• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #923901  autor: Masu91
 04 maja 2017, 15:15
Cześć.

Mam umowę w Plusie do połowy września. Postanowiłem złożyć wypowiedzenie, aby uzyskać ofertę z działu utrzymania klienta, lecz pracownik salonu nie chciał przyjąć wypowiedzenia, tłumacząc, że jest "za wcześnie".
Z tego co wiem, w innych sieciach mogę składać wypowiedzenie nawet i 9 miesięcy przed końcem, zaznaczając odpowiednio, że okres wypowiedzenia nastąpi z końcem okresu zobowiązania.

W Plusie się tak nie da? A może jest inny sposób żeby przedłużyć umowę na warunkach utrzymaniowych w Plusie?
 #923905  autor: cedrus
 04 maja 2017, 15:32
Można rozmawiać z DUK na 6 miesięcy przed końcem kontraktu. Wejdź na plusforum i w odpowiednim dziale poproś o kontakt.
 #924435  autor: iPlus
 07 maja 2017, 09:22
wypowiedzenie w Plus najlepiej złożyć na miesiąc przed kocem umowy, Plus zawsze traktuje wypowiedzenie jako jedno miesięczne, nawet jak napiszesz, że chcesz,żeby numer był deaktywowany po końcu umowy i nalicza kare do końca umowy, dlatego akutat w Plusie najlepiej składać wypowiedzenie na miesiąc wcześniej albo nawet w ostatnim miesiącu
 #924438  autor: goral2099
 07 maja 2017, 09:30
iPlus: c o Ty opowiadasz? Jakim cudem "(...)Plus zawsze traktuje wypowiedzenie jako jedno miesięczne, nawet jak napiszesz, że chcesz,żeby numer był deaktywowany po końcu umowy(...)" niby? Bzdura jakaś.