• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#686198  autor: marcin1980
 29 gru 2013, 12:11
ThunderStorm pisze:Miałem wcześniej numer na kartę w Playu i nie byłem zadowolony, dość często przerywało mi połączenia, jakość połączeń też nie była taka jak T-Mobile. Nie mieszkam na zadupiu, przebywam praktycznie większość czasu w Gdańsku.
Obalamy mity: jakość połączeń Play w krajowym roamingu
Miałem to samo co i ty poszłem do salonu wymieniłem na nową karte za darmo w Pleyu to się robi i ku mojemu zdziwieniu już nie słysze trzasków w telefonie. I nie widzę różnicy w jakości rozmów a zasięg 4 sieci a w sumie tylko mam na sztywno T-mobile i mieszkam na wsi.

http://www.play.pl/klienci-play.html polecam ci oferte pleya bo to jedna z lepszych ofert na rynku bez internetu bo napisałeś że masz i Aero2 i przebywasz często w zasięgu Wi-Fi

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#686516  autor: olkaa2506
 30 gru 2013, 14:01
Opłata aktywacyjna to żaden haczyk jest w każdej sieci i jest nałożona przez centralne biuro komunikacyjne. Heyah, Nju itd 'pod-sieciówki' mają ją niższą ze względu na okres bez terminowość umowy. Chociaz Nju w przypadku e-faktury to 200 zł ..

#686580  autor: ciekawy
 30 gru 2013, 18:35
raczej w przypadku braku e-faktury,

teraz już ceny są takie,że jedna większa opłata typu 50 zł za aktywacje a 1 zł niewiele zmienia np przy cenie no limitu za 29 zł

#693386  autor: Desperados561
 25 sty 2014, 18:49
Witam,
mam takie pytanko ale nie chce zakładać nowego tematu bo może już było..
Chciałbym przejść na abonament max 50zł z nolimit: min na komórki, sms/mms, internet.
Znalazłem ofertę na TM która jest genialna bo to wszystko mi daje za 50zł tylko, że umowa na 24 miesiące (tylko co się może zmienić przez 24 miesiące.. abonament staniej o 10 zł?..) Ale widzę też w NJU mobile za 47 zł i takie pytanko co byście polecili ?

#693831  autor: gerth
 27 sty 2014, 21:26
nju albo Orange, zwłaszcza że współpracują z Teuer Mobile (wspólne nadajniki) więc zasięg pewnie będzie podobny
nju - pełna dowolność, po pierwsze umowa bezterminowa - czyli w każdej chwili mozesz ją wypowiedzieć (z miesięcznym okresem wyp)
Po drugie świetne dopasowanie do swoich potrzeb:
mało gadasz, smsujesz = płacisz 9zł
dużo gadasz ale tylko na komórki = za komórkowy nolimit płacisz ledwie 19zł/mc
dużo gadasz z wszystkimi (czyli plus stacjonarne) = masz nolimit za 29zł
Do tego dość tani internet (19zł za 1GB później lejek ale duży)
No i pełna do/wolnośc wyboru, właściwie możesz sobie dopasowac tę ofertę jak chcesz a nawet nie musisz dostosowywać, po prostu w zależności od tego jak wykorzystujesz JEDNĄ I TĄ SAMĘ taryfę, ofertę abo nju tyle płacisz. Masz jedną prostą taryfę która może być abonamentem za 9zł, nolimitem za 19/29zł lub pełnym nolimitem (rozmowy, smsy, net) za 57zł, "gołym" internetem mobilnym za 19zł itd itp.

Miałem nju pół roku a teraz przechodze do Orange - w nju praktycznie stale wykorzystuję nolimit (29zł) plus net za kilkanaście zł co daje rachunek rzędu 40-50zł.
Za 63zł miesięcznie (89,90-30%) mam w Orange nolimit, ileśset smsów i 1,5GB netu więc płacę więcej o jakieś 15zł a dostanę Lumie 925 wartą jakieś 1200zł. Minusem jest długa umowa (24mce)

#696997  autor: Desperados561
 09 lut 2014, 17:22
gerth, Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź :) Długo się nie zastanawiałem.. wybrałem NJU na próbę, jeśli mi się nie spodoba to chyba wybiorę T-mobile bo najbardziej zależy mi na internecie (w TM 2GB w NJU 1GB).

#697155  autor: Halset
 10 lut 2014, 12:12
Desperados561 pisze:gerth, Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź :) Długo się nie zastanawiałem.. wybrałem NJU na próbę, jeśli mi się nie spodoba to chyba wybiorę T-mobile bo najbardziej zależy mi na internecie (w TM 2GB w NJU 1GB).
Zawsze sobie możesz w nju wykupić dodatkowo pakiety na neta - za 7zł 700MB lub za 5zł 350MB :)

#697270  autor: Desperados561
 10 lut 2014, 16:51
No tak tylko, że w T-mobile za 3 złote więcej mam 1GB

#697283  autor: Halset
 10 lut 2014, 17:19
Desperados561 pisze:No tak tylko, że w T-mobile za 3 złote więcej mam 1GB
To weź sobie Tmobile frii. Tam masz 50MB dziennie za free :)
A na poważnie - ceny są bardzo podobne. W Nju 3x7zł= 21zł i masz 2,1GB
W TM 20zł 1GB ;)
I tak dalej. W Nju masz umowę bezterminową a w TM - na 2 lata.

#698489  autor: Desperados561
 15 lut 2014, 17:39
W TM są 2 abonamenty nolimit 39 i 49 różnią się tylko ilością GB więc wychodzi na to, że 1 GB = 10zł

#700585  autor: tomoff
 23 lut 2014, 15:05
Witam wszystkich,
ja ma taki sam problem z wyborem :? od 97r jestem w plusie teraz mam 3 numery firmowe wlasnie na nolimit 65netto skonczyla sie umowa i nie chca nic gadac o jakies ofercie a nawet zostalo mi powiedziane abym sie cieszyl bo juz tak dobrej oferty nie ma

i sie zastanawiam gdzie przejsc :?:

zalezy mi tylko na nolimit rozmowy/sms/mms do wszystkich bez netu i oczywiscie jak najtaniej :-D no i to na 3 abonameny firmowe oczywiscie z zachowaniem dotychczasowych nr
jeszcze potrzebna mi druga sim i wlasnie TM z tym jest fajny ze TANDEM jest bez oplat
zas w plusie nigdy nie mialem problemu z zasiegiem

a glupie pytanie jeszcze :oops: czy np nju da sie tez na firme no i czy ktos daje jeszcze drugi sim do tego samego nr