• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #675948  autor: TurboDymoMan
 19 lis 2013, 14:36
Witajcie,
mam umowę w PLAY zawartą na czas określony 24 miesięcy (jak to przy zakupie z telefonem...).
Okres 24 miesięcy kończy mi się 14 marca 2014 roku i wtedy umowa przechodzi w umowę na czas nieokreślony.
Pytanie - jeśli bym chciał nawet teraz wypowiedzieć umowę i przejśc do innej sieci to czy jest taka możliwość?
    Wiem, że za zerwanie umowy przed terminem PLAY będzie chciał jakieś pieniążki (karę), ale czy wyrazi zgodę na przeniesienei numeru bez problemu?
    Druga sprawa - jakiej wysokości kara wchodzi w grę? (korzysam z abo All Inclusive Max 65 czy tam 9...)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2013, 23:22 przez TurboDymoMan, łącznie zmieniany 1 raz.
 #675950  autor: horas
 19 lis 2013, 14:54
TurboDymoMan pisze:Pytanie - jeśli bym chciał nawet teraz wypowiedzieć umowę i przejśc do innej sieci to czy jest taka możliwość? Wiem, że za zerwanie umowy przed terminem PLAY będzie chciał jakieś pieniążki (karę), ale czy wyrazi zgodę na przeniesienei numeru bez problemu?
na 100% nie będzie takiej możliwości przeniesienia numeru...sam już kiedyś o to pytałem
TurboDymoMan pisze:Druga sprawa - jakiej wysokości kara wchodzi w grę? (korzysam z abo All Inclusive Max 65 czy tam 9...)
najlepiej zadzwoń do BOK, karę wyliczą indywidualnie, powiedzmy od dziś do końca trwania umowy...

#675961  autor: massiwo
 19 lis 2013, 15:43
dlaczego nie bedzie? nie wprowadzaj go w blad, zrywa umowe z miesiecznym wyprzedzeniem okresu rozliczeniowego, z kolejnym dniem jego oferta wskakuje z abo na karte, czyli jak okres ma 20go kazdego mc, to ma ostatni gwizdek, by 20go gru opuscic play, z kolei w nocy z 20, na 21 jego karta sim, przejdzie na fresha

sam, moge wzor takiego pisma wrzucic, bo dostalem :D

nie wiem jak jest z pzeniesieniem, czy nowy dawca wezmie go jako oferte abo, czy fresh, bo powinnien ustawic rowniez przeniesienie na 20/21, ale to juz do biorcy kontakt

ale horas, najlepiej to wszystko niech zalatwi nowy biorca, po co masz sie fatygowac sam? ja zrobilem osoboscie, ale tutaj doradzili, bym to zostawil fachowcom :D