• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 57 z 318
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 318

#201613  autor: soulafein
 12 lip 2007, 12:44
MADMAX pisze: Początkowo także uważałem, że ta oferta jest niezła. Jednak te 15zł za pakiet to chyba jednak w przedłużeniu żadna rewelacja zważywszy, że za 45zł ERA daje nowemu klientowi 120minut za 45zł. (3x pakiet po 15zł w utrzymaniu równiez daje 45zł...)
/zestaw 120 min. do wszystkich/ http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... ent/jedyna

Chyba, że są jakieś niuanse i haki których tu nie dostrzegłem ;-)
W zasadzie różnica jest głównie taka, że nowy klient dostanie to na 2 lata a przedłużenie obejmuje okres 12m-cy. Za to jak widzę nowy usługobiorca może sobie wybrac jakis lowendowy telefonik za 1zł :)
Z tym ze uzytkownicy ktorzy przedluzaja umowe moga w ciagu 60 dni zmienic sobie na inna interesujaca opcje pakietu - czyli kazde 40 minut moze byc wymienione na np. 100 minut w sieci, lub (tylko przy 3 pakietach) darmowy numer. Nowi takiej szansy nie maja - maja tylko Twoje przykladowe 120 minut i nic wiecej. Ja sie ciesze bo jesli mi sie uda to zrobie sobie 40 minut do wszystkich, 100 minut w sieci i darmowy numer za 49,5 z telefonem. Mysle ze to bedzie dobra opcja :) Pozdrawiam

#201625  autor: Asii
 12 lip 2007, 13:27
soulafein pisze:jesli mi sie uda to zrobie sobie 40 minut do wszystkich, 100 minut w sieci i darmowy numer za 49,5 z telefonem.
Ja też bardzo bym chciała żeby mi się to udało, ale szczerze w to wątpie bo moje rachunki przez dwa lata nie przekroczyły 25zł :roll:

#201689  autor: soulafein
 12 lip 2007, 14:53
Jesli bierzesz bez telefonu to po przedluzeniu mozesz placic 15 zl za pakiet - czyli za 30 zl mozesz miec 2x40 minut lub 40 minut i 100 w sieci. Z telefonem sprawa jest taka ze za pakiet placisz wtedy ogolnie 20 zl - jesli uda ci sie dogadac to za 2 lub wiecej pakietow dostaniesz cene 16,5 zl. I tez mozesz swobodnie dobierac pakiety. Pozdrawiam

#201754  autor: MADMAX
 12 lip 2007, 21:11
To w ERZE nie można przedłużyć umowy o rok nawet bez telefonu? :shock:
Toście mnie zaskoczyły... :o Zaczynam powoli tęsknić za Orange, tam 12-miesięczny okres przedłużeniowy był normą. Szczerze powiedziawszy nawet nie dopuszczałem myśli że może być inaczej a tu masz babo placek, tym bardziej że wchodząc do ERY podpisywałem umowę na rok jako nowy klient... :o
Skoro jest tak źle jak piszecie to moim zdaniem te 15zł za pakiet kompletnie nie robi furory :|
Przedłużenie dwuletnie - phi... :(

Pozdrawiam

#201838  autor: elrond
 12 lip 2007, 23:06
Miałeś umowe na rok? Jak się domyślam - z E-sklepu? Bo chyba tylko tam takie były.

A co do 2-letnich przedłużań, wg mnie nie jest źle. Dziś patrzyłem na ceny telefonów w Mixie Orange i trosze sie zdziwiłem jak SE K750i, jak by nie patrzeć 2-letni rynkowy staruszek, jest przy zobowiązaniu 25-30 za ponad 500zł :shock: i tak orange daje krótsze umowy, ale droższe telefony. Era z kolei odwrotnie. Jak dla mnie - opcja druga jest lepsza. Wkurzało by mnie latanie co rok z przedłużaniem. Kupuje i korzystam, a nie żeby zaraz mieć koleje przedłuzenie :P Tym bardziej przy rachunkach max 35 zł.
teraz chyba nawet biore na 3 lata (kalkulacja :-) ) i mi to odpowiada.

#201841  autor: przemek910
 12 lip 2007, 23:10
MADMAX pisze:To w ERZE nie można przedłużyć umowy o rok nawet bez telefonu?
Toście mnie zaskoczyły... Zaczynam powoli tęsknić za Orange, tam 12-miesięczny okres przedłużeniowy był normą. Szczerze powiedziawszy nawet nie dopuszczałem myśli że może być inaczej a tu masz babo placek, tym bardziej że wchodząc do ERY podpisywałem umowę na rok jako nowy klient...
Skoro jest tak źle jak piszecie to moim zdaniem te 15zł za pakiet kompletnie nie robi furory
Przedłużenie dwuletnie - phi...
No widzisz... A i tak wszyscy Co mają przedluzac to przedluzaja... ;)
elrond pisze:teraz chyba nawet biore na 3 lata (kalkulacja ) i mi to odpowiada.
wez jeszcze raz sobie przelicz... niby cena telefonu tansza wtedy... ale jak to pisal D@rio "przy obecnym rozowju rynku to "samobójstwo"" ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#201849  autor: elrond
 12 lip 2007, 23:25
kin pisze:wez jeszcze raz sobie przelicz... niby cena telefonu tansza wtedy... ale jak to pisal D@rio "przy obecnym rozowju rynku to "samobójstwo""
Tak sobie siedze i myśle; dziś dzwoni mi telefon - odbieram - trzaski. Dopiero musiałem się przyklepić do szafy (trzeba wiedzieć gdzie :P ) i dałem rade porozmawiać. Później - jestem na zewnątrz. Dzwonie do kogos - ja rozmówce słysze - on mnie nie. Obiegłem wokoło dom - i dalej to samo. Dopiero kolejna nisza z zasiegiem pod tytułem balkon - poskutkowała :-D

Dochodze do wniosku że - tak jak z chyba ty i D@rio mówiliscie - na temat videorozmów - przez 3 lata na 100% ich nie uświadczę :wink: a co za tym idzie - szybkiego internetu. Póki co - jeszcze edukacja, wyjeżdżam żadko więc dlatego tak się skłaniam ku tej 3 letniej umowie. Owszem, telefon może uda mi sie wziać lepszy, ale i tak wiecej jak 200 zł na niego wydać nie chcę wiec bedzie pewnie k750i, a najchętniej k550i. Zobaczymy jeszcze jak będzie z brakującymi 135-oma pkt Premia.

A nawet jeśli spełni sie wasz scenariusz (wątpie :wink: ) to wtedy abonament moge podrzucić np mojej szanownej rodzicielce (ma pre paid) a sobie wziać coś pod korzystanie z 3G.

A tak nawiasem mówiąc - dzięki za rady - oczywiscie wziałem je pod uwage :-)

#201855  autor: przemek910
 12 lip 2007, 23:31
elrond pisze:Dochodze do wniosku że - tak jak z chyba ty i D@rio mówiliscie - na temat videorozmów - przez 3 lata na 100% ich nie uświadczę
ja tam nie wiem o czym on dokładnie pisał, ale dobrze napisał :P ja miałem na myśli -przytaczajac te slowa - ze za 2 lata moga byc juz lepszew taryfy, nizsze ceny i o wiele lepsze warunnki.. oraz nowy telefon ;)
elrond pisze:Tak sobie siedze i myśle; dziś dzwoni mi telefon - odbieram - trzaski. Dopiero musiałem się przyklepić do szafy (trzeba wiedzieć gdzie ) i dałem rade porozmawiać. Później - jestem na zewnątrz. Dzwonie do kogos - ja rozmówce słysze - on mnie nie. Obiegłem wokoło dom - i dalej to samo. Dopiero kolejna nisza z zasiegiem pod tytułem balkon - poskutkowała
ja tam nie mam problemów z zasięgiem...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#201918  autor: MADMAX
 13 lip 2007, 08:47
elrond pisze:Miałeś umowe na rok? Jak się domyślam - z E-sklepu? Bo chyba tylko tam takie były.
Tak i przypłaciłem to kłopotami które opisałem pod linkiem w moim podpisie...
Ale może sprawa wkrótce się zakończy - wreszcie, po kilku miechach... :roll:

elrond pisze:orange daje krótsze umowy, ale droższe telefony.
Jeśli ktoś chce sobie przedłużyć umowę bez telefonu to Orange moim zdaniem deklasuje ERĘ. Nie rozumiem co PTC ma przeciwko przedłużeniom rocznym w takiej opcji?

Pozdrawiam

#201929  autor: elrond
 13 lip 2007, 09:30
Jeśli ktoś chce sobie przedłużyć umowę bez telefonu to Orange moim zdaniem deklasuje ERĘ. Nie rozumiem co PTC ma przeciwko przedłużeniom rocznym w takiej opcji?
Taką obrało PTC strategię, a ile operatorów tyle mozliwości. To jest właśnie wolny rynek - idziesz gdzie chcesz. Ale racja, jakby dali jeszcze umowy roczne to ich oferta byłaby dużo korzystniejsza.

#201941  autor: thane
 13 lip 2007, 10:10
obiło mi się o uszy ale nie wiem czy to jest prawda: otóż czy przy przedłużaniu umowy dostajemy starter tak-taka?

#201996  autor: aga
 13 lip 2007, 13:02
MADMAX pisze:To w ERZE nie można przedłużyć umowy o rok nawet bez telefonu? :shock:
Toście mnie zaskoczyły...
Kiedyś można było przedłużyć na rok. Moje 2 ostatnie przedłużenia były właśnie na 12 miesięcy, a potem zrezygnowali z krótkich umów i w zeszłym roku było już tylko do wyboru 2 lub 3 lata.
 #202226  autor: Slumi
 13 lip 2007, 21:49
Witam,
Mam takie pytanie umowę z Era 4 lata temu miał mój brata na 2 lata później Ja przejąłem jego kartę abonamentu i miałem ją na 2 lata(wg. umowy) aktualnie wziąłem z plusa lecz nie odwołałem z Ery i automatycznie umowa została przedłużona na 2 lata co mi było obojętne, lecz teraz chce także skorzystać z ery, miałem abonament 70 min (lub podobnie nie pamiętam dobrze) i interesuje mi informacja na temat czy jest jakaś zniżka po tym czasie w jakim korzystałem z usług sieci Era.Jeśli tak to najbardziej mnie interesuje możliwość wykupienia dość dobrego pod względem multimedialnego telefon.Czy ktoś może miał taką sytuacje.
Z góry dziękuje za odp.

#202286  autor: rafcyk
 14 lip 2007, 08:57
Slumi, po wygaśnięciu umowy na czas określony przechodzi ona w umowa na czas nieokreślony i jeśli nie podpisywałeś przedłużenia na promocyjnych warunkach, możesz ją wypowiedzieć bez żadnych konsekwencji z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Jeśli natomiast piszesz, że została przedłużona to raczej prędko nic od nich nie dostaniesz :wink:

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#202422  autor: damiancycek
 14 lip 2007, 15:21
witam! niedlugo czeka mnie przedłuzenie umowy z erą i przy tym wymiana telefonu i mam pytanie: czy przy wymianie telefonu będę miał mozliwość przetestowania go czy jest to możliwe tylko w komisach??

RÓB SWOJE RYZYKO JEST TWOJE

[you] podarowałeś głodnym dzieciom ciepły posiłek? Jeżeli nie to wejdź: www.pajacyk.pl

#202444  autor: elrond
 14 lip 2007, 16:08
damiancycek, jeżeli będziesz przedłużał i zamówisz telefon z kurierską dostawą to w regulaminie pisze że masz nawet obowiazek sprawdzić przesyłkę, czy nie jest uszkodzona. Ale czy możesz go włączyć...? tego nie wiem, z resztą kurier nie bedzie czekał nie wiadomo ile. :wink:
Natomiast jak pójdziesz przedłużyć do salonu to tam chyba nie ma problemu - mozesz pomacać, włączyć i zobaczyć czy ci pasuje.

#202472  autor: Exeqtor
 14 lip 2007, 18:20
Próbowałem wynegocjować zniżkę na oferty przy drugiej umowie, którą mogę od dzisiaj przedłużyć z telefonem, ale niestety nie da rady.
Okazuje się że przy abonamencie 20 zł i nie przekraczaniu go jedyna możliwość to 2 oferty po 20,10 zł.

#202485  autor: thane
 14 lip 2007, 19:22
Exeqtor pisze:Próbowałem wynegocjować zniżkę na oferty przy drugiej umowie, którą mogę od dzisiaj przedłużyć z telefonem, ale niestety nie da rady.
Okazuje się że przy abonamencie 20 zł i nie przekraczaniu go jedyna możliwość to 2 oferty po 20,10 zł.
a mógłbyś przytoczyć treść maila jakiego od nich dostałeś?

#202497  autor: elrond
 14 lip 2007, 20:12
Exeqtor pisze:Próbowałem wynegocjować zniżkę na oferty przy drugiej umowie, którą mogę od dzisiaj przedłużyć z telefonem, ale niestety nie da rady.
Oooo teraz to mnie zmartwiłeś... :smt009 staruszki na 40 zł abo sie nie zgodzą, nie ma szans, z resztą ja też bym nie chciał. Ja ten abonament przekraczam ale nie aż tak... 5-10 zł, góra 15 :wink: No zobaczymy jeszcze... A już myślałem o k550, k750... bedzie samsung E250 i znowu 40 minutek.

#202539  autor: Asii
 14 lip 2007, 22:14
Exeqtor , a jak jest przy 3-ech pakietach? Dadzą zniżkę na 16.5zł?
  • Strona 57 z 318
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 318
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57