzenia?! Raczej stracę numer. Chyba jednak jest problem.

Interesuje mnie odpowiedź na moje pytania, ktoś wie jak to jest?

.

#709636  autor: ciekawy
 11 kwie 2014, 21:32
Vero pisze:
konsultantemeryt pisze:Nie chce mi się bawić w wypowiedzenia bo wiem, że czasem PLUS olewał klientów i ich rezygnacje akceptował nie proponując ciekawych ofert.
Podłączam się do tego tematu:

1. Czy po złożeniu wypowiedzenia mogę je potem cofnąć gdyby Plus mnie "olał" jak pisze kolega powyżej?

2. Jeżeli cofnięcie wypowiedzenia jest możliwe, to do wycofania zapewne konieczna jest zgoda drugiej strony umowy, czyli zgoda Plusa - czy ktoś spotkał się z sytuacją, że odmówili zgody na cofnięcie wypowiedzenia?
możesz cofnąć wypowiedzenie chyba nawet sms-em,
zgoda Plus-a jest z automatu bo sami będą chcieli żebyś został w sieci więc o to się nie musisz martwić,
a wypowiedzenie wycofuje też przedłużenie umowy

#709650  autor: KA
 11 kwie 2014, 22:36
@Vero: to, że jesteś tu nowy nie oznacza, że musisz czytać bez zrozumienia i wprowadzać zamęt - albo chcesz rady i czytasz, co tu piszemy, albo żyjesz w swoim świecie. Wszystko masz wyjaśnione w moim poście i wielu powyżej:
składasz wypowiedzenie z dyspozycją przejścia numeru na kartę i wtedy spokojnie czekasz, aż zadzwonią z ofertą. Jeśli nie chcesz spokojnie czekać, piszesz na forum Plusa prośbę o kontakt i wtedy powinno być to dość szybko, w ciągu kilku dni.
Numerów nie porywają kosmici, w każdym razie nigdy o tym nie słyszałem... :mrgreen:

#709664  autor: Vero
 12 kwie 2014, 00:46
KA pisze:@Vero: to, że jesteś tu nowy nie oznacza, że musisz czytać bez zrozumienia i wprowadzać zamęt - albo chcesz rady i czytasz, co tu piszemy, albo żyjesz w swoim świecie. Wszystko masz wyjaśnione w moim poście i wielu powyżej:
składasz wypowiedzenie z dyspozycją przejścia numeru na kartę i wtedy spokojnie czekasz, aż zadzwonią z ofertą. Jeśli nie chcesz spokojnie czekać, piszesz na forum Plusa prośbę o kontakt i wtedy powinno być to dość szybko, w ciągu kilku dni.
Numerów nie porywają kosmici, w każdym razie nigdy o tym nie słyszałem... :mrgreen:
A słyszałeś o czytaniu w myślach? Założyłeś sobie w swoich myślach, że należy złożyć wypowiedzenie z dyspozycją przeniesienia numeru na kartę, ale ja nie czytam twoich myśli, a w poście o takim rodzaju dyspozycji nic nie napisałeś - wygląda więc na to, że to ty żyjesz w swoim świecie. Ja czytam z doskonałym rozumieniem, tylko ty piszesz niezrozumiale, wprowadzasz zamęt, czepiasz się, że nie wiem o czymś, o czym ty niczego nie napisałeś. Wypowiadasz się tak, jakbym musiał najpierw przeczytać 1800 postów, aby zapytać o cokolwiek na forum, bo inaczej popełniam wielkie faux pas i będę musiał otrzymać reprymendę od pana "KA". Daj na luz, jeśli tak masz pomagać, to lepiej wcale.

,

#709670  autor: KA
 12 kwie 2014, 07:47
@Vero: chyba jednak to nie miejsce dla Ciebie - tak tu nie rozmawiamy.
Dostałeś konkretną poradę (sposób postępowania w szczegółach), której nie zrozumiałeś i zostało to sprostowane. Każdy znany mi człowiek składa rezygnację z opcją przejścia na kartę. Oprócz tych, którzy celowo chcą stracić numer (są tacy).
Zanim zaczniesz krytykować - zobacz, ilu osobom pomogłem i zamilcz, na razie lepiej tylko czytaj (uważnie)...

#709686  autor: mariusznicpon
 12 kwie 2014, 09:12
Po wypowiedzeniu umowy oferta z DUK 30GB plus nielimitowane www i transfer do ipla za 30,14zł brutto (oferta dla firm)

#709758  autor: Ruben
 12 kwie 2014, 15:10
Vero pisze:jakbym musiał najpierw przeczytać 1800 postów, aby zapytać o cokolwiek na forum, bo inaczej popełniam wielkie faux pas i będę musiał otrzymać reprymendę od pana "KA". Daj na luz, jeśli tak masz pomagać, to lepiej wcale.
Co prawda nie jest to do mnie ale ... Niepisanym zwyczajem jest, że przed zadaniem pytania czytamy kilka stron wstecz (ja uważam, że min 10 stron wstecz jest obowiązkiem). Nie chodzi absolutnie o reprymendy ale o dbałość zachowania porządku w temacie. Inaczej można zadawać i odpowiadać na te same pytania co druga stronę i robić bałagan.
O dyspozycji przejścia na kartę była mowa na 85 stronie (3 strony wstecz) a Ty sam uczestniczysz w temacie od min. 77 strony więc zupełnym nowicjuszem nie jesteś. Rozumiem, mogłeś przeoczyć ale po co ta agresja? Takim zachowaniem wobec osób próbujących Ci pomóc nic pozytywnego nie osiągniesz tutaj.
Odpowiadając na twoje pytania:
Ad. 1
Wypowiedzenie możesz wycofać
Ad. 2
Nie spotkałem się z przypadkiem odmowy cofnięcia wypowiedzenia.
mariusznicpon pisze:Po wypowiedzeniu umowy oferta z DUK 30GB plus nielimitowane www i transfer do ipla za 30,14zł brutto (oferta dla firm)
To bardzo dobre warunki udało się uzyskać. Limit dwa razy większy niż w ofercie dla indywidualnych.
  • Strona 66 z 187
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 187
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66