ciekawostka w ofercie SOLO M
w regulaminie oferty promocyjnej formuła solo tylko sim+
gdzie taryda formuła solo m kosztuje 25PLN i mamy nolimit i 7GB
w podpunkcie regulaminu 4.6 napisano
"w każdym kolejnym Okresie rozliczeniowym, limit transmisji danych w ramach pakietu przyznawany jest pomiędzy godziną 00:00 a 01:00. Do tego czasu opłata za transmisję danych będzie naliczana zgodnie z Cennikiem Oferty FORMUŁA SOLO."
link:
http://www.play.pl/dokumenty/2016/90335 ... -07-23.pdf
w Cenniku Oferty Formyła SOLO znajdującego się pod linkiem
http://www.play.pl/resources/pdf/2016/R ... 082016.pdf
dowiadujemy się w tabelce iż transmisja danych (apn internet) kosztuje 0,12zł/100kB
w podpunktach regulaminu oferty przy darmowych minutach czy sms'ach napisane jest:
"w każdym kolejnycm okresie Rozliczeniowym, pomiędzy godziną 00:00 a 01:00 otrzymasz nowy pakiet ... (np sms/mms) Do tego czasu opłata za SMS-y/MMS-y może być naliczana zgodnie z Cennikiem Oferty FORMUŁA SOLO."
Analizując powyższe 2 fragmenty mam wrażenie że PLAY sprzedając tańszą ofertę właśnie powyższymi zapisami postanowił sobie odbić na użytkownikach cenę usługi.
Jak inaczej można interpretować zapis, iż przy transmisji użyto słowa "będzie" a przy minutach sms itp. użyto słowa "może" efekt jest taki, iż w dobie smartfonów abonenci mogą nie zauważyć w/w różnicy i składać reklamacje na naliczone opłaty, chyba że autor regulaminu go poprawi na bardziej przyjazną wersje.
chciałbym by ktoś rozwiał moje wątpliwości czekam na info od osób które na przełomie "swojego" okresu rozliczeniowego będą miały włączoną transmisję danych i ich smartfon nie zakończy sesji przed 23:59
Jeśli powyższe zapisy źle interpretuję poprawcie mnie.
Dziś wykonałem telefon w sprawie powyższej oferty, pierwszy konsultant nie mógł mi jej dać a miałem taryfę BIZNES 30 z rabatem za 1 numer było 9,90netto (umowa od lipca 2015 była już na czas nie określony)
- zastanawiam się czy jednak nie wrócić przez w/w zapis regulaminu.
Dodatkowo w punkcie 4.12 jest napisane:
Po wykorzystaniu środków w pakietach nie ma możliwości korzystania z transmisji danych do końca bieżącego Okresu Rozliczeniowego
konfrontujące punkt 4.6 i 4.12 mam wrażenie że są sprzeczne, bo nie mając pakietu na początku miesiąca - naliczane są opłaty
gdy pakiet się skończy opłat nie ma