Witam Wszystkich.
Ostatnio przedłużałem znowu umowę, nie ukrywam ze z dużą pomocą tego forum, więc chciałbym się podzielić informacjami które udało mi się ustalić.
Na początku informacja o tym, na jakich warunkach przedłużyłem.
R60 550 minut, 500mega internetu, abo 64,90zl. + telefon LG L9 za 269zł (taka wtedy była jeszcze cena)
Chciałbym troszkę usystematyzować informacje które znajdują się na forum odnośnie tej oferty.
Przedłużając umowę z abonamentem R60 mamy dwie opcje abonamentowo-regulaminowe.
Pierwsza R60 za 59zl, z 600 minutami i 250 mega internetu. Jest to opcja standardowa w SUK, jest do niej pełny regulamin.
Druga opcja, standardowo według regulaminu kosztująca 79zł, ma 500 minut bez internetu. Negocjując z SUK możemy dostać rabat na abonament do 69zl lub też finalnie do 64,50zl. Możemy też dostać dodatkowe minuty, 25minut lub maksymalnie 50 minut. SUK może dodać też internet 500mega, ale tu nie jestem pewien czy po drodze nie ma jeszcze 250mega. Czyli w wersji maksymalnej takiej jak ja otrzymałem możemy dostać 550minut, 500mega internetu (za 10 zł rozszerzalne do 2 giga, potem lejek) za 64,50zl. Czyli w tej wersji można negocjować z SUK ale tylko w ramach tego co maja w systemie, nic poza tym.
Jeśli chodzi o przedłużenie umowy na warunkach SUK w salonach (po przypisaniu oferty do konta przez SUK) na pewno można to zrobić w przypadku pierwszej oferty R60 za 59zl – wynika to także z regulaminu, ale w przypadku drugiej za 64,50 nie ma takiej możliwości – także potwierdzone w regulaminie. Obie wersje, tak się złożyło, że udało mi się sprawdzić i potwierdzić w praktyce.
Jeśli chodzi o kontakt z SUK to ja normalnie za każdym razem dzwoniąc na infolinie wprost prosiłem o kontakt z SUK nie podając przy tym żadnych powodów, po prostu zaraz po nawiązaniu połączenia prosiłem o przełączenie do SUK i nie było z tym żadnych problemów.
Jeśli chodzi dyskusje z SUK na temat warunków które mnie interesowały to tym razem jak i poprzednim na innym numerze mówiłem wprost co mnie interesuje, wcześniej ustalając w trakcie czytania forum jakie są warunki brzegowe. I za każdym razem po przedstawieniu mojej propozycji (wersja maksymalna) następowała zgoda na te warunki ze strony SUK – bez żadnego oporu z ich strony.
Czyli z mojego punktu widzenia nie ma sensu bawić się w podchody, bo przynajmniej w przypadku kiedy dokładnie wiemy czytając forum co mogą zaproponować, nie dadzą nic więcej. Natomiast czekanie na zmianę oferty to już zależy to od nas, ale zmiana nie zawsze musi być w interesującą nas stronę.
Pozdrawiam