• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 65 z 208
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 208

#406566  autor: awa2001
 25 maja 2010, 12:37
no bzdury totalne z tym przenoszeniem samemu na nową oferte;) ponizej byl bardzo dobry przykład z Nowym twoim Mixem, to smao dotyczy tych co smsują do Orange, lepiej zostac na orange abonament wtedy. To ze jakis konsultant Cię wprowadził w błąd ( o ile Ty nie zrozumiałeś źle) nie oznacza, że wszyscy tacy są.
Nokia 5230 nie ma simlocka, pozostałe z tego co wiem mają, ale jeśli nie to tylko lepiej:)
Salony dzwonią od razu pierwszego dnia z zaproszeniem do nich.
oczywiscie są sytuacje, ze przeniesienie samemu jest korzystniejsze, ale zawsze wiąże się z dodatkową opłatą.

"prawdziwy fakt)!!! " - a może być nieprawdziwy? :))))))))
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 15:51 przez awa2001, łącznie zmieniany 1 raz.

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#406573  autor: Ofeck
 25 maja 2010, 13:35
Corsini pisze:Ale że z salonów dzwonią to jeszcze nie słyszałem. :)
tak, a klient leci, bo mysli, ze go tam na czerwonym dywanie przyjma

#406613  autor: Palacz
 25 maja 2010, 16:05
Bardzo bym prosil o jakim adres mailowy do jakiejs osoby decyzyjnej ktora przeczyta moje pismo reklamacyjne a nie wrzuci je do kosza :?

Mam swoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam

#406634  autor: awa2001
 25 maja 2010, 18:43
ten wątek dotyczy przedłużania umów, nie reklamacji.

P.S Osoby, które proszą mnie na PW o pomoc: nie proscie o oferte na maila, jakby to niby miało wyglądać? pytam w 1 mailu co potrzebujecie, wy mi odpisujecie, ja pytam czy pasuje to czy tamo, wy mi odpisujecie i tak w kółko Macieja? nie mam na to czasu niestety, moja praca to dzwonienie, nie pisanie, w trakcie rozmowy ustalamy jakie są Wasze potrzeby i wtedy razem dobieramy najlepsze warunki.Proszę wiec zostawić numer na który mam dzwonić, a nie adres mailowy:)))

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#406636  autor: cesarz
 25 maja 2010, 18:56
Chyba zawsze samotne , bez przedłużenia umowy , przejście na nowy abonament był płatny ( ostatnio chyba 50zł ), wyjątek, że przechodziłeś z karty na mix , a zmix na abo.Tylko w prepaid Orange ma darmową migrację z OPop , na Go i OFnK i w odwrotnym kierunku .

CNN

#406652  autor: Palacz
 25 maja 2010, 20:36
cesarz pisze:Chyba zawsze samotne , bez przedłużenia umowy , przejście na nowy abonament był płatny ( ostatnio chyba 50zł ), wyjątek, że przechodziłeś z karty na mix , a zmix na abo.Tylko w prepaid Orange ma darmową migrację z OPop , na Go i OFnK i w odwrotnym kierunku .
Zeby juz zakonczyc mojego oftopa przytocze:
jezeli podpisuje nowa umowe i pozostaje chocby kilka dni ze starym abonamentem
a po kilku dniach chce zmiany na nowy wtedy Orżnij żada 100zl.
Jezeli natomiast zmiana taryfy odbywa sie w momencie podpisywania nowej umowy
oraz pobrania nowego aparatu wtedy NIE PLACI SIĘ za zmiane taryfy-
(informacja od konsultanta ORANGE).
dzarafasaraja pisze:Trochę pomyślunku. Nie w każdym przypadku migracja na nową taryfę jest opłacalna
No właśnie.

#406666  autor: johnq
 25 maja 2010, 22:00
Palacz pisze:
cesarz pisze:Chyba zawsze samotne , bez przedłużenia umowy , przejście na nowy abonament był płatny ( ostatnio chyba 50zł ), wyjątek, że przechodziłeś z karty na mix , a zmix na abo.Tylko w prepaid Orange ma darmową migrację z OPop , na Go i OFnK i w odwrotnym kierunku .
Zeby juz zakonczyc mojego oftopa przytocze:
jezeli podpisuje nowa umowe i pozostaje chocby kilka dni ze starym abonamentem
a po kilku dniach chce zmiany na nowy wtedy Orżnij żada 100zl.
Jezeli natomiast zmiana taryfy odbywa sie w momencie podpisywania nowej umowy
oraz pobrania nowego aparatu wtedy NIE PLACI SIĘ za zmiane taryfy-
(informacja od konsultanta ORANGE).
dzarafasaraja pisze:Trochę pomyślunku. Nie w każdym przypadku migracja na nową taryfę jest opłacalna
No właśnie.
To ja w takim przypadku nie rozumiem po co pozostawać przy starej ofercie skoro za kilka dni będziesz chciał przejść na nową?

#406670  autor: amigo007
 25 maja 2010, 22:10
A dlaczego koniecznie chce przejść? Może wysyła trochę sms premium bądź dzwoni za granicę albo często korzysta z roamingu? W takiej sytuacji orange abonament jest bezkonkurencyjny. W nowych taryfach abonamentowych za to wszystko płaci extra ponad abonament :x

#406683  autor: dzarafasaraja
 25 maja 2010, 23:59
Mam małą propozycję dla ludzi, którzy mają wysoki Orange Abo i przy przedłużaniu nie chcą brać tela. Dajmy na to macie abo 55zł, w tym 100min i 3 prezenty. Obniżcie sobie abo do 35zł na 24m-ce. Macie 120min, dobierzcie jakąś usługę np Twój Numer i Taniej w abonamencie (można dać spokojnie na 24 m-ce razem z numerem). Do tego dokupcie sobie sami Popołudnia i Weekendy za 25zł. Płacąc 60zł (35+25) macie 120min do wszystkich, 1200 do Orange, wybrany numer (1000min), obniżenie kosztów połączeń do Orange plus 2 prezenty. Czyli za 5zł więcej o wiele więcej minut niż w OA55 i dodatkowo generujecie zysk na poziomie podwójnego abonamentu, w związku z czym budżet utrzymaniowy rośnie i możecie liczyć na wysoki rabat na tel przy przedłużaniu.
Wysoki abo nie zawsze równa się więcej minut.
Pozdrawiam Forumowiczów.

Doświadczony Konsultant Klienta Indywidualnego.

#406751  autor: awa2001
 26 maja 2010, 13:54
oczywiscie to zalezy od profilu dzwoniącego, bo w delfinie59 zł przy umowie na 20 mies ( czyli 1zł taniej i 4 mies krócej) macie 150 min do wszystkich ( a nie 120) 6 tys minut do 5 num ( a nie 1200 do 1) 1200 do Orange ( nie dopisales ze od 16do8 rano) oeaz do tego conajmniej 1 duzy prezent a czesto 2 ( np.30/40 min do wszystkich, 60/80 sms do wszystkich czy pakiet internetowy). szczerze mowiąc wolę Delfina

#406768  autor: elkanguro
 26 maja 2010, 14:58
Witam,
a ja mam pytanie na razie ogólne gdyż numer jeszcze nie jest uprawniony do przedłużenia, ale już powoli trzeba się zastanawiać co robić dalej.

Otóż, czy przechodząc z Nowego Twojego Mixa 50 na taryfę Delfin lub Pelikan bez telefonu (czyli z WiW) w kwocie 39zł można dostać którąś z dodatkowych usług za darmo czy ze względu na zmianę taryfy raczej jest to niemożliwe?

[ Dodano: 2010-05-26, 15:14 ]
Ewentualnie drugie pytanie, czy w NTM można przy przedłużaniu umowy bez telefonu otrzymać 2xWięcej + Przyjaciel + Pakiet SMS?

Zaznaczam, że pytanie jest czysto techniczne z uwagi na brak możliwości przedłużenia umowy w chwili obecnej.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#406782  autor: awa2001
 26 maja 2010, 16:26
elkanguro pisze:.

Otóż, czy przechodząc z Nowego Twojego Mixa 50 na taryfę Delfin lub Pelikan bez telefonu (czyli z WiW) w kwocie 39zł można dostać którąś z dodatkowych usług za darmo czy ze względu na zmianę taryfy raczej jest to niemożliwe?

w ramach przedluzenia mozna oczywiscie dostac dodatkowe usługi

[ Dodano: 2010-05-26, 15:14 ]
Ewentualnie drugie pytanie, czy w NTM można przy przedłużaniu umowy bez telefonu otrzymać 2xWięcej + Przyjaciel + Pakiet SMS?

nie, smsów nie mozna dostac, NTM to standard-100%wiecej,darmowy przyjaciel i popl i week na 6 mies.

Zaznaczam, że pytanie jest czysto techniczne z uwagi na brak możliwości przedłużenia umowy w chwili obecnej.

#406789  autor: Kuba_3
 26 maja 2010, 17:17
To może i ja zadam pytanie teoretyczne, mianowicie czy przy przedłużaniu umowy Orange Abonament za 55 zł na ten sam OA55, bez telefonu, jest możliwość otrzymania jako dodatkowej usługi Orange Free 39,5? Dodam że średnia kwota faktury na pewno przewyższa te 55 zł, szacuję że jest to co najmniej 75-80 zł.

#406792  autor: elkanguro
 26 maja 2010, 17:37
awa2001 pisze:
elkanguro pisze:.

nie, smsów nie mozna dostac, NTM to standard-100%wiecej,darmowy przyjaciel i popl i week na 6 mies.

Przyjaciel też na 6 m-cy czy na 12?
100% więcej do wykorzystania na wszelkie usługi czy tylko połączenia do Orange?
Coś czuję, że lepiej będzie zmniejszyć kwotę zobowiązania na 30zł i zostać w NTM...

Virgin Mobile

#406794  autor: theWitcher
 26 maja 2010, 17:43
dzarafasaraja pisze: Czyli za 5zł więcej o wiele więcej minut niż w OA55 i dodatkowo generujecie zysk na poziomie podwójnego abonamentu, w związku z czym budżet utrzymaniowy rośnie i możecie liczyć na wysoki rabat na tel przy przedłużaniu.
To, że masz podwojony abonament nie równa się temu że generujesz podwojony zysk. Nawet zakładając że wykorzystujesz allnet do cna, nie będziesz generował tak strasznie większego zysku.

elkanguro Przyjaciel jest w standardzie na 12 miesięcy.

Kuba_3 39,5 nie, ale jest możliwość dostania Orange Free Standard [1giga transferu] w rabacie 50%, czyli za 30zł dodatkowej dopłaty.

#406797  autor: elkanguro
 26 maja 2010, 17:56
A w taryfach Mix Delfin/Pelikan, które usługi są przeznaczone do dodawania jako gratis na cały okres umowy przy przedłużaniu bez telefonu?

Virgin Mobile

#406847  autor: dzarafasaraja
 26 maja 2010, 22:28
theWitcher pisze:dzarafasaraja napisał/a:
Czyli za 5zł więcej o wiele więcej minut niż w OA55 i dodatkowo generujecie zysk na poziomie podwójnego abonamentu, w związku z czym budżet utrzymaniowy rośnie i możecie liczyć na wysoki rabat na tel przy przedłużaniu.

To, że masz podwojony abonament nie równa się temu że generujesz podwojony zysk. Nawet zakładając że wykorzystujesz allnet do cna, nie będziesz generował tak strasznie większego zysku.
Proszę przeczytaj dokładnie, co napisałem. Pisząc "podwójny zysk" miałem na myśli, że dokupując komercyjnie Popołudnia i Weekendy płacisz miesięcznie o 25zł więcej (35abo liczyłem bez allnet +25za PiW), więc generujesz prawie podwójny budżet utrzymaniowy.
elkanguro pisze:A w taryfach Mix Delfin/Pelikan, które usługi są przeznaczone do dodawania jako gratis na cały okres umowy przy przedłużaniu bez telefonu?
Przy mixie większym bądź równym 39 na co najmniej 20 m-cy masz w standardzie Wieczory i Weekendy. W zależności od zysku można dorzucić (bądź nie) 30 min do wszystkich (urastają do 40), 50 min do Orange (urastają do 75, przy czym nie można ich dać razem z dodatkowymi minutami do wszystkich), Darmowego Przyjaciela, SMS do wszystkich lub pakiety internetowe. Ale tak, jak piszę, wszystko zależy od zysku, zarówno liczba usług, jak ich długość. Oczywiście Darmowego Przyjaciela można powielać.

Doświadczony Konsultant Klienta Indywidualnego.

#406857  autor: Palacz
 26 maja 2010, 23:15
johnq pisze:To ja w takim przypadku nie rozumiem po co pozostawać przy starej ofercie skoro za kilka dni będziesz chciał przejść na nową?
Bo prosze Pana mialem wykupione w starym abonamencie "Tanie Wieczory i Łikiendy"
wiec 1200 min do znajomych wieczorkiem zal bylo zmarnowac-
miesiac sie skonczyl wiec postanowilem po zapoznaniu sie z oferta przejsc na nowa taryfe zwlaszcza ze okazalo sie ze nowy aparacik(nokia 5230) daje szerokie pole hasania po necie(1Gb w necie w abonamencie).
Tak trudno zrozumiec?
No chyba ze sie jest konsultantem orange (bez obrazy). :roll:

#406875  autor: theWitcher
 27 maja 2010, 07:38
dzarafasaraja pisze:
theWitcher pisze:dzarafasaraja napisał/a:
Czyli za 5zł więcej o wiele więcej minut niż w OA55 i dodatkowo generujecie zysk na poziomie podwójnego abonamentu, w związku z czym budżet utrzymaniowy rośnie i możecie liczyć na wysoki rabat na tel przy przedłużaniu.
Proszę przeczytaj dokładnie, co napisałem. Pisząc "podwójny zysk" miałem na myśli, że dokupując komercyjnie Popołudnia i Weekendy płacisz miesięcznie o 25zł więcej (35abo liczyłem bez allnet +25za PiW), więc generujesz prawie podwójny budżet utrzymaniowy.
Pisząc 'zysk na poziomie podwójnego abonamentu' miałeś na myśli 'prawie podwójny budżet'. No tak, przecież logiczne :)
Za to czy dodatkowe płatne usługi idą w 100% do budżetu też bym sobie ręki uciąć nie dał, ale tutaj ciężko przytoczyć jakieś racjonalne argumenta.

Palacz -> I wszyscy mamy odgadywać konkretne motywy i powody za Twoim postępowaniem?
Jak podpisywałeś umowę, to miałeś wybór między starym abonamentem, a Orange abonament, czy nowymi zwierzęcymi?
No chyba ze sie jest konsultantem orange (bez obrazy). :roll:
Ehe, bez obrazy...

#406881  autor: flus
 27 maja 2010, 08:31
dzarafasaraja pisze:

Kuba_3 39,5 nie, ale jest możliwość dostania Orange Free Standard [1giga transferu] w rabacie 50%, czyli za 30zł dodatkowej dopłaty.

Małe sprostowanie Orange Free Standard to 4 GB na transfer
  • Strona 65 z 208
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 208
  • 1
  • 63
  • 64