macoss pisze:Jak myślicie era do końca roku obniży ceny? Nacisk Play jest coraz większy muszą w końcu skruszeć.
pozdrawiam
Oby coś puścili, bo naprawdę nieciekawe oferty era ma.
Taki Play w ofercie "Long Play za 1 PLN bez telefonu", "daje":
1. "+":
- umowę bezterminowa, więc kiedy chce to ja zrywam
- 6 miesięcy darmowe rozmowy i chyba sms'y w play lub
- 6 miesięcy darmowe 60 minut do wszystkich sieci =
1,66 gr/minute
- opłaty "administracyjne" 0PLN przy przeniesieniu z innej sieci
- minimum formalności, bo tylko dowod osobisty
2. "-"
- koszt "minuty" po wygaśnięciu promocji to całe 39 gr
Celowo podałem chyba najgorsza z ofert playa, ale i tak jest na tyle atrakcyjna, że warto sie nia zainteresować.
Dla przykładu, ja płacę za minutę rozmowy 0,375 PLN w ramach pakietu minut opłaconych w ramach abonamentu,
ale juz 0,59 gr poza abonamentem (do Play chyba 72gr)...
Nowe oferty już sa trochę lepsze, ale ja jestem zwiazany cyrografem na 18 m-cy i nic z tym zrobic nie mogę.
Niestety, nie wszyscy sa w stanie bezstresowo korzystać z oferty Play.
Ja mimo ciagłych problemów, zastanawiam sie nad podpisaniem umowy z Play na te minimum 6 m-cy z nadzieja,
że klientow abonamentowych traktuja lepiej niz prepaidowcow (nadzieja matka glupich

).
Gdyby jednak era skonstruowala swoja oferte w ten sposob, że wykorzystywalbym wszystkie pakiety przyznanych mi minut bez koniecznosci doplacania, nawet te 40 gr/min bym tolerowal.
Era jednak tak skonstruowala oferte, że mam "setki" minut niewykorzystanych, a za rozmowy doplacam ...
Totalnym bezsensem w tej sytuacji jest fakt, że z BOA dzwoni do mnie panienka i proponuje "dokupienie dodatkowego pakietu za jedyne "10,99 netto"".