• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 624
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 624

#723956  autor: madhunt3r
 09 cze 2014, 19:49
Za 10 zł możesz 1GB dokupić i tak aż do 30GB.

#723964  autor: soltek
 09 cze 2014, 20:03
A co najlepsze w suk telefon po rabacie wychodzi drozej niz w iboa bez rabatu. Chodzi o g2 mini w abo za 49 cena w iboa 299 a w suk po rabacie ok.399 smiech

#723978  autor: 9tak
 09 cze 2014, 20:30
soltek pisze:A co najlepsze w suk telefon po rabacie wychodzi drozej niz w iboa bez rabatu. Chodzi o g2 mini w abo za 49 cena w iboa 299 a w suk po rabacie ok.399 smiech
Dokładnie. Przy abo 69 konsultant z SUK zaproponował LG G2 mini za 199 - po stwierdzeniu, że przez iBOA można mieć ten telefon za 99 obniżył cenę do 4 gr. Ale pierwotna cena SUK była o 100 zł wyższa niż w iBOA (przy takim samym abonamencie). Dziwna polityka.

#723983  autor: Mobo43
 09 cze 2014, 20:50
Podobnież telefony w IBOA są tańsze niż BOA -SUK bo są ze zwrotów, tak tu pisali osoby pracujące na rzecz T-Mobile.

#724005  autor: piogol0002
 09 cze 2014, 21:21
Masakra. Wysyłają do mnie sms, że czeka na mnie specjalna oferta TMobile. Super, chociaż umowa kończy mi się pod koniec kwietnia przyszłego roku, to telefon już bardzo leciwy (4-letni). Wchodzę na swoje konto, a tam jest wielki banner, że mogę już przedłużyć umowę. Oferta dla stałych abonentów. Oferta JUMP 49,99 i telefon Sony Xperia M2 za 199. W miarę dobra. Klikam dalej, dalej. W sstatniej zakładce - "Numer telefonu otrzymasz wraz z umową w przesyłce kurierskiej". No i nie wiem. Zadzwoniłem na infolinię i pytam się o to. Dowiaduję się, że to dokupienie nowego numeru. Chociaż klikałem na "Przedłuż umowę", to wchodzi mi na dokupowanie umowy. Babka mówi, że zaraz sprawdzi. Faktycznie, mogę przedłużyć umowę, ale telefon kosztuje 400 dla migrujących na nową ofertę, a nie za 200 jak mają nowi abonenci. Poprosiłem, aby zgłosiła to do poprawy, bo po prostu ludzi wprowadzają w błąd. Ona mówi, że to nie błąd i niczego nie zgłosi. Jestem w erze od 2007 i mam droższe telefony niż nowi abonenci. Obłęd!

#724023  autor: Kamillo
 09 cze 2014, 22:00
Witajcie raz jeszcze.
Mojej historii ciąg dalszy. Oczekiwałem kuriera (miał być w piątek, lub maksymalnie dzisiaj). W środę 4 czerwca po godz. 20 dzwoniłem do konsultatki t-mobile i zgłosiłem chęć przedłużenia umowy (rodzina 110, nielimitowane na wszystko + 2gb internetu za 79,99 zł + iPhone 4s 8GB za 99 zł - taniej się nie dało). Pani przyjęła zgłoszenie, zapisała adres do wysyłki. Do dziś zero kontaktu, więc zadzwoniłem do SUK. Pani sprawdza i nie ma żadnego zgłoszenia, dla mojego numeru. Ostro się wkur!@$$#!@... Przecież zgłaszałem przedłużenie umowy,miałem podczepioną ofertę. A dziś kobietka z SUK mówi, że nie widzi żadnej rozmowy w poprzednim tygodniu, żadnego zgłoszenia kurierskiego, nic, zero pusto. Pomyślałem, kur@!# trzeba teraz nagrywać wszystkie połączenia z nimi, a i tak to by nic nie pomogło.

Oczywiście nie mogę skorzystać z poprzedniej oferty. Po rozmowie z kierownikiem konsultantka mogła zaoferować: poprzednią ofertę rodzina 110 nielimitowane na wszystko 2gb internetu + bezpieczny telefon w cenie 79,99+15 zł miesięcznie, iPhone 4s 8GB za 0,04 zł (tutaj powiedziała, że może zastosować 300 zł rabatu z cennika). Telefon i tak miał pójść na Allegro, więc oferta dla mnie średnia. Chciałem kupić LG Nexus 5, jednak jest w cenie 898 zł, z rabatem ok. 600 zł. Nie leży mi ta dopłata do bezpiecznego telefonu... Widzę, że teraz opcja "bezpieczny telefon" to 5 zł miesięcznie. Raczej z tego co wiem nie da się zniwelować tej kwoty,bo to jest opcja łączna jako oferta.

Podpytałem od razu o nową ofertę. Odpowiednikiem Rodzina 110 jest teraz JUMP L za 99 zł. Niższy abonament to 69 zł. Tutaj nie ma negocjacji, co już zostało potwierdzone. W ofercie JUMP M mogę liczyć na 200 zł rabatu na telefon, od cennika. W cenniku LG Nexus 5 to przy obecnej taryfie JUMP M ponad 1000 zł... Masakra.

No i nie wiem co zrobić. Podobno ten dodatkowy pakiet internetu za 10 zł trzeba zadzwonić i zgłaszać co miesiąc. To prawda?

Pomóżcie podjąć najlepszą decyzje... Ewentualnie jeszcze przeczekać, bo od roku jestem na umowie bezterminowej.

#724024  autor: usiu128
 09 cze 2014, 22:00
soltek pisze:Widze ze narazie nieugieci sa. Szkoda ze olali stalych klientow.Czas na zmiany.
Wątpie, że gdzie indziej dostaniesz lepszą ofertę z telefonem :wink:
soltek pisze:A co najlepsze w suk telefon po rabacie wychodzi drozej niz w iboa bez rabatu. Chodzi o g2 mini w abo za 49 cena w iboa 299 a w suk po rabacie ok.399 smiech
z iBoa może się zdarzyć telefon ze zwrotu konsumenckiego - więc ich cena jest niższa. Było już o tym kilkanaście razy. Nawet raz ktoś wklejał cytat z regulaminu.
piogol0002 pisze:Masakra. Wysyłają do mnie sms, że czeka na mnie specjalna oferta TMobile. Super, chociaż umowa kończy mi się pod koniec kwietnia przyszłego roku, to telefon już bardzo leciwy (4-letni). Wchodzę na swoje konto, a tam jest wielki banner, że mogę już przedłużyć umowę. Oferta dla stałych abonentów. Oferta JUMP 49,99 i telefon Sony Xperia M2 za 199. W miarę dobra. Klikam dalej, dalej. W sstatniej zakładce - "Numer telefonu otrzymasz wraz z umową w przesyłce kurierskiej". No i nie wiem. Zadzwoniłem na infolinię i pytam się o to. Dowiaduję się, że to dokupienie nowego numeru. Chociaż klikałem na "Przedłuż umowę", to wchodzi mi na dokupowanie umowy. Babka mówi, że zaraz sprawdzi. Faktycznie, mogę przedłużyć umowę, ale telefon kosztuje 400 dla migrujących na nową ofertę, a nie za 200 jak mają nowi abonenci. Poprosiłem, aby zgłosiła to do poprawy, bo po prostu ludzi wprowadzają w błąd. Ona mówi, że to nie błąd i niczego nie zgłosi. Jestem w erze od 2007 i mam droższe telefony niż nowi abonenci. Obłęd!
bo to jest aneks z migracją w ofercie specjalnej dla stałych klientów. Załatwisz to przez konsultanta przez telefon albo fizycznie w punkcie. Co do ceny telefonu to akurat może tak jest w wypadku tego modelu. Generalnie dla klientów przedłużających są niższe ceny.

[ Dodano: 2014-06-09, 22:10 ]
Kamillo,
możesz jeszcze zrealizować ofertę na starych warunkach w taryfach rodzinnych. (taka opcja będzie do 13 czerwca więc trzeba się śpieszyć). Jest ona dostępna dla klientów którzy mięli starą opcję przedstawianą i uparcie chcą z niej skorzystać (tzn np. straszą przeniesieniem numeru do innego operatora - ale i argumentują to odpowiednią ofertą. Konsultanci SUK znają oferty jakie są u innych i wiedzą, czy ktoś ściemnia czy nie :) więc trzeba umieć negocjować i rozmawiać tak, że konsultant sprzedał te warunki).

Bezpiecznego telefonu nie musisz brać - bo nie jest to usługa obowiązkowa. Widocznie konsultant SUK wprowadzając Ci starą ofertę chce sobie przy okazji podciągnąć statystykę i uruchomić ubezpieczenie.
Potwierdzam, że taką opcję możesz zrealizować - ale nikt Ci nie pomoże w negocjacjach :)
Rób tak żebyś dostał:
79.99 no limit i 2GB internetu + iPhone za 4grosze - bo taka oferta jest osiągalna.

#724029  autor: madhunt3r
 09 cze 2014, 22:18
No i nie wiem co zrobić. Podobno ten dodatkowy pakiet internetu za 10 zł trzeba zadzwonić i zgłaszać co miesiąc. To prawda?
Raz ustawiasz sobie dany limit jaki chcesz i taki zostaje, tylko płacisz 10 zł więcej lub równowartość podwiększonego limitu. 1GB = 10 zł.

#724035  autor: Kamillo
 09 cze 2014, 22:35
usiu128 i madhunt3r dziękuję Wam bardzo za szybką odpowiedź.
Bardzo mi pomogliście :)

#724038  autor: umacura
 09 cze 2014, 22:48
madhunt3r pisze:Za 10 zł możesz 1GB dokupić i tak aż do 30GB.

Tak tylko za 64,90 mam teraz pakiet 2GB a zeby miec 2 GB w JUMP musze dolozyc 30zł i z 69,99 robi sie 99,99 wiec placic 35 zł wiecej za to samo ? Po co?

#724044  autor: piogol0002
 09 cze 2014, 23:25
usiu, to ja chyba jestem jednym z niewielu klientów, którzy zawsze dostają ceny telefonów wyższe niż klienci nowi. Dwa lata temu dawali mi ZTE GXI za 199, gdzie nowi mieli za 119...

#724045  autor: madhunt3r
 09 cze 2014, 23:35
umacura pisze:

Tak tylko za 64,90 mam teraz pakiet 2GB a zeby miec 2 GB w JUMP musze dolozyc 30zł i z 69,99 robi sie 99,99 wiec placic 35 zł wiecej za to samo ? Po co?
Mówisz o ofercie z telefonem? Bo ja bez telefonu dobijając do 69.99 z 39.99 zł mam 2GB licząc po kolei: (250MB podstawa) + 1GB + 1.5GB + 2GB.

#724047  autor: Michal016m
 10 cze 2014, 00:28
kończy mi się umowa i interesuje mnie oferta bez telefonu więc zadzwoniłem do SUK i się zdziwiłem bo zaoferowali mi ofertę nolimit z 5GB internetem za 70 zł netto. 3 miesiące wcześniej jak przedłużałem inny numer proponowali mi to samo za 50 zł. Chciałbym wiedzieć czy wiadomo coś o nowych ofertach , bo konsultant powiedział że szykuje się coś nowego od przyszłego tygodnia ale jeszcze nie może tego zaoferować. I chciałbym wiedzieć co z możliwością wymiany roamingu na pakiet internetowy bo każdy konsultant mówi coś innego ?

#724165  autor: dakoolk
 10 cze 2014, 14:22
usiu128 pisze: bo to jest aneks z migracją w ofercie specjalnej dla stałych klientów. Załatwisz to przez konsultanta przez telefon albo fizycznie w punkcie. Co do ceny telefonu to akurat może tak jest w wypadku tego modelu. Generalnie dla klientów przedłużających są niższe ceny.
Dzięki!

To już prawie odpowiada na moje wcześniejsze pytania, ale chciałem się upewnić - jak przedłużałem umowę 30 kwietnia 2014 r. (i mam aktualnie okres promocyjny do 10.2016 r.), to mogę skorzystać z migracji I wziąć nowy telefon?

Jeżeli tak, to umowę będę miał nadal do 2016 r., czy do 2018 r.?

#724168  autor: usiu128
 10 cze 2014, 14:34
dakoolk pisze:
usiu128 pisze: bo to jest aneks z migracją w ofercie specjalnej dla stałych klientów. Załatwisz to przez konsultanta przez telefon albo fizycznie w punkcie. Co do ceny telefonu to akurat może tak jest w wypadku tego modelu. Generalnie dla klientów przedłużających są niższe ceny.
Dzięki!

To już prawie odpowiada na moje wcześniejsze pytania, ale chciałem się upewnić - jak przedłużałem umowę 30 kwietnia 2014 r. (i mam aktualnie okres promocyjny do 10.2016 r.), to mogę skorzystać z migracji I wziąć nowy telefon?

Jeżeli tak, to umowę będę miał nadal do 2016 r., czy do 2018 r.?

Zadzwoń na BOA :wink: tam się dowiesz :)

#724209  autor: arasel
 10 cze 2014, 17:17
usiu128, czy ta oferta migracyjna jest ograniczona czasowo?

#724383  autor: umacura
 10 cze 2014, 23:43
madhunt3r pisze:
umacura pisze:

Mówisz o ofercie z telefonem? Bo ja bez telefonu dobijając do 69.99 z 39.99 zł mam 2GB licząc po kolei: (250MB podstawa) + 1GB + 1.5GB + 2GB.
Tak, Pani z SUK powiedziała ze nie mogę mieć taryfy 39.99 ani 49.99, najniższa na jaką moge migrować to 69.99 wiec niestety od tej kwoty u mnie zacznie sie liczenie pakietów +10zł przy 2GB to bedzie 99zł :(

#724397  autor: rentonix
 11 cze 2014, 06:40
usiu128 pisze: możesz jeszcze zrealizować ofertę na starych warunkach w taryfach rodzinnych. (taka opcja będzie do 13 czerwca więc trzeba się śpieszyć). Jest ona dostępna dla klientów którzy mięli starą opcję przedstawianą i uparcie chcą z niej skorzystać (tzn np. straszą przeniesieniem numeru do innego operatora - ale i argumentują to odpowiednią ofertą. Konsultanci SUK znają oferty jakie są u innych i wiedzą, czy ktoś ściemnia czy nie :) więc trzeba umieć negocjować i rozmawiać tak, że konsultant sprzedał te warunki).

Bezpiecznego telefonu nie musisz brać - bo nie jest to usługa obowiązkowa. Widocznie konsultant SUK wprowadzając Ci starą ofertę chce sobie przy okazji podciągnąć statystykę i uruchomić ubezpieczenie.
Potwierdzam, że taką opcję możesz zrealizować - ale nikt Ci nie pomoże w negocjacjach :)
Rób tak żebyś dostał:
79.99 no limit i 2GB internetu + iPhone za 4grosze - bo taka oferta jest osiągalna.
Usiu, czyli jesli (myslac analogicznie) bede mocno naciskal jutro podczas umowionej rozmowy (kilka mam juz za soba :-) ) moge jeszcze do 13 czerwca wyciagnac abo bez tel (49.90, no limit, 2 gb, 15 miesiecy umowa) a nie musze sie pakowac w jumpa, gdzie ilosc neta jest niewystarczajaca? Z gory dziekuje za pomoc.

#724413  autor: usiu128
 11 cze 2014, 09:08
Stara oferta może zostać włączona tylko do 13.06 i tylko tym którzy mięli ją już wcześniej proponowaną.
Więc jeśli ją jeszcze uda Ci się wynegocjować to możesz się o nią starać jeszcze przez 3 dni :wink:

#724491  autor: Atlan
 11 cze 2014, 14:30
rentonix pisze:
usiu128 pisze: możesz jeszcze zrealizować ofertę na starych warunkach w taryfach rodzinnych. (taka opcja będzie do 13 czerwca więc trzeba się śpieszyć). Jest ona dostępna dla klientów którzy mięli starą opcję przedstawianą i uparcie chcą z niej skorzystać (tzn np. straszą przeniesieniem numeru do innego operatora - ale i argumentują to odpowiednią ofertą. Konsultanci SUK znają oferty jakie są u innych i wiedzą, czy ktoś ściemnia czy nie :) więc trzeba umieć negocjować i rozmawiać tak, że konsultant sprzedał te warunki).

Rób tak żebyś dostał:
Usiu, czyli jesli (myslac analogicznie) bede mocno naciskal jutro podczas umowionej rozmowy (kilka mam juz za soba :-) ) moge jeszcze do 13 czerwca wyciagnac abo bez tel (49.90, no limit, 2 gb, 15 miesiecy umowa) a nie musze sie pakowac w jumpa, gdzie ilosc neta jest niewystarczajaca? Z gory dziekuje za pomoc.
Nie prościej jest przenieść numer do Orange (z kodem -30%), mieć taką samą ofertę i jeszcze minuty w roamingu, a to wszystko za łączną kwotę poniżej 50zł?
  • Strona 6 z 624
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 624
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6