ja dobrze o tym wiem, że to co mi mogą zaoferować zależy od wielu czynników, od tego jaki chce wybrać telefon, od stopni negocjacji, od dni pozostałych do końca umowy itd itp, ale nie o to mi chodzi
co powiesz na to?
dzwoni do mnie konsultant i mówi, że jak przedłużę umowę w Orange Abonament 55 zł (czyli taki co teraz mam) to on mi zaoferuje 100 minut w abonamencie + jeszcze 100 minut na 9 miesięcy, ja się go pytam czy te dodatkowe 100 minut na 9 miesięcy dostaje ze względu na przedłużenie umowy i mój długi staż w Orange, on odpowiada, że tak. Potem zobaczyłem w internecie, ze każdy nowy klient w Orange dostaje to samo, więc mnie oszukał. Umówiłem się z nim, żeby zadzwonił 5 dni później, nie odezwał się... Na szczęście już wiem jak rozmawiać z konsultantami i znam ich tajniki. Ale to jeszcze nic, mówisz, że "Konsultant nie ma na to wpływu, co może zaoferować zależy od średnich rachunków i zysków na Twoim numerze." To co powiesz na to, jak kilka dni potem dzwoni do mnie kolejna konsultantka i daje mi to i to i jeszcze usługę taniej w abonamencie na kilka miesięcy, że rozmowy do Orange będę miał za 40 gr/min, już się trochę wkurzyłem, że z miejsca mnie okłamuje bo mam taką usługę włączoną wiem, że jest 20 gr/min do Orange, a nie 40! Powiedziałem jej co myślę, powiedziała chwileczkę, sprawdza (jaaasne

) i mówi, przepraszam, ma Pan rację-20gr, a 40gr jest taniej PO abonamencie, na jej szczęście, że jeszcze wtedy nie byłem doinformowany, bo w usłudze taniej PO abonamencie rozmowa do Orange wynosi 30 gr, a nie 40 tak jak powiedziała, miała laska tupet kłamstwo za kłamstwem wysuwać. Szkoda, że nie zwróciłem uwagi na jej godność bo złożył bym na nią skargę za oszukiwanie klientów! Więc nie mów, że nikt nie szuka klientów bo ona z pełną premedytacja wciska wyższe stawki, a dobrze wie jakie są naprawdę w danych usługach.