• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #699425  autor: ukefake
 19 lut 2014, 01:06
hej,
noszę się z zamiarem przejścia z karty na abo na ofertę tylko sim. chciałbym się dowiedzieć kilku kwestii
1. czy w ofercie tylko sim trzeba okazać się tymi samymi dokumentami co przy umowie z telefonem?
2. z tego co się zorientowałem to środki które mam na karcie przechodzą do abo na miesiąc a potem są wykasowane. tylko o który miesiąc chodzi: ten niepełny w którym numer aktywował się w abo czy następny pełny?
3. kolejnosc wykorzystania środków z abo i środków zmigrowanych z karty. domyślam się, że kasa z karty schodzi w drugiej kolejności, ale czy na pewno? jak w tej sytuacji wygląda kwestia rozliczania smsów premium?

#699446  autor: tsmaniek1990
 19 lut 2014, 09:13
ad.1 Umowa, to umowa, więc pewnie dokumenty wymagane są te same.

ad.2 Wydaję mi się, ze środki przepadają, gdyż zmienia Ci się system rozliczania, ze złotówkowego, na minutowy.

ad.3 Jeżeli pieniądze zgromadzone na koncie przepadają, to w trakcie trwania oferty abonamentowej, sms-y premium są dodatkowo doliczane, do kwoty abonamentu.

#699488  autor: orson_dzi
 19 lut 2014, 12:21
tsmaniek1990 pisze:Wydaję mi się, ze środki przepadają, gdyż zmienia Ci się system rozliczania, ze złotówkowego, na minutowy.
Wydaje mi się, że trzeba by wiedzieć, co się pisze.

Środki przechodzą i są przeliczane na minuty. W czystej i pięknej teorii. W praktyce, o ile w ogóle się pojawią, to system jest śmiesznie przelicza. Dla spokoju lepiej wykorzystać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#699499  autor: ukefake
 19 lut 2014, 12:43
orson_dzi, swoje pytania konstruowałem na podstawie różnych informacji ze słyszenia, teraz udało mi się dogrzebać do regulaminu migracji
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 481811.pdf

i przyznam, że zamiast rozjaśnić trochę się zaciemniło.
Jednostki przeniesione do nowej oferty Smart Plan na Rozmowy (Smart Plan Halo), Smart Plan (Smart Plan Multi) zwiększają Kwotę Abonamentu i zachowują ważność zgodnie z usługą Kapitał Złotówek.
o ile przechodzenie minut na następny okres jest jasne, to w jaki sposób są przeliczane środki z pre-paida? wg stawek za minute, za smsa, czy ... jak? bo to że będa wykorzystane po kwocie abonamentu jest dla mnie jasne.

#699739  autor: orson_dzi
 20 lut 2014, 00:19
Wg stawek za minutę. I jak mówię, czysto teoretycznie dokładnie tak to powinno działać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#699744  autor: ja.michal
 20 lut 2014, 00:35
ukefake pisze: 1. czy w ofercie tylko sim trzeba okazać się tymi samymi dokumentami co przy umowie z telefonem?
Teoretycznie może wystarczyć sam dowód osobisty. Przynajmniej tak miałem jak brałem internet bez urządzenia w Orange.