• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #669421  autor: etcik
 21 paź 2013, 20:19
Witam.
Mam nadzieje, że to odpowiednie miejsce gdzie można porównywać oferty operatorów.

Przechodząc do tematu.
Kończy mi sie umowa z play'em. Do dzisiaj nie sądziłem, że kiedykolwiek będe przeglądał oferty innych operatorów. Jednak obecne oferty pleja są maksymalnie niedostosowane do klienta i dziś to do mnie dotarło tak w zasadzie po przeczytaniu wielu tematów/postów/for. I przekalkulowaniu tego co mi potrzeba, a tego co jest zbędne.
Pochodziłem więc po stronie Orange/T-mobile i przygotowałem małe porównanie i tu do Was pytanie czy czegoś nie pominąłem, bo szczerze mówiąc mały szok przeżyłem ;)
Oto oferty:

Orange:
- 200 min do wszystkich
- nielimitowane rozmowy w orange przez 4 m-ce
- nielimitowane smsy w orange
- 500mb neta

Umowa na 12/20/24 m-cy
49,90zł

T-mobile
- 800 min do wszystkich
- nielimitowane rozmowy w T-mobile
- 1gb neta

- Opcjonalnie: nielmitowane rozmowy do wszystkich- 10zł
- opcjonalnie: 100 000 smsów/mmsów - 5zł

Umowa na 24 m-cy
39,90zł

Umowa Orange jest jeszcze taka sobie, ale niech ktoś mi powie gdzie jest haczyk w ofercie T-mobile? Bo porównując do ofert Play.... w zasadzie nie ma czego porównywać. Niebo, a ziemia.
W zasadzie za 45zł mamy komplet, bo z nielimitowanymi smsami/mmsami do wszystkich.
WTF?
Przeoczyłem coś?

Jak pisałem wyżej, nie sądziłem, że kiedykolwiek bede przeglądał oferty innych operatorów przechodząc do pleja 2 lata temu. I to po 7 latach w orange. Jednak obecna sytuacja sprawia, że trzeba sie poważnie zastanowić.

#669422  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 20:25
w T chyba nie ma pakietu nielimitowanych rozmów na stacjonarne,za opcje nielimitowanych rozmów na komórki musisz dopłacić,chyba też nie ma pakietu nielimitowanych sms-ów do wszystkich i chyba jest haczyk że po limicie netu aktywuje się pakiet za dodatkowe 10 zł

#669427  autor: etcik
 21 paź 2013, 20:35
A więc tak:
- niech sie aktywuje i za 500zł pakiet. 1gb w ofercie to dla mnie nawet za duży pakiet, a biorąc pod uwage 2gb w pleju za dodatkowe 20zł to już kompletnie nie ma o czym mówić na tej płaszczyźnie.
- nielimitowane rozmowy na stacjonarne mnie nie interesują, bo jak w miesiącu wykonam z 5 takich telefonów to jest dużo
- nielimitowane rozmowy na inne sieci chyba nie będą potrzebne skoro jest 800min poza T-mobile? Tak mi sie wydaje. Teraz mam 450min poza Pleja i nie wykorzystuje tego. Jedyne na co mi idzie kasa z abonamentu to na SMS/MMS, bo oczywiście nie ma nielimitowanych.
- nielimitowane smsy, (tak w zasadzie pakiet 100 000 SMS/MMS) jest do kupienia za 5zł więc łączna oferta 45zł.

45 zł ? do 70zł w podobnych mniej więcej parametrów pleja? z jedynie przyciągającym wzrok i nic poza tym "Nolimit" ?
Po mału Play zaczyna sobie strzelać we własne kolano czy mi sie wydaje?

#669480  autor: ciekawy
 21 paź 2013, 21:53
wydaje ci się, oferty no limit Play z telefonami od 50 zł są calkiem dobre,jest pakiet nielimitowanych rozmów na stacjonarne,a to co opisaleś to oferta limitowana,która przypomina taryfy Play All Inclusive Max z minutami limitowanymi,pakietem netu,teraz to.wychwalasz bo wprowadził to T-Mobile ? jak chcesz no limit wychodzi minimum 60 zł w ofercie z telefonem,a w Play dokup sobie pakiet no limit na stacjonarne rozmowy za 10 zł i zamiast minut limitowanych masz nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne też za 60 zł tylko no limit, kiedy w T-Mobile masz limit minut,a taryfy All Inclusive Max Play miał 2-3 lata temu,osobiście wolę taryfy Play niż te T-Mobile

#669509  autor: marcin1980
 21 paź 2013, 23:40
Ja bym poczekał gdzieś do połowy listopada gdzie zacznie się wojna operatorów o klienta(święta) być może wtedy coś lepszego wyrwiesz. Sam tak właśnie robię i czekam bo może i warto albo i nie :-) czas pokaże.
Jeśli nie masz ochoty czekać to weż kalkulator i policz czy oby oferta MiniMax na kartę w pley nie będzie najlepsza plus wziasc telefon z wolnego rynku bez brandu operatorskiego na raty.

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#669522  autor: Damian67
 22 paź 2013, 06:51
przy przedłużeniu możesz dostać w play
za 34,99 nielimitowane rozmowy na komórki + do wyboru nielimitowane stacjonarne lub sms/mms do wszystkich + 750mb
drugi pakiet (czyli np sms jak wybierzesz stacjonarne i na odwrót możesz dokupić za 10zl). czyli za 44,99 masz no limit pełny z 750mb
umowa bez telefonu na 12 miesięcy.

#669523  autor: KA
 22 paź 2013, 07:12
"Haczyk" w T-mobile? 24 miesiące bez telefonu - kompletnie nie do przyjęcia!

#669525  autor: kamil1221
 22 paź 2013, 07:42
Jeśli interesuję Ciebie oferta bez telefonu w Orange najlepszą ofertą będzie Tylko Sim MNP. Umowa na 20 mies. W niej 200 minut wymienne na 200 smsów do wszystkich sieci. Do Orange rozmowy i smsy bez limitu. Po abonamencie 19gr za min. Przez 3 mies. abonament za 0zł + 32min. co mies. do wszystkich sieci.

Jeśli masz Internet na siebie w TP możesz liczyć na 15zł rabatu w Orange Open.

Co do Internetu - bezpieczny pakiet - maksymalnie 20zł za 1GB.

#669527  autor: etcik
 22 paź 2013, 07:54
ciekawy pisze:wydaje ci się, oferty no limit Play z telefonami od 50 zł są calkiem dobre,jest pakiet nielimitowanych rozmów na stacjonarne,a to co opisaleś to oferta limitowana,która przypomina taryfy Play All Inclusive Max z minutami limitowanymi,pakietem netu,teraz to.wychwalasz bo wprowadził to T-Mobile ? jak chcesz no limit wychodzi minimum 60 zł w ofercie z telefonem,a w Play dokup sobie pakiet no limit na stacjonarne rozmowy za 10 zł i zamiast minut limitowanych masz nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne też za 60 zł tylko no limit, kiedy w T-Mobile masz limit minut,a taryfy All Inclusive Max Play miał 2-3 lata temu,osobiście wolę taryfy Play niż te T-Mobile
Skoro miał to najwidoczniej zrobił błąd wg mnie przestając mieć. Nielimitowane na stacjonarne są mi kompletnie zbędne, a mając nielimitowane na Play (po to porzuciłem m.in. orange po 7 latach) nie potrzebuje nielimitowanych na inne sieci. Natomiast przydały by mi sie nielimitowane smsy oraz internet i jestem szczęśliwy. Póki co mam nielimitowane smsy za 10zł to były miesiące gdzie faktury miałem po 80zł. Więc bez przesady.
marcin1980 pisze:Ja bym poczekał gdzieś do połowy listopada gdzie zacznie się wojna operatorów o klienta(święta) być może wtedy coś lepszego wyrwiesz. Sam tak właśnie robię i czekam bo może i warto albo i nie :-) czas pokaże.
Chyba tak zrobie. Aczkolwiek jak sie nic nie zmieni to trzeba będzie podjąć radykalne kroki.
KA pisze:"Haczyk" w T-mobile? 24 miesiące bez telefonu - kompletnie nie do przyjęcia!
Telefon i tak zamierzam kupić inny niż oferują więc krzywda mi sie nie dzieje.
Damian67 pisze:przy przedłużeniu możesz dostać w play
za 34,99 nielimitowane rozmowy na komórki + do wyboru nielimitowane stacjonarne lub sms/mms do wszystkich + 750mb
drugi pakiet (czyli np sms jak wybierzesz stacjonarne i na odwrót możesz dokupić za 10zl). czyli za 44,99 masz no limit pełny z 750mb
umowa bez telefonu na 12 miesięcy.
Gdzie jest ta oferta?
Taką oferte jestem w stanie zaakceptować, bo jest to czego potrzebuje:
- nielimitowane rozmowy (do pleja najważniejsze)
- nielimitowane sms
- pakiet 750mb a nie zbędne mi 2gb
I do tego wszystko nie w kosmicznej cenie. Za takie coś +/- 50zł jak najbardziej.
I przede wszystkim w sieci Play. W której chciałem zostać...

#669528  autor: lord.nitos
 22 paź 2013, 07:58
Z tym, że nielimitowane stacjonarne jak i nielimitowane sms/mms do wszystkich w Play są to usługi bezpłatne przez pierwszy bodajże miesiąc lub trzy, później jest to opłata 7 lub 10zł / mc

[center]
Jeżeli Ci pomogłem to możesz się odwdzięczyć klikając

Obrazek
[/center]

#669532  autor: Damian67
 22 paź 2013, 08:49
etcik pisze: Gdzie jest ta oferta?
Taką oferte jestem w stanie zaakceptować, bo jest to czego potrzebuje:
- nielimitowane rozmowy (do pleja najważniejsze)
- nielimitowane sms
- pakiet 750mb a nie zbędne mi 2gb
I do tego wszystko nie w kosmicznej cenie. Za takie coś +/- 50zł jak najbardziej.
I przede wszystkim w sieci Play. W której chciałem zostać...
wyślij wypowiedzenie, albo dzwoń na infolinie i 5 razy im powiedz, że wysyłasz rezygnację mimo ich informacji, że takiej oferty nie ma ;) i się znajdzie.
w podwieszonym temacie o przedłużeniu umowy masz więcej info i regulamin.
jeśli stacjonarnych nie potrzebujesz to za 34,99zł masz no limit na komórki + sms/mms + 750mb na 12 miesięcy.

#669638  autor: etcik
 22 paź 2013, 18:28
Damian67 pisze:jeśli stacjonarnych nie potrzebujesz to za 34,99zł masz no limit na komórki + sms/mms + 750mb na 12 miesięcy.
I taka oferta by mnie satysfakcjonowała. Byłbym w stanie nawet dołożyć do niej te pare zł.
Chodzi o indywidualne preferencje, a nie 2gb pakiet i wszystko nawrzucane za 70zł.