Zastanawiają mnie kilka rzeczy w regulaminie oferty w T-Mobile.
1. Podpunkt odnośnie 4 miesięcy za darmo. "Zawieszenie Abonamentu" na 120 dni.
W okresie aktywności usługi:
3.7.3.3. Abonent może korzystać z Usług Telekomunikacyjnych zgodnie z Cennikiem Taryfy T, wyłącznie w oparciu o Kartę SIM, ale bez „Nielimitowanych minut na krajowe numery komórkowe”, „Nielimitowanych minut na krajowe numery stacjonarne” i „Nielimitowanych SMS/MMS w kraju”.
2.Dezaktywacja usługi „Zawieszenie Abonamentu” nastąpi:
3.7.4.1. automatycznie, w dniu przeniesienia numeru od innego dostawcy do Operatora - najpóźniej z upływem okresu aktywności usługi,
3.7.4.2. automatycznie, z upływem pierwszych 120 dni Umowy, gdy do przeniesienia numeru nie dojdzie, albo
3.7.4.3. na skutek złożenia przez Abonenta dyspozycji dezaktywacji (a) na piśmie na adres Operatora, (b) u konsultanta BOA , albo (c) w Internetowym Systemie Obsługi – przed upływem okresu aktywności usługi.
Czyli dostajemy 4 miesiące za darmo ale płacimy za każde połączenie/sms itd.
Albo te 4 miesiące to maksymalny czas do końca umowy u poprzedniego operatora i w momencie przeniesienia numeru usługa jest dezaktywowana.
Myślałem na początku, że po prostu przenoszę się do T-Mobile i mam 4 pierwsze miesiące za darmo. Co o tym myślicie?
Wszystko byłoby OK tylko, że w salonie informują że sa to 4 pierwsze miesiące umowy za darmo. A w praktyce wygląda to trochę inaczej