xlord pisze:max000 pisze:Doradzałem mamie żeby nie przedłużała umowy tylko nową zawarła...
Ale mamie zależało na numerze...
Piekny przyklad jak Idea traktuje starych klientow

Powiem ci zeby bylo smieszniej jak mnie potraktowali... mam 3 aktywacje w ich sieci, rachunki powiedzmy srednio 60 zlotych na kazdy elefon, w momecie podpisywania aneksu bylem ich klientem juz okolo 4 lata...

i teraz tak zdecydowalem ze nie bede brał nowego telefonu tylko ze podpisze aneks na rok i wezme jakies uslugi darmowe... wiec zadzwonilem zeby dowiedziec sie jaka oferte dla mnie przygotowali (za polaczenie z BOK odpowiedzialnym za oferte PROPOZYCJA skasowali mnie na 1 zloty - co juz jets moim zdaniem bardzo zabawne - bo zeby oni utrzymali mnie jako swojego klienta po pierwsze ja musze do nich sam zadzwonic, po drugie musze za to zaplacic

, po 3 oczywiscie musialem dzwonic ze 4 razy zanim sie dogadalem z nimi

)
no wiec zadzwonilem... za pierwszym razem zaoferowali mi Nieskonczoy kapital minut na caly rok gratis (czyli 2.55 zł miesiecznie w prezencie)... i wiecej dac nie chcieli (tylko jedna usluga gratis do wyboru)... w salonie mam znajomego wiec zapytalem go ile tak naprawde moge z nich wyciagnac... poinformowal mnie ze w oim przypadku 3 rozne uslugi ... czyli o 2 usugi wiecej niz zaproponowano mi w rozmowe telefonicznej... no to zadzwonilem kolejny raz... oczywiscie wiedzieli ze juz sie kontaktowalem z nimi wczesniej i pewnie dotarlo do nich ze tzreba dac mi wiecej... no i zaoferowali jeszce naliczanie sekundowe... nooo to juz bylo cos bo to wtedy kosztowalo 12 zlotych miesiecznie...
tak wiec trzeba walczyc zeby nie dostac za mało:D
no i na koncu tak czy siak poszedlem do salonu do kolegi ktory mial mi dac te 3 rozne mozliwe uslugi... z tym ze ja chcialem wziac taryfe mega 150 i wyobrazcie sobie ze zmiana na ta taryfe zostala potraktowana jako 1 z tych usług gratisowych:D... no ale olac bo mialem to co chcialem juz czyli mega150 + nieskonczony kapital minut + naliczanie sekundowe no i umowa na 12 miesiecy...
a 2 tygodnie pozniej oferowali naliczanie sekundowe juz w standardzie

czyli reasumujac strasnzie lipnie na tym wyszedlem

ale coz takie zycie:D...
Pozdrawiam i zycze powodzenia w negocjacjach z ideą

wydus z nich ile sie da