• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #899590  autor: rafmik
 11 gru 2016, 23:27
Hej

Muszę osobie ze swojej rodziny wybrać abonament razem z telefonem (Huawei P9 Lite).

Z tego co poprzeglądałem teraz na www, policzyłem średni koszt abonamentu w ciągu 24 miesięcy (wliczony telefon, abonament, opłata aktywacyjna):

Wyszło mi (wliczając 6 miesięcy abo za 0 zł w Plusie, Orange, T-Mobile. Play nie ma takiej oferty):

Orange: 57 zł
T-Mobile: 67 zł
Plus: 68 zł
Play: 89 zł (!!!)
Telefon kupiony w sklepie wychodzi po ok 43 zł miesięcznie + jakaś oferta bez telefonu. Wyjdzie 65 zł max.

Jak myślicie, coś jeszcze warto sprawdzić? W szoku jestem widząc tak drogą ofertę Play... To teraz najdroższy operator? :shock:

Wybór w sumie idzie na Orange. Wada to 5GB netu, w T-Mobile jest 10 GB.

Edit: Jeszcze sprawdziłem, Orange w opcji 10GB to koszt ok 69 zł mies.
 #899605  autor: Gregrin
 12 gru 2016, 02:45
rafmik pisze:Edit: Jeszcze sprawdziłem, Orange w opcji 10GB to koszt ok 69 zł mies.
Mówisz o smart plan LTE za 89,99 (wychodzi jakieś ~67,5zl) ? Nie wiem czy wtedy nie lepiej dopłacić 250zl i wziąć LG G5 bo to w końcu flagowiec i to całkiem ciekawy. W tej taryfie masz tez 2 lata spotify (taki bajer).
PS. Netu możesz tam mieć za darmo (nawet chyba w tej niższej taryfie) do 100GB ale tylko po LTE z szybkością 5Mbps a później 1Mbps http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 20#p899420