Witam.
Mam nadzieje, że to odpowiednie miejsce gdzie można porównywać oferty operatorów.
Przechodząc do tematu.
Kończy mi sie umowa z play'em. Do dzisiaj nie sądziłem, że kiedykolwiek będe przeglądał oferty innych operatorów. Jednak obecne oferty pleja są maksymalnie niedostosowane do klienta i dziś to do mnie dotarło tak w zasadzie po przeczytaniu wielu tematów/postów/for. I przekalkulowaniu tego co mi potrzeba, a tego co jest zbędne.
Pochodziłem więc po stronie Orange/T-mobile i przygotowałem małe porównanie i tu do Was pytanie czy czegoś nie pominąłem, bo szczerze mówiąc mały szok przeżyłem

Oto oferty:
Orange:
- 200 min do wszystkich
- nielimitowane rozmowy w orange przez 4 m-ce
- nielimitowane smsy w orange
- 500mb neta
Umowa na 12/20/24 m-cy
49,90zł
T-mobile
- 800 min do wszystkich
- nielimitowane rozmowy w T-mobile
- 1gb neta
- Opcjonalnie: nielmitowane rozmowy do wszystkich- 10zł
- opcjonalnie: 100 000 smsów/mmsów - 5zł
Umowa na 24 m-cy
39,90zł
Umowa Orange jest jeszcze taka sobie, ale niech ktoś mi powie gdzie jest haczyk w ofercie T-mobile? Bo porównując do ofert Play.... w zasadzie nie ma czego porównywać. Niebo, a ziemia.
W zasadzie za 45zł mamy komplet, bo z nielimitowanymi smsami/mmsami do wszystkich.
WTF?
Przeoczyłem coś?
Jak pisałem wyżej, nie sądziłem, że kiedykolwiek bede przeglądał oferty innych operatorów przechodząc do pleja 2 lata temu. I to po 7 latach w orange. Jednak obecna sytuacja sprawia, że trzeba sie poważnie zastanowić.