• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 586 z 675
  • 1
  • 584
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • 675
 #960238  autor: bąbel
 09 lis 2017, 09:24
corey53 pisze:Probował ktoś dzwonić samemu na DUK i bez wypowiedzenia coś dostał typu 20% ....
tak, przy pierwszym kontakcie z DUK (sam dzwonilem) dostalem 20%, ale o 3 m-cach za 0 nie bylo mowy, aby dostac, tak samo wiecej niz 20% bez szans - wypowiedzenia nie skladalem, umowy koncza mi sie w styczniu.
nie wiem, jak mozna ugrac cos wiecej niz 20%.
Nikt nie dzeili sie tymi informacjami niestety.
 #960241  autor: Symulant
 09 lis 2017, 09:33
bąbel pisze: nie wiem, jak mozna ugrac cos wiecej niz 20%.
Nikt nie dzeili sie tymi informacjami niestety.
Nie tyle nikt się nie dzieli co nie ma jednoznacznej drogi postępowania czy skryptu rozmowy wg, której można by dostać coś więcej.
Po pierwsze zależy na kogo trafisz, konsultant DUK. Po drugie zależy jak dobrym negocjatorem jesteś. 3 miesiące za 0zł i rabat 5zł na ratę za telefon jest do zrobienia. Tylko oczywiście w trakcie miesięcy za 0 raty trzeba płacić. Najlepiej powiedzieć czego się oczekuje od Orange i argumentować, że konkurencja na lepiej itp itd.
Łatwiej prowadzi się negocjacje gdy posiadamy kilka usług bądź nr na siebie. Zawsze można powiedzieć, że wszystko zabierasz/zabierzesz do konkurencji.
 #960253  autor: harys
 09 lis 2017, 10:56
ricco1 pisze:Ja dzisiaj napisałem do Orange maila bo sie okazało że wchodząc w ten Orange LOVE, nie skasowlai mi pozostalych rat za telefon komórkowy z poprzedniej umowy. Jak czytam w nowej umowie orange love.....Jeżeli do pakietu usług objętego umowa (LOVE) przenosimy usługi, z których dotychczas korzystali Państwo dotychczas, to umowy na te uslugi wygasają z dniem rozpoczęcia świadczenia pakietu usług (LOVE).Nie spowoduje to naliczenia przez nas odszkodowania......ZAtem skoro taki jest zapis to mim zdaniem brak jest podstaw żebym jeszcze musial placic pozostałe raty za telefon z poprzedniej umowy. Bo przeciez gdyby tak było to by mi się nie opłacało brać LOVE tylko wziac sam światłowód i cześć. DOmyślam się że będą sie bronić że oni tylko usługi świaczą a nie sponsorują rat.....tylko że bez rat....nie ma możliwości wziąć takiego abonamentu....wiec czekam na odpowiedź i dalej jak coś to wale do UOKIK:) Miał ktos taki przypadek?
Umowy może wygasają z dniem rozpoczęcia świadczenia usług love ale na sprzęt była na początku wystawiona faktura, tylko płatność była rozłozona na raty, więc jeśli nie ma mowy o wystawieniu faktury korygującej na pozostałą część rat to musisz je spłacić, z resztą normalna sprawa w Orange

Wysłane z Le Pro 3
 #960307  autor: Arturos
 09 lis 2017, 19:14
ricco1 pisze:Ja dzisiaj napisałem do Orange maila bo sie okazało że wchodząc w ten Orange LOVE, nie skasowlai mi pozostalych rat za telefon komórkowy z poprzedniej umowy. Jak czytam w nowej umowie orange love.....Jeżeli do pakietu usług objętego umowa (LOVE) przenosimy usługi, z których dotychczas korzystali Państwo dotychczas, to umowy na te uslugi wygasają z dniem rozpoczęcia świadczenia pakietu usług (LOVE).Nie spowoduje to naliczenia przez nas odszkodowania......ZAtem skoro taki jest zapis to mim zdaniem brak jest podstaw żebym jeszcze musial placic pozostałe raty za telefon z poprzedniej umowy. Bo przeciez gdyby tak było to by mi się nie opłacało brać LOVE tylko wziac sam światłowód i cześć. DOmyślam się że będą sie bronić że oni tylko usługi świaczą a nie sponsorują rat.....tylko że bez rat....nie ma możliwości wziąć takiego abonamentu....wiec czekam na odpowiedź i dalej jak coś to wale do UOKIK:) Miał ktos taki przypadek?
Dobre :-)
Uważasz, że jakikolwiek opertor odpuści ci opłatę za telefon?
Kupiłeś telefon za oreśloną kwotę, która rozłożona została na raty i operator oczekuje, że tyle za nego dostanie. Umowa o świadczenie usług to jedna rzecz a umowa o zakup urządzenia to druga.
Raty za telefon pozostają i masz to zapisane w regulaminie świadczenia usługi LOVE.

jeżeli korzystają Państwo z oferty z telefonem i skorzystali
Państwo z zakupu telefonu na raty. Wtedy zobowiązani są Państwo do zapłaty pozostałych rat za urządzenie zgodnie z Harmonogramem spłaty rat, który Państwo od nas otrzymali.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2017, 19:24 przez Arturos, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam Arturos
 #960309  autor: Arturos
 09 lis 2017, 19:19
kamil_chylinski96 pisze:Mogę wypowiadać umowę na koniec okresu zastrzeżonego umowy bez ponoszenia kary?
https://images84.fotosik.pl/893/851314ea80a722fb.jpg
https://images82.fotosik.pl/894/1fbc4e8362f3662cgen.jpg
Nie, nie możesz. Nawet nie mogę zrozumieć dlaczego mógłbyś ? Brak jakiegokolwiek powodu.

Pozdrawiam Arturos
 #960331  autor: tonasa
 09 lis 2017, 20:50
kamil_chylinski96 pisze:Mogę wypowiadać umowę na koniec okresu zastrzeżonego umowy bez ponoszenia kary?
https://images84.fotosik.pl/893/851314ea80a722fb.jpg
https://images82.fotosik.pl/894/1fbc4e8362f3662cgen.jpg
Tak. Czego nie rozumiesz w tych zapisach? Piszesz, że zrezygnujesz z usług na numerze x ze skutkiem na koniec okresu zastrzeżonego. Możesz też podać datę od kiedy rezygnujesz (data końca okresu zastrzeżonego czyli okresu na jaki została zawarta umowa). Karę zapłaciłbyś gdybyś chciał zerwać umowę wcześniej.

Arturos pisze:Nie, nie możesz. Nawet nie mogę zrozumieć dlaczego mógłbyś ? Brak jakiegokolwiek powodu.
???
Dobrze, że zarówno akceptacja jak i zrozumienie z twojej strony nie są niezbędne do tej czynności.
 #960334  autor: kamil_chylinski96
 09 lis 2017, 21:05
tonasa pisze:Czego nie rozumiesz w tych zapisach?
Myślałem że wypowiedzenie umowy na koniec okresu zastrzeżonego umowy może być uznane za "wypowiedzenie aneksu".

"Abonent jest zobowiązany do niedokonywania zmiany planu taryfowego na plan o niższej kwocie zobowiązania."
Czyli hipotetycznie jeżeli dostanę ofertę z DUK za 50 zł miesięcznie to orange może mnie ukarać?
w obecnej umowie 85,98; po rabatach 56,69

Czy tu nawet nie mogę podpisać umowy na kwotę niższą niż 85,98 zł?

Fajnie gdyby zielony71 stworzył jakiś wpis na blogu, co robić gdy mamy mniej niż 6 miesięcy do końca umowy, żeby nie wkopać się w jakieś bagno.
 #960361  autor: tonasa
 09 lis 2017, 23:37
kamil_chylinski96 pisze: Myślałem że wypowiedzenie umowy na koniec okresu zastrzeżonego umowy może być uznane za "wypowiedzenie aneksu".

"Abonent jest zobowiązany do niedokonywania zmiany planu taryfowego na plan o niższej kwocie zobowiązania."
Czyli hipotetycznie jeżeli dostanę ofertę z DUK za 50 zł miesięcznie to orange może mnie ukarać?
w obecnej umowie 85,98; po rabatach 56,69

Czy tu nawet nie mogę podpisać umowy na kwotę niższą niż 85,98 zł?

Fajnie gdyby zielony71 stworzył jakiś wpis na blogu, co robić gdy mamy mniej niż 6 miesięcy do końca umowy, żeby nie wkopać się w jakieś bagno.

Generalnie mylisz kilka kwestii.
Tak na szybko.
Umowę(aneks) zawierasz na określony czas, w którym masz promocyjną cenę abonamentu. Po tym okresie aneks przestaje obwiązywać, a opłata wzrasta do pełnej kwoty zawartej w cenniku. Aby temu zapobiec musisz ją przedłużyć(aneksować) albo zrezygnować z usług.
Warunki umowy można zmienić zawierając aneks.
Negocjacje z DUK to nic innego jak uzgadnianie warunków aneksu zmieniającego poprzednią umowę.
Podpisanie aneksu jest równoznaczne z wycofaniem rezygnacji z usług.

https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-anek ... omowieniem
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-wzor ... omowieniem
http://www.umowycywilnoprawne.pl/artyku ... umowe.html
 #960386  autor: petrydz
 10 lis 2017, 08:38
corey53 pisze:Probował ktoś dzwonić samemu na DUK i bez wypowiedzenia coś dostał typu 20% rabatu, 3msc za darmo czy 5zł rabatu na racie telefonu?

Umowa mi się kończy w styczniu i nie wiem co robić, chyba do mnie dzwonili ale wiecznie nie moge odebrac.
Bez wypowiedzenia nie dostaniesz 20 % na opłatę za usługi telekomunikacyjne, 5 zł na racie jest do zrobienie na spokojnie, trzy miesiące też dają za free na opłatę abonamentową.

Złóż wypowiedzenie, odezwą się.
Ja dokładnie dwa tygodnie temu dostałem takiego maxa : 20 % na abo, 5 zł taniej rata za telefon i trzy pierwsze miesiące za free.
Telefon wyszedł mi 120 zł taniej niż w dniu premiery w sklepach takich jak saturn, media markt itp.

Pozdrawiam.
 #960490  autor: adam34689
 11 lis 2017, 08:15
zielony71 pisze:Max to 40% a nie 20% rabatu. Pisałem o tym tutaj:
http://zielony71.blogspot.com/2017/10/p ... range.html
Wie Pan może, jaki najniższy abonament mogę dostać w DUK na stacjonarny?

Ile wynosi rabat orange open czy tam rabat za łączenie usług w przypadkach?
a) 1 stacjonarny, 1 komórka
b) 1 stacjonarny, 2 komórki

20 i 20? Szczerze, nie do końca rozumiem tych zapisów w opisie orange.
 #960508  autor: RobsonRZN
 11 lis 2017, 12:11
Witam,
udało mi się wynegocjować moim zdaniem niesamowite warunki, lepszych się chyba nie da.
Sam czekam na umowę i okaże się czy to prawda.

Mam 5 numerów, umowy kończą się odpowiednio:
1. Smart Plan LTE - grudzień 2017
2. Smart Plan LTE - maj 2018
3. Smart Plan LTE Dodatkowy - wrzesień 2018
4. Smart Plan LTE Dodatkowy - listopada 2018
5. Smart Plan LTE Wspólny ten wyższy - grudzień 2018

Postanowiłem przenieść jeden z numerów do lajt mobile, złożyłem nawet dyspozycję.
Wtedy odezwała się Pani z DUK, z pytanie dlaczego co i jak, wiadomo...

Przy pierwszym kontakcie zaproponowała mi przejście wszystkich numerów na nowe umowy Standard z rabatem 40% co dawało kwotę za wszystkie numery z rabatami za łączenie usług ~40zł. No mówię sobie fajnie, ale z tego co czytam można coś ciekawszego ugrać i podziękowałem umówiłem się na następny dzień.
Przy drugim kontakcie po rozmowach z "kierownikiem" ustaliła, że może mi dać 40%, 3 miesiące gratis, rabat 5 zł na ratę telefonu i rabaty od łączenia usług od 2 numeru.
Co w jej rozumieniu bo nie liczyłem, nie ogarniam tego rabatowania Orange ~20zł za wszystkie numery na całą umowę, co daje 3,5 za numer na miesiąc.

Dobrałem sobie jeszcze telefon LG G6 z ratą 72zł i pierwsza wpłata 139zł tutaj bez jakiejś taniości bo koszt wychodzi 1867zł, a w internecie można znaleźć taniej, ale pewne źródło.

Więc jak chcą to mogą :smt004
 #960704  autor: adam34689
 12 lis 2017, 17:15
Ponawiam pytanie

W obu przypadkach po 20? Szczerze, nie do końca rozumiem tych zapisów w opisie orange
 #960706  autor: Arturos
 12 lis 2017, 17:33
adam34689 pisze:Ponawiam pytanie

W obu przypadkach po 20? Szczerze, nie do końca rozumiem tych zapisów w opisie orange
a 20 zł
b 40 zł

Pozdrawiam Arturos
 #960730  autor: trancex
 12 lis 2017, 21:04
RobsonRZN pisze:Witam,
udało mi się wynegocjować moim zdaniem niesamowite warunki, lepszych się chyba nie da.
Sam czekam na umowę i okaże się czy to prawda.

Mam 5 numerów, umowy kończą się odpowiednio:
1. Smart Plan LTE - grudzień 2017
2. Smart Plan LTE - maj 2018
3. Smart Plan LTE Dodatkowy - wrzesień 2018
4. Smart Plan LTE Dodatkowy - listopada 2018
5. Smart Plan LTE Wspólny ten wyższy - grudzień 2018

Postanowiłem przenieść jeden z numerów do lajt mobile, złożyłem nawet dyspozycję.
Wtedy odezwała się Pani z DUK, z pytanie dlaczego co i jak, wiadomo...

Przy pierwszym kontakcie zaproponowała mi przejście wszystkich numerów na nowe umowy Standard z rabatem 40% co dawało kwotę za wszystkie numery z rabatami za łączenie usług ~40zł. No mówię sobie fajnie, ale z tego co czytam można coś ciekawszego ugrać i podziękowałem umówiłem się na następny dzień.
Przy drugim kontakcie po rozmowach z "kierownikiem" ustaliła, że może mi dać 40%, 3 miesiące gratis, rabat 5 zł na ratę telefonu i rabaty od łączenia usług od 2 numeru.
Co w jej rozumieniu bo nie liczyłem, nie ogarniam tego rabatowania Orange ~20zł za wszystkie numery na całą umowę, co daje 3,5 za numer na miesiąc.

Dobrałem sobie jeszcze telefon LG G6 z ratą 72zł i pierwsza wpłata 139zł tutaj bez jakiejś taniości bo koszt wychodzi 1867zł, a w internecie można znaleźć taniej, ale pewne źródło.

Więc jak chcą to mogą :smt004

Bardzo ciekawe co napisałeś. Myślałem, ze nie ma takiej opcji zmian warunków umowy na rok przed. Sam mam abonament wspólny wyższy na 30miesiecy zrabatowany do 20,10zl z ooe. Jeśli np wygasałaby mi umowa usługi stacjonarnej, wtedy moznaby było zgrać terminy z którymś z numerów lte dodatkowy i zmienić warunki umowy numeru głównego. Raty za telefon jasne trzeba płacić, ale wydaje mi się tego typu opcja jest ciekawa alternatywa dla tych, którym gdzieś w połowie abonamentu wygasa przykładowo internet mobilny lte, którego przedłużając traci się rabat ooe. Ktoś zorientowany musiałby to szybko wyliczyć :)
 #960739  autor: RobsonRZN
 12 lis 2017, 22:37
trancex pisze: Bardzo ciekawe co napisałeś. Myślałem, ze nie ma takiej opcji zmian warunków umowy na rok przed. Sam mam abonament wspólny wyższy na 30miesiecy zrabatowany do 20,10zl z ooe. Jeśli np wygasałaby mi umowa usługi stacjonarnej, wtedy moznaby było zgrać terminy z którymś z numerów lte dodatkowy i zmienić warunki umowy numeru głównego. Raty za telefon jasne trzeba płacić, ale wydaje mi się tego typu opcja jest ciekawa alternatywa dla tych, którym gdzieś w połowie abonamentu wygasa przykładowo internet mobilny lte, którego przedłużając traci się rabat ooe. Ktoś zorientowany musiałby to szybko wyliczyć :)
Również byłem zdziwiony, że tak można. Oczywiście raty za telefon zostały, ale tak czy siak przy takim rabacie wziąłem następny telefon a koszt miesięczny i tak się zmniejszył :)
I co ważne w tym momencie nie muszę mieć żadnych usług stacjonarnych z Orange, aby mieć taką kwotę.
Po za tym jest możliwość dostania rabatu z DUK na utrzymanie usług stacjonarnych? :mrgreen:
Mówię tu o całym pakiecie Internet, Telewizja, Telefon Voip.
  • Strona 586 z 675
  • 1
  • 584
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • 675
  • 1
  • 584
  • 585
  • 586