• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 56 z 96
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 96

#397259  autor: evandar
 05 kwie 2010, 10:27
Nie wiedziałem gdzie umieścić tego posta, w końcu zdecydowałem się i piszę tutaj. Czy jest możliwość przedłużania umowy przez to "nowe" iBOA, tak jak miało to miejsce w starej wersji?
Aha, i jeszcze jedno, czy dalej obowiązuje ta zasada, że przedłużenie umowy z opcją z telefonem następuje 4,5 miesiąca (135 dni) przed końcem umowy?

#397276  autor: osachorzow
 05 kwie 2010, 11:33
thonka pisze:wszystkie najwazniejsze informacje o ew. rabatach przez pierwszy rok i oplatach przez pozostaly czas powinny byc zawarte w aneksie do umowy.

mam przed soba aneks zawarty w maju zeszlego roku i jest on podzielony na 4 sekcje:
abonent/oferta/telefon/oswiadczenie.
jak zastanawiałem się nad przedłużeniem umowy między grudniem a lutym to zarówno na forum jak i we wszystkich punktach Ery uzyskałem informacje, że na aneksie nie są już drukowane kwoty abonamentów, a w związku z brakiem regulaminu ofert SUK abonent nie ma NIGDZIE na papierze kwot abonamentów jakie będzie płacił czyli de facto podpisuje aneks w ciemno... jedyny ślad po wynegocjowanych kwotach to e-mail jeśli tą drogą była negocjowana oferta, jeśli telefonicznie to bez nagranej rozmowy abonent nie ma żadnego dowodu na co się umówił z SUK.

#397281  autor: siv85
 05 kwie 2010, 12:27
Dla mnie wygląda to tak, jakby odpowiedni upust się nie naliczył. Wykluczyłbym oszustwo konsultanta, raczej błąd systemu. Sekcja utrzymania Klienta nie daje takich ofert. To byłoby kompletnie bez sensu...12x30 + 12x60=1080 a 24x45=1080.
Dzwoniłeś do BOA? Konsultant ma możliwość sprawdzenia z jakiej oferty skorzystałeś i wprowadzić odpowiednie upusty na konto.

Tak mi się nawet kojarzy, że były jakieś drobne problemy z upustami w ofertach specjalnych, ale automatycznie będą wystawiane korekty do takich kont.
Dzwoń do BOA najpierw, a dopiero później reklamacja.[/quote]

Zadzwoniłem do BOA i faktycznie się okazało że mieli błąd w systemie, który już został poprawiony. W tym miesiącu mam fakturę 60 zł a w następnym po rekompensacie będę miał 30. Więc wszystko zostało fajnie wyjaśnione

Dzięki za info

#397291  autor: natalia.natalia
 05 kwie 2010, 13:51
osachorzow pisze:na aneksie nie są już drukowane kwoty abonamentów
Nie były drukowane kwoty abonementów bo była jakaś awaria, mieli to naprawić ale "takie rzeczy tylko w Erze". Wielu kliento nie odpowiadało to, że nie jest napisane ile będą płacić, musieli nam na słowo wierzyć.

#397303  autor: thonka
 05 kwie 2010, 14:42
waeren, zalozmy, ze masz aneks na 24 miesiace. z zawieszenia oplat mozesz skorzystac w 4 miesiacu od podpisania aneksu (4 miesiace z dana oferta), ale nie pozniej niz 20 miesiaca (4 miesiace do konca umowy).
waeren pisze:No tutaj się mylisz.
no to w takim razie zle bylem poinformowany ;)
evandar pisze:czy dalej obowiązuje ta zasada, że przedłużenie umowy z opcją z telefonem następuje 4,5 miesiąca (135 dni) przed końcem umowy?
poczytaj... bylo juz tu pisane.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#397334  autor: eraabo
 05 kwie 2010, 18:30
kolejny telefon od ery, udało się zejść do 40/12, 70/12 ale powiedziałem że interesuje mnie internet w telefonie 500MB ale 50zł nie dam! a jeśli nie to będę musiał przejść do PLAYA. Pan powiedział że bedzie musiał pogadać z kierownikiem i da znac. No to czekamy... Inna sprawa że podobno prezes ERY ooglosił że ma wejść nowa oferta ERY w najbliższych tygodniach.

Co robić?

#397350  autor: aussiegirl
 05 kwie 2010, 19:52
eraabo pisze:kolejny telefon od ery, udało się zejść do 40/12, 70/12 ale powiedziałem że interesuje mnie internet w telefonie 500MB ale 50zł nie dam! a jeśli nie to będę musiał przejść do PLAYA. Pan powiedział że bedzie musiał pogadać z kierownikiem i da znac. No to czekamy... Inna sprawa że podobno prezes ERY ooglosił że ma wejść nowa oferta ERY w najbliższych tygodniach.

Co robić?
Tylko ciekawe kiedy to bedzie i czy oferta zostanie przygotowana równiez dla przedłuzajacych...

Podobno mysla nad darmowymi w sieci i stawce nizszej niz 29 gr.

#397368  autor: waeren
 05 kwie 2010, 22:29
thonka pisze:waeren, zalozmy, ze masz aneks na 24 miesiace. z zawieszenia oplat mozesz skorzystac w 4 miesiacu od podpisania aneksu (4 miesiace z dana oferta), ale nie pozniej niz 20 miesiaca (4 miesiace do konca umowy).
tak jest poprawnie i wszystko jasne, a poprzednio napisałeś
thonka pisze:zeby skorzystac z takiego 'zawieszenia' trzeba miec 'odbebnione' 4 miesiace w sieci i nie mozna miec wiececej niz 4 miesieca do konca umowy.
...gdyby było że nie można mieć mniej niż 4 miesiące do końca, a nie "wiececej" (dosłownie, patrz cyt.), to było by dla mnie jasne, a tak sam przyznasz, że nie miało to sensu... :wink:

[ Dodano: 2010-04-05, 22:36 ]
thonka pisze:waeren napisał/a:
No tutaj się mylisz.
a to nie moje słowa tylko natalia.natalia :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#397374  autor: thonka
 05 kwie 2010, 22:51
waeren pisze:a to nie moje słowa tylko natalia.natalia :twisted:
czasem tak sie dzieje z cytowaniem selektywnym. kilka razy juz tak mialem ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#397475  autor: Marpie
 06 kwie 2010, 13:35
eraabo pisze:kolejny telefon od ery, udało się zejść do 40/12, 70/12 ale powiedziałem że interesuje mnie internet w telefonie 500MB ale 50zł nie dam! a jeśli nie to będę musiał przejść do PLAYA. Pan powiedział że bedzie musiał pogadać z kierownikiem i da znac. No to czekamy... Inna sprawa że podobno prezes ERY ooglosił że ma wejść nowa oferta ERY w najbliższych tygodniach.

Co robić?
Daj koniecznie znać co Ci odpisali, złożyłem wniosek o przeniesienie umowy do mbank mobile , tylko ze względu na internet, jeżeli Era ulegnie i zaproponuje Ci tańszy pakiet 500 MB, to nigdzie się nie wynoszę :)

#397481  autor: thonka
 06 kwie 2010, 14:00
to, ze jemu dadza ten pakiet taniej (szanse dosc male) nie znaczy, ze beda musieli dac Tobie.
wszystkie negocjacje ponad standard przedstawiony w promocji na stronie i w cenniku sa mocno indywidualne.

#397484  autor: Marpie
 06 kwie 2010, 14:06
thonka pisze:to, ze jemu dadza ten pakiet taniej (szanse dosc male) nie znaczy, ze beda musieli dac Tobie.
wszystkie negocjacje ponad standard przedstawiony w promocji na stronie i w cenniku sa mocno indywidualne.
myślę że w erze też się coś zmieni, dobrze wiedzą jakie są standardy rynkowe i że troszkę odstają od nich, poniżej masz zestawienie.

http://nt.interia.pl/telekomunikacja/wi ... ce,1460790

Mimo wszystko Era to dobra sieć, dlatego odwiedzam codziennie to forum by sprawdzić, czy czasem nie zrobili dla kogoś wyjątku, wtedy są większe szanse na uzyskanie podobnego dla Siebie.

Skoro konsultant to powiedział, to być może właśnie poluzowali nieco standardy.

thonka jeszcze chwila cierpliwości, a nóż widelec ;)

#397488  autor: thonka
 06 kwie 2010, 14:21
widza jakie sa standardy i co? TT dalej stoi w miejscu juz od ponad roku nic sobie z tych 'standardow' nie robiac...

czytales w ogole to zestawienie? to zestawienie internetu, a nie paczek internetowych w komorkach, a to calkowicie 2 rozne sprawy (dla przykladu nowi abonenci w taryfie biznesowej maja 2,5gb danych w telefonie za 24,4zl).

konsultant musi sie pytac o takie rzeczy wyzej, bo on nic ponad standard nie moze dac. tak jak pisalem - to ze jednemu sie uda cos uszczknac nie znaczy, ze akurat Tobie tez sie uda. nikomu wczesniej nie szli przy tym pakiecie na reke, a przynajmniej nic o tym nie wiadomo. paczka ta byla w promocji w okolicach sierpnia/wrzesnia 2009 za 15zl.

wg. mnie obnizek zadnych nie bedzie az do wprowadzenia nowych taryf, by zwiekszyc ich efekt.

#397504  autor: Marpie
 06 kwie 2010, 15:04
thonka pisze:widza jakie sa standardy i co? TT dalej stoi w miejscu juz od ponad roku nic sobie z tych 'standardow' nie robiac...

czytales w ogole to zestawienie? to zestawienie internetu, a nie paczek internetowych w komorkach, a to calkowicie 2 rozne sprawy (dla przykladu nowi abonenci w taryfie biznesowej maja 2,5gb danych w telefonie za 24,4zl).

konsultant musi sie pytac o takie rzeczy wyzej, bo on nic ponad standard nie moze dac. tak jak pisalem - to ze jednemu sie uda cos uszczknac nie znaczy, ze akurat Tobie tez sie uda. nikomu wczesniej nie szli przy tym pakiecie na reke, a przynajmniej nic o tym nie wiadomo. paczka ta byla w promocji w okolicach sierpnia/wrzesnia 2009 za 15zl.

wg. mnie obnizek zadnych nie bedzie az do wprowadzenia nowych taryf, by zwiekszyc ich efekt.
To że przespali ostatni okres to się w 100% z Tobą zgodzę, a co do wyjątku, to wiesz jak to jest , zaproponują komuś taki pakiet w ramach "wyjątku", i wtedy otwiera się puszka Pandory, jak już pękną, to można im wiercić dziurę w brzuchu, w końcu dla świętego spokoju będą kolejne wyjątki.

Zastanawiam się ile osób czeka na pakiety internetowe w Erze z tego forum, może by się tak zebrać -powiedzmy 20-30 osób i wysłać im zbiorowe wypowiedzenie umowy, w sumie niczym nie ryzykujemy, jak jeszcze dodamy że jesteśmy z jednego z najpopularniejszego forum o telekomunikacji, to mogą pęknąć.

Ale żeby tak zrobić , trzeba się zebrać, a na to chyba jest mało prawdopodobne :(

#397549  autor: eraabo
 06 kwie 2010, 16:56
Jeszcze się nie odezwali ale wydaje mi się ze może z tym kontaktem z kierownikiem to ściema, facet może zna nowa oferte i nie pali mostów i czeka tylko na moment kiedy będzie mógł mi zaprezentowac nowa ofertę dostepna w nowych planach ery..

#397575  autor: tygrysm
 06 kwie 2010, 18:45
Chodźcie z głową w chmurach ;)

Marpie, nie będzie żadnych wyjątków i nie będzie żadnej puszki pandory. Po prostu tego pakietu nie zaoferują na promocyjnych warunkach i koniec.

Eraabo, na pewno nikt do kogo Ty masz dostęp nie wie nic o nowych planach taryfowych, bo by już dawno wyciekły.

#397880  autor: andrzejw
 08 kwie 2010, 14:25
Witam serdecznie ,

Jestem tutaj nowy i proszę o wyrozumiałośc .
Mam pytanie dotyczące oferty przedłużeniowej Ery .W sierpniu mi się kończy następna juz umowa w Erze .Jestem w Erze już od 8 lat .
Dzwonili do mnie z Ery już dwa razy i proponowali warunki do przedłuzenia.
Ale jak je usłyszałem to byłem lekko zawiedziony ( oferty takie jak ze strony Ery ).Telefon który bym chciał to wołają za niego 600 pln. Jak przełużałem umowę w 2008 to bez telefonu .
W związku z powyższym mam pytanie . Czy można coś więcej utargować z nimi poza to co mają w ofercie przedłużeniowej na swojej stronie.Bo jeżeli dostane takie warunki to chyba nadejdzie czas rozstania z Erą .
Pozdrawiam

Pozdr.

Andrew

#397887  autor: kiwi7
 08 kwie 2010, 14:54
Nawet nie wiedzialam,ze istnieje cos takiego jak zawieszenie umowy? Ciekawa jestem jak to wyglda u innych operatorow,ale faktycznie ostatni rok troche przespali, choc to pewnie dyskusyjne. Mogliby wprowadzic jakies nowe oferty biznesowe, pod tym wzgledem konkurecja troche ich wyprzedza- chcoaizby Orange, stawki chyba porownywalne do wiekszosci operatorow, ale transfer danych 2 gb to raptem 15 zl, do tego darmowy hot spot etc. Miejmy nadzieje, ze niebawem era tez wprowadzili cos podobnego.

#397914  autor: thonka
 08 kwie 2010, 16:26
andrzejw, polecam poczytac ten temat tak ok. 10 stron wstecz.
powinno Ci sie wyklarowac co mozna dostac i na jakich warunkach.

#397919  autor: andrzejw
 08 kwie 2010, 16:41
thonka, tak wiem , przeczytałem to parę stron wstecz . Aczkolwiek 15.03 zmienili ofertę na stronie. I dla mnie się też zmienili, bo przed 15.03 miałem lepszą ofertę bez telefonu. Dlatego się pytam , bo niewiem czego mogę się spodziewać teraz po zmianie oferty.

Pozdr.

Andrew
  • Strona 56 z 96
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 96
  • 1
  • 54