Witam, na początku marca 2018r kończy mi się umowa (jeden abonament), czy można jeszcze wyrwać zniżkę 30% na nowy abonament za przedłużenie umowy po wysłaniu wypowiedzenia?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Może już ktoś potwierdzić, że przy przedłużaniu umowy na internet zachowywany jest rabat open extra?
Tak, zniknęły.zielony71 pisze:Grzech89 pisze:Witam, czy z pakietów abonamentowych zniknęły rozmowy międzynarodowe? Mam w tej chwili abonament wspólny i 100 minut międzynarodowych ale nie widzę takiej opcji przy obecnych abonamentach.
O matko. Chyba jedyna część składowa pakietu, z której tak naprawdę korzystam.
Przejrzałem ostatnie kilkanaście stron i nie mogę znaleźć informacji co da się wynegocjować przy wspólnym abonamencie (2 numery) no i teraz chyba bez telefonu.
Czy mogę liczyć na -30% i jakieś dodatkowe GB?
*Dodam, że nie posiadam innych usług w orange
Nie da się już przedłużyć umowy w abonamencie wspólnym.
Aktualnie mam plan wspólny na 3 numery - łącznie za 67 zł.
Dzisiaj tel z Duk i możliwość przedluzenia 3 nr no limit minuty/sms 10 gb net na każdy numer - opłata łączna 49.99 zł w ramach Duetow.
Czy można dostać coś lepszego czy to już max ? Mam tylko te 3 nr komórkowe w orange, żadnych innych usług.
Będę wdzięczny za pomoc.
Dzisiaj tel z Duk i możliwość przedluzenia 3 nr no limit minuty/sms 10 gb net na każdy numer - opłata łączna 49.99 zł w ramach Duetow.
Czy można dostać coś lepszego czy to już max ? Mam tylko te 3 nr komórkowe w orange, żadnych innych usług.
Będę wdzięczny za pomoc.
Nieprecyzyjnie się wyraziłemzielony71 pisze:Nie da się już przedłużyć umowy w abonamencie wspólnym.

-30% to abonament około 40zł za dwa numery, czy jest coś jeszcze do "wyrwania" z DUK?
O tym co można "wyrwać" z DUK napisałem tutaj: http://zielony71.blogspot.com/2017/10/p ... range.html
Ja ostatnio chciałem przedłużyć umowę w salonie na internet mobilny, który kończy się 3 marca 2018 (więc mniej niż 120 dni). Pani w salonie powiedziała, że umowę będę mógł przedłużyć dopiero w grudniu. Dzień później dzwoniłem na infolinie *100 i tam dowiedziałem się, że mogę już przedłużyć umowę ale będzie ona obowiązywać przez 24 miesiące liczone od końca bieżącej umowy czyli do 3 marca 2020. Spotkałem się z informacją, że przedłużając umowę w Orange 24 miesiące są liczone od momentu przedłużenia a nie od momentu końca bieżącej umowy. Jak jest naprawdę ?? Może konsultant był niedoinformowany ??
Dziękuję za link. Czy coś się zmieniło w metodzie odliczania rabatów?zielony71 pisze:O tym co można "wyrwać" z DUK napisałem tutaj: http://zielony71.blogspot.com/2017/10/p ... range.html
Ostatni znany mi wzór to:
cena wyjściowa abonamentu - rabat za zawarcie umowy/aneksu na czas określony - rabat za wybór oferty z telefonem na raty lub oferty bez telefonu - rabat procentowy - rabat za zgodę telemarketingową - rabat za e-fakturę i terminową płatność
Gdzie w moim przypadku:
Cena wyjściowa abonamentu 49,99 (Plan Standardowy) x 2 = 99,98zł
rabat za zawarcie umowy/aneksu na czas określony - 4,99zł (?)
rabat za wybór oferty z telefonem na raty lub oferty bez telefonu -20,00zł
rabat procentowy - 20% lub 30%
rabat za zgodę telemarketingową - 5zł
rabat za e-fakturę i terminową płatność - 5zł
Prośba o sprostowanie jeżeli coś się zmieniło. Czy któryś z rabatów powinien być liczony podwójnie przy dwóch numerach?
juz to policzylem (dotyczy oferty bez telefonu)
cena wyjsciowa 49,99 - 20%/30% - zgody (efaktura +marketing) 10 zl = 24,99 zl (przy 30%)
drugi nr dostaje dodatkowo -20 zl za laczenie uslug, czyli finalnie kwota koncowa to 4,99 zl (przy 30%)
pytanie jak uzyskac 30%, czy tylko wypowiedzenie wchodzi w gre?
komuś sie udalo dostac 30% w ostatnim czasie na oferte Duet i Rodzina ?
pozdrawiam,
cena wyjsciowa 49,99 - 20%/30% - zgody (efaktura +marketing) 10 zl = 24,99 zl (przy 30%)
drugi nr dostaje dodatkowo -20 zl za laczenie uslug, czyli finalnie kwota koncowa to 4,99 zl (przy 30%)
pytanie jak uzyskac 30%, czy tylko wypowiedzenie wchodzi w gre?
komuś sie udalo dostac 30% w ostatnim czasie na oferte Duet i Rodzina ?
pozdrawiam,
Piękne uwalenie najlepszych klientów, którzy mają kilka abonamentów LTE Dodatkowy. A ja mam ich cztery, przy czym okresy promocyjne nie zgrywają się z okresem promocyjnym LTE Głównego.zielony71 pisze:Nie da się już przedłużyć umowy w abonamencie wspólnym.
Obecnie wyciskam z pomarańczy ostatnie soki: za 5 numerów komórkowych + 1 abonament LTE FreeNet płacę miesięcznie 65 zł (bo mam też Funpacka).
Obecnie:
- LTE Główny: 115.98zł + 10zł stacjonarne -20zł bez telefonu -23.19zł kupon 20% -11zł zniżki marketingowe i efaktura: 71.79zł, umowa do 01.2019, zniżki ważne 08.2019
4×LTE Dodatkowy: 2 zrabatowane do 0zł, 2 do 15 zł czyli 30 zł, umowa do: 2×08.2018, 09.2018, 02.2019
LTE FreeNet 34.91zł SIM-only po zniżkach 22.92zł
Rabaty na koncie: -40zł Open Extra, -20zł Open
RAZEM: 64.71zł
MM
Sprostuję, bo użyłem skrótu myślowego odnosząc się do pytania.
Nie da się już przedłużyć umowy w abonamencie wspólnym - głównym.
Niestety plan standardowy 49,90 to już jest kwota do zapłaty, do tego trzeba doliczyć ratę za telefon
Wysłane z Le Pro 3
Wysłane z Le Pro 3
Hej,zielony71 pisze:Sprostuję, bo użyłem skrótu myślowego odnosząc się do pytania.
Właśnie chciałem o to zapytać... Mam już LTE główny + jeden numer dodatkowy. W lutym kończy się umowa na drugi numer, który chciałem podpiąć pod abo wspólny, jako drugi dodatkowy...
Konsultant na infolinii powiedział mi, że już nie ma takiej możliwości, bo oferta została wycofana... Czy to prawda?
Proponował mi z tego co pamiętam jakieś zamieszanie z umowami, które skutkować będzie przejściem na nowe oferty... Nie było to głupie, ale o 20zł droższe rozwiązanie niż podpięcie ostatniego numeru do abo wspólnego...
Kiedy obecnie najwcześniej można przedłużyć umowę? 3,4,6 miesięcy? Mam jedną umowę kończącą się w maju i zastanawiam się czy da radę ją ruszyć po złożeniu wypowiedzenia w okresie świątecznym.
Rozumiem, że biorąc standardowy po ewentualnym rabacie 40% od DUK będę płacił 19,99?
A przedłużając kolejne dwa numery w kolejnych miesiącach mogą być one nawet za darmo? (Po rabacie -20 zł za każdy dołączony numer) Przynajmniej tak wnioskuję z opisu na blogu zielonego, ale wydaje mi się to zbyt piękne 
btw. jeden numer chciałbym przenieść z oferty firmowej do indywidualnej i dołączyć do pakietu (zamknięcie działalności). Wtedy oferta jest jak nowa umowa / przedłużenie? Ktoś testował?
Rozumiem, że biorąc standardowy po ewentualnym rabacie 40% od DUK będę płacił 19,99?

btw. jeden numer chciałbym przenieść z oferty firmowej do indywidualnej i dołączyć do pakietu (zamknięcie działalności). Wtedy oferta jest jak nowa umowa / przedłużenie? Ktoś testował?
Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8
Jakiś czas temu (już po wycofaniu ofert) można było zamówić plan dodatkowy (12m/20m/24m) w DUK.thepriest pisze: Konsultant na infolinii powiedział mi, że już nie ma takiej możliwości, bo oferta została wycofana... Czy to prawda?
Czy dalej tak jest nie wiem.
Ale z tego co pamiętam zarówno oferta jak i regulamin były jasne. Masz prawo dołączyć kolejne numery w tym 2 za free.
Jak nie będą chcieli to pisz reklamację.
Cześć
Dostałam dzisiaj smsa z Orange:
Informujemy, że umowa na usługę Orange została zmieniona/przedłużona, co powoduje, że możemy włączyć lub zmienić Twój obecny rabat Orange Open. Jeśli nie wyrażasz na to zgody wyślij w ciągu 24 godzin SMS NIE na nr 230
W salonie powiedziano mi, że skończyła się umowa na usługi stacjonarne i muszę na dniach podpisać nową umowę.
Oferują za 140zl internet stacjonarny, tel stacjonarny i 3 numery no limit z 5, 10 i 10 GB internetu. Myślicie, że to dobra oferta? Oczywiście bez tel, raty za tel wg cennika.
Wcześniej miałam fun packa i plan wspólny, w sumie wychodzilo ok 180zl ale 2 lata temu dostałam za to Samsunga s5neo za 99zl na start.
Będę wdzięczna za rady.
Pozdrawiam

Dostałam dzisiaj smsa z Orange:
Informujemy, że umowa na usługę Orange została zmieniona/przedłużona, co powoduje, że możemy włączyć lub zmienić Twój obecny rabat Orange Open. Jeśli nie wyrażasz na to zgody wyślij w ciągu 24 godzin SMS NIE na nr 230
W salonie powiedziano mi, że skończyła się umowa na usługi stacjonarne i muszę na dniach podpisać nową umowę.
Oferują za 140zl internet stacjonarny, tel stacjonarny i 3 numery no limit z 5, 10 i 10 GB internetu. Myślicie, że to dobra oferta? Oczywiście bez tel, raty za tel wg cennika.
Wcześniej miałam fun packa i plan wspólny, w sumie wychodzilo ok 180zl ale 2 lata temu dostałam za to Samsunga s5neo za 99zl na start.
Będę wdzięczna za rady.
Pozdrawiam
Ja dzisiaj napisałem do Orange maila bo sie okazało że wchodząc w ten Orange LOVE, nie skasowlai mi pozostalych rat za telefon komórkowy z poprzedniej umowy. Jak czytam w nowej umowie orange love.....Jeżeli do pakietu usług objętego umowa (LOVE) przenosimy usługi, z których dotychczas korzystali Państwo dotychczas, to umowy na te uslugi wygasają z dniem rozpoczęcia świadczenia pakietu usług (LOVE).Nie spowoduje to naliczenia przez nas odszkodowania......ZAtem skoro taki jest zapis to mim zdaniem brak jest podstaw żebym jeszcze musial placic pozostałe raty za telefon z poprzedniej umowy. Bo przeciez gdyby tak było to by mi się nie opłacało brać LOVE tylko wziac sam światłowód i cześć. DOmyślam się że będą sie bronić że oni tylko usługi świaczą a nie sponsorują rat.....tylko że bez rat....nie ma możliwości wziąć takiego abonamentu....wiec czekam na odpowiedź i dalej jak coś to wale do UOKIK:) Miał ktos taki przypadek?
To normalne. Jak do mnie dzwonili próbując wcisnąć Orange Love to nie kryli faktu, że raty za telefon będę musiał płacić, zatem to standard, dziwi jedynie, że nikt ciebie o tym nie poinformował. Nie wiem, jak było w twoim przypadku, ale w kwestii telefonu zwykle podpisywana jest osobna umowa, jedna jest na abonament, druga z kolei na raty za telefon.
Probował ktoś dzwonić samemu na DUK i bez wypowiedzenia coś dostał typu 20% rabatu, 3msc za darmo czy 5zł rabatu na racie telefonu?
Umowa mi się kończy w styczniu i nie wiem co robić, chyba do mnie dzwonili ale wiecznie nie moge odebrac.
Umowa mi się kończy w styczniu i nie wiem co robić, chyba do mnie dzwonili ale wiecznie nie moge odebrac.