• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 54 z 624
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 624

#746485  autor: malin_f1
 05 wrz 2014, 17:44
mam pytanie tu na forum krąży zdjęcie kartki z cenami telefonów. i np. Z2 w taryfie Jump L za 89zł kosztuje ~450zł. Za nic nie mogę ugrać takiej ceny w DUK czy tam SUK.
Telefon na firmę, abonament ok 100zł umowa się kończy za niecałe pół roku.
Czy to jest oferta tylko dla prywatnych użytkowników ???

Chcę abo max 100zł brutto min 1-1,5gb netu za Z2 proponują w takim abo po obniżce 950zł... no chyba że na 3 lata umowę podpisać to jest wtedy za 100zł chyba ale u mnie to odpada.

#746538  autor: cichah2o
 05 wrz 2014, 19:10
malin_f1, trochę wyżej masz:
thonka pisze:P1otr_PL, oferta specjalna nie jest dostępna dla regonowców.

#746544  autor: malin_f1
 05 wrz 2014, 19:59
W takim razie czy nie da rady żeby zmienić umowę na indywidualnego i wziąć tą Z2 za 450 zamiast 950 ?

#746567  autor: romekiatomek
 05 wrz 2014, 21:28
Oferta którą dzisiaj wynegocjowałem na firmę:

abonament 61zl brutto:
- no limit komórki,
- no limit stacjonarne,
- no limit sms/mms,
- no limit do UE,
- 200 minut w roamingu,
- 200 smsów w roamingu,
- 1GB internet

LG G3 za 376zł brutto. Umowa 36 mcy.
 #746819  autor: Zuzka321
 06 wrz 2014, 22:52
mam jeden numer w T-Mobile, drugi na którym skończyła mi sie umowa w Play. Rozważam przeniesienie do TM, czy mogę liczyć na jakąś fajną ofertę z telefonem?

#746926  autor: lukasiu
 07 wrz 2014, 13:13
Jaki jest okres wypowiedzenia w TM? Miesieczny? Umowa konczy mi sie jakos w polowie grudnia i nie wiem czy juz cos do nich pisac czy jeszcze sie wstrzymac. Juz raz podziekowalem za przedstawiona oferte a teraz znow mnie zaczynaja meczyc telefonami (poki co nie odbieram bo jak znow maja mi proponowac abo z cenami telefonow niewiele nizszymi niz w sklepach lub na allegro nawet mi sie nie chce gadac).

#746951  autor: Tajemniczy28
 07 wrz 2014, 14:29
Napisz że po ostatnim dniu obowiązywania umowy nie zamierzasz z nimi jej przedlużać i tyle. Napisać możesz już teraz ważne by było że nie zamierzasz z nimi przedłużać i po ostatnim dniu obowiązywania umowa fiito. ja tak zawsz episze nie bawie się w jakieś okresy ityle. A co do telefonów jest oferta specjalna specjalny regulamin i tanie telefony - zdjecie wklejano kilka stron temu. Sam nawet dzowniłem do T i rzeczywiście można. Ale możesz no isc do orange masz tam do 6 mcy abonamentu gratis wiec warto

#746975  autor: arasel
 07 wrz 2014, 17:00
lukasiu, wypowiedzieć umowę możesz w zasadzie nawet następnego dnia po podpisaniu tejże. Wystarczy napisać zwykłe wypowiedzenie umowy podając wszystkie dane osoby, na którą została podpisana umowa i dopisać, że wypowiadasz umowę wraz z ostatnim dniem jej trwania i tyle. Wystarczy takie pismo wydrukować, podpisać odręcznie i zeskanować, a następnie wysłać pod [email protected]. Możesz też wysłać pocztą albo złożyć je w salonie firmowym. Jeśli chcesz zatrzymać numer, to w wypowiedzeniu trzeba dopisać, że wypowiadasz umowę z jednoczesnym przeniesieniem numeru do oferty pre-paid, bo inaczej numer stracisz. Tak czy inaczej, złożone wypowiedzenie nie sprawi, że otrzymasz warunki lepsze niż da się je uzyskać po kontakcie z SUK nawet w tym momencie, ale może ułatwić przełączenie do SUK przez BOA, bo z tym przełączaniem to różnie bywa :wink:

#747120  autor: Pyrek
 08 wrz 2014, 10:24
thonka pisze:P1otr_PL, oferta specjalna nie jest dostępna dla regonowców.
To w takim razie jak umowa kończy mi się w marcu to lepiej jak teraz zrobię cesję na siebie jako osoba prywatna?
Chociaż coś ostatnio gdzieś czytałem, że cesja powoduje wydłużenie umowy o 6m-c. Prawda to? :evil:
Faktury itp nie są mi już potrzebne bo działalność zamknięta, a nie zmieniałem tylko dlatego żeby mieć większy wybór ofert choć i tak zawsze brałem oferty priv.

#747269  autor: thonka
 08 wrz 2014, 19:47
Pyrek, wydłużenie nie, ale może być zablokowana możliwość przedłużenia umowy po cesji.
Jeżeli zamknąłeś działalność to miałeś obowiązek poinformować o tym operatora i pewnie przy okazji zrobiliby cesję ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#747424  autor: Pyrek
 09 wrz 2014, 10:31
thonka pisze:Pyrek, wydłużenie nie, ale może być zablokowana możliwość przedłużenia umowy po cesji.
Jeżeli zamknąłeś działalność to miałeś obowiązek poinformować o tym operatora i pewnie przy okazji zrobiliby cesję ;)
Co to znaczy zablokowane? Że np nie 6 miesięcy przed a 3?
Miałem miałem, ale czasu nie miałem :-D

#747487  autor: zygikuleczka
 09 wrz 2014, 13:44
Zuzka321, możesz dostać jedynie ofertę dla nowych/przenoszących. Jeśli będzie tam aktywacja to Ci pewnie anulują na infolinii. W punkcie możesz uzyskać na 3 miesiące rabat 50% na zachętę. Dopiero przy przedłużaniu miałabyś możliwość korzystać z ofert dostępnych w tym wątku.
Moderatorowi rozumiem, że nie przeszkadzają posty niedotyczące ofert w tym temacie?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#747593  autor: druteron
 09 wrz 2014, 20:10
Witam,

Również stoję przed możliwością przedłużenia umowy w T-Mobile. Jednak jestem już po upływie 24 miesięcy, umowa wygasła 21-07-2014.

Trafiłem na ten wątek jak i zdjęcie oferty, całkiem fajnej zresztą, którą ktoś wrzucił. Mówiąc dokładniej, interesowałby mnie pakiet "Jump S" oraz telefon iPhone 4S 8GB za 229zł.

Na stronie T-Mobile owszem, mogę wybrać sobie pakiet "Jump S", jednak wspomniany iPhone kosztuje 849,03zł. i tu moje pytanie. Czy udało się komuś kupić ten telefon w cenie jak na zdjęciu? Jeśli tak, to proszę o poradę z kim rozmawiać i jakich argumentów użyć.

Edit:

Zapomniałem dodać, jeśli to ważne, że obecnie mam pakiet "Rodzina 20" za ok. 39zł., jednak na jedną osobę zarejestrowany jest też jeszcze inny numer, co w rezultacie daje fakturę za ok. 100 zł.

Pozdrawiam

#747601  autor: st.konsultant
 09 wrz 2014, 20:50
druteron pisze:Witam,

Również stoję przed możliwością przedłużenia umowy w T-Mobile. Jednak jestem już po upływie 24 miesięcy, umowa wygasła 21-07-2014.

Trafiłem na ten wątek jak i zdjęcie oferty, całkiem fajnej zresztą, którą ktoś wrzucił. Mówiąc dokładniej, interesowałby mnie pakiet "Jump S" oraz telefon iPhone 4S 8GB za 229zł.

Na stronie T-Mobile owszem, mogę wybrać sobie pakiet "Jump S", jednak wspomniany iPhone kosztuje 849,03zł. i tu moje pytanie. Czy udało się komuś kupić ten telefon w cenie jak na zdjęciu? Jeśli tak, to proszę o poradę z kim rozmawiać i jakich argumentów użyć.

Edit:

Zapomniałem dodać, jeśli to ważne, że obecnie mam pakiet "Rodzina 20" za ok. 39zł., jednak na jedną osobę zarejestrowany jest też jeszcze inny numer, co w rezultacie daje fakturę za ok. 100 zł.

Pozdrawiam
Pod uwagę brana jest średnia dla konkretnego numeru, a nie całej faktury. Przy średniej 39 zł powinieneś bez problemu dostać zniżkę na ten telefon przy JUMP S. I to bez transferu do SUK.

p.s

Nie bądź jednak zaskoczony jak warunkiem otrzymanie tej zniżki będzie wzięcie usługi Bezpieczny telefon za 5 zł.

#747673  autor: ahmed
 10 wrz 2014, 09:04
[quote="druteron" interesowałby mnie pakiet "Jump S" oraz telefon iPhone 4S 8GB za 229zł.

[/quote]

jeśli wymieniasz n tel na raty jest taka mozliwość o ile mają na stanie, lun za 99zł w abo 69zł.

Ogólnie cena telefonu wychodzi mniej, ale....netu dużo nie dostaniesz.

#747685  autor: chriss
 10 wrz 2014, 09:41
cześć,

chciałbym Was (ekspertów) zapytać o warunki przedłużenia w tmobile. Sam jestem w play, ale koleżanka właśnie przedłużyła umowę z Tmobile przez internet i ma pewne watpliwości. Wzięła ofertę na 24 miesiące jump za 49,99 zł z telefonem.
Jak rozumiem tu jest nolimit rozmowy (łącznie ze stajonarnymi) oraz smsy mmsy i 250mb.

Tu moje pytania:

1) czy po przedłużeniu automatycznie włączają jakieś usługi (wimp, naviexpert itp), które trzeba wyłączyć w pierwszym miesiący przez stronę lub bok - bo inaczej będzie się płacić?

2) czy internet w tmobile jest z lejkiem -tzn. po wykorzystaniu 250 mb z abo po prostu prędkość spadnie i nie ma mowy o jakimś dopłacaniu?

3) co się dzieje po upływie 24 miesięcy. W play warunki pozostają bez zmian, ale pamiętam, że w innych sieciach czasem kończy się "promocja" i opłaty wzrastają. Jak to wygląda w taryfach jump w tmobile?

z góry wielkie dzięki za odpowiedź
pozdrawiam

#747686  autor: ahmed
 10 wrz 2014, 09:45
ad1 - granie na czekanie itp. - wyłączasz bezpł. sms.e,
ad2 - lejek
ad3 - trudno powiedzieć po ostatnich akcjach TM, ale tych z tel. raczej nie ruszają.

btw - dlaczego przeszła do TM (gorsze warunki jump) ?

#747687  autor: thonka
 10 wrz 2014, 09:48
1. powinno być napisane w regulaminie co włączają. Polecam poszukać pod koniec.
2. jest na pierwszej stronie /nie ma lejka, przynajmniej wg. regulaminu/
3. nikt tego nie wie, bo raczej nikomu nie skończyła się umowa w nowych taryfach ale raczej nie powinno być żadnych niespodzianek.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#747696  autor: ahmed
 10 wrz 2014, 10:26
thonka pisze:...nie ma lejka...
fakt - nie ma.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2014, 10:33 przez ahmed, łącznie zmieniany 1 raz.

#747698  autor: chriss
 10 wrz 2014, 10:33
aha - piszesz o ostatnich akcjach tm. Czy chodzi Ci o pisma z podnoszeniem opłaty abonamentowej o 5 zł czy coś jeszcze innego bo szczerze mówiąc nie sledze tematu

no nie ma lejka - dzwoniłem do boku - powiedzieli, ze po wykorzystaniu pakietu wyłącza się(dla mnie było najistotniejsze to, ze sie nie placi wiecej).
  • Strona 54 z 624
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 624
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54