• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 55 z 350
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 350

#610063  autor: Anthrax
 26 sty 2013, 12:43
Mam nadzieję, że wyjdzie, obecnie z usługą wychodzi nieco mniej niż 25 zł, ale minut mam zdecydowanie więcej niż oferowane 150...
Tak, tu chodzi o upoważnienie. Jeśli jest możliwość zrobienia tego e-mailem to dzięki za informacje, oszczędzę czas, który musiałbym przeznaczyć na marszutę :D
 #610079  autor: BartZ
 26 sty 2013, 14:36
Witam

Kończą się za niedługo umowy na telefony w firmie.
Umowy to:
- około 20 numerów.
- taryfy to głównie Nowa firma lub pakiet dla biznesu
- rachunki miesięczne >3k

Do teraz mieliśmy zniżkę na całą fakturę chyba 12%. Umowa na jeden nr skończył się już teraz. Chciałem zmienić go na taryfę dla klientów indywidualnych mianowicie na R40 lub R60. Od opiekuna dostałem ofertę katalogową >bez możliwości zmian oraz bez rabatu 12%<.
1.Czy jest możliwość rozmawiać z SUK(które daje lepsze oferty jak wiadomo) z pominięciem opiekuna?
2.Drugie pytanie to czy da się uzyskać lepsze rabaty niż są do tej pory(12% na całą fakturę) w postaci dodatkowych usług, tańszych telefonów?

#610083  autor: Wąglik
 26 sty 2013, 14:46
Moje doświadczenie sprzed kilku dni, którym się podzielę..
Umowa podpisana 5.06.2011.. kończyć miała się 09.06.2013

Oto mail jaki wystosowałem do T:

Treść: Witam
Chciałbym przedłużyć umowę, ale nie ma na stronie takiej jaka mnie interesuje..
Abonament: Rodzina 20
Miesięczna opłata: 25zł
Ilość minut: 180
Ilość MB: 250
Telefon Sony Xperia J: 399zł
Długość umowy: 24 mies.
Wiem, że jest to oferta z SUK a nie standardowa, ale muszę szybko dowiedzieć się czy takie warunki są dla mnie osiągalne, bo rozważam przejście do Play - umożliwiają to już 6 miesięcy przed zakończeniem umowy u starego operatora..
O takich warunkach wiem z Telepolis.pl
Pozdrawiam
Marcin Puławski

Na drugi dzień telefon od pana z T z ofertą, ale standardową 39,90zł. Mówię, że jasno napisałem czego chcę i nie przyjmuję jego oferty.
Przełączył mnie szybciutko do SUK i pani z SUK po chwili konsultacji "z przełożonym" dała mi warunki takie jak chciałem.
Oferowała jeszcze abonament 29,90; 225 minut;500MB i Xperia J za 299zł (piszę jak by ktoś był zainteresowany.)

Wniosek z tego taki, że nie trzeba czekać do końca umowy tylko twardo stać przy swojej propozycji.
Aneks ruszył następnego dnia, telefon dostałem jeszcze następnego... miło i przyjemnie..
Pozdrawiam:)

Siemens m35 ->Ericsson T65 ->Siemens s35 ->SE T300 ->SE T630 ->Sendo X ->Samsung X460 ->Bird M08 ->Samsung E250 ->Nokia 2610 ->Nokia 1208 ->Nokia 6120 classic ->Nokia E51 ->E52 ->SE x10mini ->Samsung Wave 8500 ->HTC Wildfire S ->HTC Desire S

#610085  autor: zygikuleczka
 26 sty 2013, 14:46
BartZ pisze:Od opiekuna dostałem ofertę katalogową >bez możliwości zmian oraz bez rabatu 12%<.
To skoro tak to chyba nie powinieneś mieć wątpliwości z kim się kontaktować. Można wysłać przez IBOA zgłoszenie chęci przedłużenia i zadzwonią. Mając tyle numerów możesz ich cisnąć równo.
2.Drugie pytanie to czy da się uzyskać lepsze rabaty niż są do tej pory(12% na całą fakturę) w postaci dodatkowych usług, tańszych telefonów?
Co do zasady powinni Ci przedstawić lepszą ofertę niż na stronie. Chociaż ta oferta też jakoś specjalnie zła nie jest: http://www.t-mobile.pl/pl/biznes/oferta ... u_przedluz

Nie wiem jakie masz dokładnie te pakieciki ale nawet przy najwyższym z ww. łączny koszt 30 numerów to 1500 netto. A minut do wszystkich ok~ 660, więc dosyć wypaśnie. Wszystko zależy od potrzeb.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#610094  autor: st.konsultant
 26 sty 2013, 15:31
SACZI pisze: Nie dziw się!
Zyskowność telekomów spada, ilość klientów zastraszająca. Ludzie na poziomie szukają bardziej płatnych zajęć. Przyjmują więc każdego z „łapanki”, wykorzystują firmy zewnętrzne do pierwszej linii sprzedażowej. Jakość obsługi spada.
Zauważ, że rozmowa z konsultantem SUK to „inna klasa zjawisk”. Bez owijania w bawełnę, brak nachalności i przede wszystkim większy profesjonalizm.
Uwierz, że na pierwszej linii pracuje nadal dużo doświadczonych konsultantów. Często dużo bardziej kompetentnych niż SUK, ale niestety nie mających takich możliwości jak oni. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że można trafić na tych mniej ogarniętych, ale to zarówno na HL jak i w SUK. Kwestia przypadku. Rozmowy SUK są zazwyczaj łatwiejsze, bo ktoś kto dzwoni do nich po lekturze forum, jest już osobą dobrze zorientowaną i dokładnie wiedzącą czego chce ;)
 #610145  autor: agak
 26 sty 2013, 19:00
Witajcie,
już w listopadzie skończyła mi się umowa z Tmobile, ale z racji faktu, że dopiero na początku lutego wracam do Polski nie przedłużyłam jej jeszcze. Kilka dni temu napisałam maila do BOA z prośbą przedstawienia mi oferty, oczywiście konsultant przedstawił mi standardową ofertę (dodam, że mam tel na firmę). Prezentowała się ona tak:

,,W ramach abonamentu do wykorzystania będzie 385 minut na połączenia do wszystkich sieci. W ramach oferty będzie też bezpłatny dostęp do Internetu 100MB.
Miesięczny koszt abonamentu wynosi 45 zł netto. Umowa jest na czas 24 miesięcy.
Dodatkowo w ramach w/w oferty będzie można włączyć Rozmowy za grosz z 10 numerami w sieci T-Mobile w cenie 1 zł netto za każdy wybrany numer, lub Zawsze Biznes (nielimitowane połączenie w T-Mobile w kraju i na świecie) opłata za usługę 10 zł netto miesięcznie.
Telefony: Nokia Lumia 610 w cenie 1 zł netto, Samsung Galaxy mini 2 w cenie 1 zł netto, Sony Xperia miro w cenie 48 zł netto."

Oczywiście odpisałam, że oferta mi nie odpowiada, po przejrzeniu waszych wpisów wiedziałam, że mogę w taryfach prywatnych mieć podobną ofertę jednak o 20 zł taniej.

Dziś konsultant z sekcji utrzymania klienta odpisał mi, że:
,,proponuję pakiet 350 minut do wszystkich numerów w kraju w abonamencie 49,90 zł brutto. Do tego 250 MB internetu i umowa na 24 miesiące. Przy takich warunkach telefon HTC Desire X kosztuje 339 zł, LG Swift L9 jest w cenie 469 zł, a Samsung Galaxy SIII mini za 599 zł."

Jednak z tego co czytałam można mieć w tym abonamencie 500mb neta. Poza tym szczerze to bardziej zależy mi na zmniejszeniu ceny telefonu. Konkretnie chodzi mi o LG L9 ale tak koło 300 zł. Myślicie, że mogę dostać taką ofertę? Zamierzam po powrocie do Polski zdzwonić do SUK i próbować coś ugrać, ale nie wiem czy taka obniżka ceny jest możliwa?

Może ktoś z Was przedłużał ostatnio umowę na firmę poprzez kontakt z SUK. Ponieważ konsultant od razu mi zaproponował przejście na taryfy prywatne, a może ktoś wie co SUK oferuje w ofercie Nowa Firma?

Z góry dziękuję za pomoc :)

#610151  autor: zygikuleczka
 26 sty 2013, 19:44
Ceny telefonów nie bardzo da się negocjować, chyba, że życzysz sobie wydłużyć umowę do 30 miesięcy. Ewentualnie jak masz jakoś szczególnie wysokie faktury to jest jakaś tam zniżka na telefon.
agak pisze: Jednak z tego co czytałam można mieć w tym abonamencie 500mb neta.
dwie różne oferty-nieco mniej minut, więcej internetu i abonament drożej o 5 zł lub więcej minut, mniej internetu i ok. piątka więcej w kieszeni. To przy ofertach indywidualnych.
agak pisze: może ktoś wie co SUK oferuje w ofercie Nowa Firma?
No a zabawa w negocjowanie z nimi polega na tym, żeby uzyskać lepszą ofertę niż na stronie. To będzie właśnie oferta SUK. Możesz wprost napisać, że ofertę ze strony znasz i nie interesuje Cię ona, więc prosisz o ofertę utrzymaniową dla Ciebie.

#610152  autor: Ra's al Ghul
 26 sty 2013, 19:51
Witam, mam 2 pytania, przepraszam jeśli są głupie:
1. Czy minuty w ofertach z suk normalnie przechodzą na następny miesiąc?
2. Czy oferty z suk w pierwszym poscie są z efakturą? Jeśli tak, to rozumiem, że abonament ze zwykłą fakturą jest droższy o 5zł?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
 #610156  autor: agak
 26 sty 2013, 20:10
A jeśli chodzi o abonament wyższy niż R40, czyli R60, to czy standardowa oferta z SUK prezentuje się tak: R60 za 59zl, z 600 minutami i 250 mega internetu??? 

#610159  autor: zygikuleczka
 26 sty 2013, 20:16
Ra's al Ghul pisze:przechodzą na następny miesiąc?
To są pakiety taryf rodzinnych a więc nie.
Ra's al Ghul pisze:Czy oferty z suk w pierwszym poscie są z efakturą?
Tego nie jestem pewien ale chyba tak.
agak pisze:R60 za 59zl, z 600 minutami i 250 mega internetu???
tak. Jeszcze warto wspomnieć, że w lutym ma być zmiana ofert. Tak więc ja bym się wstrzymał te kilka dni.

#610160  autor: agak
 26 sty 2013, 20:19
zygikuleczka pisze:
agak pisze:R60 za 59zl, z 600 minutami i 250 mega internetu???
tak. Jeszcze warto wspomnieć, że w lutym ma być zmiana ofert. Tak więc ja bym się wstrzymał te kilka dni.
ooo, dzięki za info, poczekam, zobaczę co się zmieni :)

#610168  autor: zygikuleczka
 26 sty 2013, 20:55
A wracając jeszcze do kwestii internetu ale przy abonamencie bez telefonu: słyszał ktoś o opcji 500 megsów za 10 zł?

#610179  autor: st.konsultant
 26 sty 2013, 21:21
Ra's al Ghul pisze:Witam, mam 2 pytania, przepraszam jeśli są głupie:
1. Czy minuty w ofertach z suk normalnie przechodzą na następny miesiąc?
2. Czy oferty z suk w pierwszym poscie są z efakturą? Jeśli tak, to rozumiem, że abonament ze zwykłą fakturą jest droższy o 5zł?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)

W ofercie SUK efaktura nie ma wpływu na cenę abonamentu.

#610200  autor: BartZ
 26 sty 2013, 22:13
To skoro tak to chyba nie powinieneś mieć wątpliwości z kim się kontaktować. Można wysłać przez IBOA zgłoszenie chęci przedłużenia i zadzwonią. Mając tyle numerów możesz ich cisnąć równo.
Gdzieś słyszałem że wszystko trzeba załatwiać właśnie przez tego opiekuna - nawet jak będę chciał coś przez iboa to i tak trafi to do niego - prawda to?

I jakby ktoś znał ofertę SUK dla taryf biznesowych to też chętnie bym ją poznał

#610247  autor: pawel.pietrasz
 27 sty 2013, 09:22
a ja mam takie pytanie, czy jest możliwość wrzucić w 1 poście dostępne opcje SUK dla abonamentów bez telefonu ? Chętnie bym się z tym zapoznał w różnych wariantach a niestety nie ma tego zebranego w jednym miejscu ?

#610258  autor: sliwa122
 27 sty 2013, 09:56
pawel.pietrasz pisze:a ja mam takie pytanie, czy jest możliwość wrzucić w 1 poście dostępne opcje SUK dla abonamentów bez telefonu ? Chętnie bym się z tym zapoznał w różnych wariantach a niestety nie ma tego zebranego w jednym miejscu ?
Napisz do thonka to może zamieści informacje.

#610292  autor: Kostek
 27 sty 2013, 11:37
Oferta bez telefonu:

17zł i 125minut
25zł i 250minut
45zł i 400minut

Moja kol. pisała w sprawie wyższych taryf (z nielimitowanymi połączeniami) i nie otrzymała żadnego rabatu.

#610297  autor: st.konsultant
 27 sty 2013, 11:44
Kostek pisze:Oferta bez telefonu:

17zł i 125minut
25zł i 250minut
45zł i 400minut

Moja kol. pisała w sprawie wyższych taryf (z nielimitowanymi połączeniami) i nie otrzymała żadnego rabatu.
Mogą to być opcje już nieaktualne. W ostatnich dniach zmieniła się oferta podstawowa, gdzie Rodzina 20 kosztuje 29,90 i ma 250 minut (wcześniej 19,90 i 125 minut). Pewności jednak nie mam.

#610306  autor: Anthrax
 27 sty 2013, 11:57
Kostek pisze:Moja kol. pisała w sprawie wyższych taryf (z nielimitowanymi połączeniami) i nie otrzymała żadnego rabatu.
Pierwsze pytanie nasuwa się: dlaczego? Swoją drogą ciekawie traktowani są klienci, którzy chcą przedłużyć umowę bez telefonu.
Mogą to być opcje już nieaktualne. W ostatnich dniach zmieniła się oferta podstawowa, gdzie Rodzina 20 kosztuje 29,90 i ma 250 minut (wcześniej 19,90 i 125 minut). Pewności jednak nie mam.
Tak zgadza się. Zniknęła opcja za 19,90 i 125 minutami. "Na pierwszym" miejscu jest 29,90 i 250 minut, natomiast 49,90 ma teraz 500 minut. Pojawiła się też opcja za 69,90 i 850 minutami. Kwoty "nielimitowanych" opcji pozostają bez zmian, mają tez krótsze (roczne) umowy.

#610494  autor: IMjust
 28 sty 2013, 12:47
Dzwoniłem własnie do Suk bo od blisko 2 tygodni się doczekać ZTE grand x IN. Porozmawiałem trochę i dowiedziałem się ze najprawdopodobniej nie będzie tego telefonu w sprzedaży bo chińska firma przestała wysyłać im bez powodu telefony....
Żałosne..
  • Strona 55 z 350
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 350
  • 1
  • 53
  • 54