• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #662812  autor: zagielek
 19 wrz 2013, 14:01
Witam,
13 grudnia kończy się obecna umowa z T-mobile, którą będę chciał przedłużyć na warunkach SUK. Dodatkowo chcę zrobić cesję tej umowy.

Dzisiaj w salonie dowiedziałem się, że po zrobieniu cesji wystarczy jeden dzień i można przedłużyć umowę, jednak wcześniej czytałem na tym forum, że nie można wybierać nowej oferty przez 3 miesiące po cesji. Prosiłbym o wyjaśnienie tej kwestii.

Dostałem również informację, że gdybym zrobił cesję przed zawarciem aneksu to spłata rat za telefon byłaby dokonywana przez cedenta, a cesjonariusz obciążony byłby jedynie kwotą abonamentu. Czy tak to dokładnie wygląda?

Jaka jest opłata za cesję? Jeżeli jest czy da się jej uniknąć?

A może najlepszą opcją będzie wynegocjować warunki z SUK prosząc o zapisanie ich na moim koncie, a następnie wszystkie dokumenty (aneks, cesję) podpisać w salonie?

#662821  autor: usiu128
 19 wrz 2013, 14:21
generalnie nie powinno być problemu ze zrobieniem aneksu kilka dni po cesji. w SUK wpiszą Ci ofertę na przedłużenie umowy i zrealizują :)

Jeśli zrobisz cesję po aneksie to raty będzie płacił stary właściciel telefonu, a abonament (obniżony) osoba na którą nr przepiszesz. Taka sytuacja będzie do chwili, aż raty się nie skończą.
Dzwoń do BOK i negocjuj cesję za 1zł. W 90% zgadzają się na to.