• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#669844  autor: evelina
 23 paź 2013, 15:52
Witam,
Potrzebuję pomocy a raczej rady. Niedługo kończy mi się umowa w t-mobile i chciałabym wynegocjować jak najlepsze warunki. Przejście do innej sieci raczej nie wchodzi w grę ponieważ nie wiem czemu ale w mojej dzielnicy play i plus ma kiepski zasięg (mam służbowy w playu i jestem niezadowolona) więc ewentualnie orange. Dzisiaj konsultant złożył mi ofertę ale przeliczając to tak średnio mi się podoba. Zależy mi na samsungu galaxy note 3 więc pomyślałam, że zamiast kupować w sklepie na raty (rata 125zł przez 2lata) lepiej byłoby płacić wyższy abonament, ale teraz to już sama nie jestem pewna. A więc złożona oferta:
Abonament 189zł
Umowa 2 lata
Połączenia komórkowe bez limitu
Smsy/MMSy bez limitu
Internet 5gb
Dopłata 699zł
I taką dostałam ofertę po ponad 6 latach. Ta dopłata wg mnie jest za wysoka przy takim abonamencie ponieważ po przeliczeniu wychodzi na to iż zapłaciłabym 5235zł przez 2lata. Licząc iż telefon kosztuje 3000zł (choć można już taniej kupić) to za sam abonament przez całą umowę płaciłabym 2235 zł czyli 93zł miesięcznie więc nie ma szału.
Co o tym myślicie? Czy może lepiej wybrać ofertę bez tel ale wtedy to chyba wolałabym orange ponieważ krótsza umowa.

#669853  autor: thonka
 23 paź 2013, 17:01
Wydzieliłem post z tematu o przedłużeniu.

Przy tym abonamencie na przedłużenie dostaniesz może 10-15zł zniżki na abonament i ew. 100-200zł zniżki na telefon.

Jaka alternatywa?
Orange daje 3 miesiące gratis jeżeli przeniesiesz do nich numer (ew. dostaniesz 4ty gdy zrobisz to przez telefon).

Zakładam niżej, że dostajesz 3 miesiące za darmo.
przy przeniesieniu numeru do Orange w SPM159 (nielimitowane + 2,5GB) masz Note3 co prawda za 750zł, ale średni abonament wyniósłby Ciebie ok. 140zł miesięcznie. Wraz z aktywacją łączny koszt abonamentu to dokładnie 4156,9zł.

SPM129 (nielimitowane + 2GB) to ok. 114zł miesięcznie i 1219zł za telefon. Łącznie z aktywacją wychodzi dokładnie 3996,9zł.

Zakładając, że Note kosztuje 3000zł w pierwszym przypadku oferta kosztuje realnie ok. 48,2zł, a w drugim 41,5zł.

Owszem wysoki wkład na wejście, ale dość spore oszczędności.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#670114  autor: Horacy
 24 paź 2013, 14:28
Oferta została udzielona przez SUK? jeśli nie to do nich dzwoń i ich propozycji wysłuchaj, zagroź że przeniesiesz numer itp, ciekawe ile są w stanie opuścić.

#670126  autor: Veed
 24 paź 2013, 15:59
Jeśli podesłanie numeru telefonu nie jest dla Ciebie problemem to poproszę w prywatnej wiadomości lub na maila z podpisu. Sprawdzę co maksymalnie możesz wyciągnąć i wtedy zgłosisz się z "gotowcem" do BOA.