• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 59 z 217
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 217

#465543  autor: manius
 17 mar 2011, 09:43
Umowa z era kończy mi się 21 marca i w sumie obecna oferta nie jest dla mnie satysfakcjonująca, i chciałem zapytać czy jest taka możliwość żeby nie przedłużać teraz umowy ale dopiero za jakiś czas np. wakacje jak t-mobile wejdzie, może wtedy bedzie coś lepszego? Jest w ogóle taka możliwość czy muszę teraz przedłużyć?

#465550  autor: Dampe
 17 mar 2011, 10:48
manius pisze:Umowa z era kończy mi się 21 marca i w sumie obecna oferta nie jest dla mnie satysfakcjonująca, i chciałem zapytać czy jest taka możliwość żeby nie przedłużać teraz umowy ale dopiero za jakiś czas np. wakacje jak t-mobile wejdzie, może wtedy bedzie coś lepszego? Jest w ogóle taka możliwość czy muszę teraz przedłużyć?
Nic nie musisz. Umowa przejdzie na czas nieokreślony. W każdej chwili będziesz mógł ją przedłużyć, bądź wypowiedzieć z 30 dniowym okresem wypowiedzenia. Tylko bądź świadomy, że warunki promocyjne dostałeś na określony czas w umowie. Po tym terminie wskakujesz na standardowe stawki według cennika danej taryfy.

#465561  autor: boczi
 17 mar 2011, 11:40
Czy mógłby ktoś mi napisać (tu, czy na PM), gdy będzie miał jakieś info co do dostępności iPhone 4 32GB?

#465634  autor: st.konsultant
 17 mar 2011, 20:06
Dampe pisze:
manius pisze:Umowa z era kończy mi się 21 marca i w sumie obecna oferta nie jest dla mnie satysfakcjonująca, i chciałem zapytać czy jest taka możliwość żeby nie przedłużać teraz umowy ale dopiero za jakiś czas np. wakacje jak t-mobile wejdzie, może wtedy bedzie coś lepszego? Jest w ogóle taka możliwość czy muszę teraz przedłużyć?
Nic nie musisz. Umowa przejdzie na czas nieokreślony. W każdej chwili będziesz mógł ją przedłużyć, bądź wypowiedzieć z 30 dniowym okresem wypowiedzenia. Tylko bądź świadomy, że warunki promocyjne dostałeś na określony czas w umowie. Po tym terminie wskakujesz na standardowe stawki według cennika danej taryfy.
Nie zawsze tak jest, dlatego warto zapytać w BOA do kiedy ważne są upusty.

#465639  autor: pio-trek
 17 mar 2011, 20:32
podziele sie ciekawostka w zasadzie niespotykana :-) w piatek zrobilem 2 przedluzenia przez teleboa, jeden fon byl na stanie i go zaraz ywslali, a drugi - htc desire - byl nieosiagalny, ale aneks mial zostac zrealizowany jak tylko sie pojawi na stanie. Wybralem pdb80 za 48zl netto, zgodnie z cennikiem telefon mial kosztowac 288zl netto. Ustalilem z konsultantem, ze doda mi 300 punktow i bedzie znizka 250zl od ceny brutto, wiec do zaplaty bedzie ok 105zl. Wczoraj patrzez w iboa ze konsultant zrealizowal wlasnie tego dnia bon za punkty era premia na 50zl. Dzwonie wyjasnic o co chodzi czemu za 50 jak mial byc za 250zl i otrzymalem informacje, ze zmianie ulegla cena telefonu na 48zl netto stad wzial tylko 2000 punktow a nie 7000 :-) pytam sie czy w zwiazku z tym nie ulegla zmianie oferta - uzyskalem odpowiedz ze nie i jest taka jak sie umawialismy 48zl netto. Mile ze chca mi go dac 200zl taniej skoro zgodzilem sie zaplacic drozej :-)

drugie co mnie spotkalo milego to przy przedluzeniu drugiego fonu - wzialem suk rodzina 60. I po przedluzeniu otrzymuje haslo do hotspotu - patrze w regulaminie i hotspoty sa bezplatne tylko w taryfach multimedialnych, dzwonie do iboa wyjasnic czy aby na pewno mam haslo do bezplatnych hotspotow i uzyskalem potwierdzenie - wiec kolejny binus ktorego nie ma w ofercie :-)

era jednak potrafi zaskoczyc - pozytywnie :-)

#465642  autor: st.konsultant
 17 mar 2011, 20:54
Nowe ceny telefonów w biznesie są dostępne od wczoraj :) (Na szczęście generalnie poszły w dół).
Taryfy też uległy modyfikacji (dodatkowe minuty przy PDB, minuty do Play w NF, paczki BC już w cenie abonamentu itd). Niestety nie wiem, czemu oferty nie ma jeszcze na era.pl.

#465681  autor: pio-trek
 17 mar 2011, 22:35
mnie tylko zaskoczylo ze telefon jest w nowej cenie a taryfa i przywileje stare (to mi akurat pasuje bo abo jest kilka zlotych tanszy a osoba go uzywajaca nie uzwya internetu w telefonie) - stara cene abo 48zl potwierdzilem w teleboa (nowe sa chyba 5zl drozsze ale maja troche minut i www)

#465732  autor: manius
 18 mar 2011, 09:27
ceny telefonow na przedluzenie zmienily sie tylko w biznesie czy także dla klientow indywidualnych? nie ma zadnych zmian na stronie..

#465765  autor: boczi
 18 mar 2011, 11:25
Parę dni temu zmieniły się ceny dla indywidualnych. Jest nowy cennik na stronie. Niektóre telefony w górę.

#465962  autor: Reader
 19 mar 2011, 11:37
Ustawiłem E-mail na IBOA i wysłałem zgłoszenie Chcę przedłużyć umowę. Czy oni zawsze wtedy odpiszą, czy będą dzwonić? Zadzwonił +4822413. Nie odebrałem. Z tego, co tu czytam, SUK pracuje w tygodniu do 18:30. Poza tym wolę negocjować listownie.

#466003  autor: Marens
 19 mar 2011, 15:09
Masz i I-BOA ustawiony adres e-mail?

#466105  autor: Loka
 20 mar 2011, 00:10
Reader pisze:Czy oni zawsze wtedy odpiszą, czy będą dzwonić?
Potwierdzam, ostatnio przedłużałem 3 umowy i za każdym razem jak wysłałem e-maila do Ery to oddzwaniają.

#466151  autor: SACZI
 20 mar 2011, 10:28
Reader pisze:Ustawiłem E-mail na IBOA i wysłałem zgłoszenie Chcę przedłużyć umowę. Czy oni zawsze wtedy odpiszą, czy będą dzwonić? Zadzwonił +4822413. Nie odebrałem. Z tego, co tu czytam, SUK pracuje w tygodniu do 18:30. Poza tym wolę negocjować listownie.
Zależy, albo odpisują, albo dzwonią.
Od czego? - Tego najstarsi górale nie wiedzą.

Odnośnie "negocjacji pisemnych", to bez obawy, oferta SUK jest Ci wpisywana na konto i innej już nie dostaniesz.
Jeżeli zdecydujesz sie na przedłużenie, to na umowie napisany będzie kod promocji i nazwa taryfy. Dodatkowo dostaniesz regulamin z cennikiem pakietów.
Ja dla taryfy R60 mam wpisane:
RODZINA 60
HR1RSUK <- TEN KOD JEST NAJWAŻNIEJSZY.

Po włączeniu Ci nowej taryfy w panelu iBOA możesz znaleźć koszt abonamentu, który dla R60 wynosi 59 PLN (zamiast 69).

#466171  autor: dolerana
 20 mar 2011, 12:21
Czytam, czytam ten temat i tak się właśnie zastanawiam...
Jakoś po 01.04 mam możliwość przedłużenia umowy i wymiany telefonu - i nie wiem czy korzystać z tego co jest czy może poczekać na kolejną ofertę. Chyba nie mogą drożeć i drożeć ciągle te telefony ;). Bo jakoś się nie mogę na nic w rozsądnej cenie w tej ofercie zdecydować.

#466271  autor: pio-trek
 20 mar 2011, 19:34
nowe oferty przedłuzeniowe dla biznesu sa atrakcyjne - teraz zaluje ze tydzien temu wybralem suk rodzine 60 :-) stad pytanie (pewnie glupie i ocyziwste) - czy skoro podpisalem aneks mozna zmienic promocje przedluzeniowa? ;-) no tak, pewnie nie ;-)

a teraz bardziej sensowne pytanie, pewnie do st.konsultant :

czy przy zmianie ofert dalej można otzrymać taką samą zniżkę utrzymaniową w suk na pakiet dla biznesu 80? wcześniej dawali 40% - czy te % są też aktualne do nowych ofert?

#466314  autor: bartle
 20 mar 2011, 23:41
thonka pisze::arrow: nalezy miec na uwadze, ze jezeli przedluzy sie umowe na powiedzmy 4 miesiace przed koncem umowy to nikt nam w prezencie tych 4 miesiecy nie podaruje. w tym wypadku podpisujac aneks na 24 miesiace umowa zakonczy sie nam dopiero po 28 miesiacach (24 miesiace przedluzenia umowy z aneksu dopisane zostana od konca biegnacego jeszcze czasu umowy), ale promocyjne warunki z aneksu wchodza odrazu i sa tylko na 24 miesiace, a w wiekszosci przypadkow pozostale do konca umowy 4 miesiace beda w cenach i na warunkach z cennika podstawowego.
Pracownik SUK poinformował mnie w zeszłym tygodniu iż w powyzszej sytuacji pozostale 4 miesiace beda rowniez objete promocja wynikajaca z aneksu:) takze dla przedluzajacych bez obaw ze po 24 miesiacach dostaniemy spowrotem stawki z cennika podstawowego.

Co do przedluzenia, osobiscie poczekam jeszcze do maja, moze cos sie jeszcze zmieni, moze ceny telefonow chociaz troche spadna. Bo na ta chwile chyba play jest bezkonkurencyjne.

T20s -> 3310 -> 8210 -> 5510 -> C45 -> SL45i -> T300 -> 7250i -> E398 -> 5300 -> 6630 -> E50 -> E65 -> N95 -> Omnia II -> E51 + iP 3G

#466340  autor: Milon
 21 mar 2011, 12:08
Witam!
czy w standardowej ofercie dla przedłużających R20 można uruchomić dodatkowo internet?
w regulaminie oferty jest kreska a na stronie w tabelce 100 MB za 9zł!

czy w taryfie multimedialnej minuty są do wykorzystania dla play?

#466349  autor: kuwejt
 21 mar 2011, 13:08
bartle pisze:
thonka pisze::arrow: nalezy miec na uwadze, ze jezeli przedluzy sie umowe na powiedzmy 4 miesiace przed koncem umowy to nikt nam w prezencie tych 4 miesiecy nie podaruje. w tym wypadku podpisujac aneks na 24 miesiace umowa zakonczy sie nam dopiero po 28 miesiacach (24 miesiace przedluzenia umowy z aneksu dopisane zostana od konca biegnacego jeszcze czasu umowy), ale promocyjne warunki z aneksu wchodza odrazu i sa tylko na 24 miesiace, a w wiekszosci przypadkow pozostale do konca umowy 4 miesiace beda w cenach i na warunkach z cennika podstawowego.
Pracownik SUK poinformował mnie w zeszłym tygodniu iż w powyzszej sytuacji pozostale 4 miesiace beda rowniez objete promocja wynikajaca z aneksu:) takze dla przedluzajacych bez obaw ze po 24 miesiacach dostaniemy spowrotem stawki z cennika podstawowego.

Co do przedluzenia, osobiscie poczekam jeszcze do maja, moze cos sie jeszcze zmieni, moze ceny telefonow chociaz troche spadna. Bo na ta chwile chyba play jest bezkonkurencyjne.
No czyli dobrze pisałem pare stron wcześniej, że mam wrażenie iż w tej kwestii coś się teraz zmieniło i warunki promocyjne (przynajmniej te z SUK) są aktualne do końca aneksu a nie przez 24 cykle :D to ogólnie dobra wiadomość :smt004

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#466354  autor: Pijo
 21 mar 2011, 13:22
kuwejt pisze:No czyli dobrze pisałem pare stron wcześniej, że mam wrażenie iż w tej kwestii coś się teraz zmieniło i warunki promocyjne (przynajmniej te z SUK) są aktualne do końca aneksu a nie przez 24 cykle
Mógłby ktoś to potwierdzić zapisem z regulaminu promocji? (lub skanem regulaminu promocyjnego SUK)

Konsultanci potrafią złote góry obiecywać , byleby przedłużyć u nich umowę .

#466371  autor: pawel.pietrasz
 21 mar 2011, 15:49
Dzisiaj podpisalem aneks przez SUK, dostalem dokladnie to co wszyscy ktorzy podpisywali przez SUK czyli:

R60:
360 min
0 zl rodzinna (3 osoby)
0 zl 100 BC

za 59 zl , do tego dla dziewczyny Samsung galaxy 5800 za 49 zl (tak jak w cenniku)

Rowniez dostalem info ze warunki promocyjne trwaja do konca aneksu a nie przez 24 miesiace

Z oferty jestem zadowolony
  • Strona 59 z 217
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 217
  • 1
  • 57
  • 58