• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #888788  autor: hwx3.0
 26 wrz 2016, 19:47
Witam,
Od obecnego operator nie dostałem zadowalającej mnie oferty z telefonem, więc przenoszę numer do Play. Złożyłem już zamówienie na przeniesienie numeru z zaznaczeniem, że numer chcę przenieść po skończeniu obecnej umowy, do końca której pozostało 89 dni.
Pewnie środa/czwartek dostaną do podpisania umowę.

Moje pytanie wiąże się z tym, jakie opłaty będę ponosił zanim skończy się moja umowa z Orange (powinny być żadne, ale wolę się upewnić :) ) oraz kiedy do zapłaty będzie opłata aktywacyjna?

Inna sprawa, to czy można później wyłączyć zgody marketingowe bez utraty rabatu (tak podobno było kiedyś)?

I am a patient boy. I wait, I wait, I wait, I wait :)
 #888800  autor: Cichy51
 26 wrz 2016, 20:16
Naliczą Ci tylko opłatę aktywacyjną ( a kiedy to będzie zależne od przyznanego okresu rozliczeniowego ) . Poza tym to będzie 6 miesięcy bez opłat. Będą Ci przychodziły faktury ale z zerowym stanem .

Jeśli wyłączysz zgody marketingowe zabiorą Ci rabat ( z reguły 5 PLN miesięcznie ) o ile w podpisanej umowie masz już ten rabat naliczony.
 #888803  autor: hwx3.0
 26 wrz 2016, 20:28
Wszystko jasne. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrowienia :-)

I am a patient boy. I wait, I wait, I wait, I wait :)