• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

#729308  autor: thonka
 01 lip 2014, 21:45
patrząc na cennik Jump UP to nic innego jak doliczona stała kwota do ceny standardowej wszystkich urządzeń oferty Jump. Niedostępne są telefony z szarych pól (a więc te, które nabywa się bez rat).

Jump S 39,99zł + 120zł za urządzenie (średnio 5zł oszczędności miesięcznie),
Jump M 54,99zł + 200zł za urządzenie (średnio 6,66zł oszczędności miesięcznie),
Jump L 74,99zł + 350zł za urządzenie (średnio 10,4zł oszczędności miesięcznie),
Jump XL S 99,99zł + 400zł za urządzenie (średnio 13,33zł oszczędności miesięcznie),
Jump XL 114,99zł + 450zł za urządzenie (16,25zł oszczędności miesięcznie),
Jump XXL 149,99zł + 550zł za urządzenie (średnio 27,08zł oszczędności miesięcznie),
Jump XXXL 169,99zł + 700zł za urządzenie (średnio 50,83zł oszczędności miesięcznie).

Wszystko jest w cenniku. O ile 5zł miesięcznie mniej nie robi wrażenia, to już od Jump L ceny są do przełknięcia, a oszczędności w miarę sensowne.

A cennik jest nowy - usunięto wszystkie klasyczne telefony z oferty Jump. Ceny chyba się nie zmieniły.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#729311  autor: usiu128
 01 lip 2014, 21:51
ale zawsze to jakaś oszczędność :wink:

#729315  autor: thonka
 01 lip 2014, 22:00
usiu128, pozostają pytanie czy od tych cen są jeszcze obniżki z SUK (wątpliwe).
Mając 150zł obniżki na telefonie w najniższej opcji 5zł miesięcznie jest kwotą niższą niż obniżka SUK.
Względem oferty bez negocjacji to oczywiście jakaś oszczędność, jeżeli ktoś jednak ponarzeka to w Jump S nie jest do przodu, a w Jump M wychodzi na zero. Dopiero L i wyższe dają w Jump UP wymierne korzyści nawet względem obniżek cen urządzeń z SUK.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#729325  autor: spiochu
 01 lip 2014, 22:25
Ja chyba jestem ślepy. Thonka skąd masz te dane? Usiu gdzie jest wspominana przez Ciebie oferta 39,99 no limits, 250 mb + telefon? Na stronie iboa żadnych zmian nie widzę.
Z góry dzięki.

Edit.
Ok, sorry mam: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007314.pdf
Jeśli o to chodzi.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2014, 22:33 przez spiochu, łącznie zmieniany 1 raz.

#729334  autor: thonka
 01 lip 2014, 22:33
spiochu, mój błąd. Piszę o przedłużających (pomyliłem wątki). W cenniku dla przedłużających takie są ceny na abonamenty.

Podejrzewam, że nowi mają takie same warunki.

#729340  autor: spiochu
 01 lip 2014, 22:41
Ale to się przecież całkowicie nie opłaca. Dla przykładu Jump S z tel:

abo 24*39,99zł = 960 + tel LG G2 mini za 689 zł razem 1649 zł za zobowiązanie

wcześniej przez iboa

abo 24*49,99 = 1200 + tel LG G2 mini za 289 zł razem 1489 zł za zobowiązanie

#729343  autor: thonka
 01 lip 2014, 22:45
spiochu, względem telefonów promowanych (takim jest G2 mini) się nie opłaca. Te w cenach standardowych (lub salonowych) są już korzystniejsze.

#729345  autor: spiochu
 01 lip 2014, 22:52
ok dzięki, teraz łapie - można się trochę pogubić

#729352  autor: thonka
 01 lip 2014, 23:05
spiochu, po prostu jest kilka modeli, które są promowane przez iBOA przy przeniesieniu oraz przedłużeniu względem cen w salonie/BOA i ich ceny w zwykłej ofercie Jump są korzystniejsze niż z Jump UP.
Trzeba sobie po prostu policzyć co się bardziej opłaca. Jestem w stanie założyć, że ludzie zamiast dopłacać do urządzeń będą woleli jednak wyższe abonamenty.

#729358  autor: usiu128
 01 lip 2014, 23:27
pamiętajmy, że ten wątek dotyczy nowych klientów - a tutaj oferta nie ma chyba konkurencji wśród innych operatorów.

#729364  autor: thonka
 01 lip 2014, 23:38
pod względem całkowitego NL + urządzenie - fakt :)
średnio wychodzi za zestaw Jump S + np. Desire 310 trochę ponad 49zł miesięcznie. Raczej nie do przebicia przez nikogo przynajmniej jeżeli komuś zależy na rozmowach i wiadomościach, bo pod względem pakietów internetowych nie jest już tak fajnie.

#729365  autor: usiu128
 01 lip 2014, 23:41
thonka, racja jeśli chodzi o pakiet internetowy.

Ale napisze tak - (z perspektywy pracy w salonie) ludzie nie przywiązują wagi do wielkości pakietu internetowego, a przynajmniej 80% z klientów tego nie robi. Cieszą się, że w ogóle coś jest w takiej cenie, z telefonem i pełnym NL łącznie z internetem - a to, że pakiet mały to już gra drugie skrzypce.
Jak do tej pory to spotkało mnie bardzo mało obiekcji z tym związanych.

#729368  autor: thonka
 01 lip 2014, 23:58
I bardzo dobrze to rozumiem :)
Do synchronizacji kontaktów, pogody, poczytania informacji, maili te 250MB wystarczy. Bardziej boli brak lejka po wykorzystaniu pakietu.

Dlatego też zastanawiam się nad przedłużeniem umowy w opcji S lub góra M (jednak mocno zmieniła mi się optyka - nie ma sensu dopłacać abonamentu do Zetki), brat jest skłonny przenieść numer w opcji S.
On zrezygnuje z pakietu internetowego, ja wykupię dodatkowy transfer do 1GB za 10zł i podepnę jego numer za 2zł do swojego konta. Dzięki temu będziemy mieli za dodatkowe 1zł na głowę 2x tyle transferu co będzie chyba już wystarczające ;)

#729875  autor: radoslavv
 03 lip 2014, 16:25
No przeniosłem numer. Zobaczymy jak się to będzie sprawować. Próbowałem przez internet zamówić upatrzonego Ace 3, ale oczywiście bo złożeniu zamówienia dostałem info, że telefonu już nie ma i nie będzie. Udałem się więc do salonu i wcale nie żałuję. W necie miałbym Ace'a za 9zł + 50zł aktywacja = 59zł, w salonie cena telefonu 119zł, ale utargowałem 89zł i brak opłaty aktywacyjnej, więc w sumie 30zł więcej, a mam telefon od ręki, nie bawię się w kurierów itp. (i słyszałem, że przez neta sprzedają telefony ze zwrotów ;) ).

Wspomnieliście, że po wykorzystaniu pakietu internetowego nie ma lejka, to znaczy, ze naliczając się wtedy dodatkowe opłaty?

Zakres wiedzy konsultantów telefonicznych i obsługi w oddziałach jest naprawdę zatrważający. Gdyby nie forum i to, że potrafiłem sprostować niektóre informacje, żyłbym w przeświadczeniu (dzięki informacjom, które uzyskałem od pracowników), że po wykorzystaniu 250MB i dopłacie 10zł mam albo 0,5GB, a jak już ktoś wiedział, że jednak 1GB to też raczej w ten sposób, że to dodatkowy 1GB do swoich 0,25GB. Na brak lejka też nikt nie zwrócił uwagi... No dziwi mnie to trochę, tym bardziej, że to bardzo głośna promocja. Pracuję w banku i chyba by mnie ukamienowali, gdybym nie znał wszystkich szczegółów aktualnych promocji.

Pzdr.

#729956  autor: Eltaroon
 03 lip 2014, 21:59
Witam.
Przedłużałam dziś umowę - dostałam ofertę JUMP S (NL + 0,25gb) + HTC Desire 310 za 219zł w abonamencie za 39,99zł. Sądze, że jest to dobra oferta, bo z internetem 1gb wychodzi 49,99 :D

#729971  autor: zygikuleczka
 03 lip 2014, 22:44
No tak ale mysle, ze kwestia czasu jest polaczenie znizek na abonament i telefon. Oferty jump rzeczywiscie sa spoko. Ciezko o taka promocje u konkurencji.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#730015  autor: thonka
 04 lip 2014, 04:21
radoslavv pisze: Wspomnieliście, że po wykorzystaniu pakietu internetowego nie ma lejka, to znaczy, ze naliczając się wtedy dodatkowe opłaty?
transmisja danych wg. regulaminu jest blokowana, gdy wykorzystasz limit danych.
radoslavv pisze: po wykorzystaniu 250MB i dopłacie 10zł mam albo 0,5GB, a jak już ktoś wiedział, że jednak 1GB to też raczej w ten sposób, że to dodatkowy 1GB do swoich 0,25GB.
bo w tej kwestii regulamin jest sprzeczny z tabelą promocji.
Regulamin mówi o kolejnym progu limitu danych (0,25GB, 0,5GB, 1GB, 1,5GB, 2GB, 3GB itd), a w tabelce jest +1GB za 10zł co też wprowadza w błąd.

zygikuleczka, w przypadku oferty wymienionej przez Eltaroon, zniżka na abonament jest okupiona wymienionym już wcześniej droższym o 120zł urządzeniem niż w standardzie.

#730046  autor: zygikuleczka
 04 lip 2014, 09:49
thonka, dlatego właśnie napisałem, że rabaty powinny być połączone i pewnie tak już wkrótce będzie.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#730664  autor: janekt
 06 lip 2014, 22:31
Ostatnio dzwonił do mnie SUK T-Mobile'a i dowiedziałem się czegoś ciekawego.
W regulaminach jest napisane, że po wykorzystaniu paczki internetowej jest blokada transmisji danych.
A co na to konsultanci? Twierdzą, że jest lejek. Rozmawiałem z kilkoma i wszyscy mówią, że jest lejek.
Może to ktoś sprawdzić?

JanekT

#730667  autor: st.konsultant
 06 lip 2014, 22:54
janekt pisze:Ostatnio dzwonił do mnie SUK T-Mobile'a i dowiedziałem się czegoś ciekawego.
W regulaminach jest napisane, że po wykorzystaniu paczki internetowej jest blokada transmisji danych.
A co na to konsultanci? Twierdzą, że jest lejek. Rozmawiałem z kilkoma i wszyscy mówią, że jest lejek.
Może to ktoś sprawdzić?
Jest tak jak w regulaminie.
  • Strona 6 z 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1
  • 4