Witam
Mam problem z telefonem (LG L9), który zakupiłem wraz z abonamentem w marcu br. Od momentu zakupu telefon 4 razy był w serwisie. Po czwartym razie otzymałem ekspertyzę, iż serwis nie jest w stanie go naprawić. Ekspertyza ta upoważniła mnie również do wymiany zepsutego na nowe urządzenie. Niestety operator (T) nie posiada już LG L9 na stanie i oferuje mi 3 zamienniki do wyboru: Samsung Galaxy SIII mini, Sony Xperia L, Nokia Lumia 820. Nie ukrywam, że proponowane słuchawki nie satysfakcjonują mnie.
Proszę o pomoc, czy mam jakieś inne wyjście, tzn. czy mogę np. zażądać inny model telefonu? Przyzwyczaiłem się do ekranu 4,7" i do Androida, więc propozycje mijają się z moimi przyzwyczajeniami i wymaganiami.
Po drugie, do podpisania umowy z T skłoniła mnie dostępność i cena telefonu (który obecnie jest niesprawny), tak więc, czy w związku z tym mogę wycofać się z umowy? Decydując się na T sam wybrałem model telefonu, a teraz jest mi on narzucany.
Po trzecie, płacę ubezpieczenie za telefon (dodatkowa usługa), czy to świadczenie daje mi jakieś dodatkowe możliwości?
Po czwarte, czy jeśli ewentualnie zdecyduję sie na jedną z propozycji, to czy będę mógł zrezygnować z ubezpieczenia telefonu? W końcu zdecydowałem się ubezpieczenie konkretnego urządzenia...
Bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, 00:05 przez sybi, łącznie zmieniany 1 raz.