• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

#545381  autor: kamil4862
 04 kwie 2012, 22:04
Z numerem stacjonarnym możesz przejść do Play ale na taryfę stacjonarną.

Obrazek

#545386  autor: mariusz.f
 04 kwie 2012, 22:23
Rambus pisze:W Plusie to chyba 7zł ekstra za stacjonarne. Tak samo jak w Play i T-Mobile zresztą.

Generalnie każda kolejna kopia Formuły 4.0 daje więcej danych i teraz to Plus wygląda najlepiej. Ciekawe co na to Orange :)
Jak napisałem, czekam na ofertę dla biznesu. A w Play taryfy biznesowe mają no limit na stacjonarne w cenie! Wykupić trzeba tylko dla klientów indywidualnych.

#545396  autor: nowy57
 04 kwie 2012, 23:11
Markadiusz pisze:
SACZI pisze: Nie no, co Ty nie powiesz ... !!??
Eee... Ty coś chciałeś tym przekazać, czy tak tylko w klawiaturę trzaskasz?
Odnośnie tematu (który, jak widzę, opisuje już wszystkie no-limits): czy w Plusie z LTE można będzie korzystać tylko w najwyższym no-limit'cie, czy na wszystkich i czy tylko przez 3 miechy, czy przez całą umowę?
nowy57, jeśli stać Cię na wszystkie telefony z profilu, to na Twoim miejscu wziąłbym Plusa, żeby oszczędzić sobie nerwów, gdy wyjdziesz poza zasięg 3G PLAY (choć i w nim są problemy z łącznością).
tez jestem ciekaw jak plus obdaruje predkoscia czy to bedzie HSPA+ czy jednak nawet bedzie mozna korzystac z LTE ... to po pierwsze ...
po drugie w playu jest pakiet kwotowy .. wiec jesli bede chcial zadzwonic za granice to z pakietu sciagnie mi kilka zlociszy .. a reszte wyorzystam na rozmowy ...
w taryfie no limits kazdy sms za granice czy rozmowa za granice bedzie dodatkowo doliczana do abonamentu ..
ale zdaje sobie sprawe ze w plusie bede mial predkosc netu ograniczona mozliwoasciami sieci .. a w playu obecnie mam okolo1.5DOWN 200-300UP co mnie nie cieszy

#545399  autor: muchakk
 04 kwie 2012, 23:22
po drugie w playu jest pakiet kwotowy .. wiec jesli bede chcial zadzwonic za granice to z pakietu sciagnie mi kilka zlociszy .. a reszte wyorzystam na rozmowy ...
Ciekawe od kiedy? W PLAY połączenia za granicę ZAWSZE były i są płatne...

#545401  autor: nowy57
 04 kwie 2012, 23:33
muchakk pisze:
Ciekawe od kiedy? W PLAY połączenia za granicę ZAWSZE były i są płatne...
z tego co ja wiem to dla klientow indywidualnych tak platne dodatkowo .. ale
dla biznesu schodza z pakietu zlotowek ..
na 99,9% jestem pewien tego ..

#545466  autor: drcox
 05 kwie 2012, 12:32
nowy57 pisze:po drugie w playu jest pakiet kwotowy .. wiec jesli bede chcial zadzwonic za granice to z pakietu sciagnie mi kilka zlociszy .. a reszte wyorzystam na rozmowy ...
Takie praktyki operatorzy już dawno wycofali, bo zorientowali się że na zagranicznych można nas nieźle orżnąć. Ale przecież wszystko się zmienia na lepsze, miliardy minut itp...

#545534  autor: play4you1
 05 kwie 2012, 15:35
1) nie można przenieść numeru Stacjonarnego na usługę komórkową
2) w tryfach formuła 4.0 dla firm no limit jest na połćzenia na komórki i stacjonarne do wszystkich sieci w polsce
3) rozmowy roamingowe zawsze są doliczane dodatkowo do rachunku
4) w ofertachg firmowych mozna aktywować pakiety 20, 40, 120 minut w których polączenia są o połowe tańsze.

#545544  autor: Kryniczanin
 05 kwie 2012, 15:57
1) nie można przenieść numeru Stacjonarnego na usługę komórkową
A czy można przenieść numer do T-Mobile numer stacjonarny w komórce? I czy numer stacjonarny w T-Mobile jest dostępny w Frii?

#545557  autor: vt9st
 05 kwie 2012, 16:19
Chciałbym przenieść się z MixPlusa i skorzystać z oferty (w Plusie) za 79zl - czy da rade to wykonać bezboleśnie i jak tak, to kiedy? Po zakończeniu umowy, czy mogę już migrować (pozostały mi 4 zasilenia)?

#545598  autor: nowy57
 05 kwie 2012, 19:35
play4you1 pisze:1) nie można przenieść numeru Stacjonarnego na usługę komórkową
2) w tryfach formuła 4.0 dla firm no limit jest na połćzenia na komórki i stacjonarne do wszystkich sieci w polsce
3) rozmowy roamingowe zawsze są doliczane dodatkowo do rachunku
jesli ta odpowiedz jest dla mnie to mnie chodzilo i polaczenie z polski za granice i sms z pol za granice . a to z ego co wiem jest z pakietu kwotowego w taryfach firma np 50 pobierane
4) w ofertachg firmowych mozna aktywować pakiety 20, 40, 120 minut w których polączenia są o połowe tańsze.

#545607  autor: kmis
 05 kwie 2012, 20:31
Pytanie do play4you1:
Mam taryfę Biznes90 (oferta bez telefonu -50%) płacę 45PLN miesięcznie, chcę zmienić na Formuła 65PLN netto, konsultant twierdzi że nie można, że jedynie na Formuła 99 i wyższą. Znalazłem na blogu rzecznika w FAQ o formule: "Jeśli Klient ma taryfę bez telefonu np. 129 ale w wyniku rabatu płaci 50% to również może przejść na taryfę za 79 zł (brutto) Suma nowego zobowiązania nie może być niższa, niż poprzedniego..."
Analogicznie do mojej sytuacji: moja taryfa to Biznes90, rabat w wyniku promocji 50% czyli płacę 45PLN < 65PLN, logiczne więc że suma nowego zobowiązania nie jest niższa, więc można zmienić taryfę na Formuła 65. W czym jest problem?

#545864  autor: khagari
 06 kwie 2012, 17:44
hej!

czy ktos kto orientuje się w taryfach play dla firm mógłby mi przetłumaczyć z polskiego na nasze ofertę dla przedłużających w 65 i 75 formula 4.0?

co innego jest tu:

http://dlafirm.play.pl/pl/promocja/dla- ... index.html

tu podaja 500mb, a w regulaminie 200 mb i kwoty tez się nie zgadzają :)

pomocy, plisss:)

#546534  autor: muza_tv
 09 kwie 2012, 21:31
vt9st pisze:Chciałbym przenieść się z MixPlusa i skorzystać z oferty (w Plusie) za 79zl - czy da rade to wykonać bezboleśnie i jak tak, to kiedy? Po zakończeniu umowy, czy mogę już migrować (pozostały mi 4 zasilenia)?
Wszelkie możliwe migracje z mixa na abonament mozliwe dopiero po wywiązaniu się z umowy, czyli dokonaniu wszystkich zasileń.

#546702  autor: the_neptun
 10 kwie 2012, 14:51
zastanawiam sie czy jezeli mam taryfe Do Usług dla Firm bis z Internetem 69(85 brutto) bede mogl przejsc na taryfe bez limitu biznes 75(92 brutto). do koncia umowy ponad rok, czyli sporo :o

#546703  autor: WeBeR
 10 kwie 2012, 14:55
the_neptun pisze:zastanawiam sie czy jezeli mam taryfe Do Usług dla Firm bis z Internetem 69(85 brutto) bede mogl przejsc na taryfe bez limitu biznes 75(92 brutto). do koncia umowy ponad rok, czyli sporo :o
wziąłeś abonament z telefonem czy bez telefonu? Sądząc po długości pozostałej umowy to masz z telefonem, czyli nie możesz przejść na bez limitu 75, jedynie możesz przejść na min. 110zł (netto)

#546827  autor: the_neptun
 10 kwie 2012, 21:36
WeBeR pisze:
the_neptun pisze:zastanawiam sie czy jezeli mam taryfe Do Usług dla Firm bis z Internetem 69(85 brutto) bede mogl przejsc na taryfe bez limitu biznes 75(92 brutto). do koncia umowy ponad rok, czyli sporo :o
wziąłeś abonament z telefonem czy bez telefonu? Sądząc po długości pozostałej umowy to masz z telefonem, czyli nie możesz przejść na bez limitu 75, jedynie możesz przejść na min. 110zł (netto)
jak juz wejdze oferta to postaram sie ich przekupic dodatkowym abo, ktory wezme jezeli mi pozwola ;p

#547089  autor: vt9st
 12 kwie 2012, 13:35
muza_tv pisze:
vt9st pisze:Chciałbym przenieść się z MixPlusa i skorzystać z oferty (w Plusie) za 79zl - czy da rade to wykonać bezboleśnie i jak tak, to kiedy? Po zakończeniu umowy, czy mogę już migrować (pozostały mi 4 zasilenia)?
Wszelkie możliwe migracje z mixa na abonament mozliwe dopiero po wywiązaniu się z umowy, czyli dokonaniu wszystkich zasileń.
Dzieki za odp.

#549923  autor: MADMAX
 24 kwie 2012, 19:31
Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa migracji u poszczególnych operatorów na te nowe taryfy nielimitowane z taryf firmowych przy założeniu, że były to umowy z telefonem?

Pozdrawiam
  • Strona 7 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6