- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Ja zaś wypowiedziałem umowe na jeden numer,wysłałem pisemnie rezygnację i to co wyżej piszecie w sotatnich postach m.in o rabacie 25% itp to to wszystko mi zaproponowali w piśmie jakie dostałem czyli to samo.
Przenieś nr do innego operatora t-mobile,plus,orange i jak będziesz u któregoś to możesz przenieść się do rbm 

Pozdrawiam 

Witam, mam juz mozliwosc przedluzenia dwoch umow.Dodatkowo chce przeniesc jeszcze jeden numer z T-mobile. W przypadku przedluzenia umow w obu abonamentach interesowalby mnie stan darmowy przez caly okres trwania umowy. Kazda z trzech umow bedzie brana z telefonem. Czy mozna liczyc na jakies szczegolne promocje w tym wypadku ? Czy raczej nie mam co liczyc i nalezy sie skupic na tym co jest dostepne online ? Ewentualnie czy jest jakis numer do konsultanta, zeby mozna bylo "wyzebrac" cos ciekawszego oraz jakas znizke na telefon ??
A moze polecacie wstrzymac sie i poczekac na oferty swiateczne ? Wiadomo juz moze kiedy one wejda ? Przez pare lat nie sledzilem jak to sie mialy promocje na swieta, dlatego prosze o pomoc osoby bardziej obeznane w tym temacie
dziekuje i pozdrawiam

cfirek, zapoznaj się z tym tematem. Udzielają się tam osoby, które pomogą przedstawić możliwe do uzyskania rabaty i bonusy 
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=1260

Nie najlepiej, tylko tak po prostu trzeba, bo z Play do RBM nie da się techniczne....nie ma możliwości takiego przeniesienia...cra89 pisze:Czyli najlepiej zrezygnowac z abo przejsc do playfresh potem do innego operatora na karte i dopiero do RBM na abonament?
szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)
Przecież właśnie w tym temacie zostało zadane pytanie...Ruben pisze:cfirek, zapoznaj się z tym tematem. Udzielają się tam osoby, które pomogą przedstawić możliwe do uzyskania rabaty i bonusy
Witajcie.
Wypowiedziałem umowę i dostałem propozycję przygotowaną specjalnie dla mnie
Jeśli zrezygnuję z wypowiedzenia dostanę:
1. Opcja z telefonem - LongPlay 69: 350 minut+zniżka 10 zł na abonament oraz 25% przez rok+stan darmowy+50 minut+100 minut/500 sms przez pół roku. Oferta na 24 miesiące.
2. Opcja bez telefonu - 350 minut+stan darmowy+100 minut przez pół roku =34,50.
Niestety Nokia E52 którą miałem ponad 1,5 roku nie żyje, więc potrzebuję nowego telefonu. Bardzo mi się podoba LG P970 jednak w cenniku Play cena jest mocno przesadzona. Myślę,żeby wziąć np. Nokię 500 za kilka zł, sprzedać za 500, poczekać trochę, dołożyć 200 i kupić P970.
Waham się też nad przejściem na kartę. Nr chcę zostawić bo mam go od zawsze. Do Play dzwonię najwięcej więc raczej zostanę w sieci. Obecnie mam One Play 65 za 50 zł i ok. 180 minut chyba. To jest dla mnie za mało. Obstawiam że przy darmowych rozmowach w sieci ok. 300 by mi wystarczyło. Z drugiej strony chciałbym mieć pakiet danych do dyspozycji. Na sms mi nie zależy.
Gdyby nie telefon, nie wahałbym się przejść na kartę. Myślicie, że taniej wyszłoby przejść na Fresha i kupić telefon po nowym roku na rynku? Czy to będzie lepsze niż płacenie abonamentu przez 2 lata? Czy mogę dostać takie warunki na AI?
Dzięki za odpowiedzi
Wypowiedziałem umowę i dostałem propozycję przygotowaną specjalnie dla mnie

Jeśli zrezygnuję z wypowiedzenia dostanę:
1. Opcja z telefonem - LongPlay 69: 350 minut+zniżka 10 zł na abonament oraz 25% przez rok+stan darmowy+50 minut+100 minut/500 sms przez pół roku. Oferta na 24 miesiące.
2. Opcja bez telefonu - 350 minut+stan darmowy+100 minut przez pół roku =34,50.
Niestety Nokia E52 którą miałem ponad 1,5 roku nie żyje, więc potrzebuję nowego telefonu. Bardzo mi się podoba LG P970 jednak w cenniku Play cena jest mocno przesadzona. Myślę,żeby wziąć np. Nokię 500 za kilka zł, sprzedać za 500, poczekać trochę, dołożyć 200 i kupić P970.
Waham się też nad przejściem na kartę. Nr chcę zostawić bo mam go od zawsze. Do Play dzwonię najwięcej więc raczej zostanę w sieci. Obecnie mam One Play 65 za 50 zł i ok. 180 minut chyba. To jest dla mnie za mało. Obstawiam że przy darmowych rozmowach w sieci ok. 300 by mi wystarczyło. Z drugiej strony chciałbym mieć pakiet danych do dyspozycji. Na sms mi nie zależy.
Gdyby nie telefon, nie wahałbym się przejść na kartę. Myślicie, że taniej wyszłoby przejść na Fresha i kupić telefon po nowym roku na rynku? Czy to będzie lepsze niż płacenie abonamentu przez 2 lata? Czy mogę dostać takie warunki na AI?
Dzięki za odpowiedzi

Jak dzwonisz do 200 minut miesięcznie poza sieć to za 18zł byś mógł mieć we freshu
167 minut + dokupiłbyś sobie pakiet nieograniczonych połączeń w play za 10zł lub aktywował byś taryfę darmowe rozmowy i smsy w play i przy doładowaniu 30 zł byś mógł to otrzymać na miesiąc.
Doładowując przez mobilny portal w komórce można jeszcze zyskać 30 % doładowania czyli od kwoty 30zl -9zł,najbardziej opłaca się ładować 30zł i więcej na kartę ze względu na ten bonus ważny 30 dni.
Te 9zł to kolejne 31 minut
Więc wydając 30zł da się wycisnąć max
167+31=198 minut
Darmowe rozmowy i smsy w play
Prepaid jest opłacalny do ok. 200 minut poza sieć jeśli ktoś dzwoni więcej to lepiej żeby wziął abo bo będzie mniej płacił
,plus abonamentu jest taki że nie trzeba pilnować ważności pakietów itp. kiedy w karcie aby było tanio to trzeba pilnować i je aktywować bo inaczej wyjdzie drożej niż w abonamencie i to całkiem spora kwota może być 
167 minut + dokupiłbyś sobie pakiet nieograniczonych połączeń w play za 10zł lub aktywował byś taryfę darmowe rozmowy i smsy w play i przy doładowaniu 30 zł byś mógł to otrzymać na miesiąc.
Doładowując przez mobilny portal w komórce można jeszcze zyskać 30 % doładowania czyli od kwoty 30zl -9zł,najbardziej opłaca się ładować 30zł i więcej na kartę ze względu na ten bonus ważny 30 dni.
Te 9zł to kolejne 31 minut
Więc wydając 30zł da się wycisnąć max
167+31=198 minut
Darmowe rozmowy i smsy w play
Prepaid jest opłacalny do ok. 200 minut poza sieć jeśli ktoś dzwoni więcej to lepiej żeby wziął abo bo będzie mniej płacił

Pozdrawiam 

Przedłużyłem umowę w taryfie: LongPlay II 69 -50%
(350min - 34,50zł + SD + 100min 6mies/później 6zł).
Nie wiem czy pamiętacie, ale na przełomie sierpnia/września przedłużyłem na identycznych warunkach, jednak aneks nie wszedł w życie i skorzystałem z odstąpienia w ciągu 10dni. Jak się okazuje, dobrze zrobiłem gdyż nie wiadomo jaką ofertę aktywował mi konsultant.
Tym razem procedura przedłużenia zamknęła się w niecałych 24godzinach, aneks został poprawnie aktywowany i wszystko się zgadza. Muszę pochwalić PLAY za e-maile ze zmianą statusu zamówienia oraz SMS z potwierdzeniami. Później ankieta zadowolenia, poszło zasłużone 5.
(350min - 34,50zł + SD + 100min 6mies/później 6zł).
Nie wiem czy pamiętacie, ale na przełomie sierpnia/września przedłużyłem na identycznych warunkach, jednak aneks nie wszedł w życie i skorzystałem z odstąpienia w ciągu 10dni. Jak się okazuje, dobrze zrobiłem gdyż nie wiadomo jaką ofertę aktywował mi konsultant.
Tym razem procedura przedłużenia zamknęła się w niecałych 24godzinach, aneks został poprawnie aktywowany i wszystko się zgadza. Muszę pochwalić PLAY za e-maile ze zmianą statusu zamówienia oraz SMS z potwierdzeniami. Później ankieta zadowolenia, poszło zasłużone 5.
Czytam ten temat od dłuższego czasu i tak się zastanawiam (bo dzisiaj dzwonili z biura obsługi zaproponować nowy abonament, poprosiłem o oddzwonienie po 16), czy uda się przy pierwszej rozmowie otrzymać takie warunki jak po złożeniu wypowiedzenia ?
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale można na takie coś liczyć ?
AIMAX 85:
- przez pierwszy rok abo -25%, później 75
- telefon w takiej cenie jak z abonamentu wyższego
- minuty/sms za replay
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale można na takie coś liczyć ?
AIMAX 85:
- przez pierwszy rok abo -25%, później 75
- telefon w takiej cenie jak z abonamentu wyższego
- minuty/sms za replay