• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #891418  autor: ManiacGSM
 13 paź 2016, 23:18
''ewentualnie przejście na samą kartę ale chyba wtedy odpada przeniesienie starego numeru?''

Po zrealizowaniu wszystkich doładowań przejdziesz na MIX-a w systemie pokontraktowym. Potem odpowiednim kodem przejdziesz na kartę w Plus-ie. Z tym samym numerem który posiadasz obecnie.
Jeśli dobrze kminię , będziesz mogła wybrać taryfę z RWK i doładowywać i kupować pakiety tylko kiedy sama będziesz tego chciała. I bez obaw ,że coś będziesz miała zablokowane.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #891460  autor: rhub
 14 paź 2016, 10:15
Dzięki :), w takim razie muszę to wziąć pod uwagę,jeśli bym zmieniała sieć to muszę doczekać do wykorzystania doładowań, nie wiecie jak to jest czy po zakończeniu mixa umowa sama wygasa czy trzeba ja jakoś wypowiedzieć? Bo zakładam że jednak doładowania wcześniej wykorzystam niż wstępna umowa (którą mam chyba do lipca 2017) a doładowań już niewiele
 #891468  autor: ManiacGSM
 14 paź 2016, 10:57
Eh ,nie jestem mega specem i nie chcę Ci namieszać w głowie ;-) (a uwierz mi, że jeśli chodzi o kobiety to potrafię) ,a tak już całkiem na poważnie to: przejdziesz na MIX ''bez zobowiązań'' i będziesz musiała wysłać sms-a aby migrować do oferty na kartę. i wtedy będziesz miała dalej sieć Plus tylko w ofercie na kartę. A jak będziesz chciała potem zmienić operatora to najpierw polecałbym wykorzystać wszystkie środki z doładowań. Bo po zmianie operatora cala kasa przepada.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #891901  autor: KarolK
 17 paź 2016, 19:52
Osobiście poleciłbym jednak Premium Mobile. Wszystkie oferty Freedom są bardzo interesujące i łatwo je dopasować do indywidualnych potrzeb. Ja preferuję abonament, więc w tym przypadku ogromny plus w postaci umowy na czas nieokreślony. Jeśli znajdę lepszą ofertę to mogę w każdej chwili zrezygnować. A do tego dodatek jakim jest karta Open Card za darmo na rok - Moim zdaniem trafili z tym rewelacyjnie w ofercie ;) nie dość, że zaoszczędzimy na telefonie to jeszcze na jedzeniu ;)
 #891944  autor: f0ku5
 17 paź 2016, 23:57
Przestań reklamować tak te Premium Mobile w każdym wątku...
Nju zjada Premium na śniadanie ;)
 #892132  autor: KarolK
 19 paź 2016, 14:01
Ja jedynie doradzam, sam przeniosłem numer i dlatego mogę śmiało polecić coś dobrego innym :) Ty uważasz nju za lepsze, ja natomiast uważam, że lepsze są oferty Premium Mobile ;)
 #892144  autor: f0ku5
 19 paź 2016, 14:42
Bo jesteś ich pracownikiem ;) Nie wiem kto o zdrowych zmysłach może twierdzić, że oferta Premium Mobile jest lepsza od Nju.
 #892209  autor: KarolK
 19 paź 2016, 21:26
Ja mogę, a jestem przy zdrowych zmysłach. Przede wszystkim, z tego co się orientuję, to w nju w ofercie za 29 zł nie ma darmowych rozmów na stacjonarne, a w Premium Mobile owszem, są. I napisałem również o Open Card - tego w nju też nie dostanę.
 #892220  autor: Ruben
 19 paź 2016, 22:30
f0ku5isko pisze:Nju zjada Premium na śniadanie
Chętnie poznam szczegóły, bo chyba o czymś nie wiem.

Dla 2 osób, przy założeniu, że obie osoby potrzebują pełnego no limitu, nju tandem i Premium Mobile są niemal identyczne: Premium Mobile 49,4pln vs nju tandem 48pln.

W przypadku, kiedy na jednym numerze nie potrzebujemy stacjonarnych i MMS, to w Premium jest możliwość zmniejszenia opłaty o 5pln i wtedy kupuje Freedom1 za 19,90pln a dla drugiej osoby Freedom2 za 24,70pln z pełnym no limitem. Czyli dwa numery Premium to koszt 44,60pln vs 48pln w nju tandem.
Jeżeli potrzebujemy jednego numeru, to Premium wychodzi taniej: Premium 24,70pln vs nju 39pln.

Na obecna chwilę Premium Mobile ma najtańszy no limit z pakietem GB- 24,70pln i co istotne dla niektórych z umową na czas nieokreślony.
Znajomy niedawno przeniósł numer do Premium i to poniekąd za moją namową, bo przedstawiłem mu tę ofertę. Póki co jest zadowolony, u niego zasięg Plusa jest bardzo dobry a LTE też ma dobre parametry.
 #892289  autor: KarolK
 20 paź 2016, 14:15
I teraz chyba już wszystko jasne. Tak, jak napisałem - Nie znalazłem oferty lepszej niż Premium Mobile i kolega wyżej to udowodnił :)
 #892820  autor: rhub
 24 paź 2016, 11:33
Dzięki za odpowiedzi, na razie jeszcze ostateczna dezycja nie została dokonana, wiem że po skończeniu doładowań mam 30 dni bo inaczej mi dezaktywują numer (przynajmniej mi tak powiedziano w plusie), wciąż intensywnie nad tym myślę :).
 #893166  autor: dwdryki
 26 paź 2016, 13:50
duopack w T-Mobile. 2 numery bez limitu kom/stac/sms+mms i po 5GB na każdej karcie. Dodatkowo facebook, messenger i twitter nie korzystają z pakietu danych, to pakiet zawsze starczy na trochę dłużej. Oferta nie jest dostępna we wszystkich punktach sprzedaży (nie ma tu rozgraniczenia na salon firmowy/franczyzowy), po prostu niektórzy mają niektórzy nie :)