• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 57 z 182
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 182

#502686  autor: pakierhakierxd
 09 wrz 2011, 20:01
Albo możesz wziąć abo w redbull mobile abonament w cenie 66 zł z kamerką za 166zł i ją sprzedać na allegro za 1300 :) ,redbull ma nawet dobrą ofertę ale pakiety internetowe ma gorsze ja jednak bym wolał ten 1gb,najlepiej to by w play wyszedł gdyby miał znajomego pracownika wtedy rabat 20zł na abonament na cały okres umowy gwarantowany :)

Pozdrawiam :)

#502757  autor: Tajemniczy28
 10 wrz 2011, 10:19
Jest jeszcze jedno "ale" - w przypadku kupna ofery rbm w regulaminie jest napisane że jednorazowo sie wykupuje pakiet 1,5 gb za 28 zł czyli do pierwszego rachunku doliczają 28 zł jednorazowo za pakiet transferu.

#502760  autor: KC-KARLOS
 10 wrz 2011, 10:39
Tajemniczy28 pisze:Jest jeszcze jedno "ale" - w przypadku kupna ofery rbm w regulaminie jest napisane że jednorazowo sie wykupuje pakiet 1,5 gb za 28 zł czyli do pierwszego rachunku doliczają 28 zł jednorazowo za pakiet transferu.
Żadna nowość - w wyższych abonamentach Play'a od 69 zł też jest tak.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#502767  autor: Ruben
 10 wrz 2011, 11:06
Orientujecie się co można dostać przy przedłużaniu umowy bez telefonu LP29 (15zł/m-c) na teraz najniższy abonament LP29 bez telefonu 19zł/m-c? Ile minut więcej proponują, bo na SD to raczej nie ma co liczyć :D

#503019  autor: markos17
 12 wrz 2011, 11:55
Karlos20 pisze:
markos17 pisze:Mam jedno pytanie. Pewnie było to już wałkowane, ale nie mam sił, żeby przeglądać 75stron Umowa kończy z abo Play mi się pod koniec września. Czy jeżeli wyślę pismo do Play z wypowiedzeniem (na dzień dzisiejszy obowiązywałoby na 27.10?), to mam jeszcze do 26.10 czas na zmianę decyzji, czyli np. przedłużenie umowy, ew. przejście do Fresh/innego operatora?
Tak, okres wypowiedzenia to 30 dni. Możesz w tym czasie podjąć ostateczną decyzję, czy przedłużasz umowę, idziesz do innego operatora lub zostajesz w Play migrując do Fresha (jeśli nie zmienisz zdania odnośnie rozwiązania umowy z prośbą migracji do prepaida, żeby zachować numer telefonu).
Dzięki za opd. Jeszcze jedno pytanie. Powiedzmy, że postanowiłem przenieść numer do np. T-mobile na kartę. Idę do salonu Ery i tam składam podanie. Od tego momentu oni już się zajmują sprawą. Po kilku dniach dzwoni do mnie konsultant Play i proponuje świetne warunki. Czy mogę w tym momencie się na nie zgodzić, tym samym rezygnując z przenoszenia do innej sieci?

#503023  autor: pakierhakierxd
 12 wrz 2011, 12:22
Już pewnie będziesz przeniesiony bo to max 2 dni trwa ale zawsze możesz anulowac przeniesienie,nawet po przeniesieniu możesz znowu się przenieść.

#503025  autor: markos17
 12 wrz 2011, 12:28
pakierhakierxd pisze:Już pewnie będziesz przeniesiony bo to max 2 dni trwa ale zawsze możesz anulowac przeniesienie,nawet po przeniesieniu możesz znowu się przenieść.
Umowa konczy mi sie 27.IX, wiec jak np. dzisiaj pojde do T-mobile i zloze papiery, to i tak bede w nowej sieci od listopada. Pytanie, do kiedy mam czas zeby zmienic decyzje, jesli dzisiaj pojde.

#503044  autor: pakierhakierxd
 12 wrz 2011, 14:42
Numer zostanie przeniesiony w ten sam dzień w którym kończy się umowa wiec najlepiej parę dni przed :P

#503076  autor: PWK
 12 wrz 2011, 16:51
Witam

25.10.2011 r. kończy mi się umowa na abo w Play, okres rozliczeniowy to od 20 do 19 każdego miesiąca.

Z numeru tego korzystam mało, traktuję go jako dodatkowy/awaryjny. Zastanawiałem się nad przeniesieniem go do Fresha, ale nie mam ani czasu, ani ochoty, żeby bawić się pakietami itd., więc pozostaje przedłużenie umowy.

Prosiłbym o podpowiedź, ile obecnie można maksymalnie "wyciągnąć" od Play, mając na uwadze powyższe i poniższe kryteria:
1. Jak się domyślam, pierwszą sprawą będzie wypowiedzenie obecnej umowy, z zastrzeżeniem przeniesienia numeru. Do kiedy najlepiej takie wypowiedzenie wysłać?
2. Kwota abonamentu: jak najniższa.
3. W abo zależy mi przede wszystkim na minutach, jakiś mały pakiet danych byłby mile widziany, choć nie konieczny. SMS-ów praktycznie nie wysyłam.
4. Mogę rozważyć opcje zarówno z jak i bez telefonu.
5. Długość umowy: z telefonem max 24 miesiące, nie wiem jak jest w opcji bez telefonu, generalnie jak najkrócej.

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

#503090  autor: pakierhakierxd
 12 wrz 2011, 18:02
Najtańszą opcję jaką możesz dostać to abonament bez telefonu z umową na 12 miesięcy z 120 minutami chyba za 14,5,ktoś taką ofertę dostał na innym forum

#503099  autor: Ufo atakuje
 12 wrz 2011, 18:40
UWAGA NA SIEC PLAY !!!!!!!!!!!!

ZOSTALEM BEZCZELNIE OSZUKANY PRZY PRZEDLUŻANIU UMOWY NA INTERNET. TELEFONICZNIE KONSULTANT MOWIL , ŻE DOSTANE W RAMACH PRZEDLUZENIA USLUGE NOCNY TRANSFER, W RZECZYWISTOSCI DOSTALEM FIGE Z MAKIE. OCZYWISCIE BOK MA MNIE TERAZ W DUPIE I JAK CHCE TO MOGE ISC DO SADU. NAGRANIA Z ROZMOWY TEZ NIE UDOSTEPNIAJA , CHYBA ZE ZALOZE IM SPRAWE I PRZEZ SAD. JAK CHCECIE PRZEDLUZAC TO RADZE NAJPIERW WLACZYC NAGRYWANIE W TELEFONIE, BO I TAK MOGA WAM PODSUNAC CO INNEGO DO PODPISANIA POZNIEJ. TA SIEC ZROBILA SIE JUZ TRAGICZNA. DRUGI RAZ MNIE ZROBILI W KONIA. JUZ NIGDY Z NIMI NIE PODPISZE ZADNEJ UMOWY. OSTRZEGAM WSZYSTKICH, PLAY TO TERAZ BEZCZELNI OSZUSCI. UWAZAJCIE!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

#503125  autor: KC-KARLOS
 12 wrz 2011, 20:44
Ufo atakuje pisze:WAGA NA SIEC PLAY !!!!!!!!!!!!

ZOSTALEM BEZCZELNIE OSZUKANY PRZY PRZEDLUŻANIU UMOWY NA INTERNET. TELEFONICZNIE KONSULTANT MOWIL , ŻE DOSTANE W RAMACH PRZEDLUZENIA USLUGE NOCNY TRANSFER, W RZECZYWISTOSCI DOSTALEM FIGE Z MAKIE. OCZYWISCIE BOK MA MNIE TERAZ W DUPIE I JAK CHCE TO MOGE ISC DO SADU. NAGRANIA Z ROZMOWY TEZ NIE UDOSTEPNIAJA , CHYBA ZE ZALOZE IM SPRAWE I PRZEZ SAD. JAK CHCECIE PRZEDLUZAC TO RADZE NAJPIERW WLACZYC NAGRYWANIE W TELEFONIE, BO I TAK MOGA WAM PODSUNAC CO INNEGO DO PODPISANIA POZNIEJ. TA SIEC ZROBILA SIE JUZ TRAGICZNA. DRUGI RAZ MNIE ZROBILI W KONIA. JUZ NIGDY Z NIMI NIE PODPISZE ZADNEJ UMOWY. OSTRZEGAM WSZYSTKICH, PLAY TO TERAZ BEZCZELNI OSZUSCI. UWAZAJCIE!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Ale czemu tak krzyczysz?
Trzeba było czytać, co się podpisuje lub się dopytać szczegółów.
Jeśli podpisałeś RePlay Online na najniższą opcję, to Nocnego Transferu NIE DOSTANIESZ w ramach abo, będziesz musiał 10 zł dopłacić)! Na ulotkach też to pisze.
Morał prosty: kto pyta, nie błądzi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#503161  autor: Marens
 12 wrz 2011, 23:56
Karlos20 pisze:Trzeba było czytać, co się podpisuje lub się dopytać szczegółów.
Ciekawe jak miał przeczytać, jak wszystko opiera się na słowie.
Teoretycznie ma przyjść potwierdzenie papierowe w jak najkrótszym czasie, ale w moim przypadku nie doszło w ciągu 2,5tygodnia. Na szczęście wysłałem im rezygnację w trybie 10dniowym i czekam aż rozpatrzą moje pismo.

#503184  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2011, 09:29
Marens pisze:Ciekawe jak miał przeczytać, jak wszystko opiera się na słowie.
W tych czasach lepiej nikomu nie wierzyć w każde wypowiedziane jego słowo (jeśli tej osoby nie widzisz) - lepiej osobiście, na żywo się dopytać - kto pyta, musi dostać odpowiedź.

#503214  autor: nowy1981
 13 wrz 2011, 12:36
Witam, chcę przedłużyć umowę z abo 75zł i mam pytanie czy da się wynegocjować zniżkę na abonament np. pół roku czy rok 25, 10% jak niektórzy pisali czy to już trzeba więcej zachodu i zabawy w składanie wypowiedzenia umowy?

#503215  autor: SuchyX
 13 wrz 2011, 12:43
Raczej tak łatwo zniżki na abo nie dostaniesz prędzej Ci dadzą jakieś minuty czy sms. :-)

Sam bym sie cieszył jakby np przy przedłużeniu AIM85 dali np za 70zł czy 65 :]

#503234  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2011, 13:31
nowy1981 pisze:Witam, chcę przedłużyć umowę z abo 75zł i mam pytanie czy da się wynegocjować zniżkę na abonament np. pół roku czy rok 25, 10% jak niektórzy pisali czy to już trzeba więcej zachodu i zabawy w składanie wypowiedzenia umowy?
A nie masz osoby znajomej, która pracuje w Play? Wtedy przy dobrych wiatrach mógłbyś się załapać na ofertę Pracowniczą? W niej jest rabat na abonament na cały okres umowy, gdzieś 20%.

#503246  autor: SuchyX
 13 wrz 2011, 14:59
Karlos20 , ja mam znajomego ale co z tego jak każdy sępi tłumacząc się że limit itd..... Szukam od drugiej strony jak dorwać oferte pracowniczą :)

Mam pytanie czy to musi być na miejscu pracownik w salonie czy można też telefonicznie i umowa kurierem ??
 #503257  autor: BartoszJ
 13 wrz 2011, 16:38
Czesc
Mam Umowę od kwietnia 2010 do końca kwietnia 2012 ale wiem ze kiedyś była możliwość wymiany telefonu na nowy po 12 miesiącach od podpisania Umowy.
Czy dalej to jest?

Pozdrawiam

#503279  autor: Pochi
 13 wrz 2011, 17:42
Tajemniczy28 pisze:
tege pisze:Witam, zastanawiam się nad taryfą Super All Inclusive Max 65 (T-mobile zbyt wiele ciekawego nie oferuje) ale czytając regulamin doszedłem do pkt 5, w którym jest napisane coś takiego:
"Zgodnie z pkt 2 niniejszej Oferty Promocyjnej przy wyborze Abonamentu LongPlay II 29 lub LongPlay II 49 Abonent zobowiązany jest do zakupu pakietu Play Online w cenie 48 PLN z limitem transmisji danych 3 GB, a przy ... Opłata za pakiety Play Online w telefonie jest jednorazowa i będzie uwzględniona na pierwszym Rachunku Telekomunikacyjnym w oddzielnej pozycji."
Nie bardzo rozumiem: jest pakiet Smartfon 1GB wliczony w abonament, a dodatkowo trzeba wykupić usługę Play Online za 48 pln? Po co i jak ma się limit transmisji danych play online do pakietu 1GB w ramach usługi Smartfon 1GB?

Ja bym CI proponował zrobić cos innego: zamów starter RBM (dedykowany)z ich strony lub kup go na allegro koszt ok 11 zł ten starter uprawnia do 25% rabatu na abonament.
konczy mi sie umowa w play i chetnie przeszedl bym do RBM.
czy rabat 25% obowiazuje dla przenoszacych numer czy tylko dla nowych??
  • Strona 57 z 182
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 182
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57