• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 10
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

#400072  autor: theWitcher
 21 kwie 2010, 10:27
Oczywiście, katastrofa, nic po usługach dodatkowych, przecież one nic nie zmienią.

Zależy jak dzwonisz, zależy gdzie dzwonisz. Jeśli oferta Ci nie odpowiada - masz wolność znalezienia sobie takiej, która Ci w zupełności pasuje.

#400073  autor: Freyr
 21 kwie 2010, 10:28
theWitcher pisze:Oczywiście, katastrofa, nic po usługach dodatkowych, przecież one nic nie zmienią.

Zależy jak dzwonisz, zależy gdzie dzwonisz. Jeśli oferta Ci nie odpowiada - masz wolność znalezienia sobie takiej, która Ci w zupełności pasuje.
Atuty tej oferty.
Minuta za 72 gr !!
Telefony za 1 zł już w najniższym abonamencie !!
-Samsung O3050,
-Nokia 1661,
-Nokia 2330,
-Nokia 2680.

To teraz już Orange POP nie ma szans. Bo po co mieć 29 gr za minute i 2000 minut do Orange i stacjonarnych za 12 zł miesięcznie. ?? Dodatkowo w Orange POP nie dostaniemy supet telefonu za 1 zł :-D
HAHA HIT :-D

#400077  autor: theWitcher
 21 kwie 2010, 10:42
Freyr pisze:
theWitcher pisze:Oczywiście, katastrofa, nic po usługach dodatkowych, przecież one nic nie zmienią.

Atuty tej oferty.
Minuta za 72 gr !!
-Samsung O3050,
-Nokia 1661,
-Nokia 2330,
-Nokia 2680.

Technicznie, ceny za minutę nie ma, bo nie ma i pakietu kwotowego.
W porównaniu z tym co było - ilość minut bez zmian, niższa cena za minutę po wykorzystaniu abonamentu, darmowy numer na 1200 minut w standardzie [wcześniej - na 180].
Lepiej? Tak.
Najlepiej? Raczej nie, zależy.
Rewolucja? Nie.

Telefony praktycznie takie jak były, tutaj nigdy szału nie będzie.
Freyr pisze:To teraz już Orange POP nie ma szans. Bo po co mieć 29 gr za minute i 2000 minut do Orange i stacjonarnych za 12 zł miesięcznie. ?? Dodatkowo w Orange POP nie dostaniemy supet telefonu za 1 zł :-D
Porównaj to w wyższej opcji abo:
59 zł wydane w popie:
- 12zł na pakiety, 2000 minut O i S
- 37zł na wydanie, czyli 127 minut do wszystkich

Abonament 59
- 150 minut do wszystkich, 29gr po wykorzystaniu
- 6000 minut orange i stacjonarne [pewnie, musisz się zdeklarować na 5 numerów, ale chcą wykorzystywać 2000 minut w popie, musisz mieć jakieś numery na które dzwonisz regularnie i często]
- jakiś w miarę rozsądny telefon

#400081  autor: Freyr
 21 kwie 2010, 10:48
theWitcher pisze:
Freyr pisze:

Atuty tej oferty.
Minuta za 72 gr !!
-Samsung O3050,
-Nokia 1661,
-Nokia 2330,
-Nokia 2680.

Technicznie, ceny za minutę nie ma, bo nie ma i pakietu kwotowego.
W porównaniu z tym co było - ilość minut bez zmian, niższa cena za minutę po wykorzystaniu abonamentu, darmowy numer na 1200 minut w standardzie [wcześniej - na 180].
Lepiej? Tak.
Najlepiej? Raczej nie, zależy.
Rewolucja? Nie.

Telefony praktycznie takie jak były, tutaj nigdy szału nie będzie.
Nie ma pakietu kwotowego, zamiast tego będą nam bardzo szybko znikały pieniądze :-D

29 zł
40 minut wymienne na 80 sms do wszystkich sieci.
I najlepsze.
Internet : Cena za 50 kB transmisji danych: 25 gr.

Wyobraź sobie że nie każdego stać wydawać 60 zł co miesiąc na abonament. Najwięcej ludzi bierze te najniższe. Wiec zastanawiam się dlaczego tutaj tak ubogo?

#400083  autor: Colin Barbazync
 21 kwie 2010, 10:55
A ja po 7 latach w sieci wlasnie zauwazylem, ze nic nie dostaje przy przedluzeniu umowy :) Sama radosc. Wogole podobno jak sie wybiera wyzszy abonament, to dostaje sie wiecej uslug dodatkowych - tutaj widze, ze niezaleznie od wysokosci i czasu trwania uslug dalej brak. Moze to jest tak, ze podstawowa ilosc uslug x2 przy wyzszym abonamencie, co daje 0x2=0 :)
Sprawdze jeszcze co przez tel sie dostanie, bo strone jakis kaleka musial robic...

#400084  autor: theWitcher
 21 kwie 2010, 10:56
Wyobraź sobie, że z własnego doświadczenia dokładnie wiem jak wygląda sprawa z wartościami abonamentu. ;)

Z tegoż doświadczenia wiem, że dużo ludzi przejdzie na kartę. Wiem też, że całkiem sporo ludzi podwyższy abonamenty, oferta najpewniej została pomyślana w ten sposób, żeby ich do tego 'skłonić'. Komu jest mniej więcej wszystko jedno - zostanie tak jak był, będzie miał trochę lepiej, komu nie jest wszystko jedno - przejdzie na kartę. Kogo stać - podwyższy abonament.

#400087  autor: Freyr
 21 kwie 2010, 11:01
theWitcher pisze:Do Orange masz gratisowy pakiet na wykorzystanie, do innych sieci będzie Ci ściągnięte z abonamentu [1 minuta = 2 smsy].

Ogółem, nie jest to jeszcze kompletna oferta, bo do tego będą dochodziły jeszcze usługi dodatkowe, więc na waszym miejscu wstrzymałbym się z jej oceną.
Usługi Dodatkowe na które tak każdy czekał :

SMS do wszystkich
Opłata 10 zł i otrzymujemy 60 sms. Koszt jednego = 16,66 gr <lol2> Po 3 miesiącach trzymania aktywnej usługi koszt spada do 12,5 gr.

Rozmowy do wszystkich
Opłata 10 zł i otrzymujemy 30 minut. Koszt jednej minuty w pakiecie wynosi 33,33 gr <lol2> Po 6 miesiącach łaskawie spada do 25 gr.

Wieczory i Weekendy
Opłata 25 zł i otrzymujemy 1200 minut. Trochę dużo trzeba zapłacić, ale w końcu prestiż kosztuje.

Minuty do Orange
Opłata 10 zł i otrzymujemy 50 minut. Koszt jednej minuty w pakiecie wynosi 20 gr. Po 6 miesiącach spada do 13,33 gr.

To takie najciekawsze usługi dodatkowe :smt005

#400089  autor: theWitcher
 21 kwie 2010, 11:10
Freyr pisze:
theWitcher pisze:Do Orange masz gratisowy pakiet na wykorzystanie, do innych sieci będzie Ci ściągnięte z abonamentu [1 minuta = 2 smsy].

Ogółem, nie jest to jeszcze kompletna oferta, bo do tego będą dochodziły jeszcze usługi dodatkowe, więc na waszym miejscu wstrzymałbym się z jej oceną.
Usługi Dodatkowe na które tak każdy czekał :

SMS do wszystkich
Opłata 10 zł i otrzymujemy 60 sms. Koszt jednego = 16,66 gr <lol2> Po 3 miesiącach trzymania aktywnej usługi koszt spada do 12,5 gr.

Rozmowy do wszystkich
Opłata 10 zł i otrzymujemy 30 minut. Koszt jednej minuty w pakiecie wynosi 33,33 gr <lol2> Po 6 miesiącach łaskawie spada do 25 gr.

Wieczory i Weekendy
Opłata 25 zł i otrzymujemy 1200 minut. Trochę dużo trzeba zapłacić, ale w końcu prestiż kosztuje.

Minuty do Orange
Opłata 10 zł i otrzymujemy 50 minut. Koszt jednej minuty w pakiecie wynosi 20 gr. Po 6 miesiącach spada do 13,33 gr.

To takie najciekawsze usługi dodatkowe :smt005
Popołudnia i weekendy bez zmian, do wszystkich raczej na minus, reszta - lepiej niż było.

Nie chciałbym się zagalopować i powiedzieć czegoś co nie będzie miało poparcia w faktach, ale przy przedłużeniu umowy te usługi powinny być do dostania za darmo. Jeszcze tego w praktyce nie widziałem, więc z oceną muszę się wstrzymać.

#400091  autor: hans1054
 21 kwie 2010, 11:39
Witam

Ja sie bardzo cieszę że przedłużyłem sobie orange abonament na najbliższe 2 lata to co oni teraz zrobili to po prostu kpina. Jeśli chodzi o usługę tylko sim to juz nie ma dobrego 100% więcej jest bezpłatna usługa wieczory i weekendy. To jest skandal mam nadzieje że Era wyśmieje Orange i stworzy lepsza ofertę. Współczuje ludziom co czekali na przedłużenie umowy jak wejdzie nowy plan bo nie wiem jak będą chcieli wziąć usługę tylko sim czy dostana w starym planie 100% więcej czy tez dostana tą nowa niekorzystna usługę tylko sim wieczory i weekendy??

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#400094  autor: Therion7777
 21 kwie 2010, 12:11
Dobra, weszły nowe taryfy, ale nasuwa mi się pytanie -- co z przechodzeniem niewykorzystanych środków na następny miesiąc?

#400101  autor: theWitcher
 21 kwie 2010, 12:24
Przechodzą na 1 następny, najpierw wykorzystywane aktualne dopiero potem zaległe.

#400108  autor: Therion7777
 21 kwie 2010, 12:55
Dzięki za info.

Przewinęła mi się informacja, że będzie można przedłużyć umowę na warunkach OA. Prawda li to?

#400111  autor: Pochi
 21 kwie 2010, 13:00
wie ktos czy jest możliwa migracja na nowe plany??

#400115  autor: Pawlitko
 21 kwie 2010, 13:29
Witam. W tym przypadku Oferta jest gorsza niż ORANGE ABONAMENT z uwagi na pakiet minut a nie ZŁOTÓWEK. ALe jak się weźmie DELFINA MIX to wtedy mamy pakiet ZŁOTÓWEK a nie MINUT :D :D Usługi dodatkowe takie jak w abonamencie czyli nie jest tak źle z uwagi na to że na allegro można kupić tanio doładowania :) Drodzy konsultanci ORANGE czy się nie mylę? :) Jak bede przdłużać to przejde na DELFINA MIX :) Obecnie posiadam ORANGE ABONAMENT. :) Jedyna wada to brak 100% w tylko sim. ALe...... W ORANGE ABonament też na początku nie było tej opcji.... Tylko 50% albo coś innego a potem już było tak więć w Delfinach MIX też to będzie :-) POzdrawiam i przepraszam za błędy :mrgreen:

#400116  autor: Pazuzu
 21 kwie 2010, 13:38
Czy jest możliwosc przejscia na nowe taryfy. Obecnie mam Orange Abonament 55, przedłużałem umowe w styczniu (36 miesiecy) Interesuje mnie delfin 60 lub 150.

#400118  autor: Colin Barbazync
 21 kwie 2010, 13:52
Wlasnie dzwonila Awa2001 i szczerze mowiac przedluzenie w nowych taryfach wychodzi naprawde swietnie :) Na szczescie duzo lepiej niz to co na stronie mozna znalezc....

#400121  autor: Therion7777
 21 kwie 2010, 14:20
A podaj proszę jaką propozycję dostałeś? :D

#400141  autor: jurcio6
 21 kwie 2010, 15:55
Powiem tak - z dużej chmury mały deszcz. Jeszcze miesiąc i robię desant do Playa 8) Orange nie ma nic ciekawego do zaoferowania... włącznie z telefonami.

#400158  autor: Kaczy
 21 kwie 2010, 17:19
Ostro poszli z umową bez telefonu. 20 m-cy. Dobrze, że nie 30 :)

...::: Made for loneliness :::...

#400224  autor: Jedrker
 21 kwie 2010, 20:30
theWitcher pisze:Przechodzą na 1 następny, najpierw wykorzystywane aktualne dopiero potem zaległe.
z tym kapitałem minut też poszli w krok wstecz ....
Już kiedyś za czasów idei w planie idea optima było coś takiego.
Prawdopodobnie dlatego zrobili takie posunięcie, bo raz Delfiny przeznaczone są dla osób dużo rozmawiających, a dwa pewnie w nowych abo po delfinkach za parę lat wezmą przykład z playa i zrezygnują z kapitału minut całkowicie ...
Hmmm, na plus weszła chociażby usługa zatrzymaj czas pro, która w orange abo działała tylko na połączenia o orange, teraz nawet na stacjonarne weszła , i po 3 miesiącach można dzwonić, i płacić jedynie za pierwszą minutę połaczenia ;)

Dodatkowo UWAGA ->koszt migracji z orange abo na delfinka i inne nowe taryfy to kwota 100 zł :shock: skąd oni wzięli tą kwotę :P ?
Do tej pory była to kwota 50 zł .... 8)
Zastanawiam się więc teraz czy opłaca mi się teraz migrować z oferty OA na delfinka, bo w moim przypadku tylko ta taryfa wchodzi w gre ...
  • Strona 6 z 10
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6