• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 533 z 692
  • 1
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • 535
  • 692
 #882046  autor: aggeta
 09 sie 2016, 21:19
serek pisze:Bardzo proszę o podpowiedź - żona przedłuża umowę (wypowiedzenie złożone, termin umowy wygasa jutro), chce ofertę koniecznie z telefonem.

Zaproponowano abo w wysokości 39,90 zł netto (wszystko free + nieograniczony net) i w tym abo Huawei P8 za 290 zł netto.

Czy to naprawdę najlepsza oferta?
Jak dla mnie dobra oferta, można wiedzieć w jaki sposób ją uzyskałeś? złożyłeś wypowiedzenie i po prostu dzwoniłeś?

Ciekawe pytanie ode mnie: czy jeśli aktualnie mam abonament na osobę prywatną z rodziny, a chciałabym go przepisać na siebie i dodatkowo wziąć abo firmowy to czy jest szansa ugrania jakichś dodatkowych bonusów niż dla standardowych ofert?
 #882054  autor: chris22
 09 sie 2016, 21:59
gepard pisze:A inne regulaminy co na te temat mówią?
W znanej i lubianej na zawsze extra jest standardowy zapis: KLIK
w podlinkowanym regulaminie:
punkt 6.3 pakiet jest przyznawany pierwszego dnia każdego okresu Rozliczeniowego pomiędzy godziną 00:00 a 01:00 przez cały Okres Zastrzeżony oraz po przekształceniu Umowy w Umowę na czas nieokreślony. Do czasu przyznania jednostek w ramach pakietu Abonent nie ma możliwości korzystania z transmisji danych.

czyli bardziej logicznie niż w tym SOLO M za 25PLN
intrygujące jest dla mnie to jak jest naprawdę, i w jakim celu ta furtka może Play4You się ujawni i rozwieje wątpliwości?
 #882055  autor: serek
 09 sie 2016, 22:13
aggeta pisze:
Jak dla mnie dobra oferta, można wiedzieć w jaki sposób ją uzyskałeś? złożyłeś wypowiedzenie i po prostu dzwoniłeś?
Tak jak piszesz - wypowiedzenie i sam dzwoniłem. Myślałem jednak, że ugram niższą cenę za telefon.
 #882057  autor: gepard
 09 sie 2016, 22:44
chris22 pisze:intrygujące jest dla mnie to jak jest naprawdę, i w jakim celu ta furtka może Play4You się ujawni i rozwieje wątpliwości?
P4Y to albo na ich forum, albo FB. I tak nic nie wie, dopyta i już za 2 tyg odpowie :D

Ja już na jednym z numerów miałem nowy okres i nic nie naliczyło poza abo za net. Nigdy mi się jeszcze z netem nie udało nabić, ale rozmowy i smsy owszem.
 #882065  autor: wolt998
 10 sie 2016, 00:09
:mrgreen:
gepard pisze:Za 25PLN NGB i inne pakiety mniejsze.
Obrazek
To co masz w P24 przy tej taryfie.
Dzięki kolego wielkie za screna. O to mi właśnie chodziło.

Mam jeszcze inne pytanie. Mam teraz abonament na firmę, którą zlikwidowałem. Muszę zmienić w play abonament z firmy na indywidualną? Czy mogę przedłużyć jak dla firm?
Jeśli muszę przejść na indywidualną to jest możliwość na ofertę za 25 zł?
Lub czy jest jakaś możliwość przejścia na ofertę duet ? Dobierając numer, który jest w tej chwili na kartę.
 #882067  autor: donat2000
 10 sie 2016, 00:14
Po przedłużeniu na abo za 25zł i reklamacji ma ponownie włączony TIDAL na 24mc. Co do zapisów regulaminu to przez kilka lat i przez kilka różnych taryf zapis o przyznaniu pakietu (dotyczy to także minut czy smsów) się nie zmienił przyznają między 0:00 a 1:00, ale w życiu nie zapłaciłem złotówki z tego tytułu. A jestem z Play do ok 2009 roku na abonament.
 #882069  autor: gepard
 10 sie 2016, 00:58
@wolt998, nie wiem czy musisz, ale szansa na 25PLN jest.

@donat2000, włączony i działa czy tylko aktywny w P24? Ja mam drugą opcję, włączony, a aplikacja wywala błąd uprawnień.
 #882098  autor: maria10roma
 10 sie 2016, 09:57
wolt998 pisze::mrgreen:
gepard pisze:Za 25PLN NGB i inne pakiety mniejsze.
Obrazek
To co masz w P24 przy tej taryfie.
Dzięki kolego wielkie za screna. O to mi właśnie chodziło.

Mam jeszcze inne pytanie. Mam teraz abonament na firmę, którą zlikwidowałem. Muszę zmienić w play abonament z firmy na indywidualną? Czy mogę przedłużyć jak dla firm?
Jeśli muszę przejść na indywidualną to jest możliwość na ofertę za 25 zł?
Lub czy jest jakaś możliwość przejścia na ofertę duet ? Dobierając numer, który jest w tej chwili na kartę.
Kiedys nielimitowane GB to bylo 10 giga tu to jest za 15zl
wiec w tej najnowszej taryfie nielimitowane gb ile w praktyce wynosi i ile jest po lejku-rozumiem ze to dziala jak kiedys nielimitowane lte tylko tez w innych technologiach
 #882109  autor: pavulonik
 10 sie 2016, 11:05
serek pisze:Bardzo proszę o podpowiedź - żona przedłuża umowę (wypowiedzenie złożone, termin umowy wygasa jutro), chce ofertę koniecznie z telefonem.

Zaproponowano abo w wysokości 39,90 zł netto (wszystko free + nieograniczony net) i w tym abo Huawei P8 za 290 zł netto.

Czy to naprawdę najlepsza oferta?
Huawei P8 czy P8 lite?
 #882115  autor: Drone
 10 sie 2016, 11:51
Witam,
Jaką ofertę mogę uzyskać na S7 Edge, aktualnie mam abonament 120zł msc + 20zł za LTE bez limitu. Co najlepszego mogę dostać w Play? Dodam że w Orange proponują mi za przeniesienie 120zl/msc + 1000zł za telefon.

I ewentualnie jaką ofertę mogę uzyskać na abonament bez telefonu? Konsultantka zaproponowała mi 40zł/msc wszystko bez limitu (LTE też)

Wypowiedzenie mam złożone umowa kończy mi się 1 listopada.
 #882117  autor: KC-KARLOS
 10 sie 2016, 12:32
maria10roma pisze:Kiedys nielimitowane GB to bylo 10 giga tu to jest za 15zl
wiec w tej najnowszej taryfie nielimitowane gb ile w praktyce wynosi i ile jest po lejku-rozumiem ze to dziala jak kiedys nielimitowane lte tylko tez w innych technologiach
Nielimitowane GB to dołożenie 10 GB do tych 7 w RePlay SOLO M, więc lejek 1 mbit/s będzie dopiero po 17 GB, a na lejku nie ma limitu danych. Czy pierwszy raz jesteś w Play? Wszystkie usługi krajowe lecą na wszystkich 4 zasięgach, a w LTE tylko na łączach macierzystych.
W innym wypadku po przekroczeniu GB prędkość spada do zera i wejście na dowolną stronę internetową będzie niemożliwe do końca okresu rozliczeniowego. Do tego to pakiety CYKLICZNE, czyli płatne co miesiąc z fakturą, rozliczane proporcjonalnie gdy je się odpali w trakcie miesiąca; jednorazowy natychmiastowy to 500 MB za 5 zł.
Drone pisze:Jaką ofertę mogę uzyskać na S7 Edge,
Tylko opcja ratalna.
Drone pisze:I ewentualnie jaką ofertę mogę uzyskać na abonament bez telefonu? Konsultantka zaproponowała mi 40zł/msc wszystko bez limitu (LTE też)
Wystarczy zabajerować, że na kartę będziesz miał taniej, otrzymasz RePlaya SOLO L za 40 zł/mies, z no-limitem na wszystko + lejek 1 mbit/s po przekroczeniu 10 GB, na każdej technologii.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #882123  autor: Drone
 10 sie 2016, 12:46
Tylko opcja ratalna.
Drone pisze:I ewentualnie jaką ofertę mogę uzyskać na abonament bez telefonu? Konsultantka zaproponowała mi 40zł/msc wszystko bez limitu (LTE też)
Wystarczy zabajerować, że na kartę będziesz miał taniej, otrzymasz RePlaya SOLO L za 40 zł/mies, z no-limitem na wszystko + lejek 1 mbit/s po przekroczeniu 10 GB, na każdej technologii.
Dokładnie taką ofertę za 40zł dostałem.

A jak wyglądały by raty na tego S7 Edge? Sugerować się tym co jest na stronie czy są wstanie coś opuścić na cenie telefonu?
 #882134  autor: maria10roma
 10 sie 2016, 13:13
Karlos20 pisze:
maria10roma pisze:Kiedys nielimitowane GB to bylo 10 giga tu to jest za 15zl
Nielimitowane GB to dołożenie 10 GB do tych 7 w RePlay SOLO M, więc lejek 1 mbit/s będzie dopiero po 17 GB, a na lejku nie ma limitu danych. Czy pierwszy raz jesteś w Play? Wszystkie usługi krajowe lecą na wszystkich 4 zasięgach, a w LTE tylko na łączach macierzystych.
W innym wypadku po przekroczeniu GB prędkość spada do zera i wejście na dowolną stronę internetową będzie niemożliwe do końca okresu rozliczeniowego. Do tego to pakiety CYKLICZNE, czyli płatne co miesiąc z fakturą, rozliczane proporcjonalnie gdy je się odpali w trakcie miesiąca; jednorazowy natychmiastowy to 500 MB za 5 zł.
Tylko opcja ratalna.
Na skanie uslug dodatkowych byly dwie odrebne pozycje czego kiedys nie bylo, pytam czy usluga 10 giga za 15zl=nielimitowane gb za 25zł, w sensie ilosci gb i warunkow bo ja roznic nie znalazlam,a cene jednej jest prawie dwukrotnie wyzsza niz drugiej.
 #882137  autor: bed
 10 sie 2016, 13:29
Zaopiniujcie mi, proszę... Czy oferta przedstawiona poniżej to dobry deal:
- 49,90 zł netto
- no limit (komórki, stacjonarne, sms, mms)
- no limit net (10 GB, a potem 1 Mb/s)
- Galaxy J5 2016 za 119 zł netto
 #882139  autor: KC-KARLOS
 10 sie 2016, 13:36
Drone pisze:A jak wyglądały by raty na tego S7 Edge? Sugerować się tym co jest na stronie czy są wstanie coś opuścić na cenie telefonu?
To co jest na stronie, oferta ratalna jest ta sama dla wszystkich.
maria10roma pisze:Na skanie uslug dodatkowych byly dwie odrebne pozycje czego kiedys nie bylo, pytam czy usluga 10 giga za 15zl=nielimitowane gb za 25zł,
NIE, to nie jest to samo. Wyraźnie napisałem.
Pakiet dodatkowy za 15 zł to 10 GB cykliczne, po których korzystanie z neta do końca okresu rozliczeniowego nie jest możliwe. Przy nielimitowanych GB za 25 zł po 10 GB + innych posiadanych GB prędkość spada do 1 mbit/s i wówczas nie ma limitu GB w ramach lejka - to jedyny pakiet z lejkiem, gdzie nie masz odcinanego neta po przekroczeniu limitów GB na szybszą prędkość.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #882147  autor: dawidb3
 10 sie 2016, 14:22
Czy ktoś z Was dostał ofertę za 25 brutto dla oferty na firmę? własnie miałem kontakt telefoniczny i konsultant zaoferował mi tą ofertę indywidualną dla numeru który mam na firmę. W ciągu 24 h - 48 h mam otrzymać regulamin.
 #882165  autor: kkyyoo
 10 sie 2016, 16:29
dawidb3 pisze:Czy ktoś z Was dostał ofertę za 25 brutto dla oferty na firmę? własnie miałem kontakt telefoniczny i konsultant zaoferował mi tą ofertę indywidualną dla numeru który mam na firmę. W ciągu 24 h - 48 h mam otrzymać regulamin.
Fajnie, że jest to dostępne.

Mam pytanie do Was jako do wyjadaczy, co byście brali 25zł brutto na miesiąc i umowa bezterminowa czy oferta dostępna dla firm, słynne 14,99 tj 6mc za 0zł, później 19,99netto (24,50 brutto), umowa na 24m-ce. Czy oferty zmieniają się na tyle szybko aby nie ładować się w kontrakt na 2 lata czy może faktycznie wziąć to co jest minimalnie tańsze czyli 6x0 + 18x24,50 brutto?
Z tego co widzę zawartość oferty jest taka sama - no limit + 7GB neta.
 #882171  autor: Ruben
 10 sie 2016, 17:07
@kkyyoo,
Przede wszystkim musisz określić swoje potrzeby i tym się kierować a nie tym co innym się opłaca.
Ja wybrałem ofertę 14,99pln netto. Fakt, że wtedy nie było jeszcze obecnej 25pln na czas nieokreślony i proponowano mi 29pln na czas nieokreślony. Dzisiaj postąpiłbym podobnie. Poza tym, jeżeli wybrałbym umowę na czas nieokreślony 25pln, to w ciągu tych 2 lat przepłaciłbym ~160pln więc nie jest to majątek.
7GB na telefon jest dla mnie aż nadto dużo więc nie miałem obaw przed podpisaniem aneksu na 2 lata. Bardziej miałem obawy co do samego Play, bo miałem sporo zastrzeżeń odnoście działania w roamingu krajowym.
Oferty tanieć raczej nie będą a nawet jeśli, to będą to niewielkie kwoty w porównaniu do innych wydatków więc jakaś głęboka analiza nie jest do tego potrzebna. Podobnie nie miałem obaw wchodząc 2 lata temu do programu Plusa smartdom. Teraz wiem, że dzisiaj ten program nie jest dla mnie więc z niego wyszedłem. Jeżeli znasz swoje potrzeby, to decyzja nie będzie trudna.
 #882181  autor: Razor556
 10 sie 2016, 18:33
Witam. Dzisiaj, na drugi dzień po złożeniu wypowiedzenia, zadzwonił do mnie Play i udało mi się wynegocjować ofertę za 25 zł z 7GB Internetu na czas nieokreślony. Jednak w mailu z podsumowaniem, jaki otrzymałem pojawił mi się pakiet Internetu wielkości 5GB zamiast 7GB. Co ciekawe, w podlinkowanym regulaminie jest 7GB dla mojej opcji, tak jak powinno być. Miał ktoś z was też taką sytuację?

Obrazek
  • Strona 533 z 692
  • 1
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • 535
  • 692
  • 1
  • 531
  • 532