• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 57 z 624
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 624

#748680  autor: thonka
 13 wrz 2014, 19:30
Anthrax pisze: Jakoś to nie stanowi problemu np. dla Orange, gdzie od razu ma się profity w zależności od czasu bycia ich klientem.
bo na tym mają opartą widocznie ofertę lojalnościową. W T-Mobile wszyscy przy przedłużaniu są traktowani tak samo i praktykują to od co najmniej 5-6 lat.
Anthrax pisze:Kończąc, ich oferty bez telefonu są beznadziejne, sztywność, uparty system,
i dlatego często tu powtarzamy, nie podoba się, zmień operatora. Bez telefonu każdemu dzisiaj będzie trudno przebić nju i RBM.
Co do ubezpieczeń - mam całkowicie negatywny stosunek do tego i nigdy się na nie nie zgadzam, równiez w T.
poczytaj warunki ubezpieczenia telefonu w TM, zmienisz zdanie.
Tak liberalnego regulaminu co do uszkodzeń nie ma chyba nikt na rynku. Faktem jednak jest, że w wyższych abonamentach dopłata do tego ubezpieczenia jest spora...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#748717  autor: Mobo43
 13 wrz 2014, 22:44
Prawdę pisze @thonka, jak się nie podoba to się zmienia operatora, ja tak zrobiłem. Byłem ich abonentem aż od czasów Ery, ale przeniosłem się do Playa, bo byli bardzo nieugięci w negocjacjach, dwa lata temu byli bardziej elastyczni dla stałych klientów. A teraz nic, i jeszcze mieli pretensję że nie chciałem przyjąć ich ''bardzo atrakcyjnych warunków" nawet głupie pięć złotych mi nie chcieli obniżyć, to się przeniosłem dla zasady do Playa. :) może za dwa lata wrócę do T-Mobile, będzie zależeć od ich oferty, a na razie jestem zadowolony z usług Playa. Jakość świadczonych usług jest jak na razie bardzo dobra.

#748719  autor: ahmed
 13 wrz 2014, 23:04
..... Wrócisz bo znowu zwabia dobra oferta a potem podwyżka
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, 09:33 przez ahmed, łącznie zmieniany 1 raz.

#748744  autor: jowita
 14 wrz 2014, 08:40
Micho pisze: Nie da sie rok przed końcem, max to pół roku. Ja niedawno miałem ofertę na iboa przedłużeniową a do końca umowy rok. Wchodząc w szczegóły to tylko nowy numer lub przeniesienie. Poruszyłem to wprowadzanie w błąd na ich FB to odpisali że nie ma możliwści wcześniej jak pół roku przed końcem. Na drugi dzień już nie pisało oferta przedłużeniowa a FB zablokował mi konto :)
Na moim koncie (koniec umowy w maju, przedluzalam moze dwa miesiace wczesniej, w 2013) pojawia się i znika ;) zacheta do przedłużenia, ale kiedy wchodzę w szczegóły, nie ma punktu 'wymiana' ani 'przedłużenie' tylko 'dokup' i 'przeniesienie' oraz 'nowy', jakby system kompletnie nie wiedzial kim jestem (bo na pewno nie nowym klientem..) Muszą mieć chyba trochę bałaganiku informatycznego, delikatnie mówiąc.

#748749  autor: SACZI
 14 wrz 2014, 09:01
hellboyek pisze:...
saczi - mnie chodzi o ubezpieczenia sprzętów (przedłużanie gwarancji itd.), a nie ubezpieczenia na życie :)
A ja piszę o ubezpieczeniach majątkowych.
Za 300-500PLN rocznie masz ubezpieczoną nieruchomość, rzeczy ruchome, powódź, przepięcia, rabunek, napad, zalania, ...
Pomyśl!
thonka pisze:...poczytaj warunki ubezpieczenia telefonu w TM, zmienisz zdanie.
Tak liberalnego regulaminu co do uszkodzeń nie ma chyba nikt na rynku. Faktem jednak jest, że w wyższych abonamentach dopłata do tego ubezpieczenia jest spora...
Podlinkuj proszę i jak możesz wskaż różnice między operatorami.
Z tego co pamiętam, opłata wynosi minimum 10 PLN miesięcznie. W stosunku do wartości telefonu jest to dużo. No i chyba abonent partycypuje w kosztach naprawy, zdaje się 10%. Suma summarum, nie wychodzi tak korzystnie jak piszesz.

jowita pisze:
Micho pisze:... Muszą mieć chyba trochę bałaganiku informatycznego, delikatnie mówiąc.
"Bałaganiku"???
Burdel tam mają!
Jakoś ostatnio zacząłem systematycznie czytać fanpage TM na FB.
Abonenci non stop zgłaszają problemy i non stop pojawiają się narzekania na firmę.
Mi odechciewa się bycia ich klientem, jak przysłali mi pismo z działu windykacji za nieopłaconą ratę sprzętową. Cały problem w tym, że owe brakujące 60 PLN leżało sobie na koncie od 2 przeszło miesięcy.
Błąd popełnili pracownicy TM przy łączeniu kont abonenckich.

#748825  autor: thonka
 14 wrz 2014, 15:12
Płacisz wg. wybranego abonamentu (IMO głupota - powinni podzielić urządzenia na jakieś kategorie, ktoś bierze dajmy na to S3 z Jump S drugi z Jump M, różnica w cenie wynosiła 100zł na korzyść wyższego abonamentu, różnica w opłatach za bezpieczny telefon 120zł na korzyść niższego), np. w Jump S masz 5zł opłaty przez całą umowę, w Jump M 10zł (dalszych nie pamiętam).

Jaka jest główna zaleta ubezpieczenia w TM? Jeżeli telefon jest nienaprawialny (znajomy pokazywał mi w salonie całkowicie roztrzaskany telefon jakby go ktoś samochodem przejechał), dostajesz możliwość zakupu kolejnego telefonu w promocyjnej cenie. Jeżeli jest do naprawienia to rzeczywiście masz do zapłacenia 10% wartości naprawy, nie mniej niż 35zł z groszami. Rozbity ekran we flagowcu serwis potrafi wycenić nawet na 600zł. To ja już wolę dopłacić te nawet 20zł do abonamentu i ew. 60zł za wymianę ekranu, niż 600zł za naprawę.
A że są tacy co "cudownie" na kafle w łazience leci im telefon rykoszetem wpadając do toalety na miesiąc przed końcem umowy... Nikt tego głośno nie mówi, ale ludzie tak wyłudzają po niższej cenie nowe telefony na handel, a za miesiąc biorą nowy z przedłużenia.

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 07_0001234

A jakie są różnice... Nie wiem. Nie znam innych ofert. Z tego co pamiętam to Orange za 3zł daje ochronę wyświetlacza ale jakie tam są warunki to się nie dowiadywałem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#748854  autor: hellboyek
 14 wrz 2014, 18:36
SACZI pisze:
saczi - mnie chodzi o ubezpieczenia sprzętów (przedłużanie gwarancji itd.), a nie ubezpieczenia na życie :)A ja piszę o ubezpieczeniach majątkowych.
Za 300-500PLN rocznie masz ubezpieczoną nieruchomość, rzeczy ruchome, powódź, przepięcia, rabunek, napad, zalania, ...
Pomyśl!

Skąd wiesz, że takiego nie mam? Moja wypowiedź dotyczyła "ubezpieczeń" typu przedłużanie gwarancji na telewizor czy choćby wspomniane na telefon. Nagle rozmowa zeszła na ubezpieczenia majątkowe itd...

Co do samego ubezpieczenia telefonu - kiedyś pracowałem (jeszcze Era) w salonie i nie wyglądało to najlepiej. Być może się to zmieniło, choć mój stosunek jakoś nie (byc może niesłusznie)

#748855  autor: SHuut
 14 wrz 2014, 18:37
W 'promocyjnej' cenie tzn. jakiej ? Bo często na allegro są dużo tańsze tel. od tych od operatorów.

By musieli mi sprzedać np. takiego S5 czy Z2 za 600-700 zł by się nad tym zastanowić (oczywiście bez umowy).

Co do rozbitych ekranów - nadal się dziwię czemu ludzie nie kupują folii (koszt 5 zł) lub tak jak ja tempered glass (szkło hartowane) - za 20 zł kupujesz i nawet jak wiertarką udarową zaczniej w telefon napier**la* to rozwali ci się tylko protector, a nie telefon...

#748871  autor: SACZI
 14 wrz 2014, 20:10

Skąd wiesz, że takiego nie mam? Moja wypowiedź dotyczyła "ubezpieczeń" typu przedłużanie gwarancji na telewizor czy choćby wspomniane na telefon. Nagle rozmowa zeszła na ubezpieczenia majątkowe itd...
...
Nie wiem, ale jak się domyślasz (albo i nie) mam bardzo podobny stosunek do wszelkich ubezpieczeń sprzedawanych do umów. Również typu "przedłużenie gwarancji".

#748874  autor: thonka
 14 wrz 2014, 20:15
SHuut, w promocyjnej czyli takiej, jakbyś kupował nowy telefon przy adekwatnym kwotowo abonamencie, który posiadasz.

SACZI, akurat "przedłużenie gwarancji" dla sprzęty pewnego typu (głównie AGD) to dobra sprawa :)

#748968  autor: majeczka81
 15 wrz 2014, 10:17
Witam,
dostałam kolejną propozycję przedłużenia abonamentu na firmę :

Taryfa Jump proFirma l w cenie 79,90 zł netto przy włączonej opcji e-faktura :

1 Rozmowy bez limitu w kraju (sieci mobilne i stacjonarne)
2 SMS/MMS bez limitu do wszystkich w Polsce
3 bezpłatne połączenia przychodzące w roamingu
4 rozmowy bez limitu do UE
5 pakiet 2gb
6 Połączenia wychodzące w UE 200minut

Telefon Samsung Galaxy s5 w cenie 999 zł lub w umowie na 36mc w cenie 399zł.

Drugą taryfą którą proponuję to taryfa Jump proFirma xl w cenie 119,90 zł netto przy włączonej opcji e-faktura i:

1 Rozmowy bez limitu w kraju (sieci mobilne i stacjonarne)
2 SMS/MMS bez limitu do wszystkich w Polsce
3 bezpłatne połączenia przychodzące w roamingu
4 rozmowy bez limitu do UE
5 pakiet 3gb
6 Połączenia wychodzące w UE bez limitu
7 Internet zagranicą w UE 3gb

Telefon Samsung Galaxy s5 w cenie 199zł , przy umowie na 36mc w cenie 9zł

I co o tym myślicie ?

#748969  autor: Maly745
 15 wrz 2014, 10:19
Panowie ktory wybrać
Nokia Lumia 820/1320

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S4 mini

Sony Xperia SP
Sony Xperia Z1 Compact

#748995  autor: onifer2
 15 wrz 2014, 12:52
Witam

Mam dwa pytania:

1. dotyczy przedłużenia abonamentu, czy faktycznie nie ma możliwości by trochę wcześniej niż 6 miesięcy przed końcem umowy przedłużyć umowę (dokładnie 9 miesięcy).

2. Czy w przypadku chęci migracji z dawnego abonamentu z minutami na nową taryfę Jump z wymianą telefonu- czy migracje z wymianą są w dalszym ciągu wstrzymane?

#748997  autor: Micho
 15 wrz 2014, 12:55
Ad1. Pisz/dzwoń do BOA, może robią wyjątki. Ogólnie jest zasada, że nie wcześniej jak pół roku przed końcem.

#749020  autor: lukasiu
 15 wrz 2014, 14:18
Przy przedłużaniu na stronie w JUMP S jest Galaxy S3 do wzięcia za 399zł.

#749028  autor: Kajopl
 15 wrz 2014, 14:50
Witam! Mam parę pytań odnośnie przedłużenia umowy w T-Mobile. Abonament jest na firmę, ale na forum ktoś wspominał że mogę wziąć taryfę dla klienta indywidualnego. Czy to prawda? Generalnie czasem bardziej się to opłaca niż taryfy biznes. Sprawdziłem co proponują mi na stronie i wygląda to tak (interesują mnie 4 modele tel., szczegóły abonamentu są podobne - rozmowy i sms - no limit, net 0,5GB w biznes i 250MB w ind.):

Taryfa...............................Indywidualna......................Biznes
Umowa na okres:..................24 m-c............................24 m-c
Cena abonamentu:...............49.99/m-c......................59.90/m-c
Ceny telefonów:
Sony xperia T3.......................599 zł............................649 zł
Sony xperia M2......................559 zł............................298 zł
LG F70...................................9 zł................................58 zł
HTC Desire 310......................99 zł...............................8 zł
Pytania do was:
1. Czy mogę przedłużyć umowę która jest na firmę, a wziąć taryfę dla klienta indywidualnego?
2. Czy da się zbić cenę abonamentu?
3. Czy da się zbić cenę telefonów (wziąłbym wtedy t3 lub m2) :P ?

#749102  autor: Przybysz
 15 wrz 2014, 18:42
Czy ktoś w ostatnim czasie wynegocjował dobrą cenę na iP5s ?
Ja dostałem teraz profirmę XL 129,99zł netto i 380zł za telefon. Nielimitowane w UE i 3GB Internetu w UE. Czy coś z tego mi zjadą jeszcze czy może jest jakaś korzystniejsza oferta ?
 #749156  autor: agakraw
 15 wrz 2014, 21:23
Witam,
Dzwonil dzis do mnie konsultant proponujac przedluzenie umowy w ramach taryfy proFirma M:
-nielimitowane rozmowy i smsy,mmsy
-500mb internetu
-200 minut i 200 smsow w roamingu

I telefony:
-lg g2 mini za 359 zl
- sony xperia M2 za 299 zl

Czy to jest standrowa oferta czy już po obniżce, bo nie widzę oferty o takich warunkach w iboa?

Myślicie, że uda mi się coś więcej ugrać?

#749225  autor: Elektelemelek
 16 wrz 2014, 08:42
Witam mam pytanko: mój mąż jest od około 10 lat w T-Mobile, ma telefon na abonament, internet i brał w tamtym roku dwa tablety za 1zł. Czy ja jako"żona" mogę połączyć swój telefon z jego? coś na zasadzie wspólnego abonamentu?

#749240  autor: P1otr_PL
 16 wrz 2014, 09:21
A może by ktoś wrzucił jakiś nowy cenniczek, tylko ten "lepszy", a nie "cennik pierwszego kontaktu". ;) były jakieś zmiany ostatnio, czy fotka sprzed paru stron nadal obowiązuje ?
  • Strona 57 z 624
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 624
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57