• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 66 z 182
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 182

#522532  autor: pauli05
 16 gru 2011, 20:51
ikkou pisze:W odpowiedzi dostałem to samo co mam obecnie czyli abo 69 plus stan darmowy na caly okres trwania umowy i 50% obniżony abo czyli 34.50 miesiecznie umowa na 12 miesiecy. Można? można a nie takie głupoty opowiadają że tak się nie da
taka opcja jest ogólnodostępna przy przedłużeniu bez telefonu w Play ;) gdzieś na stronie jest ta oferta nawet

moja mama dostała rok temu takie cosik jak przedłużaliśmy w salonie, tylko, że na okres bezterminowy i tym oto sposobem ma bezterminowy abonament za 15zł ze stanem darmowym heh
a telefony nowe jej niepotrzebne, bo dziedziczy po dzieciach ;) więc dla niej to genialne rozwiązanie :)
 #522551  autor: TurboDymoMan
 16 gru 2011, 21:23
Witam, mam pytanie dotyczące oferty przedłużenia umowy na kolejny okres już teraz. Okres umowy kończy mi się 12 marca 2012 roku, zostało niecałe 3 miesiące. Byłbym zainteresowany skorzystaniem z przedłużenia oferty na warunkach promocyjnych dla abonamentu all inclisive max 85 (który posiadam obecnie i za który płacę 85 zł) na warunkach:
75 z/miesięcznie ł dla przedłużających umowę (no i dodatkowo oczywiście 100 minut przez pierwsze 6 miesięcy oraz 70 dodatkowych minut przez cały okres umowy, 50 minut za transakcje przez intentet i stan darmowy).
Czy byłaby taka "opcja" już teraz? jeśli nie to jaki czas przed końcem umowy mógłbym z niej skorzystać? I czy biorąc pod uwagę wysokość moich rachunków (na ogół pomiędzy 110-140 zł miesięcznie) byłaby możliwość wyboru telefonu z ceną dla wyższej taryfy?

#523086  autor: kocu
 19 gru 2011, 11:20
Witam,
Zakupiłem kupon świąteczny Sodexo na ofertę Play All Inclusive MAX.
Oferta wygląda następująco http://www.promostrefa.sodexo.pl/defaul ... ve_max.pdf

Teraz moje pytanie... Czy ona jest opłacalna? I czy wiadomo mniej więcej ile rabatu można dostać na telefony?
Jak widać z tym rabatem abonament kosztuje 69 zł, a nie 75 zł. Dostajemy dodatkowo na pół roku 100 minut oraz 500 smsów.

Na ten moment posiadam ofertę One Play Pro 60 z końcem umowy 5 grudnia.

Lepiej wykorzystać ten kupon czy skorzystać z normalnej oferty dla przedłużających abonament?

#523200  autor: jackq
 19 gru 2011, 21:46
Ja dodam tylko od siebie po wymianach maili z Play, że oferty przedłużeniowe które proponują są nieopłacalne - po wysłaniu wypowiedzenia proponują rabat 25% na abonament przez okres 12mcy jednak dają mniej minut jak w standardowej ofercie ze strony Play przy zamówieniu przez internet.
Dla porównania:

oferta utrzymaniowa Play abonament AIM 85
350 minut do wszystkich
50 min dodatkowo
100 min na 6 mcy
rabat 25% na 12 mcy co z tej kwoty daje 18,75zł x 12mcy = 225zł
reszta opcji ta sama co normalnie (1GB, stan darmowy itp)

w wyżej wymienionej ofercie mamy o 170minut mies. mniej jak normalnie byśmy przedłużali.

Normalna oferta ze stronki Play:
450 min do wszystkich
70 dodatkowo
50 dodatkowo za zakup przez net
100 min na 6 mcy
reszta opcji jak wyżej bez zmian.

I teraz sumując jakbyśmy chcieli mieć tyle samo minut w utrzymaniowej, dokupujemy pakiet minut do wszystkich (czysta kalkulacja) liczmy ok 13zł za te brakujące 170minut mies. x 24mies (tyle trwa umowa) daje nam kwotę 312zł

Krótko mówiąc Play niby daje nam zniżkę a robi nas w niezłego wała ;)
Zyskujemy 225zł tracąc teoretycznie 312zł.

Może się to komuś przyda :D

Dla porównania wkleję po ile kasują za pakiety - żebyście mieli orientację skąd te 13zł :)
Nowy pakiet 50 minut do wszystkich - 5 zł
Nowy pakiet 100 minut do wszystkich - 9 zł
Nowy pakiet 200 minut do wszystkich - 15 zł

#523284  autor: wonski
 20 gru 2011, 10:02
jackq, wszystko zależy od tego ile dzwonisz i czy wewnątrz sieci czy poza sieć. Moim zdaniem to dobry deal, a napewno bardziej sie oplaca niz ich oferta bez telefonu.

Opcja 1

Koszta:
(75-18,75)*12+(75*12)=1575 zł przez 2 lata ~66 zł miesięcznie

(lepiej niż oferta red bull moim zdaniem)

Można w tym abo wziąc telefon za 1 zl który sprzedasz za min 600 zl (Samsung Wave I)
Daje nam to 975 zł w skali dwóch lat, czyli:

~41 zł miesięcznie za:
- 400 minut
- 1GB
- rozmowy wewnątrz sieci w cenie abo

#523320  autor: jackq
 20 gru 2011, 14:52
Ja tylko porównałem obie oferty z prostym wyliczeniem. Oferta utrzymaniowa się nie opłaca ze względu na to że mamy mniej minut za to zyskujemy marny rabat, który i tak nie rekompensuje braku tych minut.
A telefon to w zwykłej ofercie też możesz za 1zł wziąć to już inna bajka.

#523323  autor: wonski
 20 gru 2011, 15:02
Dlatego istotną sprawą jest to, ile rozmawiasz przez telefon i gdzie, bo moze sie okazac ze te "ukradzione minuty" i tak miesiac w miesiac by Ci przepadaly.

#523356  autor: jackq
 20 gru 2011, 17:46
No to chyba logiczne, że jak się ktoś decyduje na taki a nie inny abonament to te minuty potrzebuje w innym razie bierze tańszy a i tak w każdym abonamencie oferta utrzymaniowa wychodzi gorzej. Wiem bo już mi 4 oferty robili i każda podobna, zawsze zabierają jakieś minuty...
Krótko mówiąc nie opłaca się, lepiej przedłużyć przez stronkę lub BOK z zachowaniem promocji z www.

#523941  autor: kowcio
 25 gru 2011, 00:48
Trochę leniwy jestem i nie chce mi się szukać wszystkiego, ale mam pytania.
1. Ile wcześniej można przedłużyc umowę w Play? Tak, aby mi zaproponowali ofertę z telefonem nie tracąc jakiś zniżek itd?
2. Co dostanę, jak przyjdzie mi przedłużać abo All Ilclusive 79 przy:
a) zachowaniu obecnej kwoty abonamentu [69 zł]
b) obniżeniu abonamentu do niższej kwoty
c) zwiększeniu abo do większej kwoty
d) podpisaniu MIXa (pewnie wszystko tracę i traktowany jestem jako świeżak)
3. Jak to w Play wygląda, co oni mi zaproponują za to, że chcę przedłużyć umowę z nimi? Zniżkę na abo, na telefon czy kopa w tyłek?
4. W jaki sposób najlepiej przedłużyć umowę, telefon, Internet, WWW czy punkt sprzedaży?
5. Jak abo mam na inną osobę, a teraz na siebie wziąłem niedawno LongPlay 1 zł, to mogę na siebie "przepisać" ten abo bez pokazywania im, że mam zdolność do płacenia takich rachunków? Ten mój abo swego czasu Play klasyfikował jako wysoki i pamiętam, że łatwo go podpisać nie było można.

Na razie tyle :-) Jeszcze trochę czasu mam, ale tak o, chcę wiedzieć jak to wygląda, poplanować zawsze można. Chciałbym jakiś telefon nowy dostać wcześniej niż koniec mojej umowy, ale nie chce tracić jakiś bonusów za dużo wcześniejsze przedłużenie umowy. Jeśli chodzi o wysokość rachunków miesięcznych, to czasami było to minimum (69 zł), a czasami kilka razy więcej, do 300 zł niekiedy dobijałem :| tylko czy oni an to patrzą, tak jak Orange?

Jeszcze rozmyślam, czy nie przeniosę właśnie do pomarańczowych tego nr-u na abo, jeśli P4 mnie oleje :D

#523961  autor: Grummi
 25 gru 2011, 11:17
1. Dwa, trzy miesiące. Podobno zależy od abonamentów i ich wysokości.
3. Wyślesz wypowiedzenie to dostaniesz 25% zniżki na rok, jeśli chodzi o ceny telefonów to kopa, chociaż dają podobno cenę w wyższego abonementu (str. 83-84).
4. Telefon, sklep play, salon (najgorsza oferta w pukcie, najlepsza przez bok).

Sam czekam na poświąteczne obniżki, ale ogólnie w play jest słabo jeśli chodzi o telefony. Z tego co wiem to w play kiepsko wygląda chęc utrzymania klienta, oferta niewiele różni się od tej dla nowych klientów - dają tylko pakiety minut. Najlepiej brac tani telefon i opchnąc, a wtedy kupic taki jaki się chce bo ceny czasem mają o kilkaset zł wyższe. Też biorę pod uwagę orange jak play nie zaproponuje niczego ciekawego.

#524155  autor: IK`ey
 26 gru 2011, 20:34
Są jakieś słuchy o obniżkach? Orange już zaczął.

Ik`ey

#524234  autor: Logith
 27 gru 2011, 12:37
Powiedzcie mi w jaki sposób się teraz opłaca wiązać z P4?
Obsługa klienta - okropna, problemy z siecią - są, oferta dla przedłużających umowę- śmiech na sali, ceny telefonów? - haha.

"Noworoczna wyprzedaż w Orange

2011-12-27 11:33 r

Orange rozpoczął noworoczną wyprzedaż, w ramach której oferuje obniżone ceny na telefony, netbooka oraz modem. W przypadku tych pierwszych ceny są niższe do 666 zł.

Przy przedłużeniu lub podpisaniu nowej umowy w wybranych taryfach klient może otrzymać do 50% rabatu na abonament przez pierwsze 3 miesiące. Oprócz tego oferowane są wybrane telefony w niższych cenach.

Wśród telefonów w obniżonych cenach dostępne są m.in.: Nokia N8-00, HTC 7 Mozart, Sony Ericsson XPERIA X8 z głośnikiem, Samsung Ch@t 335, Nokia E7-00 Communicator, Samsung Galaxy S+, Motorola Defy, Nokia E6-00, Sony Ericsson J20i Hazel, Sasung Galaxy Ace, Nokia C3-01 oraz HTC ChaCha.

W obniżonej cenie oferowane są również netbook HP Mini 210 oraz modem Huawei E372.

źródło: Orange/telepolis.pl "

W P4 by zakupić Galaxy S+ lub Nokię N8/E7 po tej cenie muszę wybrać abonament ~100 zł.
Z czym do ludzi?
Dziękuję, ja i moje dwa abonamenty idziemy do Orange.

Obrazek
Obrazek

#524328  autor: jackq
 27 gru 2011, 19:13
Też czekam na wyprzedaż no i chyba się nie doczekam. Do końca grudnia muszę się zdecydować. Póki co Orange mnie kusi ceną słuchawki.

#524332  autor: Logith
 27 gru 2011, 19:38
Ceny słuchawek, jakość świadczonych usług, obsługa klienta, znacznie lepiej wypadają w Orange niż w Play.. Wiec czym zachęca Play? Kiedyś cenami słuchawek zachęcał Play, bo miał znacznie lepsze niż pozostali operatorzy. Teraz? Teraz P4 ma chyba najgorsze ceny telefonów w abonamentach..
Dziwi mnie postawa Play,. :shock:

Obrazek
Obrazek

#524425  autor: Damian67
 28 gru 2011, 08:34
e tam, ja nie mam żadnych problemów z obsługą klienta, zasięgiem (nadajniki play, plus, orange). umowa bez tel przedłużona na 12 miesięcy za 34,50zł (450minut 1-6mies, 7-12 350minut + cały czas za darmo w play) i pozostali operatorzy mogą się schować.

#524483  autor: jackq
 28 gru 2011, 13:06
Jeśli taka oferta Cię satysfakcjonuje to dobrze. Mnie by nie satysfakcjonowała. Na blogu play nikt nic nie wie. Pozostaje czekać pewnie do stycznia na wyprzedaż.

#524499  autor: bronco
 28 gru 2011, 14:56
ja od pażdziernika czekam na wprowadzenie lejka na net w taryfach Biznes - i nic sie nie dzieje - jak tak dalej pójdzie to numery zamiast w Playu wylądują w innej sieci (tym bardziej że ceny słuchawek mają z kosmosu)

#524501  autor: KC-KARLOS
 28 gru 2011, 14:58
bronco, a nie ma możliwości zmiany planu taryfowego na taryfy All Inclusive dla biznesu w Play? Tam net jest z lejkiem :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#524502  autor: bronco
 28 gru 2011, 14:59
można - ale taryfy Biznes bardziej mi odpowiadają (poza tym netem bez lejka)

#524674  autor: jackq
 29 gru 2011, 13:24
Wileka wyprzedaż smartphonów w play!
hehehe szkoda tylko, że modele słabe stare itp. widac przecenili to co im sie nie sprzedaje za bardzo.
Jedynie ten LG swift black nie daje mi spokoju ale jak juz czekam na sgs+ to poczekam dalej, byle do wiosny :P masakra
  • Strona 66 z 182
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 182
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66