• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

#730669  autor: janekt
 06 lip 2014, 23:11
st.konsultant pisze:Jest tak jak w regulaminie.
Tak właśnie myślałem. Mówiłem konsultantom, że jest blokada transferu, oni- że nie, jest tak jak w poprzednich taryfach.
Mówiłem- otwórzcie sobie regulamin, tam tak jest napisane. A oni swoje.
st.konsultant czy możesz wytłumaczyć kolegom i koleżankom, żeby czytali regulaminy? ;)

JanekT

#730779  autor: thonka
 07 lip 2014, 13:44
janekt, bo w teorii lejek jest.
Jak wykorzystasz wszystkie dostępne progi podwyższania transferu, a więc 30GB, co w przypadku dokupowania do opcji S czy M daje 19 skoków, a więc 190zł dopłaty za sam pakiet danych :)

W innym wypadku jest blokada o czym już chyba tutaj ok. 3-4 strony wspominałem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#730792  autor: szmigier
 07 lip 2014, 14:26
Jest dokładnie jak napisał Thonka. w Jump S dla przykładu po wykorzystaniu 250mb nastepuje odcięcie od sieci danych. Zosatajesz zapytany czy chcesz dokupić kolejny limit do 1gb za 10zł i decydujesz. Jednakże w SUK konsultanci tego nie wyjasniają /może w salonach też?/ i wprowadzają ludzi w błąd, bo pytania są precyzyjne i dotycza wykorzystania paczki dostępnej w abonamencie czyli 250mb. a oni wprowadzają zamęt.

#730807  autor: ManiekOL
 07 lip 2014, 15:32
soltek pisze:No panowie i Panie co jest z Wami nie cieszycie sie z nowej oferty tmobile? Dyskusja tak zamarla... Tylko z jakiego powodu ? Paczki danych sie Wam pokonczyly czy co?
internet sie skończył to o znajomych sobie przypomnieliśmy :D

Swoją drogą - można liczyć w taryfie za 49,99 na jakies indywidualne obiżki cen telefonów czy tylko to co na stronie? (300 zł za G2 mini?)

#730841  autor: sql
 07 lip 2014, 17:05
Mam na siebie MIXa w T-Mobile. Załóżmy że brat oraz tata prowadzący działalność gospodarczą wezmą taryfą na swoją osobą firmę po jednej sztuce JUMP! proFirma XL z 3 GB internetu. Mogę się przyłączyć do grupy brata (w ramach Internet Connect) bądź taty jednakże nie mogę należeć do tych dwóch grup jednocześnie. Po wykorzystaniu limitu włącza się lejek 16 kbit/s. Ja jako użytkownik MIXa nie muszą mieć aktywnego żadnego pakietu internetowego.
Koszt współdzielenie internetu to 2,46 zł brutto dla osoby udostępniającej. Czy dobrze wszystko rozumiem ?
Na stronie internetowej przy taryfie JUMP! proFirma XL widoczny jest pakiet 3GB w kraju oraz 3GB na terenie UE. Rozumiem że 3GB to internet całkowity czy może 3GB w kraju + 3 GB w UE ?

#730920  autor: st.konsultant
 07 lip 2014, 21:25
sql pisze:Mam na siebie MIXa w T-Mobile. Załóżmy że brat oraz tata prowadzący działalność gospodarczą wezmą taryfą na swoją osobą firmę po jednej sztuce JUMP! proFirma XL z 3 GB internetu. Mogę się przyłączyć do grupy brata (w ramach Internet Connect) bądź taty jednakże nie mogę należeć do tych dwóch grup jednocześnie. Po wykorzystaniu limitu włącza się lejek 16 kbit/s. Ja jako użytkownik MIXa nie muszą mieć aktywnego żadnego pakietu internetowego.
Koszt współdzielenie internetu to 2,46 zł brutto dla osoby udostępniającej. Czy dobrze wszystko rozumiem ?
Na stronie internetowej przy taryfie JUMP! proFirma XL widoczny jest pakiet 3GB w kraju oraz 3GB na terenie UE. Rozumiem że 3GB to internet całkowity czy może 3GB w kraju + 3 GB w UE ?
Nie połączysz się ani z Tatą ani z Bratem. W taryfach firmowych, osoby dzielące Connect, muszą posiadać ten sam REGON.

Pakiety 3 GB w Polsce i 3 GB w EU są oddzielnie rozliczane.

#730925  autor: sql
 07 lip 2014, 21:46
Gdybym zakupił świeży numer w kiosku (prepaid) i go zarejestrował o ile to konieczne na właściciela taryfy biznesowej to czy by to przeszło ?

#730940  autor: st.konsultant
 07 lip 2014, 22:19
sql pisze:Gdybym zakupił świeży numer w kiosku (prepaid) i go zarejestrował o ile to konieczne na właściciela taryfy biznesowej to czy by to przeszło ?
Wtedy tak.

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007240.pdf

Punkt 4

#734078  autor: radoslavv
 21 lip 2014, 21:40
Dwa tygodnie jestem w T-mobile, po przejści z Playa i póki sobie sobie chwale. LTE śmiga pięknie, choć niestety u mnie w mieszkaniu w blokowisku jest tylko HSDPA, na którym z kolei strasznie wolno chodzi net (w Playu miałem tylko HSDPA na moim wcześniejszym i9000 i internet chodził dużo szybciej). Na szczęście w domu jest wifi, a po wyjściu na powietrze od razu łapie LTE, więc wszystko gra. Ace 3 sprawuje się póki co też rewelacyjnie, poza oczywiście baterią, która wystarczy na dzień konkretnego używania.

Miałem wcześniej obiekcje czy wystarczy mi pakiet 1GB, bo w Playu facebook i yt z tego co pamiętam nie wliczały się do zużycia pakietu, natomiast nie jest źle, korzystam po prostu teraz z wifi w pracy i w domu (w Playu jechałem ciągle na pakiecie, a nigdy nie przekroczyłem 500MB, tutaj byłoby to bardzo łatwe).

Takie wrażenia po 2 tygodniach, zobaczymy jak będzie później :)

#734467  autor: thonka
 23 lip 2014, 12:47
O. Właśnie zauważyłem, że TM w końcu dodało cennik taryf Jump. Uwaga, bo jadą mocno po bandzie.

Każdy abonament z nielimitowanymi połączeniami na komórki niezależnie od opcji kosztuje bez promocji bagatela 130zł.
250MB to 20zł, 1GB to 50zł, a 2GB to "jedyne" 100zł.
Nielimitowane stacjonarne kosztują wg. cennika 50zł, a nielimitowane smsy i mmsy 19zł.

Wychodzi na to, że przy abonamencie 49,99zł z urządzeniem, gdzie przez pierwsze 18 miesięcy abonament defacto wynosi 15zł TM przyznaje nam co miesiąc ulgę w wysokości... 204zł :shock: :shock: :shock:

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#734504  autor: user_delete21
 23 lip 2014, 14:17
Muszą w końcu mieć podkładkę na naliczanie kar umownych idących w tysiące złotych w sytuacji, gdy i tak trzeba spłacać raty pomimo zerwania umowy. UKE powinno przetrzepać operatorów za takie numery.

Według operatora wcześniejsze zerwanie umowy powoduje po jego stronie łączne koszty miesięcznie przekraczające (średnio licząc) min. 3 krotność standardowego zobowiązania. Dalszy trop według tej samej logiki wskazuje na to, że abonent dotrzymujący do końca okresu oznaczonego powoduje u operatorów ogromne straty finansowe :D

#734522  autor: Kryniczanin
 23 lip 2014, 14:54
datumplane, Mi dzisiaj przy aneksie bc zejście z 89 na 19,90 i aneks na 2 lata plus pół roku obecnej wypluło prawie 2300 ulgi :-)

#734524  autor: user_delete21
 23 lip 2014, 15:06
Kryniczanin, no i właśnie o tym mówię. Gdy robiłem rok temu swój ostatni aneks: przedłużenie na 2 lata 6 miesięcy przed końcem = 30 m-cy umowy, abonament po zniżkach 40 PLN miesięcznie, kara umowna ponad 3500 przy sumie opłat 1200 :shock: A trzeba pamiętać, że przez 16 miesięcy jest rozkład 35 PLN rata 5 PLN abonament, gdzie rata nie znika w razie zerwania umowy.

Powinno być to niezależnie ograniczone do maksymalnie wartości pozostałych opłat abonamentowych (co i tak jest nadmierną korzyścią dla operatora...)

edit: przy bc jeszcze trzeba patrzeć bo występują różnice między kwotą ulgi a karą umowną. Np. na ofercie upsell 1GB 4 lata po 6.90 była ulga prawie 8000, ale kara umowna ograniczona do 300 PLN. W ofertach głosowych jeszcze nie widziałem, żeby te kwoty się znacząco różniły.

#734536  autor: Kryniczanin
 23 lip 2014, 15:57
datumplane, To nie wszystko przy zobowiązaniu około 330pln wywalało w 2012 7633 pln ulgi ha ha.

Dokładnie jak piszesz maksymalna ulga - wartość wszystkich abonamentów z okresu umowy.

Choć ja się bardzo cieszę bo wyszło mi za 24 miesiące przedłużenia bc plus 6 miesięcy dokończenia obecnej 35,70pln czyli 1,19pln za 8gb miesięcznie.

Jak to osiągnąć? Nic nie negocjować a lecieć podpisać aneks w pierwszy dzień ma podstawowych warunkach jakie dają jak się pojawi opcja. W ten sposób ostanie 6 miechów obecnej umowy (z laptopem) zamiast 89pln(z super zestawem)/99pln będzie po 19,99 :mrgreen: Po zliczeniu wszystkiego za 30 miesięcy z 8gb zapłacę 35,70pln.

Kto da taniej? Nawet Orangowe pakiety wakacyjne leżą i kwiczą :mrgreen:

#734548  autor: thonka
 23 lip 2014, 16:58
datumplane pisze:Dalszy trop według tej samej logiki wskazuje na to, że abonent dotrzymujący do końca okresu oznaczonego powoduje u operatorów ogromne straty finansowe :D
instytucje charytatywne no!
Ciekaw jestem jak oni by tłumaczyli ten cennik standardowy jak ktoś kazałby im odnieść go do warunków w prepaidzie, gdzie nie ma żadnych kar umownych i przyznanych ulg, a promocyjne pakiety nie są dużo gorsze od tych zastanych w abonamencie i nie są specjalnie odmienne cenowo dla użytkownika końcowego :)

No ale policzmy wg. cennika standardowego z abonamentu - 130zł za komórki + 19zł za wiadomości i ok. 20zł za dane w miesiącu. Powiedzmy, że ze względu na mniejszą ilość danych całość w cenach standardowych to 160zł czyli 40zł tygodniowo.
A oni bez żadnego zobowiązania dają to ludziom za 10zł/tydzień! No oszaleli z tym rozdawnictwem bez zobowiązań :lol: :lol: :lol:

I tyle właśnie są warte ich przyznane ulgi...

#734622  autor: MikiOk
 23 lip 2014, 21:48
Czy ktoś może wie czy pojawią się znowu S3 i S4 w sprzedaży i ewentualnie kiedy?

#734634  autor: thonka
 23 lip 2014, 22:52
S3 najprawdopodobniej nie będą już zamawiane. Jakaś dostawa miała być w tym tygodniu ale póki co cisza na ten temat.

#736875  autor: user_delete21
 01 sie 2014, 16:38
Mam dwa pytanka dotyczące szczegółów Jumpa:

1) w przypadku podłączenia dodatkowych użytkowników do Internetu Connect, na czym rachunku pojawiają się opłaty 2 PLN? Każdy podłączony płaci za siebie, czy wszystko nabija się u udostępniającego pakiet?

2) ile kosztują połączenia przekierowanie? W cenniku usług dodatkowych jest w tym miejscu stwierdzenie "opłata zgodna z taryfą". Tyle, że Jumpy nie mają formalnie normalnego cennika taryfy, bo całość zawarta jest w regulaminie promocji. Czyżby jak za wychodzące, czyli w kraju bezpłatne?

#736887  autor: thonka
 01 sie 2014, 17:14
datumplane,
1) na rachunku osoby udostępniającej pakiet Internet Connect
2) tu masz cennik standardowy http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007224.pdf , przekierowania są traktowane jakbyś nawiązał zwykłe połączenia wg. opłat cennikowych czyli 30gr za minutę.

#736889  autor: Sowolog
 01 sie 2014, 17:18
Czy w tej promocji:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007384.pdf

pakiety UE (obydwa) można wyłączyć (od razu)?

W jednym miejscu w regulaminie (tabelka i pole z ***) napisano, że włączane są one automatycznie, a w innym (1.2.6. Usługi „Minuty do UE” oraz „Minuty Roamingowe w UE” w taryfie Jump XS będą aktywowane na wniosek Abonenta maksymalnie w ciągu 48 godz. od złożenia zlecenia aktywacji tych usług) że na wniosek?

Promocja wydaje mi się bardzo dobra ale pakiety UE są mi kompletnie zbędne w obecnym momencie więc bezsensu za nie płacić łącznie ok. 13 zł (prawie 50% wartości abonamentu).
  • Strona 7 z 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8