• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #896744  autor: guig2004
 22 lis 2016, 18:55
Cześć
Być może pytanie wyda Wam się prozaiczne, ale chciałbym się dowiedzieć, czy karta SIM z Heyha (abonament) traktowana jest identycznie przez nadajniki jak karta SIM z T-Mobile ? Wiem, że jest to ich marka. Czy np. internet w LTE działa z taką samą prędkością w tym samym miejscu przy użyciu identycznych urządzeń w przypadku obu kart sim ?
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Michał
 #897040  autor: guig2004
 24 lis 2016, 20:37
OK. Dziękuję Ci za informację. A tobie działa LTE-A w Warszawie ? Ja mieszkam na Starym Mokotowie, więc liczę, że będzie też podobnie :)
 #897208  autor: darekka
 25 lis 2016, 16:15
Nie jestem z "warszawki"-mieszkam w woj.łódzkim i jak na razie to nie mam możliwości użytkować LTE-A ponieważ jeszcze nie zmodernizowano stacji bazowych w moim rejonie(dzisiejsze pozwolenia radiowe już potwierdzają, że w moich okolicach niedługo nastąpi rozbudowa).
Jeśli zaś chodzi o to czy mamy wjazd do LTE-A to i owszem Regulaminy Heyah/T-mobile jasno mówią, że z automatu mamy LTE(a co za tym idzie jeśli nadajnik udostępni agregację pasm to i z niego skorzystamy mając oczywiście sprzęt z LTE-A). Nawiasem mówiąc to mam NetGear AC810-S, który wspiera agregację do 3 częstotliwości po maks 20MHz co da mi możliwość(jak operator zapewni odpowiednią modulację sygnału i zasięg) śmigać z maksymalnymi dostępnymi technologicznie prędkościami(teoretycznie router ma kategorię 9 i 11 do 600Mb więc zapas mocy mam względem maksa jaki operator może udostępnić. Czekam z niecierpliwością na agregację, bo router się nudzi. :lol:

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D