• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 65 z 217
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 217

#470549  autor: traber
 14 kwie 2011, 00:03
Gypsy pisze:I w salonie mi powiedziano, żeby złożyć wniosek w połowie tego miesiąca i jakoś przed końcem kwietnia przerzucą na TT. Teraz z rozmowy telefonicznej wynika, że dopiero to zrobią pod koniec maja. Więc jak to jest ostatecznie? Dodam, że okres rozliczeniowy wypada jakoś 28kwietnia, a ostateczny koniec umowy z Erą wypada na 28maja.
Zacząłbym od lektury na przykład tego:
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _uslug.pdf
§ 15.1 - ja tu widzę, że okres wypowiedzenia: 30 dni ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego rozpoczynającego się po dniu doręczenia wypowiedzenia, więc wynik Twojej ostatniej rozmowy jest niebezpiecznie bliski prawdy :)

Dodatkowo sprawdź, czy nie masz w Twojej "indywidualnej" umowie zapisu np. o przedłużeniu czasu trwania do końca okresu rozliczeniowego, o ile koniec 24 msc wynikających z umowy (data podpisania + 24 msc) wypada w środku okresu rozliczeniowego - koniec okresu rozliczeniowego "jakoś 28 kwietnia" to średnio precyzyjna data :)

#470588  autor: ywis
 14 kwie 2011, 11:03
billiejoe pisze:Najpierw zacznę od tego co mam czyli oferty z której 15 miesięcy temu byłem bardzo zadowolony:

120min do wszystkich + 70 wszędzie z wyjątkiem playa
Całość kosztuje mnie 30zł

Dziś dostaję propozycję:

160min do wszystkich (tylko pani łaskawa chyba zapomniała dodać że z tego 40 przepada po 12 miesiącach zgadze się czy się mylę)
100mb za 5zł czyli nic ponad normę...
Jak dla mnie może i minut masz mnie, ale weź pod uwagę, że masz te minuty do wszystkich sieci, to po pierwsze. Po drugie, to stawka za połączenia jest znacznie niższa aniżeli w Twoim obecnym abonamencie, a wnioskuje, że posiadasz NE60. Weź również pod uwagę to, że pakiet promocyjny 70 minut jaki posiadasz nie przechodzi Ci na kolejny okres rozliczeniowy, więc jeśli nie wygadasz swoich 120 minut z planu taryfowego, to 70 minut idzie w "piach". Dla mnie oferta jest znacznie lepsze aniżeli ta, którą posiadasz, bo wywnioskowałem, że piszesz o ofercie bez telefonu.

billiejoe pisze:160min do wszystkich (tylko pani łaskawa chyba zapomniała dodać że z tego 40 przepada po 12 miesiącach zgadze się czy się mylę)
To już kwestia tego jakiego segmentu miła Pani Ci przedstawiała ofertę, także sądzę, że jeśli nie wspomniała nic o tym, że 40 minut Ci przepada, to znaczy, że 160 minut masz na cały okres trwania umowy, czyli na 18 miesięcy przy ofercie bez telefonu, bo o takiej ofercie piszesz.

Gypsy pisze: Teraz z rozmowy telefonicznej wynika, że dopiero to zrobią pod koniec maja. Więc jak to jest ostatecznie? Dodam, że okres rozliczeniowy wypada jakoś 28kwietnia, a ostateczny koniec umowy z Erą wypada na 28maja.
Określ się konkretnie, bo jeśli data wygaśnięcia umowy przypada Ci na 28-go maja, a okres rozliczeniowy zamyka Ci się 28-go każdego miesiąca, to umowa faktycznie rozwiąże Ci się z dniem 28-go maja jeśli składasz wypowiedzenie na 30 dni przed datą wygaśnięcia, bo umowa zawsze kończy się z dniem zakończenia cyklu rozliczeniowego niezależnie czy to data wygaśnięcia umowy przypada wcześniej.

Jeśli chcesz zapłacić karę, to idziesz do salon/sklep, składasz wypowiedzenie z trybem natychmiastowym z zaleceniem migracji numeru do TT, płacisz karę i masz wyznaczoną następnie datę migracji, z tego co kojarzę, to taka migracja chyba średnio z abonamentu do TT trwa 5 dni lub też 15, nie pamiętam, ale jakoś tak.

#470606  autor: billiejoe
 14 kwie 2011, 12:58
ywis pisze:Najpierw zacznę od tego co mam czyli oferty z której 15
Jak dla mnie może i minut masz mnie, ale weź pod uwagę, że masz te minuty do wszystkich sieci, to po pierwsze. Po drugie, to stawka za połączenia jest znacznie niższa aniżeli w Twoim obecnym abonamencie, a wnioskuje, że posiadasz NE60. Weź również pod uwagę to, że pakiet promocyjny 70 minut jaki posiadasz nie przechodzi Ci na kolejny okres rozliczeniowy, więc jeśli nie wygadasz swoich 120 minut z planu taryfowego, to 70 minut idzie w "piach". Dla mnie oferta jest znacznie lepsze aniżeli ta, którą posiadasz, bo wywnioskowałem, że piszesz o ofercie bez telefonu.

...

To już kwestia tego jakiego segmentu miła Pani Ci przedstawiała ofertę, także sądzę, że jeśli nie wspomniała nic o tym, że 40 minut Ci przepada, to znaczy, że 160 minut masz na cały okres trwania umowy, czyli na 18 miesięcy przy ofercie bez telefonu, bo o takiej ofercie piszesz.
No jeśli piszesz tak to na pewno dziś o wszystkie szczegóły dopytam...teraz jeszcze jedno,narazie jest to oferta której nie negocjowałem, czy mogę np. liczyć że wynegocjuje w tym abonamencie 100mb w cenie abonamentu bądź próbować urwać abonament za 25zł i wtedy płacić te 5zł za 100mb?

#470617  autor: thonka
 14 kwie 2011, 14:16
billiejoe, ostatnimi czasy niestety nie ma mozliwosci obnizenia abonamentu bez telefonu.
mozesz dostac co najwyzej wiecej minut, choc wcale sie nie zdziwie jak zamiast 190 minut daja teraz 160 ale na cala umowe zamiast 120+40...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#470652  autor: billiejoe
 14 kwie 2011, 17:38
Temat chyba już załatwiony,teoretycznie nie wskórałem nic ale za to wszystkie moje pytania rozwiązane korzystnie:

Mam 160min do wszystkich na cały okres umowy,minuty zawsze przechodzą na następny miesiąc jak będą niewykorzystane,a temat internetu jest rozwiązany w taki sposób, że każda minuta jest wymienna na 1mb więc jako że wykorzystuje około 10-30mb miesięcznie nie będę kupował pakietów dodatkowych tylko z darmowych minut mi wystarczy

#470837  autor: T-mati1
 15 kwie 2011, 16:25
Witam was chcialbym sie dowiedziec czy moglbym wyciagnac cos wiecej od ery.
proponuja mi pakiet dla biznesu 45 za 60zl w tym 45zl do wykorzystania na rozmowy i smsy + 80 min do wszystkich i 300mb internetu telefon c3-01 tez jakos za 60zl. nie podoba mi sie w tym wysokosc abo, myslicie ze moglbym wyciagnac od nich jakis rabat?

THUNDER UP!!!

odp

#470845  autor: Maly745
 15 kwie 2011, 17:08
T-mati1 pisze:Witam was chcialbym sie dowiedziec czy moglbym wyciagnac cos wiecej od ery.
proponuja mi pakiet dla biznesu 45 za 60zl w tym 45zl do wykorzystania na rozmowy i smsy + 80 min do wszystkich i 300mb internetu telefon c3-01 tez jakos za 60zl. nie podoba mi sie w tym wysokosc abo, myslicie ze moglbym wyciagnac od nich jakis rabat?
Wczoraj przedłużałem umowę z taryfa Pakiet dla Biznesu 45 SUK zaproponował abonament w wysokości 33,75zł netto kwota do wykorzystania 45zł netto telefon Nokia C3-01 za 1zł (wykorzystałem 2000 punktów era premia) 10 numerów za grosz 0zł kurier gratis.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 16:44 przez Maly745, łącznie zmieniany 1 raz.

#470849  autor: T-mati1
 15 kwie 2011, 17:44
zadzwonilem i pani zaproponowala 25% rabatu na pakiet dla biznesu 45 ale za to nie da mi dodatkowych 80min a c3-01 za 46zl. mam tylko 900 punktow era premia. Juz mi sie nie podoba za malo min bede przekraczal i chcialbym tez neta do tel.
Zaproponowala tez PDB 80 z 45% rabatem czyli 59,04brutto w tym 80zl do wykorzystania czyli 320 min i 10 numerow po 1gr za 0zl ale za internet 9zl trzeba doplacic. tu juz mi tel zaproponowala c6 lub desire po 1zl

#470854  autor: wozio
 15 kwie 2011, 18:47
no nie wiem czy teraz ktoś przebije oferte PLAY!!!

ZA PRZENIESIENIE NR STANDARD 50% ABONAMENTU PRZEZ 3 MIEŚ.
ale teraz w abonamencie za 59zł maja każdą nokie za 1 zł

Dzis przeniosłem nr 69zł 350min 250 MB i e72 za 1zł ale inne też maja promocej ze wszsytkie telefony noki za 1 zł od abonamentu 59 zł bez niestaty N8 ale wszystkeigo nie mozna mieć

na nowym swiecie w wawie byłem i bonusowo dostałem jeszcze za FREEE 100 min do wszystkich i konsultant wszystko załatwił.

nie wiem czy jest szansa by ERA nawet przez utrzymanie klienta coś lepszego zaproponowała
e52 za 1 przy 59 zł !!!! no prosze was
czekam na przejście znajomych i bedizemy jeszcze mieli PS3 :)

exstra sprawa ;)

tyle powiem na temat oferty która dostałem na przedłuzenie :)

#470857  autor: T-mati1
 15 kwie 2011, 19:05
56,50 zł Firma 55 10 % rabatu na abonament czyli bedzie 50zl 85 zł na wykorzystanie czyli 354 min 300 MB internetu za free w play i jakis tel. juz sie zapisalem zeby konsultant play do mnie zadzwonil. Kolego wozio mi era chce dac za 59zl htc desire za 1zl

#470862  autor: Marcin737
 15 kwie 2011, 20:36
thonka pisze:nie dostaniesz nic ponad te 4zl mniej wiec jezeli jeszcze wypowiedzenia/wniosku o przeniesienie nie zlozyles to czas najwyzszy to zrobic.
W środę z samego rana złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do Orange. Już w środę nie miałem możliwości zmiany usług w iboa, przedłużenia umowy w iboa. Szczerze mówiąc spodziewałem się jakiegoś kontaktu z ich strony a tu cisza do dzisiaj. Myślicie, że jest sens czekać na kontakt ze strony Ery z lepszą ofertą czy tak jak powiedział mi gość z utrzymania klienta jeszcze przed złożeniem wypowiedzenia - że te -4zł to jest ostateczna oferta?

#470876  autor: SACZI
 15 kwie 2011, 21:19
wozio pisze:no nie wiem czy teraz ktoś przebije oferte PLAY!!!

ZA PRZENIESIENIE NR STANDARD 50% ABONAMENTU PRZEZ 3 MIEŚ.
ale teraz w abonamencie za 59zł maja każdą nokie za 1 zł

Dzis przeniosłem nr 69zł 350min 250 MB i e72 za 1zł ale inne też maja promocej ze wszsytkie telefony noki za 1 zł od abonamentu 59 zł bez niestaty N8 ale wszystkeigo nie mozna mieć

na nowym swiecie w wawie byłem i bonusowo dostałem jeszcze za FREEE 100 min do wszystkich i konsultant wszystko załatwił.

nie wiem czy jest szansa by ERA nawet przez utrzymanie klienta coś lepszego zaproponowała
e52 za 1 przy 59 zł !!!! no prosze was
czekam na przejście znajomych i bedizemy jeszcze mieli PS3 :)

exstra sprawa ;)

tyle powiem na temat oferty która dostałem na przedłuzenie :)
A copowiesz na to:
http://www.playmobile.pl/pl/promocja/pl ... index.html
??
Przecież takie "wstawki miażdżą" konkurencje na całej długości ...
N8/C7/E72 za 1 PLN w cenie 59PLN ...
Szkoda, że Play kuleje w wielu miejscach, bo dawno bym już z nimi umowy podpisał ...

#470924  autor: T-mati1
 16 kwie 2011, 09:24
teraz coraz ciezej cos wyciagnac od operatorow. rok temu dostalem za 75zl 220min + 170min do wszystkich tylko nie do play i telefon tanszy o 200zl. Teraz nie chca mi dac rabatu + dodatkowych min

THUNDER UP!!!

#470981  autor: pio-trek
 16 kwie 2011, 15:26
SACZI pisze: Przecież takie "wstawki miażdżą" konkurencje na całej długości ...
N8/C7/E72 za 1 PLN w cenie 59PLN ...
Szkoda, że Play kuleje w wielu miejscach, bo dawno bym już z nimi umowy podpisał ...
pokaż mi tę n8 za 1zł.... z chęcią kupię...

i tak uważam że nie ma lepszej oferty od rodzina 60 za 59zl mam 360min do wszystkich, 100mb, siec rodzinna 3os i 500sms/mms za 5zł... jedynie te ceny telefonów ;-) ja mam to już za sobą i cieszę się ze sowjego SGSa :-)

#471119  autor: T-mati1
 17 kwie 2011, 13:38
powiedzcie mi czy era moze mi dac i rabat na abo i dodatkowe minuty? w pakiecie dla biznesu? i czy moze mi co moze mi dac w taryfach rodzina?

THUNDER UP!!!

#471197  autor: limakcki
 17 kwie 2011, 18:48
w pakiecie dla biznesu albo rabat albo minuty dodatkowe, co może dać w taryfach rodzina znajdziesz kilka stron wstecz. wciąż jednak nie ogarniam czy można wynegocjować 10 numerów za grosz bez opłaty 5zł w taryfach niższych niż PB80.
 #471199  autor: vicor
 17 kwie 2011, 19:28
W niedługim czasie skończy mi się umowa w Erze. Niestety operator nie oferuje mi zbytnio atrakcyjnej oferty. Czy istnieje jakiś numer pod którym mogę prowadzić negocjacje? Hotline jest nie skuteczne. Może jest jakiś numer dla stałych abonentów?
 #471237  autor: SACZI
 17 kwie 2011, 22:36
vicor pisze:... Niestety operator nie oferuje mi zbytnio atrakcyjnej oferty.
Tzn?
Spodziewasz się czegoś więcej niz na pierwszej stronie tego wątku?
Jeżeli tak, to:
1. "co za dużo to nie zdrowo",
2. płacisz rachunki średnio powyżej 200 PLN - wtedy ponoć można rzeczywiście negocjować upusty ponad standard.

Jeżeli żaden z powyższych Ciebie nie dotyczą, a Ty nadal chcesz większe zniżki, przenieś się do Playa.
Oferta minutowa jest taka średnia (R60 za 59 PLN ery jest lepsza), ale promocja na telefony do końca chyba tygodnia jest miażdżąca.
W abo 59 PLN Nokia C7 jest za 1PLN - era w takim samym abo ten telefon sprzedaje w cenie 800 PLN...

#471309  autor: Eriszkigal
 18 kwie 2011, 12:22
Witam!

Po kilkumiesięcznej kampanii z negocjowaniem aneksów dla rodziny przyszła kolej na mnie.
Wybrałem R60. Upust standardowy otrzymałem go bez większego problemu. Osoba (pierwszy telefon z ERY po wysłaniu informacji na iBOA o chęci przedłużenia umowy), z którą rozmawiałem kazała mi jedynie poczekać 1 min, po czym oznajmiła mi, że po konsultacji z kierownikiem proponuje mi ww. abonament w promocyjnej cenie 59 zł.
Na poprzednich stronach pojawiały się wpisy, że promocyjne warunki obowiązują do końca umowy. Ja uzyskałem informację, zgodną z tym co napisał Thonka na 1 stronie tematu, tj. warunki obowiązują wyłączenie przez 24 miesiące.
Jedyna rzecz, która mnie zaskoczyła, to wejście uprawnienia przedłużenia umowy - 4 miesiące i 1 tydz. (rachunki ok. 60 pln)

OT:
- wybrałem BB 9300 za 349 zł - jeden z nielicznych telefonów, który oparł się podwyżkom. Dodatkowo otrzymuje się BIS gratis.

Pozdrawiam

EDIT:
Widzę, że Thonka zmodyfikował 1 post.
Ja uzyskałem zgoła inna informację, niż przedstawił kolega na str. 79
"Pracownik SUK poinformował mnie w zeszłym tygodniu iż w powyzszej sytuacji pozostale 4 miesiace beda rowniez objete promocja wynikajaca z aneksu:) takze dla przedluzajacych bez obaw ze po 24 miesiacach dostaniemy spowrotem stawki z cennika podstawowego"

#471332  autor: waskiii
 18 kwie 2011, 16:37
Moglby ktos powiedziec jaka jest stawka za minute polaczenia/sms/dane po wykorzystaniu bezplatnych minut dla oferty bez telefonu?
pozdrawiam.
  • Strona 65 z 217
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 217
  • 1
  • 63
  • 64