• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #605264  autor: adeekey
 02 sty 2013, 18:26
Witam,

Aktualnie posiadam abonament w Play i z pewnych powodów postanowiłem przenieść numer do Orange. Już od miesiąca na bieżąco obserwuje oferty. Niestety w listopadzie kiedy jeszcze miałem pewien czas umowy w play to jedną straciłem, a konkretnie wielka akcja z HTC gdzie ceny wtedy były na prawdę zaskakujące. Zastanawiam się nad abonamentem Smart Plan Halo za 39,99 lub Smart Plan Multi za 49,99 i chwilowo telefony, które są oferowane niezbyt mnie zadowalają (rozumiem, że za takie pieniądze nie można mieć wysokich wymagań). Myślałbym o większym, lecz zwyczajnie nie przegadam tych minut, które są oferowane w większych abonamentach. I tutaj pojawia się moje pytanie czy można spodziewać się w najbliższym czasie jakiś promocji lub ofert lepszych niż obecnie? Wolę zapytać niż zakupić dziś, a potem żałować, że nie poczekałem tych kilku dni... A różnie to bywa z promocjami czy wyprzedażami...

I drugie pytanie. Jak wiemy Orange prowadzi sprzedaż telefonów "Odnowionych". Tutaj pojawia się proste pytanie - warto? Czy ktoś zakupił taki telefon i jest w chwili obecnej zadowolony? Z góry dziękuje za zainteresowanie.

Pozdrawiam.

#605277  autor: krzysztof.ka
 02 sty 2013, 19:30
Odnośnie ofert planowanych nie odpowiem i na temat telefonów odnowionych też nie, bo z czymś takim też niedawno się potkałem przeglądając ofertę Orange. Sądzę, że to mogą być jakieś telefony ze zwrotów, albo rozwiązywanych umów. Ale dokładnie nie wiem.

Co do przeniesienia numeru, to podpowiem. Jeżeli w Play masz abonament, to najkorzystniej będzie przenieść numer i zamówić telefon przez kanał sprzedaży telefonicznej. Numer 501 400 400 albo 510 400 400. Nie pamiętam dokładnie :)
Niedawno mój znajomy tak przenosił numer z T-mobile.
Korzystał z 6 miesięcznego rabatu na abonament.
Ja niestety przenosiłem niedawno numer z Plusa na Kartę, więc mi przysługiwał tylko 3 miesięczny rabat i to w salonie.

Dyskusja w tym wątku:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=63567

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

#605375  autor: orson_dzi
 03 sty 2013, 00:11
adeekey pisze:zy można spodziewać się w najbliższym czasie jakiś promocji lub ofert lepszych niż obecnie?
Promocji raczej tak, czy lepszych ofert, tu niekoniecznie. Póki co wyprzedają to, co zostało po okresie Świątecznym.

Odnośnie telefonów odnawianych, to nie spotkałem się z tym, ale sam na pewno bym brał.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#605765  autor: adeekey
 04 sty 2013, 22:26
Rozumiem. Dzięki za pomoc. Cały czas obserwuje oferty od orange i jeżeli nic innego się nie znajdzie w ciągu czterech dni to wybiorę z tego co jest. Pozdrawiam. ;)

#606947  autor: Veallentine
 10 sty 2013, 11:40
Aktualnie w promocji mamy Nokie C5-00 za 1zł w ab za 39zł i Sony Xperie Tipo za 1zł w ab. za 49zł, jeżeli chodzi o LG L5 czy Samsung Galaxy Mini 2, to już się wszystko wyprzedało ; /

Aktualna oferta sieci Orange kanłu Telesales:

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=64599

Wszelakie pytania co do promocji w sieci Orange, pw/mail ; )

xxx