• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 542 z 692
  • 1
  • 540
  • 541
  • 542
  • 543
  • 544
  • 692
 #885690  autor: gepard
 03 wrz 2016, 21:05
favrit pisze:Witam. Umowa kończy mi się pod koniec grudnia. Po rozmowie telefonicznej z BOK otrzymałem wiadomość, że nie należy mi się wspomniana przez was oferta solo M+ za 25 zł. Czy złożenie wypowiedzenie wpłynie na decyzje konsultantów i przyznają mi tą ofertę ? I czy możliwe jest wysłanie wypowiedzenia mailem bo do najbliższego salonu mam z 20 km :)
Warto dodać, że Solo M+ będzie dostępne dla Ciebie najwcześniej w listopadzie.
 #885693  autor: damian_97
 03 wrz 2016, 21:36
Miał ktoś z Was przypadek, że "zaginęło" wypowiedzenie? Składałem dokument w salonie i z początkiem września umowa miała przejść na kartę, a dalej mam ją aktywną...
W zeszłym roku złożenie wypowiedzenia skutkowało wpisem w zgłoszeniach na play24, od jakiegoś czasu niestety zaprzestali tej praktyki i (jak widać) abonent nie może być pewien, że wprowadzili ten fakt do systemu.
Ale do rzeczy: złożyłem reklamację i profilaktycznie kolejne wypowiedzenie (ale jestem "uwiązany" na kolejne dwa miesiące...). Wie ktoś czy jest szansa, że odnajdą dokument w tym swoim bałaganie czy raczej nic nie da się już ugrać?
 #885697  autor: Gursonek
 03 wrz 2016, 21:53
Witam wszystkich!

Na wstępie nadmienię, że jestem tutaj nowy, więc proszę o wyrozumiałość jeżeli, coś robię nie tak.

Boże jak to dobrze, że tutaj trafiłem. 24 lipca 2015 podpisałem umowę z PLAY'em na 24 miesiące, Wziąłem wtedy Unlimited 99,90zł +35 zł = 136,00zł miesięcznie Sony Xperia Z3. Na co przy przedłużeniu mogę liczyć przy przedłużeniu (z wypowiedzeniem)? Chce telefony z górnej półki i chciałbym zachować obecny poziom abonamentu. Nie ukrywam, ze kuszą mnie telefony Sony Xperia X Performance, Smasung S7/8 Edge itp. itd.

Proszę powiedzcie mi na co mogę liczyć, bo nie ukrywam, że już mi mówią, że mogę brać nową umowę - kiedy najlepiej przedłużyć umowę? Czy mogę na przykład zachować abonament 136zł i ewentualnie negocjować cenę aparatu (z wypowiedzeniem)? Nie ukrywam, że jestem strasznie ciekawy.

proszę o odpowiedź, a zarazem bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
 #885700  autor: kemor44
 03 wrz 2016, 22:02
Ale jest pierdzielenia, żeby dostać to solo M+. Żonie kończy się umowa w listopadzie czekaliśmy na telefon z BOK w sprawie przedłużenia umowy.Dwa dni temu telefon z BOK propozycja solo M za 45Zł,pytanie mojej żony o Solo M+ za 25 Zł,konsultant skąd Pani o tym wie?gdzie jest taka oferta czy jest na stronie ? żona mówi nie ma stronie,taką ofertę ma koleżanka.Konsultant proszę Panią nie ma takiej oferty.Jako,że zaczęły się "podchody",idąc przez miasto widzimy pusty salon Play,składamy wypowiedzenie umowy z przeniesieniem numeru na kartę.Dzień ciszy,dzisiaj telefon,propozycja Solo M(45zł)dla Pani za 30 zł na 24 miesiące.Żona się pyta czy może się zastanowić?konsultant proszę Panią ja nie mam czasu,bo muszę obdzwonić jeszcze dużo klientów.Na co żona mówi to nie ma sprawy,nie ma tematu.Zapytała o Solo M+,konsultant twierdzi,że nie ma czegoś takiego.Żona stwierdziła,że to jest koniec negocjacji przechodzi na kartę.I prawidłowo.Ja i tak się dziwię,że zostaje w Play,ja sam byłem w Play i dwa razy pisałem czego oczekuję i nie dostałem tego,przeniosłem się gdzie indziej i do Play już nie wrócę.Dziwi mnie podejście konsultantów do świadomych klientów.
 #885707  autor: hergar
 03 wrz 2016, 23:31
Gursonek, to zostało Ci jeszcze sporo czasu. Wróć tu w czerwcu 2017 ;).

kemor44, to standardowe działanie każdego operatora. Owce są po to by je strzyc;). O super ofertach wie niewielka grupa osób i ona je dostaje. Trzeba o to powalczyć, kilka telefonów, różni konsultanci. Podam Ci przykład z tv/internet: mam umowę w UPC, podpisałem przedłużenie tzw WRU XX, płacę za tv i 60 neta plus kanały specjalne 42 zł. Normalna cena usługi to jakieś 100 zł. Ktoś kto nie walczy o swoje płaci 100, ja powalczyłem i płacę 42. Średnia się musi zgadzać. Ty płacisz mniej, a ktoś musi płacić więcej. Powalczysz i będziesz płacił miesięcznie 25 zł za no limit na czas nieokreślony, a ktoś inny podpisze umowę za 30 zeta na 24 miesięcy.
 #885730  autor: only19
 04 wrz 2016, 10:20
Witam, złożyłem wypowiedzenie dla konta firmowego.
Proszę mi powiedzieć na co moge liczyć, zależy mi na 2 kartach sim + internet do biura
 #885769  autor: gepard
 04 wrz 2016, 14:24
hergar pisze:kemor44, to standardowe działanie każdego operatora. Owce są po to by je strzyc;). O super ofertach wie niewielka grupa osób i ona je dostaje. Trzeba o to powalczyć, kilka telefonów, różni konsultanci. Podam Ci przykład z tv/internet: mam umowę w UPC, podpisałem przedłużenie tzw WRU XX, płacę za tv i 60 neta plus kanały specjalne 42 zł. Normalna cena usługi to jakieś 100 zł. Ktoś kto nie walczy o swoje płaci 100, ja powalczyłem i płacę 42. Średnia się musi zgadzać. Ty płacisz mniej, a ktoś musi płacić więcej. Powalczysz i będziesz płacił miesięcznie 25 zł za no limit na czas nieokreślony, a ktoś inny podpisze umowę za 30 zeta na 24 miesięcy.
Heh, widzę kolega obeznany z WRU :)
Też to przerabiałem w UPC, co ciekawe przy pierwszej rozmowie trafiłem w 10. Wypowiadałem umowę w lutym ze względu na usunięcie kanałów.

I fakt fakt faktem, czy to w Play czy innych, każdy konsultant chce sprzedać jak najdrożej, a klient chce jak najtaniej. Taka wojna psychologiczna, kto się pierwszy złamie, jako klient trzeba wytrwać do końca i nie brać tego co dają od ręki.
 #885803  autor: greg.x
 04 wrz 2016, 19:06
greg.x pisze:Dzięki temu wątkowi teściowa przedłużyła swoją umowe. Dotychczas miała no limit za 19,50 teraz wzięła nolimit+7GB w cenie 25 zł. Konsultantka na początku kłamała, że nie ma takiej oferty. Mamuśka postraszyła, że jeżeli tego nie dostanie to złoży wypowiedzenie. Kilka chwil oczekiwania i oferta się znalazła. Dodam, że umowa była do 31.08.2016, więc przy zachowaniu okresu wypowiedzenia musiałaby zapłacić jeden wyższy abonament.
Niestety teściowej właczyli RePlay FORMUŁA SOLO Tylko SIM 18 m-cy + w cenie 30 zł. Co za niekompetentna banda. Złożyłem reklamacje, nie wiem czy nie powinienem odstąpić od umowy skoro umowa była "na odległość". Żeby się nie okazało gdy odrzucą reklamację nie będzie możliwe odstąpienie od umowy i teściowa będzie musiała płacić 30 zł przez 1,5 roku
 #885804  autor: Ruben
 04 wrz 2016, 19:13
@greg.x, najlepiej skontaktować się i wyjaśnić ale odstąpienie od umowy profilaktycznie warto wysłać na wypadek gdyby coś poszło nie tak. Wtedy to oni będą się kontaktować.
 #885806  autor: greg.x
 04 wrz 2016, 19:15
Teściowa dzwoniła do nich w piątek , ale nic nie uzyskała. Kazali jej składać reklamacje. Mają odsłuchać rozmowe.
 #885840  autor: Szczubi
 04 wrz 2016, 21:39
Obecnie korzystam z taryfy FORMUŁA UNLIMITED 49,99 którą po promocji "RePlay FORMUŁA UNLIMITED na zawsze extra" mam w cenie 29,99 . Oczywiście wszystko no limit + 5GB internetu. Z oferty skorzystałem w ubiegłym roku dlatego jestem ciekaw czy pojawiły się już jakieś korzystniejsze? Na przykład trochę droższa oferta internet no limit albo to samo tylko taniej np. 25 zł ;)
 #885862  autor: pikut
 04 wrz 2016, 23:37
@greg.x Jak pokazuje mój przykład który opisałem kilka stron wcześniej, nawet po 14 dniowym okresie wypowiedzenia można się wykręcić z tej umowy. Oczywiście trzeba być bardziej upartym niż Play
 #885879  autor: Cichy51
 05 wrz 2016, 09:01
Szczubi pisze:Obecnie korzystam z taryfy FORMUŁA UNLIMITED 49,99 którą po promocji "RePlay FORMUŁA UNLIMITED na zawsze extra" mam w cenie 29,99 . Oczywiście wszystko no limit + 5GB internetu. Z oferty skorzystałem w ubiegłym roku dlatego jestem ciekaw czy pojawiły się już jakieś korzystniejsze? Na przykład trochę droższa oferta internet no limit albo to samo tylko taniej np. 25 zł ;)
Bez problemu możesz przejść na RePlay SOLO M+ tylko SIM za 25 PLN ( umowa na czas nieoznaczony , wszystko no limit i 7 GB internetu ) lub RePlay SOLO L+ tylko SIM za 40 PLN ( umowa na czas nieokreślony , wszystko no limit , włącznie z internetem ).
 #885918  autor: Szczubi
 05 wrz 2016, 12:26
Rozumiem, że bez wysłania wypowiedzenia się nie obejdzie? Da radę w nim zaznaczyć, że interesuje mnie oferta RePlay SOLO M+ tylko SIM za 25 PLN w innym przypadku rozwiąże umowę i przejdę do innego operatora. Czy jak zawsze trzeba negocjować z konsultantem przez telefon?
 #886023  autor: KC-KARLOS
 05 wrz 2016, 19:45
puszczyk83, musi zostać 3 pełne miesiące rozliczeniowe do końca bieżącej umowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
  • Strona 542 z 692
  • 1
  • 540
  • 541
  • 542
  • 543
  • 544
  • 692
  • 1
  • 540
  • 541
  • 542