Propozycja która podał memphisto jest interesująca ale zważywszy na fakt że dzwonisz najwięcej do Orange i stacjonarne to przedstawię jeszcze ofertę Orange w planie taryfowym Twój Plan. Napisałeś że abonament ma być do 45zł ale myślę że 50zł też jesteś w stanie zapłacić a więc tak:
Wariant 1 (abonament za 50zł)
Wszyscy i na Wszystko 50zł + w promocji przez pierwsze 6 miesięcy 150% więcej do Orange i Stacjonarne w przeliczeniu na minuty jest to 66'40" do wszystkich + 100' do Orange i Stacjonarne a przez drugie 6 miesięcy dostajesz już tylko 50% więcej czyli jest to 66'40" do wszystkich i 33'20" do Orange i stacjonarne więc średnio jest to 133 minuty miesięcznie wymienne na SMS.
Wariant 2 (abonament za 50zł)
Wszyscy i na Wszystko 25zł + Orange i Stacjonarne 25zł + w promocji przez pierwsze 6 miesięcy 150% więcej do Orange i Stacjonarne czyli masz 33'20" do wszystkich i 166'40" do Orange i Stacjonarne a przez drugie 6 miesięcy dostajesz już tylko 50% więcej czyli jest to 33'20" do wszystkich i 83'20" do Orange i stacjonarne więc średnio jest to 158'20" miesięcznie wymienne na SMS.
Wariant 3 (abonament za 35zł)
Wszyscy i na Wszystko 25zł + Orange i Stacjonarne 10zł + w promocji przez pierwsze 6 miesięcy 150% więcej do Orange i Stacjonarne czyli masz 33'20" do wszystkich i 104'10" do Orange i Stacjonarne a przez drugie 6 miesięcy dostajesz już tylko 50% więcej czyli jest to 33'20" do wszystkich i 45'50" do Orange i stacjonarne więc średnio jest to 108'20" miesięcznie wymienne na SMS.
Jest jeszcze
Wariant 4 ale jest to tylko pomniejszony o połowe Wariant 1 więc płaciłbyś 25zł i miałbyś odpowiednio o połowe mniej minut.
A co do telefonów to tak jak napisał już memphisto te dwa modele są godne poświecenia uwagi ja posiadam od 14 miesięcy Nokię 3220 i bardzo ją sobie chwalę, ale niestety nadszedł czas roztania bo będę miał nowy telefon i tego będę sprzedawał więc możemy się dogadać, mam do niego także obudowę FunShell, na allegro mam niemały dorobek punktów bo już prawie 300 większość za sprzedaż a nie kupno więc nie ma obaw robiąc ze mną interesy