• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 62 z 62
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
 #1192957  autor: arasel
 16 cze 2025, 13:43
KC-KARLOS: Tak, dziękuję, to słuszna uwaga z tym wariantem M do 30mbit i do 150mbit, jednak jest drobna różnica, bo wraz ze zwiększeniem prędkości wzrosła też cena - o 5 złotych. Tym samym, M(30) jest za 50 brutto (wyjściowo 70) a M(150) za 55 (wyjściowo 75) - przy czym nowy klient nie może już skorzystać z taryfy M(30), ta jest możliwa do kontynuacji w przypadku aneksu przez jakiś czas od zmiany. W przeszłości wyglądało to tak samo, że po modyfikacji ofert abonamentowych, przedłużający mogli skorzystać z wersji przed zmianą i po zmianie. W moim przypadku jednak nie ma to wielkiego znaczenia, bo M w wersji 30 wystarcza mi w zupełności, bo telefon nie służy mi do pobierania plików na tyle dużych, by miało to dla mnie realne znaczenie, a przy codziennym korzystaniu nie zauważam spowolnień.
Możliwe, że mój przypadek jest szczególny i dla innych mogłoby to być za wolno, bo inne potrzeby lub brak innego łącza i to jedno musi spełniać wiele innych warunków aniżeli u mnie. Dodatkowo, w moim przypadku sprawę komplikuje nieco fakt, że mam u nich 3 numery abonamentowe i 2 usługi internetu - domowy na LTE/5G i mobilny, z czego część jest w dalszym ciągu na warunkach sprzed zmiany dotyczącej "korzyści dla domu" gdzie wymagana była minimum taryfa M na każdej usłudze, by te zniżkę zastosować, a to sprawia, że przynajmniej ten konkretny numer muszę jeszcze ten raz utrzymać w taryfie M, bo inaczej pozostałe usługi stracą ten rabat.
To samo tyczy się przejścia na prepaid i skakaniem po innych operatorach - przeniosę ten numer i jeden z pozostałych numerów wzrośnie o 20 złotych i wynika to z warunków "korzyści dla domu" - nie ma więc dla mnie sensu, bo co z tego, że ten numer przejdzie do wspomnianego RB za 30 miesięcznie, jeśli inny z mojego pakietu wzrośnie o 20 złotych z tytułu bycia numerem głównym nie podlegającym zniżce z "korzyści". Sumarycznie koszt pozostanie dokładnie taki sam, więc taki manewr nie ma dla mnie sensu w praktyce. Nawet przy powrocie za 50%, w dalszym ciągu inny z moich numerów wzrośnie o 20PLN i tym sposobem z 37,50 robi się niejako 57,50 - czyli drożej i do tego wymaga więcej działań z przeskakiwaniem.
 #1192958  autor: kill649
 16 cze 2025, 14:04
arasel: Tylko nie wiem czy nie masz tak jak ja. Ofert ana główny numer max 60Mb/s i SUk więcej nie chce dać. Ale już na dodatkowy jest do 150Mb/s WTF?

Poczekajmy do 25 czerwca. Coś tam pisali na Gsmonline, że T-mobile coś ma ogłosić. Nie chce mi się wierzyć by to była rewolucja , że każdego wyrwie z kapci. Szczególnie, że T-mobile lubi drogo.
 #1192959  autor: KC-KARLOS
 16 cze 2025, 14:13
kill649: nie licz na lepszą ofertę, niż dla nowych w tak niskim pułapie cenowym. Tanio się skończyło. Kto skorzysta, ma taniej przez 2 lata, a potem nawet 300% drożej.
Ofertę uratuje brak bzdurnych ograniczeń oferty typu "internet tylko na urządzeniu niebędącym moderem/routerem". Widzą, że testowego eSIMa można obejść adapterami, a oferta głosowa służy jako funkcja routera wifi ze smartfona / tabletu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1193046  autor: KC-KARLOS
 20 cze 2025, 11:05
Drodzy, pojawiła się opcja dla przedłużających umowę (stałych klientów) abonamentu komórkowego "VIP".
Za nominalne 65 zł/mc - opcja nielimitowana z prędkością do 100 mbps > https://www.t-mobile.pl/c/_bffapi/webcm ... eeb1042f6a
A o 10 zł drożej (75 zł) - brak limitu prędkości.
Całkiem możliwe, że ta oferta będzie obowiązywać względem nowej oferty od 25 czerwca. Zauważcie, że operator już nie nazywa planu taryfowego typu M i L informując wprost, że to "oferta nielimitowana" z określoną górną granicą prędkości (tańsza) i bez limitu prędkości (droższa), więc mamy pewien zarys nowej oferty, szumnie ogłaszanej przez operatora (poprawki kosmetyczne).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1193054  autor: kill649
 20 cze 2025, 15:39
KC-Karlos: Dzięki za info. Ciekawa informacja. Tak obstawialem jakiś tańszy wariant obecnych trayf. Oczywiście z limitem prędkości bo to T-mobile zagranica lubi i stosuje. Ciekawy jestem 25 czerwca. Popcorn już do mikrofali jest i czekam.
Nie spodziewam się większej nowości.

PS. Te 15.000 zł za 1GB 3 strefie roamingowej....pięknie wygląda.
 #1193742  autor: margeo
 09 lip 2025, 15:38
Przedłużał ktoś w lipcu umowy? Jak wyglądają aneksy po wprowadzeniu jednej taryfy za 75zł?
Jest szansa na niższe abonamenty (mam 50GB za 30zł), czy czas przejść na kartę po ponad 20 latach z abo?

POZDRAWIAM!
 #1193743  autor: KC-KARLOS
 09 lip 2025, 15:43
margeo: operator w dniu uruchomienia oferty na stronie z regulaminami opublikował aż ponad 50 podstron dokumentów. Mamy kilkadziesiąt wariantów starych i nowych ofert również dla przedłużających umowę. Jeszcze jest szansa na otrzymanie przykładowo no-limitów z prędkością 100 czy 150 mbps internetu bez limitu danych w cenach w granicach 50-60 zł, a bez limitu prędkości ok 60 zł/mc (można u doradcy wynegocjować lepsze warunki cenowe, gdyż jest też oferta dla klientów spłaconego mixa czy prepaida, w której może przejść na abonament z netem do 30 mbps bez limitu danych za 50 zł/mc).
Przy niższych wariantach cenowych, poluj na taryfę S - są opcje, które posiadają nawet 60 czy 80 GB/mc, ale ceny mogą odstraszyć względem internetu bez limitu danych.
Szczegóły u doradcy. Powodzenia.

#1193744  autor: margeo
 09 lip 2025, 15:54
Dzięki! 8)
KC-KARLOS pisze:
09 lip 2025, 15:43
margeo: operator w dniu uruchomienia oferty na stronie z regulaminami opublikował aż ponad 50 podstron dokumentów. Mamy kilkadziesiąt wariantów starych i nowych ofert również dla przedłużających umowę. Jeszcze jest szansa na otrzymanie przykładowo no-limitów z prędkością 100 czy 150 mbps internetu bez limitu danych w cenach w granicach 50-60 zł, a bez limitu prędkości ok 60 zł/mc (można u doradcy wynegocjować lepsze warunki cenowe, gdyż jest też oferta dla klientów spłaconego mixa czy prepaida, w której może przejść na abonament z netem do 30 mbps bez limitu danych za 50 zł/mc).
Przy niższych wariantach cenowych, poluj na taryfę S - są opcje, które posiadają nawet 60 czy 80 GB/mc, ale ceny mogą odstraszyć względem internetu bez limitu danych.
Szczegóły u doradcy. Powodzenia.

POZDRAWIAM!
 #1193907  autor: Loka
 12 lip 2025, 15:06
Szanowny KC-KARLOS

mam pytanie odnośnie
KC-KARLOS pisze:a bez limitu prędkości ok 60 zł/mc (
czy to oznacza że jeżeli mam abonament obecnie płace 94,98 który mi się zakończył na warunkach promocyjnych, data końcowa umowy to 01/07/2025 jest możliwość przedłużenia w kwocie około 60zł na warunkach bez limitu danych i bez ograniczenie prędkości Internet + bez limitu rozmowy, SMSy i MMSy?
Zaznaczę jak wchodzę do aplikacji to ma tylko 2 oferty:
1) Oferta Nielimitowana + 120 min do UE + MagentaRozrywka kwota 95zł miesięcznie z rabatami
- Czyli 120min/sms do EU połączenia międzynarodowe
- Bez limitu danych i bez ograniczenia prędkości Internet
- Bez limitu rozmowy, SMS i MMS
- Rozrywka bez ograniczeń w prezencie na 12m
2) Oferta Nielimitowana na 12 m-cy 85zł miesięcznie z rabatami:
- Bez limitu danych i bez ograniczenia prędkości Internet
- Bez limitu rozmowy, SMS i MMS
Czy jest możliwość otrzymania tej pierwszej oferty ale bez rozrywki na 12m i połączeń międzynarodowych? w kwocie 60zł.
Zależy mi bardziej na 3 MultiSim (zegarek tel i tablet) z tego co wiem to za każdą będę płacić 9zł miesięcznie,
Sprawdzałem na Internecie wiem że jest coś takiego jak OrangeFlex i tam za 80zł miesięcznie mam to wszystko wraz z 4 esim.
Nie będę ukrywać że zależało mi na nie przechodzeniu do innego operatora.
Na koniec jeszcze jedne pytanie co z telefonami czy można otrzymać zniżkę. jeżeli tak to od jakiej ceny?
Bardzo dziękuję za pomoc, za wszelkie rady, Dzięki
Pozdrawiam serdecznie
Loka
 #1193937  autor: KC-KARLOS
 13 lip 2025, 01:39
informer: Podsumuje to jednym słowem: słabiutko.
Na stronie operatora wiszą regulaminy oferty - oto przykłady:
> no-limit + 30 mega + 100 min do UK za 50/mc na 24m (koszt umowy 1200 zł): https://www.t-mobile.pl/c/_bffapi/webcm ... a7cbddbc7e
> no-limit + 30 mega za 40/mc na 24m (koszt umowy 960 zł): https://www.t-mobile.pl/c/_bffapi/webcm ... 78de018737

Są też opcje z netem do prędkości 60 i 100 mega - im wyższa prędkość, tym drożej. Oczywiście bardziej opłaci się wybrać ofertę komórkową wraz ze światłowodem 300 mbps, ale nie każdy chce / może. No i "korzyści dla domu" lub dużo droższe oferty migracyjne (zmiana taryfy) bez zmiany czasu trwania umowy.

#1193941  autor: informer
 13 lip 2025, 12:07
Wrzuciłem najlepsze co może się trafić w aplikacji. I dotyczy to najniższego segmentu gdzie obecny abonament musi być poniżej 25pln brutto. + Aktualnie w SUK trzeba czasami niestety zadzwonić kilka razy, konsultanci mają target aby dać zniżkę jakąkolwiek w nie więcej niż 50% umów w czasie miesiąca. Więc czasami trzeba trafić na kogoś innego.
 #1194888  autor: phonemaniac
 31 lip 2025, 21:55
Ostatnio TM przypomniał mi, że kończy mi się umowa (Magenta Biznes kontrakt podstawowy w cenie 25 zł netto) i jak nie przedłużę umowy, to cena mi skoczy o 10 zł netto. Dlatego proponują nowe warunki umowy: 50 zł netto za umowę (net z prędkością 200 Mbit) lub 55 zł netto (za neta z prędkością do 300 Mbit). Miałem dotychczas kilka telefonów w sprawie przedłużenia umowy, ale niżej jak 35 zł netto nie dało rady przedłużyć umowy, więc byłem już przygotowany na przejście na czas nieokreślony (cenowo wychodzi na to samo). Następnego dnia (po mailu przypominającym o końcu umowy) przed południem, miałem telefon w sprawie umowy i konsultant znów mi wyjeżdza z tymi 35 zł netto, to mu odpowiedziałem że bez sensu jest przedłużać, jak mam to samo na czasie nieoznaczonym. Przełączył mnie do SUK i po krótkiej rozmowie mam umowę przedłużoną za 25 zł netto (wszystko NoLimit, net 30Mbit i 18GB neta w UE). Czyli jednak się dało utrzymać cenę na starym poziomie. Dodatkowo, poprzednia umowa mi się kończyła 29.09. (na starych zasadach przedłużania umów było, że kolejny kontrakt przedłużał umowę o kolejne 2 lata od np 29.09.2025 do 29.09.2027), a po obecnym przedłużeniu umowa mi się teraz kończy 27.07.2027.
  • Strona 62 z 62
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61