• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #674555  autor: horas
 14 lis 2013, 13:07
witam wszystkich,
przymierzam się do zakupu kolejnej aktywacji i w związku z tym mam pytanie.

Istnieje możliwość wyboru numeru ??

Chodzi mi o to by początek prefixu był np. 602 XYZ XYZ.
Kiedyś w innych sieciach była taka możliwość ...
Poprzez sklep internetowy pewnie nie ma takiej możliwości, a jak jest w salonach ??

pozdr.
horas

#674556  autor: macc
 14 lis 2013, 13:09
poszukaj numeru z takim prefiksem na allejakdrogo

#674557  autor: horas
 14 lis 2013, 13:10
macc pisze:poszukaj numeru z takim prefiksem na allejakdrogo
no to jest jedna z opcji, inaczej nidyrydy ??

#674563  autor: usiu128
 14 lis 2013, 13:18
W salonie jest możliwość wyboru numeru. Jeśli akurat będą dostępne z prefiksem jaki Cię interesuje to nie powinno być problemów.

#674568  autor: Micho
 14 lis 2013, 13:38
Tylko uważaj kolego jaki numer dostaniesz. Ja jakieś 12 lat temu jak zrezygnowałem z Idei poszedłem do Ery. Dostałem fajny numer zaczynający się 602-... gdy wtedy już wychodził 604. No i zaczęło się. Co jakiś czas dzwonili do mnie ludzie by zamówić nagrobek :) Po jakimś czasie zadzwonił koleś, który okazał się być właścicielem zakładu kamieniarskiego i wyleciał do mnie z japą skąd mam ten numer itd. że mu skradziono telefon. Okazało się że telefon zgubił/ukradli mu a Era po kilku miesiącach (3-4) wrzuciła ten numer spowrotem do puli i ja go "szczęśliwie" dostałem :)
Jeszcze przez kilka lat do mnie dzwoniono w sprawie nagrobków :)

#674770  autor: horas
 15 lis 2013, 09:41
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

Temat można zamknąć

#674991  autor: ciekawy
 16 lis 2013, 00:49
Micho pisze:Tylko uważaj kolego jaki numer dostaniesz. Ja jakieś 12 lat temu jak zrezygnowałem z Idei poszedłem do Ery. Dostałem fajny numer zaczynający się 602-... gdy wtedy już wychodził 604. No i zaczęło się. Co jakiś czas dzwonili do mnie ludzie by zamówić nagrobek :) Po jakimś czasie zadzwonił koleś, który okazał się być właścicielem zakładu kamieniarskiego i wyleciał do mnie z japą skąd mam ten numer itd. że mu skradziono telefon. Okazało się że telefon zgubił/ukradli mu a Era po kilku miesiącach (3-4) wrzuciła ten numer spowrotem do puli i ja go "szczęśliwie" dostałem :)
Jeszcze przez kilka lat do mnie dzwoniono w sprawie nagrobków :)
też miałem podobną sytuacje tylko że ja nie wybierałem numeru i dostałem obojętnie jaki bo to była oferta netu mobilnego,a numer w takiej ofercie to służy tylko jako identyfikator i jak korzystałem z tego netu mobilnego na smartfonie to czasem miałem telefony do kogoś kto wcześniej miał ten numer i żeby nie trzymać w niepewności dzwoniących mówiłem że niedawno aktywowałem numer i że w ogóle faceta nie znam,
a co do wyboru numeru to zawsze lepiej kupić jakiś nr na alledrogo albo gdzieś w gdzie sprzedają startery i zawsze możesz wybrać numer,a potem go zarejestrować i przejść na abonament,bywa tak że startery mogą mieć lepsze numery niż salon

#675015  autor: Kryniczanin
 16 lis 2013, 08:56
Dwa razy w blueconnect za 6,90pln trafiłem na 602. Na jeden z nr przychodziły sms od nauczycielki jakieś że dziecko nieobecne na lekcjach, zwiało z takich lekcji i tak dalej. Na drugim windykacja czegoś wyła.

#675833  autor: ciekawy
 19 lis 2013, 02:42
tak jest kiedy ludzie nie aktualizują swoich danych czyli też nie podają nowego numeru telefonu kiedy zmieniają ten numer, a potem są nieporozumienia

#675847  autor: jujeahip
 19 lis 2013, 09:05
W salonie można zobaczyć czy mają coś z tego zakresu, co do numerów to już nic mnie nie zdziwi jak na allegro widzę opisy "nie płacić przez payu bo numer konta nieaktualny i pieniądze nie dojdą", także co dopiero z aktualizacjami numerów....