• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#43230  autor: jaca691
 09 sty 2006, 21:36
jaca87 pisze:A umnie coraz lepiej cenny idą pomalutku w dół czekajmy do 15 :) A będzie dobrze
a jaki masz plan taryfowy?? a z tym 15 no to zobaczymy ja mysle ze sie spoznia i dopiero pod koniec miesiaca cos bedzie

#43318  autor: k3333
 10 sty 2006, 12:25
Ja mam teraz Twój Plan za 75 zł a przed tem miałem Mega 150. Kończy mi się umowa i jestem bardzo ciekaw co mi zaproponują (średnia rachunków 133zł z dwóch lat). Myślę nad dobrym nowym telefonem i dwa lata a jak nie to 1 rok bez telefonu (tu liczę na darmowe Wieczory i Weekendy za 60 zł normalnie).
Oczywiście niższe abo ale max. 50 zł miesięcznie.
Miał ktoś podobną sytuację??

#43758  autor: gemelli
 11 sty 2006, 18:16
od wczoraj mam nową NOKIA 6230i. gotówką zapłaciłem 99,00 zł i około 4000 pkt profit. kwota zobowiązania to 75 plz, wsieci od 6 lat. długo targowałem, w salonie byłem dwa razy i trzy rozmowy *400. ciężko było ale się udało. kurier zapukał i...
Obrazek

#43938  autor: Marcin
 12 sty 2006, 10:24
Ale wy sie podniecacie tymi telefonami.Telefonik sronik,a tu chodzi o to ,żeby polączenia byly tańsze!

Ps. A tak na maginesie to nie sądze ,żebys zrobil dobry interes z tą nokia 6230i za taka cenę

#44102  autor: D@rio
 12 sty 2006, 20:44
Marcin pisze:Ale wy sie podniecacie tymi telefonami.Telefonik sronik,a tu chodzi o to ,żeby polączenia byly tańsze!

Ps. A tak na maginesie to nie sądze ,żebys zrobil dobry interes z tą nokia 6230i za taka cenę
Tez tak sadze. Jesli dostal sam telefon i nic pozatym to jest to oferta...ani dobra, ani zla. Mam mieszane uczucia poprostu. Bo mogles dostac lepiej ale i gorzej. Wziales to po srodku :)

#45559  autor: michail
 17 sty 2006, 10:02
... jak sądzicie - co mogą mi zaprononować (umowa kończy się w marcu) :

1) w IDEI\ORANGE od 3 lat
2) średnie rachunki z ostatniego roku to około 85 pln brutto miesięcznie
3) obecnie mam Twój Plan z kwotą zobowiązania 65 pln brutto (25 wszyscy na wszystko + 25 orange i stacjonarne + 15 jeden darmowy numer)
4) do tej pory nie wymieniałem fona - cały czas mam pierwszy telefon sprzed 3 lat

Proszę znawców tematu o opinie :)

#45582  autor: Btk_Tomas
 17 sty 2006, 12:31
Przed chwilą rozmawiałem z panią z "propozycji", przy kwocie deklarowanej 50 w jednej Idei z rachunkiem zaproponowała mi:
1. Pakiet za 20 zł - 50 minut do Orange i na stacjonarne.
2. 100 sms do Orange.
3. Darmowe rozmowy z jednym numerem w Orange przez 3 miesiące.
Zaznaczam że najwiecej połaczeń wykonuje do Orange, umowa na 12 miesiecy.

Co sadzicie o tej ofercie???
Brac czy poczekać???

[ Dodano: 2006-01-17 17:01 ]
Po ponownej rozmowie z programem propozycja (tym razem był to pan) przedstawiono mi ofertę:
25 zł WiW+10 zł OiS + 15 zł darmowy numer czyli 50 zł
Do tego jeżeli podpiszę umowę z taką opcją na 12 mies. :
1. otrzymam 50% więcej kwoty deklarowanej czyli + 25zł
2. otrzymam 15 zł za ofertę bez telefonu (Twó-E plan)
3. 70% zniżki na darmowy numer przez cały okres trwania umowy.

Podsumowanie:
125 min. Orange/stacjonarne + 33 min. do wszystkich + darmowy numer.
To wszysstko za 40 zł. :-D
Co sądzicie???
 #61142  autor: konsultant
 15 mar 2006, 23:24
do wziecia udzialu w dyskusji zainspirowaly mnie wypowiedzi niektorych osob, ale mniejsza o to.. ;) jako ze jestem konsultantem w BOK-u chcailbym wyjasnic pare kwesti, pojawiajacych sie w tym watku, jesli chodzi o propozycje: niektorzy naprawde nie wiem skad maja takie oczekiwania: NIO15 i cena wyjsciowa tel (jakby nie patrzec z wyzszej polki) to 1zl!!! jesli chodzi o ceny tel to: przy JI jak i przy TP pod uwage jest brana wysokosc abonamentu! od ogolnej wysokosci sredniej faktur moze zalezec np rabat na tel max 200zl (chociaz zdazaja sie wyjatki) jak i dodatkowe uslugi (minuty, smsy itp) hmm chyba to tyle, jak cos sobie przypomne to jeszcze napisze ewentualnie postaram sie odpowiedziec na kazde pyt :) p.s. co do Orange - premier, wszystkie te profity ktore ktos wymienil (np osobisty konsultant) naleza sie jak najbardziej, ale musi byc 1 warunek abonament min 200zl nalezy wybrac przy podpisywaniu umowy tzn jak ktos ma np TP100 i pozniej sobie zwiekszy abonament na 200zl to niestety nie bedzie mial wszytskich przywilejow :(
pozdrawiam :)

#61144  autor: Jedi
 15 mar 2006, 23:57
To może podpowiesz nam jakich argumentów najlepiej używać żeby dostać jak najwięcej? I czy ma znaczenie jeśli chce pozostawić w miksie lub przejść do zwykłego rachunku?
 #61147  autor: D@rio
 16 mar 2006, 01:57
konsultant pisze:do wziecia udzialu w dyskusji zainspirowaly mnie wypowiedzi niektorych osob, ale mniejsza o to.. ;) jako ze jestem konsultantem w BOK-u chcailbym wyjasnic pare kwesti, pojawiajacych sie w tym watku, jesli chodzi o propozycje: niektorzy naprawde nie wiem skad maja takie oczekiwania: NIO15 i cena wyjsciowa tel (jakby nie patrzec z wyzszej polki) to 1zl!!! jesli chodzi o ceny tel to: przy JI jak i przy TP pod uwage jest brana wysokosc abonamentu! od ogolnej wysokosci sredniej faktur moze zalezec np rabat na tel max 200zl (chociaz zdazaja sie wyjatki) jak i dodatkowe uslugi (minuty, smsy itp) hmm chyba to tyle, jak cos sobie przypomne to jeszcze napisze ewentualnie postaram sie odpowiedziec na kazde pyt :) p.s. co do Orange - premier, wszystkie te profity ktore ktos wymienil (np osobisty konsultant) naleza sie jak najbardziej, ale musi byc 1 warunek abonament min 200zl nalezy wybrac przy podpisywaniu umowy tzn jak ktos ma np TP100 i pozniej sobie zwiekszy abonament na 200zl to niestety nie bedzie mial wszytskich przywilejow :(
A jakich przywilejów nie będzie miał jeśłi później sobie zwiększy kwotę deklarowaną na 200 PLN?
 #61363  autor: konsultant
 17 mar 2006, 01:40
D@rio pisze:
konsultant pisze:do wziecia udzialu w dyskusji zainspirowaly mnie wypowiedzi niektorych osob, ale mniejsza o to.. ;) jako ze jestem konsultantem w BOK-u chcailbym wyjasnic pare kwesti, pojawiajacych sie w tym watku, jesli chodzi o propozycje: niektorzy naprawde nie wiem skad maja takie oczekiwania: NIO15 i cena wyjsciowa tel (jakby nie patrzec z wyzszej polki) to 1zl!!! jesli chodzi o ceny tel to: przy JI jak i przy TP pod uwage jest brana wysokosc abonamentu! od ogolnej wysokosci sredniej faktur moze zalezec np rabat na tel max 200zl (chociaz zdazaja sie wyjatki) jak i dodatkowe uslugi (minuty, smsy itp) hmm chyba to tyle, jak cos sobie przypomne to jeszcze napisze ewentualnie postaram sie odpowiedziec na kazde pyt :) p.s. co do Orange - premier, wszystkie te profity ktore ktos wymienil (np osobisty konsultant) naleza sie jak najbardziej, ale musi byc 1 warunek abonament min 200zl nalezy wybrac przy podpisywaniu umowy tzn jak ktos ma np TP100 i pozniej sobie zwiekszy abonament na 200zl to niestety nie bedzie mial wszytskich przywilejow :(
A jakich przywilejów nie będzie miał jeśłi później sobie zwiększy kwotę deklarowaną na 200 PLN?
postaram sie sprawdzic jutro w pracy jak nie zapomne... :) i odpowiedziec na to pyt

jesli chodzi o argumenty... powiem w ten sposob.. jesli rozmawiacie z kims w BOK-u nie rzucajcie miesem i nie narzekajcie jak to jest kijowo, z wlasnego doswiadczenia wiem ze to odrazu nastraja do klienta -anty (podswiadomie), mowcie jasno i rzeczowo czego oczekujecie, czy dodatkowych smsow, minut czy tez tanszego tel, w wiekszosci przypadkow jestesmy ograniczeni "z gory" co mozemy klientowi zaproponowac, w 90% przypadkow zaczynamy od nizszej polki by pozniej przejsc na wyzszy poziom, ale tez nie miejcie wygorowanych oczekiwan: JImix25 i N6230i za max 99zl itp jestem rowniez po to aby utrzymac klienta ale zadowolonwgo!!! to jest naszym glownym celem... i jeszcze jedno... moze tego nie powinienem powtarzac.: nigdzie nie jest napisane ze mamy byc najtansza siecia.. orange niesie rowniez z soba troche inne przeslanie niz tylko siec kom, ale zeby to wypracowac potrzeba duzo czasu... czy sie uda? nie wiem, mam nadzieje ze tak :) a tymczasem dobrej nocy zycze:)

#61480  autor: jaca87
 17 mar 2006, 19:06
Na co mam szanse będąc abonentem orange taryfa mix 40 dla firm ? Umowa skonczyla mi sie w Grudniu proponują mi to co nowym czy jest szansa obnizenia ceny telefonu ?

#61520  autor: arnie
 17 mar 2006, 20:46
Konsultant- spójrz na sąsiedni temat "Propozycja Orange" i zaproponuj mi jakąś sensowną ofertę- uwzględnij oczywiście te nową ofertę, co ma wejść od 23...

#61521  autor: marqez
 17 mar 2006, 20:47
co za oferta nowa ma wejsc??:>

#61611  autor: pumba
 18 mar 2006, 12:03
konsultant a mam takie pytanko, bo mi osobiście nie zależy na telefonach a na usługach i w związku z tym czy przy przedłużaniu umowy zawartej na 12 miesięcy bez telefonu jeśli zażyczyłbym sobie zniżke na Wybrane numery (opcja 5 numerów za 40zł) to jest szansa że taką uzyskam? Jeśli tak to na jaką zniżkę mogę liczyć?

#61819  autor: konsultant
 19 mar 2006, 01:02
pumba pisze:konsultant a mam takie pytanko, bo mi osobiście nie zależy na telefonach a na usługach i w związku z tym czy przy przedłużaniu umowy zawartej na 12 miesięcy bez telefonu jeśli zażyczyłbym sobie zniżke na Wybrane numery (opcja 5 numerów za 40zł) to jest szansa że taką uzyskam? Jeśli tak to na jaką zniżkę mogę liczyć?
szansa jest i to duza ;) zazwyczaj sa dwie opcje: 100% rabat na 5WN przez 3mce lub 70% rabat ale na 9mcy i sadze ze jeszcze byc moze cos by sie znalazlo :)