• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#5161  autor: Dreed
 06 maja 2005, 22:22
abonament mam za 25zl ale rachunki srednio przychodza okolo 50zl

bylem sie dowiedziec i tak

chca mi wcisnac c100 za 199zl :| ( 2 lata ) :|
to odrazu zrezygnowalem z tego

no to zapytalem sie o siemensa cx65 to zakrzyczlaa 399zł :|tez odmowilem
i zapytalem o cos tanszego wiec powiedziala ze motorola e389 :)
i chyba ten telefon wezme

www.Ngage.pl

#5175  autor: BOBSTER
 06 maja 2005, 23:40
też bym wziol motke :)

#5183  autor: art
 07 maja 2005, 09:07
xlord pisze:Zadzwon do BOKu i popros o oferte. A potem i tak negocjuj lepsze warunki. Pamietaj, ze to co podaja Ci na tacy nie musi byc daniem glownym.
To co podaja na tacy za pierwszym razem chyba nigdy nie jest daniem glownym... ja dzwonilem 3 razy i za kazdym razem dokladali cos wiecej az wkoncu oisiagnelismy maksymalna ilosc dodatkowych uslug jakie mogli mi zaoerowac (wtedy bylo to 3 uslugi)...

wydaje mi sie ze oferta propozycja w idei dla kazdego przecietnego klienta niczym sie nie rozni (to jedynie taka sciema ze kazda oferta jest indywidualnie przygotowywana dla danego klienta)... a zadaniem pracownikow BOK jest zaoferowanie jak najmniejszej ilosci tych dodatkow:D ... no przynajmniej takie wniosi ja wyciągnąlem... dlatego warto sie zorientowac ile tak naprawde pracownik BOKU moze dac ci tych uslug i dzwonic do nich az dadzą ci je wszystkie :D

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#5184  autor: art
 07 maja 2005, 09:27
xlord pisze:
max000 pisze:Doradzałem mamie żeby nie przedłużała umowy tylko nową zawarła...
Ale mamie zależało na numerze...
Piekny przyklad jak Idea traktuje starych klientow :roll:

Powiem ci zeby bylo smieszniej jak mnie potraktowali... mam 3 aktywacje w ich sieci, rachunki powiedzmy srednio 60 zlotych na kazdy elefon, w momecie podpisywania aneksu bylem ich klientem juz okolo 4 lata... :D i teraz tak zdecydowalem ze nie bede brał nowego telefonu tylko ze podpisze aneks na rok i wezme jakies uslugi darmowe... wiec zadzwonilem zeby dowiedziec sie jaka oferte dla mnie przygotowali (za polaczenie z BOK odpowiedzialnym za oferte PROPOZYCJA skasowali mnie na 1 zloty - co juz jets moim zdaniem bardzo zabawne - bo zeby oni utrzymali mnie jako swojego klienta po pierwsze ja musze do nich sam zadzwonic, po drugie musze za to zaplacic :D, po 3 oczywiscie musialem dzwonic ze 4 razy zanim sie dogadalem z nimi :D)

no wiec zadzwonilem... za pierwszym razem zaoferowali mi Nieskonczoy kapital minut na caly rok gratis (czyli 2.55 zł miesiecznie w prezencie)... i wiecej dac nie chcieli (tylko jedna usluga gratis do wyboru)... w salonie mam znajomego wiec zapytalem go ile tak naprawde moge z nich wyciagnac... poinformowal mnie ze w oim przypadku 3 rozne uslugi ... czyli o 2 usugi wiecej niz zaproponowano mi w rozmowe telefonicznej... no to zadzwonilem kolejny raz... oczywiscie wiedzieli ze juz sie kontaktowalem z nimi wczesniej i pewnie dotarlo do nich ze tzreba dac mi wiecej... no i zaoferowali jeszce naliczanie sekundowe... nooo to juz bylo cos bo to wtedy kosztowalo 12 zlotych miesiecznie...

tak wiec trzeba walczyc zeby nie dostac za mało:D

no i na koncu tak czy siak poszedlem do salonu do kolegi ktory mial mi dac te 3 rozne mozliwe uslugi... z tym ze ja chcialem wziac taryfe mega 150 i wyobrazcie sobie ze zmiana na ta taryfe zostala potraktowana jako 1 z tych usług gratisowych:D... no ale olac bo mialem to co chcialem juz czyli mega150 + nieskonczony kapital minut + naliczanie sekundowe no i umowa na 12 miesiecy...

a 2 tygodnie pozniej oferowali naliczanie sekundowe juz w standardzie :D
czyli reasumujac strasnzie lipnie na tym wyszedlem :D ale coz takie zycie:D...

Pozdrawiam i zycze powodzenia w negocjacjach z ideą :D
wydus z nich ile sie da :D

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#5264  autor: xlord
 08 maja 2005, 17:08
Nie. Oni po prostu dostosowywali oferte indywidualnie... w zaleznosci od indywidualnego podejscia konsultanta i go smieszniejsze od jego humoru. :-)

Pozdrawiam

#5903  autor: koralowiec1
 24 maja 2005, 18:26
Hehehehe..... A ja też wytargowałem od nich naliczanie sekundowe na 18 miesięcy w MEGA150. No i się "lekko" zdenerwowałem jak w niecały miesiąc później dawali to za darmo ;)

A tak przy okazji..... Najlepiej iść do salonu i patrzeć im w monitor jak układają dla Ciebie ofertę. Wtedy za dużo Cię nie zabujają.

#6403  autor: flus
 31 maja 2005, 12:13
u mnie nie bylo tak zle z przedluzaniem umowy. Telefonu nie bralem wiec tylko uslugi i z MEGI 150+sekundowe+50 SMSow otrzymalem Jedna Idee z rachunkiem 25 PLN a do tego gratisowo 50 PLN (125 minut) do Ideii i na stacjonarne i 20 PLN(200 smsow) na SMSy. i to wszystko na rok. :P

#6419  autor: Dragon
 31 maja 2005, 16:08
ja nawet o przedluzeniu umowy nie myslalem, dali mi cene telefonu wyzsza niz w pormocji i jeszcze chcieli zabrac przywileje (np 20 darmowych sms-ow dodawanych do kazdego okresu)