• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #655209  autor: JejoX
 15 sie 2013, 20:51
Pytanie za 1000pkt

.... jesli ja jestem wlascicielem numeru xxx-xxx-xxx na osobę prywatną w PLAY a ojciec ma firmę to czy moge przeniesc moj prywatny numer w PLAY na jego firme a potem przejsc z tym numerem na abonament firmowy w orange?

Jak to zrobic?

1.Przeniesc abonament w play na osobe fizyczna(moj ojciec) a potem na firmę w orange?Tak sie da?

Czy

2.Przeniesc abonament na firme w play a potem na firme w orange?Ale czy z tą cesja nie wiaze sie podpisanie nowego abonamentu w PLAY itp?

Jak to zrobić i ile by to trwało?Chce skorzystać z oferty orange dla firm bo widze ze maja zdecydowanie lepsze oferty niz dla osób fizycznych.

#655229  autor: okti51
 15 sie 2013, 21:52
Najpierw robisz w playu cesję z osoby prywatnej na firmę, a potem normalnie przenosisz numer. Tutaj masz wszystko opisane: http://www.play.pl/pomoc/abonament/konto/zmiana-danych/

Tak jeszcze od siebie dodam, że ostatnio porównywałem oferty Orange dla osoby prywatnej, jak i na firmę i co prawda oferta minutowa jest lepsza, ale za to telefony są droższe. Sprawdzałem tylko kilka modeli, więc mogę się mylić. Dla pewności jeszcze sam sprawdź.

#655282  autor: zielony71
 16 sie 2013, 05:39
Wlasnie, sprawdz czy sie nie pomyliles, bo ja tez kombinuje tylko, ze w druga strone tzn jak wziac oferte indywidualna na firme;-) Albo najlepiej napisz jaka to oferta jest taka korzystna to Cie wyprowadzimy z bledu:-)

#657092  autor: Orange Ekspert
 24 sie 2013, 06:41
Witam i potwierdzam informacje od okti51. Najpierw przepisujesz swój numer na firmę w Play, a następnie realizujesz przeniesienie numeru do naszej sieci już na abonament firmowy.

Pozdrawiam,
Sylwia
Orange Ekspert