• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #668265  autor: rollon
 16 paź 2013, 16:23
Witajcie, mam taki oto dylemat.

Mam umowę z t-mobile do lutego przyszłego roku. Zepsuł się mi telefon, chciałem otrzymać szybko nowy ale t-mobile odmówiło, postanowiłem przenieś numer do play i otrzymałem od nich telefon. Numer zostanie przeniesiony po koncu umowy z t-mobile.

W miedzyczasie t-mobile przygotowało dla mnie nową ciekawą ofertę i teraz żałuje że nie poczekałem.

Ale mam takie oto pytanie, gdy podpisywałem umowę z play to podawałem swoje dane, po czym dostałem, informacje od play że dane z umowy są niezgodne z danymi w t-mobile, okazało się że moja umowa jest w t-mobile jest podpisana na firmę mojego ojca, więc ja jako użytkownik nie mogłem przenieś numeru.

Czy ta umowa o przeniesienie jest obowiązująca?
Czy mogę teraz oddać telefon do play i pozostać w t-mobile bez żadnych konsekwencji?

Pozdrawiam.

#668269  autor: Kryniczanin
 16 paź 2013, 16:42
Sytuacja jest ciekawa obstawiam że przyjdzie Ci do zapłaty zwrot ulgi z Play. Masz na umowie. Telefonu nie zwrócisz chyba że brałeś przez neta i nie minęło 10 dni.

#668274  autor: bora1410
 16 paź 2013, 16:52
Nie słyszałem nigdy by komuś przeszło zamówienie przejścia z numerem zawierające błędne dane osobowe. Najczęściej gdy różni się jakiś mały detal typu brak drugiego imienia, czy miasto dwuczłonowe podano jako jednoczłonowe to przychodzi negatywna odpowiedź. A tu niby inne osoby na papierach, status prawny i przychodzi przeniesienie numeru. Dziwne troche.

#668275  autor: usiu128
 16 paź 2013, 16:52
Umowa w Play została podpisana więc nie możesz z niej zrezygnować. Dostałeś jedynie informację o tym, że wniosek o przeniesienie numeru nie został zaakceptowany (ze względu na błędne dane) - a to nie jest podstawą do rozwiązania umowy.
W takim wypadku jak ten - numer nadal zostanie w T-Mobile, a Ty w Play będziesz płacił nadal abonament i działał na numerze tymczasowym, który został przez Play nadany.
Możesz również zmienić dane w T-Mobile i złożyć ponowny wniosek o przeniesienie numeru (już ze zgodnymi danymi) i wtedy numer zostanie przeniesiony i przypisany do umowy którą podpisałeś.
Możesz również przedłużyć umowę w T ale wtedy będziesz płacił 2 abonamenty :mrgreen: