• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 65 z 182
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 182

#519730  autor: wonski
 02 gru 2011, 13:11
emitar pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i tak się zastanawiam (bo dzisiaj dzwonili z biura obsługi zaproponować nowy abonament, poprosiłem o oddzwonienie po 16), czy uda się przy pierwszej rozmowie otrzymać takie warunki jak po złożeniu wypowiedzenia ?

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale można na takie coś liczyć ?
AIMAX 85:
- przez pierwszy rok abo -25%, później 75
- telefon w takiej cenie jak z abonamentu wyższego
- minuty/sms za replay
Wg pracownika play, ktory sie tutaj udzielał na forum telefon w takiej cenie jak z abonamentu wyższego mozesz wziac jedynie w przypadku gdy podpisujesz umowe na oferte bez internetu.

#520477  autor: Massa
 05 gru 2011, 20:59
Przedłużyłem abonament na rok na rozsądnych wg mnie warunkach. Dostałem 120 minut, stan darmowy i 100 MB za 31,5. Do tego 50 minut przez pół roku i zniżka 10 zł przez 3 miesiące. Oczywiście internet to zwykły pakiet więc za 2 zł więcej mogę mieć 200 MB lub zrezygnować i mieć abonament tańszy o 7zł. Przez drugą połowę roku 50 dodatkowych minut kosztuje 3 zł. Dla kogoś, kto dzwoni mniej niż 200 minut miesięcznie i w większości do Play ta oferta wydaje mi się korzystna. Konsultant był kompetentny i odpowiedział na wszystkie moje pytania. Poradził mi że jeśli nie mam parcia na telefon to lepiej związać się na krócej co jest oczywiste :) no i jeśli przeszedłbym na kartę to stracę staż w sieci a to też podobno coś jest warte :P

#520500  autor: waeren
 05 gru 2011, 22:33
Staż w sieci, każdej, jest nic nie warty....nie wierz w takie bajki:) Ja mam za 39 PLN 350 minut i pakiet 250 MB, do tego SD na 6 m-cy gratis.....umowa też na 12 m-cy

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#520506  autor: Massa
 05 gru 2011, 23:27
Proponowali mi to co każdemu, czyli SD 69 z rabatem 50% ale to bez sensu żebym płacił za minuty, których nie wykorzystam. W podobnej cenie mam jeszcze pakiet internetowy z którego mogę zrezygnować. Moja oferta jest na bazie abonamentu za 15zł, więc jeśli zrezygnuje z dodatków to chyba wyjdzie 170 minut za 15 zł właśnie. Jakoś to przeboleję, że ktoś ma lepiej :D . W sieci musiałem zostać, na numerze mi zależy. Karta też była opcją ale za tą kasę co płacę nie muszę się bawić z doładowaniami i pilnowaniem złotówek. Pewnie Ci co mają ochotę pilnować wyciągną z tego co płacę jeszcze więcej :) .

#520507  autor: Marens
 05 gru 2011, 23:44
Massa pisze:Proponowali mi to co każdemu, czyli SD 69 z rabatem 50%
Mi się najbardziej podoba zapis w regulaminie
Kod: Zaznacz cały
Rabat na Abonament jest przyznawany przez cały Okres Zastrzeżony oraz po przekształceniu Umowy w Umowę na czas nieokreślony[...]
Oznacza to tyle, że najprawdopodobniej długo, długo nie będę aneksował tej oferty :-D

#520525  autor: patrix-83
 06 gru 2011, 08:35
Mam prośbę do was wszystkich i do KONSULTANTA PLAY który tu czasem pomaga przy przedłużaniu umowy a mianowicie chciałbym przedłużyć jedną z moich umów bez telefonu na 12 m-cy w najniższym abonamencie tj. STAN DARMOWY z rabatem 50% przez cały okres umowy czyli de facto płaciłbym 14,50zł. I teraz w jaki sposób uzyskać taką zniżkę skoro na infolinii nie ma dla mnie takiej propozycji bo jest jedynie abo za 19zł???

PROSZĘ O POMOC.

#520529  autor: waeren
 06 gru 2011, 08:44
Jest to możliwe, ale nie jest to już standardowa oferta.....niektórzy tu piszą, że dostają 50% rabatu, ale zwykle to jest proponowane jak już klient rzuci wypowiedzenie....na początek dostajesz propozycje z szymla :evil: ...

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#520530  autor: patrix-83
 06 gru 2011, 08:51
waeren pisze:Jest to możliwe, ale nie jest to już standardowa oferta.....niektórzy tu piszą, że dostają 50% rabatu, ale zwykle to jest proponowane jak już klient rzuci wypowiedzenie....na początek dostajesz propozycje z szymla :evil: ...

Tak,wiem że to nie jest standardowa oferta bo nie ma jej nigdzie w regulaminach na stronie play.pl ani na infolinii ale może damian284 by coś wskórał i doradził co zrobić aby uzyskać zniżkę 50% na abo bo ma takie możliwości z tego co tu widzę parę stron wcześniej :D

#520650  autor: Damian67
 06 gru 2011, 20:16
rozwiązanie jest proste - wyślij wypowiedzenie i zaraz wszystko będzie możliwe ;) wiesz, że w tym abo stan darmowy jest za darmo chyba tylko na 3 miesiące?

#520658  autor: patrix-83
 06 gru 2011, 21:01
Damian67 pisze:rozwiązanie jest proste - wyślij wypowiedzenie i zaraz wszystko będzie możliwe ;) wiesz, że w tym abo stan darmowy jest za darmo chyba tylko na 3 miesiące?

Tak wiem że stan darmowy jest na 3 m-ce ale wiem też że jest 120 minut do wszystkich + 50 minut do wszystkich na 6 m-cy za przedłużenie umowy co w sumie daje 170 minut do wszystkich za 14,50zł co miesiąc :D :D :D
A nie ma innego rozwiązania jak tylko wysłanie wypowiedzenia?

#520927  autor: Ofeck
 08 gru 2011, 14:58
wystarczy tylko powiedzieć, że chce się zrezygnować i konsultant ma powód, żeby zaproponować ofertę z rabatem

#521011  autor: cfirek
 08 gru 2011, 21:09
czy przy wypowiedzeniu i otrzymaniu rabatu 25% na abonament jest szansa wytargowac jeszcze znizke na jakis telefon?

#521048  autor: ikkou
 09 gru 2011, 00:48
Czym to wszystko i już się gubie 25 kończy mi się umowa obecnie mam abo 69 ale płace 35zł do tego jakies tam minuty i za darmo do play. Najbardziej mi tym stanie darmowym zależy. Da rade przedłużyć umowę na tych samych warunkach ? czy mogę podjąć próbę targowania się ?

#521053  autor: IK`ey
 09 gru 2011, 01:37
Czy ktoś wie kiedy w Playu będzie Samsung Note. Oczywiście cenami też jestem zainteresowany.
Z góry dziękuję za info.

Ik`ey

#521106  autor: jackq
 09 gru 2011, 13:45
Ja mam 2 sprawy:
- zgłosiłem telefonicznie reklamacje, bo mi dodatkowe minuty w tym miesiącu zniknęły, nie wiem dlaczego (jak przedłużałem LP 2 lata temu dostałem minuty co miesiąc gratis)
- wysłałem mailem wypowiedzenie umowy (mam do 20.12 - wysłałem 06.12 bo nie ma ciekawej oferty na fajne słuchawki).
Czy mam tam dzwonić dopytywać? Czekam już 3 dni na rozpatrzenie, no niby mają 30 dni max ale to troszkę przesada...

Chętnie bym przedłużył umowę ale to co obecnie oferują zakrawa na kpinę.

#521260  autor: Damian67
 10 gru 2011, 07:43
pierwsze słyszę, żeby wysyłać wypowiedzenie mailem.

#521297  autor: jackq
 10 gru 2011, 12:15
Może zbyt krótko żyjesz :)
Oczywiście, że można skan własnoręcznie podpisanego wypowiedzenia wysłać mailem. Skoro faksem można to mailem niby czemu nie :P

Edit: dla zainteresowanych.
wzór wypowiedzenia oryginalny druk Play http://www.uploader.pl/?d=4E88A7AE2
wypełnić, zeskanować wysłać na mail: [email protected]

Przed chwilka dzwoniłem ponaglić Play. Konsultant powiedział, że nie ma się czym martwić bo i tak liczy się data otrzymania przez nich maila z wypowiedzeniem.
Powiedział, że przygotują 2 oferty utrzymaniowe, wg niego bardzo atrakcyjne. No to czekam, jak nie to witaj Orange :P
Będzie niezła akcja 2 nr przeniesione z Orange do Play wrócą "do siebie" ;)

Edit 2:
przedstawili propozycje
SD69 za 59 czyli norma
25% rabat na 12mcy
350 min stan darmowy - norma
50 min do wszystkich - norma
100 min 6mcy - norma

Sumując dali rabat na 12mcy a zabrali 70min do wszystkich, porównując ofertę ze strony z przedstawiona przez nich.
Rzeczywiście super hiper mega oferta...

#521734  autor: qtek
 12 gru 2011, 23:02
Witam wszystkich,
pod koniec stycznia konczy mi sie umowa na abonamnet w play, obecnie mam stan darmowy 69 bez telefonu + stan darmowy do play + 100 min w cenie okolo 36pln, w sieci play od 2,5 roku
Chcialbym zakupic SGSII pytanie czy warto przy podobnym abonamencie tzn wydaje mi sie ze do tego bym wzial AI MAx 65, tylko cena telefonu przeraza. Myslalem ze dam rade ugrac cos taniej, ale konsultant mowi ze nei ma takiej mozliwosc, natomiast jesli chcialbym wziasc telefon na wolnym rynku to nie przewiduja pakietu powyzej 250mb oraz stracil bym stan darmowy w play i do tego placil 65 zlotych przy tej samej ilosci minut. istna paranoja.
pytanie czy warto pokowac sie w SGSII w play w abonamecie max 70- 80 pln?
czy moze wziasc go na wolnym rynku, ale wtedy bez pakietu 1gb to chyba mija sie z celem.
i 3 mozliwosc wziasc AI max 65 z jakims telem i kupic SGSII gdzie indziej.
Prosze o pomoc bo mam metlik w glowie.
pozdrawiam

#522424  autor: ikkou
 15 gru 2011, 23:55
Haha no i proszę jak się chce to można wysłałem wypowiedzenie w odpowiedzi dostałem 2 oferty jedną z telefonem która mi się nie podoba i drugą bez która mi się podoba i chciałem dokładnie taką ale sytuacja się zmieniła i potrzebuje telefon. Generalnie jako powód podałem brak stanu darmowego przez caly okres trwania umowy i zbyt wysoki abonament. W odpowiedzi dostałem to samo co mam obecnie czyli abo 69 plus stan darmowy na caly okres trwania umowy i 50% obniżony abo czyli 34.50 miesiecznie umowa na 12 miesiecy. Można? można a nie takie głupoty opowiadają że tak się nie da. Niestety nie wykorzystam ich propozycji mimo iż mój telefon bardzo mi się podoba potrzebuje nowego.

#522527  autor: waeren
 16 gru 2011, 20:31
ikkou pisze:Można? można a nie takie głupoty opowiadają że tak się nie da. Niestety nie wykorzystam ich propozycji mimo iż mój telefon bardzo mi się podoba potrzebuje nowego.
Nikt nie mówi, zobacz mojego posta z 6 grudnia dokładnie to właśnie napisałem :P

• Strona 65 z 182
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 182
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65