• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 532 z 692
  • 1
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • 692
 #881672  autor: Agatka
 07 sie 2016, 20:45
zdzislawt - Miałeś rację !

zadzwoniłam do obsługi, i Pani mówi że wszystko zarejestrowane. Więc zapytałam o przedłużenie i powiedziałam, że Interesuje mnie tylko SOLO M czas nie określony i dostałam od razu :)

Moja taryfa

Solo M - umowa na czas nieokreślony
 #881707  autor: butch
 07 sie 2016, 23:11
Posiadam obecnie znaną wszystkim ofertę za 19,50. Po złożonym wypowiedzeniu dostałem przy pierwszej rozmowie propozycję z ofertą za 25 PLN.

Dla osób pytających o ofertę z telefonem, pytałem o oferty z P9 Lite:
- no limit z 5gb danych (tutaj nie jestem pewien czy to full no limit) - 40 PLN (nie pamiętam czy nie 45) plus telefon 699,
- solo L - 75 PLN plus telefon 200,
Innych propozycji nie dostałem, o inne telefony nie pytałem.
Uprzedzam jeszcze nic nie wybrałem... Konsultant sobie mnie zapisał i będzie dzwonić.
 #881790  autor: marvin
 08 sie 2016, 14:19
Mam pytanie czy jest możliwość przejścia z karty na umowę abonamentową utrzymaniową np. tą za 25zł z nielimitowanymi rozmowami i internetem?
 #881791  autor: Tabalugatoja
 08 sie 2016, 14:21
U mojej dziewczyny wyszła chyba niecodzienna sytuacja, a dokładnie mówiąc nie pilnowała sobie terminu końca umowy bo była pewna, że ktoś z playa zadzwoni do niej i przedstawi jej jakieś oferty, tak się niestety nie stało. Nikt do niej nie zadzwonił, a umowa przeszła na czas nieokreślony.

Dziewczyna posiada wszystko nielimitowane + 1.5 GB internetu (to chyba oferta 4.0 UNLIMITED).

Pytanie, jak teraz postępować żeby ugrać jak najwięcej? Chcemy wziąć w nowej umowie samsung galaxy A5(2016)
 #881949  autor: KC-KARLOS
 09 sie 2016, 10:24
Tabalugatoja pisze:Pytanie, jak teraz postępować żeby ugrać jak najwięcej? Chcemy wziąć w nowej umowie samsung galaxy A5(2016)
Tylko opcja ratalna, jeśli chodzi o ten telefon. Wypowiedzenie umowy tu nic nie da.
Polecam opcję za 95 zł miesięcznej opłaty. Cena za telefon na start: 69 zł na play.pl (w salonie może kosztować do 50 zł więcej). Abo z no-limitem na ROK + 24 raty.
Pierwszy rok umowy: 12 rat po 40 zł + 55 zł abo.
Drugi rok umowy: zmieniasz sobie ofertę telekomunikacyjną (możesz przejść na kartę!) i płacisz ostatnie 12 rat po 60 zł.
Abo na 12 miesięcy składa się z taryfy SOLO L - bez limitu minut+SMS+MMS+NET (po 15 GB lejek 1 mbit/s). Jeśli w 12 miesiącu umowy telekomunikacyjnej nie zmienisz zdania, pakiet netu to tylko 4 GB bez lejka, a łączna opłata miesięczna nie zmieni się, czyli 95 zł/mies. do drugiego roku opcji ratalnej

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #881975  autor: Michaaau
 09 sie 2016, 13:35
Właśnie udało się bez wcześniejszego składania wypowiedzenia zmienić taryfę na tą za 25zł na czas nieokreślony! - Formuła RePlay Solo M (no limit rozmowy, stacjonarne, sms, mms) + 7 GB Internetu. :roll:

Poprzedni abonament:
FORMUŁA UNLIMITED 49,99 - zrabatowana do 30zł, czas nieokreślony, (no limit rozmowy, stacjonarne, sms, mms) + 5 GB Internetu.

I to wszystko na dwóch numerach telefonu :!:

Dzięki forumowicze!

Wiecie może jak wygląda sprawa z Tidalem? Jest on wyłączany i można go z powrotem włączyć na 2 lata?! Czy wyłączają bez możliwości ponownego włączenia? Chodzi mi tylko i wyłączenie o darmowy okres korzystania.
 #881981  autor: brsp17
 09 sie 2016, 14:27
Po moim 3 zgłoszeniu konsultant mówił, że omawiał sprawę Tidala z ekspertami w Play i powiedział, że rzeczywiście mają wewnętrzny problem i jednocześnie zapewnił, że jutro wszystko będzie włączone i będzie działać. Dodatkowo 4 miesiące rabatu na abonament po 25 zł czyli do końca roku gratis korzystam z telefonu :P
 #881983  autor: xawery
 09 sie 2016, 14:34
brsp17 pisze:Po moim 3 zgłoszeniu konsultant mówił, że omawiał sprawę Tidala z ekspertami w Play i powiedział, że rzeczywiście mają wewnętrzny problem i jednocześnie zapewnił, że jutro wszystko będzie włączone i będzie działać. Dodatkowo 4 miesiące rabatu na abonament po 25 zł czyli do końca roku gratis korzystam z telefonu :P

A możesz coś więcej napisać jak udało Ci się uzyskać rabat ?
 #881984  autor: gepard
 09 sie 2016, 14:38
Michaaau pisze:Wiecie może jak wygląda sprawa z Tidalem? Jest on wyłączany i można go z powrotem włączyć na 2 lata?! Czy wyłączają bez możliwości ponownego włączenia? Chodzi mi tylko i wyłączenie o darmowy okres korzystania.
Mają krzaki i przy zmianie taryfy wyłączają. Trzeba zrobić zgłoszenie by ponownie aktywowali, jednak to i tak nie pozwala używać. Muszą ogarnąć system, ale po aktywację warto pisać, by krócej czekać.
xawery pisze:A możesz coś więcej napisać jak udało Ci się uzyskać rabat ?
Zadzwoń powiedź, że masz koszmary z braku muzy, Twoje życie to koszmar, a an pewno coś znajdą na to. Jakiś rabat ;)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2016, 14:45 przez gepard, łącznie zmieniany 1 raz.
 #881986  autor: KC-KARLOS
 09 sie 2016, 14:42
Alex147: proszę przeczytaj wiadomość PW, odpowiedziałem na Twoje pytanie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #882000  autor: chris22
 09 sie 2016, 16:01
ciekawostka w ofercie SOLO M

w regulaminie oferty promocyjnej formuła solo tylko sim+
gdzie taryda formuła solo m kosztuje 25PLN i mamy nolimit i 7GB
w podpunkcie regulaminu 4.6 napisano
"w każdym kolejnym Okresie rozliczeniowym, limit transmisji danych w ramach pakietu przyznawany jest pomiędzy godziną 00:00 a 01:00. Do tego czasu opłata za transmisję danych będzie naliczana zgodnie z Cennikiem Oferty FORMUŁA SOLO."
link: http://www.play.pl/dokumenty/2016/90335 ... -07-23.pdf

w Cenniku Oferty Formyła SOLO znajdującego się pod linkiem http://www.play.pl/resources/pdf/2016/R ... 082016.pdf
dowiadujemy się w tabelce iż transmisja danych (apn internet) kosztuje 0,12zł/100kB

w podpunktach regulaminu oferty przy darmowych minutach czy sms'ach napisane jest:
"w każdym kolejnycm okresie Rozliczeniowym, pomiędzy godziną 00:00 a 01:00 otrzymasz nowy pakiet ... (np sms/mms) Do tego czasu opłata za SMS-y/MMS-y może być naliczana zgodnie z Cennikiem Oferty FORMUŁA SOLO."

Analizując powyższe 2 fragmenty mam wrażenie że PLAY sprzedając tańszą ofertę właśnie powyższymi zapisami postanowił sobie odbić na użytkownikach cenę usługi.
Jak inaczej można interpretować zapis, iż przy transmisji użyto słowa "będzie" a przy minutach sms itp. użyto słowa "może" efekt jest taki, iż w dobie smartfonów abonenci mogą nie zauważyć w/w różnicy i składać reklamacje na naliczone opłaty, chyba że autor regulaminu go poprawi na bardziej przyjazną wersje.

chciałbym by ktoś rozwiał moje wątpliwości czekam na info od osób które na przełomie "swojego" okresu rozliczeniowego będą miały włączoną transmisję danych i ich smartfon nie zakończy sesji przed 23:59

Jeśli powyższe zapisy źle interpretuję poprawcie mnie.

Dziś wykonałem telefon w sprawie powyższej oferty, pierwszy konsultant nie mógł mi jej dać a miałem taryfę BIZNES 30 z rabatem za 1 numer było 9,90netto (umowa od lipca 2015 była już na czas nie określony)
- zastanawiam się czy jednak nie wrócić przez w/w zapis regulaminu.

Dodatkowo w punkcie 4.12 jest napisane:
Po wykorzystaniu środków w pakietach nie ma możliwości korzystania z transmisji danych do końca bieżącego Okresu Rozliczeniowego

konfrontujące punkt 4.6 i 4.12 mam wrażenie że są sprzeczne, bo nie mając pakietu na początku miesiąca - naliczane są opłaty
gdy pakiet się skończy opłat nie ma
 #882001  autor: brsp17
 09 sie 2016, 16:08
Niedawno zaczął mi się nowy okres rozliczeniowy i 2 minuty po północy sprawdziłem konto na Play24 i miałem już nową paczkę internetu czyli 7GB, internet w telefonie miałem też włączony i nic mi nie naliczyło dodatkowo poza abonamentem
xawery pisze:A możesz coś więcej napisać jak udało Ci się uzyskać rabat ?
Konsultant sam zaproponował taką rekompesatę ale zaznaczam, że dopiero po 3 zgłoszeniu
 #882008  autor: gepard
 09 sie 2016, 16:18
@chris22, od dziś jesteś w Play? Od zawsze przy przeskoku ze starego na nowy okres jest tak jak w regulaminie. Z netem nie, ale z rozmowami i smsami udało mi się dopłacić trochę :)
Na jednym numerze odnawia się ok 00:15, a na drugim 00:35.

Co do pakietu netu, to w nowych taryfach po wykorzystaniu 2, 5 czy 7GB net odcinają, nie ma lejka. Można dokupić pakiet i dalej korzystać z pełną prędkością. w tej taryfie Solo M+ jest chyba 2 i 5GB do dokupienia, a także Nielimitowane GB za 25PLN.
 #882012  autor: chris22
 09 sie 2016, 16:50
Ja to wszystko rozumiem i znam zasady naliczania, nawet je zacytowałem, ale dziwne jest to że przy minutach jest użyte słowo "może" a przy internecie "będzie".
dzięki zapisowi "może" jest możliwe reklamowanie naliczonych opłat za minuty sms'y i operator pozostawił sobie furtkę w postaci przychylenia się do reklamacji.
W przypadku internetu bezwzględnie chce naliczać opłaty.

Znany jest mi przypadek użytkownika formuła unlimited na kartę 4.0 za 25PLN miesięcznie który w ostatni dzień pakietu rozpoczął połączenie o 23:48 które trwało 2h i pakiet się nie odnowił bo zabrakło środków na koncie głównym. - za rozmowę po północy naliczono opłaty zgodnie z cennikiem w przypadku play minimax nic takiego nie miało by miejsca.

w przypadku wyboru taryfy SOLO L z cytowanego regulaminu odpowiednika punktu 4.6 w przypadku internetu już nie ma bo jest tzw lejek. więc ta taryfa za 25 PLN ma właśnie chyba taką pułapkę chyb a że ktoś dokładnie to przetestuje jak wygląda to w rzeczywistości.
 #882019  autor: gepard
 09 sie 2016, 18:12
A inne regulaminy co na te temat mówią?
W znanej i lubianej na zawsze extra jest standardowy zapis: KLIK
 #882024  autor: wolt998
 09 sie 2016, 19:00
W tej chwili mam słynną ofertę za 19,50 zł. Dodatkowo co miesiąc kupuje pakiet za 20 zł nielimitowanego Lte.
Jak wygląda sytuacna w ofercie za 25 zł? Również można dokupić pakiet za 20 zł "Lte" czy tylko za 25 zł nielimitowane "GB" ?
 #882042  autor: serek
 09 sie 2016, 20:30
Bardzo proszę o podpowiedź - żona przedłuża umowę (wypowiedzenie złożone, termin umowy wygasa jutro), chce ofertę koniecznie z telefonem.

Zaproponowano abo w wysokości 39,90 zł netto (wszystko free + nieograniczony net) i w tym abo Huawei P8 za 290 zł netto.

Czy to naprawdę najlepsza oferta?
  • Strona 532 z 692
  • 1
  • 530
  • 531
  • 532
  • 533
  • 534
  • 692
  • 1
  • 530
  • 531