• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 53 z 318
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 318

#198411  autor: elrond
 02 lip 2007, 20:50
Exeqtor, a zdradzisz nam jakie masz rachunki i dotychczasowy abonament? :-) Bo widze że to przestaje być ważne i prawie wszyscy dostają zniżke.

Ah i natrualnie, poinformuj nas o przebiegu i wyniku rozmowy z konsultantem.

I teraz pytanie do wszystkich - jak sie podpisuje aneks na 1 czy 2 miesiące przed końcem to ten czas dolicza sie do obecnej umowy czy np 24 miesiące liczą się od dnia podpisania/złożenia zamówienia?

#198419  autor: aga
 02 lip 2007, 21:02
elrond pisze:I teraz pytanie do wszystkich - jak sie podpisuje aneks na 1 czy 2 miesiące przed końcem to ten czas dolicza sie do obecnej umowy czy np 24 miesiące liczą się od dnia podpisania/złożenia zamówienia?
Liczy się od momentu podpisania aneksu. Natomiast gdy przedłużenie zamawiałam kurierem, to w dniu w którym złożyłam zamówienie, została zmieniona już taryfa. Jestem ciekawa co by zrobili, gdybym nie podpisała umowy przywiezionej przez kuriera. :wink:
Ostatnio zmieniony 02 lip 2007, 21:05 przez aga, łącznie zmieniany 1 raz.

#198420  autor: Exeqtor
 02 lip 2007, 21:03
elrond mam abonament Era Nowy Komfort z 2 ofertami bez zniżek - średnie rachunki 60-70 zł

Zadzwoniłem dzisiaj do konsultanta, ale miła pani od razu mi powiedziała, że ona się tym nie zajmie, bo nie ma takich kompetencji tylko inne osoby (pewnie dział utrzymania klienta) i muszę zadzwonić między godz. 8 a 19 bo w takich godzinach pracują.

Proponowała nawet że sami mogą do mnie zadzwonić ale powiedziałem, że sam się pofatyguję. Przy okazji udzieliła mi odpowiedzi na parę pytań odnośnie samego aneksu i się rozstaliśmy '-)

Pozostaje już tylko wybór telefonu: albo SE K800i albo Nokia 6288.

Czas podpisania aneksu dopisuje się chyba do umowy. Gdyby podpisywać aneks na jakiś 1-2 tygodnie przed końcem umowy to pewnie już nie ale 1-2 miesiące to jednak jakieś 2 abonamenty ekstra :-)

#198426  autor: kondziu
 02 lip 2007, 21:39
aga pisze:
elrond pisze:I teraz pytanie do wszystkich - jak sie podpisuje aneks na 1 czy 2 miesiące przed końcem to ten czas dolicza sie do obecnej umowy czy np 24 miesiące liczą się od dnia podpisania/złożenia zamówienia?
Liczy się od momentu podpisania aneksu. Natomiast gdy przedłużenie zamawiałam kurierem, to w dniu w którym złożyłam zamówienie, została zmieniona już taryfa. Jestem ciekawa co by zrobili, gdybym nie podpisała umowy przywiezionej przez kuriera. :wink:
Ja wlasnie nie podpisalem umowy dostarczonej przez kuriera (rozmyslilem sie co do modelu telefonu :-D ), zadzwonilem do ery i dostalem info ze kiedy wroci do nich paczka, wszystko wraca do poprzedniego stanu czyli do starej taryfy, odzyskujemy utracone punkty era premia itd.

@Exeqtor uwazaj z tymi punktami bo te zdobyte 3 lata wczesniej traca waznosc i znikaja :) Czyli na koncie mamy tylko punkty z ostatnich 3 lat. Warto cos wykorzystac.

#198497  autor: Exeqtor
 03 lip 2007, 07:09
kondziu pisze:@Exeqtor uwazaj z tymi punktami bo te zdobyte 3 lata wczesniej traca waznosc i znikaja :) Czyli na koncie mamy tylko punkty z ostatnich 3 lat. Warto cos wykorzystac.
wiem o tym i dlatego muszę je wykorzystać żeby nie zaczęły przepadać :-)

#198509  autor: lukaszek1234
 03 lip 2007, 09:06
słuchajcie a jak przedłużam bez telefonu - abonament za 15 zł to mogę jakoś te pakiety zmieniac co miesiac? czy tylko przez 60 dni, a potem jak zmienie to tez 30zł płacę?

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#198510  autor: krystian1022
 03 lip 2007, 09:09
masz 60 dni na dostosowanie taryfy do swoich potrzeb, to tym terminie zmiana pakietu kosztuje zgodnie z cennikiem 30 zł

#198517  autor: lukaszek1234
 03 lip 2007, 09:29
tak jest napewno dla osób podpisujących umowę z telefonem a bez telefonu??

[ Dodano: 2007-07-03, 09:29 ]
to też?

[ Dodano: 2007-07-03, 10:20 ]
aha juiz widziałem też napewno . . . tak się zastanawiam kurcze co to im za problem jak ktoś zmieni pakiet już większy aboament . . . powinno byc ograniczenie raz na iles ale bez przesady to za zmiane mozna placic np. a nie podnosic abonament:/ :evil:

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#198614  autor: Exeqtor
 03 lip 2007, 12:07
krystian1022 pisze:masz 60 dni na dostosowanie taryfy do swoich potrzeb, to tym terminie zmiana pakietu kosztuje zgodnie z cennikiem 30 zł
zmiana pakietu nic nie kosztuje tylko utracimy promocyjny abonament na dany pakiet

ok aneks załatwiony przez BOA - telefon lada dzień ma do mnie dostarczyć kurier

wszystko przebiegło miło i sprawnie

jedyny zgrzyt to taki, że nie dali mi do SEK800i słuchawki BT bo się im skończyły :(

#198899  autor: lukaszek1234
 04 lip 2007, 08:26
a słuchajcie można na Taryfę Zero w erze przedłużyć umowę?? i czy w tej teryfie (jeżeli mam 2 nr na koncie abonenckim) to mogę zbierać dalej punkty era premia? czy nagrody (chodzi mi o nr specjalny 99% taniej)dalej bedą aktywne??

#198906  autor: pivovar
 04 lip 2007, 09:17
Witam, czy próbował ktoś przedłużyć umowę ale np 5-6 miesięcy przed końcem umowy, argumentując to, że np uszkodził :( mu się telefon - czy ERA w losowych przypadkach idzie abonentowi na rękę (na telefon dokładnie ...). Jakby wtedy wyglądała sprawa podpisania umowy - skoro 6 miesięcy prędzej to umowa 6+24 ? Nie czytałem o takim przypadku, ale może ... :wink:

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#198963  autor: aga
 04 lip 2007, 13:11
pivovar pisze:Witam, czy próbował ktoś przedłużyć umowę ale np 5-6 miesięcy przed końcem umowy, argumentując to, że np uszkodził :( mu się telefon - czy ERA w losowych przypadkach idzie abonentowi na rękę (na telefon dokładnie ...). Jakby wtedy wyglądała sprawa podpisania umowy - skoro 6 miesięcy prędzej to umowa 6+24 ? Nie czytałem o takim przypadku, ale może ... :wink:
Niestety nie da się. Mnie nie udało się tego dokonać w prawie najwyższej taryfie biznesowej (dawna Premium 700), mimo że w Erze mam razem 6 numerów. Dopiero 4 miesiące przed końcem podpisałam aneks do umowy, a na 2 miesiące wzięłam zestaw TT z Nokią 1600, która teraz służy jako awaryjny telefon.

#198985  autor: Prometo
 04 lip 2007, 13:43
Zamówiłem dzisiaj telefon z dostawą do klienta (przedłużenie umowy). Oferta uniwersalna będzie mnie kosztować 16,50 PLN brutto. Konsultant z którym się połączyłem nie chciał mi dać zniżki (chyba nie mają takiej możliwości) ale po połączeniu z działem utrzymania klienta na wielkim luzie konsultant dał mi upust i dołożył 222 pkt. erapremia, żebym miał 150,00 PLN zniżki na nowy aparat. W tej chwili czekam na kuriera ;-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#198995  autor: Exeqtor
 04 lip 2007, 14:12
Prometo pisze:Zamówiłem dzisiaj telefon z dostawą do klienta (przedłużenie umowy). Oferta uniwersalna będzie mnie kosztować 16,50 PLN brutto. Konsultant z którym się połączyłem nie chciał mi dać zniżki (chyba nie mają takiej możliwości) ale po połączeniu z działem utrzymania klienta na wielkim luzie konsultant dał mi upust i dołożył 222 pkt. erapremia, żebym miał 150,00 PLN zniżki na nowy aparat. W tej chwili czekam na kuriera ;-)
ja swojego się o punkty nie spytałem ale i tak trochę sporo mi brakowało do większej zniżki :( Telefon dotarł do mnie po 24 h od zamówienia.
O punkty upomnę się przy następnym aneksie za 2 tygodnie ;-) tam będzie mi już ich potrzeba znacznie mniej.

Jeszcze jedna rzecz: 16,50 wynegocjowałem poprzez email. Znika wtedy oferta po 20,10 którą ma się na iBOA. Dzwoniąc do konsultanta od razu mówią, że nie mają wglądu do naszej "specjalnej" oferty i przełączają do innego działu - pewnie jest to dział utrzymania klienta. A tam sprawa już jest prosta - goście znają się na rzeczy i nie ma żadnych problemów.

#198996  autor: dziobak
 04 lip 2007, 14:17
Moje maile z sugestią obniżenia pakietu pozostają bez odpowiedzi. Chyba będę musiał do nich zadzwonić. Od razu prosić o przełącznie do działu utrzymania klienta?
 #199049  autor: patapi
 04 lip 2007, 17:11
witam. ja tez po Waszych sugestiach zadzwoniłam dziś do ery i poprosiłam o kontakt z działem utrzymania klienta i 30 minut trajlowałam .... i nic . kompletnie pan głuchy na rzeczowe argumenty , nawet odejscie do pley nie zrobiło na nim wrazenia. chyba bedę się modlić aby trafić na rozumnego kolsuntanta w dziale utrzymania klienta. Prometeo "chcę do Twojego konsultanta". prędzej wygram dziś w totka niż uzyskam to co chcę w erze. a chcę niewiele : abonament 20zł i prosty telefon! pozdrawiam życząc Wszystkim wiecej szczęscia!

#199069  autor: elrond
 04 lip 2007, 17:30
patapi, przy ofercie z telefonem i abonamentem za 20 zł nie licz raczej na 16,5 - bo to przeważnie dają od 2 pakietów dopiero - pisaliśmy juz o tym. No chyba że oni Ci nawet tych 20 zł nie chcą dać :-)

Prometo, przypomnij mi proszę, jakie miałeś rachunki? Bo nie wiem czy przy moich 30-złotowych moge liczyć na dodanie ok 140 pkt...
Exeqtor pisze:jedyny zgrzyt to taki, że nie dali mi do SEK800i słuchawki BT bo się im skończyły
Założyłem wątek w Sony Ericssonach odnośnie słuchawek BT, ale jakoś na razie wszyscy milczą... Też myśle o słuchawce do k750i, ale powiedz jakich im zabrakło? Domyślam sie ze chodzi o którąś Jabre. Pytałeś czy jeszcze będą mieć?

#199087  autor: patapi
 04 lip 2007, 18:14
ja chcę ofertę za 20 zł i telefon . i tego w żaden sposób nie mogę osiagnąć. jesli znacie sposoby to pomóżcie. pozd. :smt010

#199091  autor: Exeqtor
 04 lip 2007, 18:20
elrond pisze:Założyłem wątek w Sony Ericssonach odnośnie słuchawek BT, ale jakoś na razie wszyscy milczą... Też myśle o słuchawce do k750i, ale powiedz jakich im zabrakło? Domyślam sie ze chodzi o którąś Jabre. Pytałeś czy jeszcze będą mieć?
kupiłem już sobie na allegro Jabrę BT-150 - skoro dodają ją do SEK800 w Erze to chyba będzie ok. Bajerów w BT też nie potrzebuję

#199095  autor: Prometo
 04 lip 2007, 18:25
elrond pisze:Prometo, przypomnij mi proszę, jakie miałeś rachunki? Bo nie wiem czy przy moich 30-złotowych moge liczyć na dodanie ok 140 pkt...
elrond to zależy od dobrej woli konsultanta i w jaki sposób się z nim rozmawia. Jak wyjedziesz na niego to masz pozamiatane, porozmawiaj z nim w sposób kulturalny z uśmiechem na ustach.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
  • Strona 53 z 318
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 318
  • 1
  • 51